Suomalaiset Tv-kanavat puhelimeen. Nyt heti!

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Infobible, 17/9/06.

 1. Infobible

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/8/06
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  0
  Tätä on jo lyhyesti käsitelty käyttämääni puhelinta koskevassa keskustelussa, mutta asia kiinnostanee kaikkia:


  Katselen itse puhelimestani suomalaisia tv-kanavia suorana lähetyksenä (ok, n.10 sekunnin viiveellä).


  Ja kuvanlaatu on upea 3g/wifi-kentässä. Uskokaa tai älkää. GPRS-kentässäkin saa postimerkinkokoista kuvaa. Minulla on seuraavat palikat:


  1)
  HTC TyTN puhelin
  http://www.qtek.fi/htc_tytn.htm

  jossa Windows Mobile 5.0 käyttöjärjestelmä. Muutkin esim. Nokian puhelimet käyvät, kunhan niissä on nettiselain ja Realplayer, 3gp player tai minun käyttämä Windows Media Player

  2)
  Anysee E30-digiboksi USB2-piuhalla kiinni pöytäkoneessa, viimeisimmillä ajuripäivityksillä. Luultavasti muutkin MPEG-2 boksit käyvät.

  3)
  Sitten ladataan PC:hen ohjelma sivuilta:

  http://www.orb.com

  Orb tekee parissa minuutissa pöytäkoneesta jokamiehen VPN-serverin ja avaa koneen käytettäväksi kännykällä. Mitkä tahansa PC:n tiedostot on ladattavissa/streamattavissa kännykällä (Parasta siis keksiä todella turvallinen salasana!). Mitään softaa ei tarvitse asentaa kännykkään, vaan pöytäkoneen tiedostojen avaus/lataus sujuu nettiselaimella.

  Esimerkiksi pöytäkoneen mpg- ja avi-tiedostotkin näkyvät mainiosti puhelimessani, vaikka Media Player ei niitä tuekaan. Juju on siinä, että raskas streaming-prosessointi tehdään jo PC:ssä ja player toistaa vain kuvan.

  Sitten viritetään Orb:n client-ohjelmaan digikanavat. Virittely vaatii kärsivällisyyttä eikä toiminut ihan loogisesti, mutta nyt kännyyn tulee MTV3, Nelonen ja SubTV. Ja kanavia voi vaihtaa kännykällä ja katsoa vaikka Australiassa!

  Ylen kanavat ei ole vielä onnistuneet. Orbin softa ei tietenkään ole suunniteltu Suomeen (ja sen taajuuksiin) ja Orbin user-forumeissa Britanniassakin näkyy olevan ongelmia saada kaikki kanavat viritettyä antenniverkkotalouksissa, joka minullakin on.

  Ja jostain syystä kuva kaappautuu PC:ltä 704x480 kokoisena ja siten kuvan alareunasta jää vähän pois. Ei muuten haittaa, mutta tekstityksistä jää joskus alin rivi näkymättä. Taitaa olla digiboxin uudet ajurit tarkoitettu NTSC eikä PAL-lähetyksiin. Valitettavasti vanhemmat ajurit eivät osaa siirtää digibittivirtaa muiden ohjelmien käytettäväksi.

  Sitten tietysti pitää olla myös nopea laajakaistayhteys kotona. Ja siinä pitää nimenomaan olla upload-kapasiteettia ainakin 256K. Itsellä on 1M uploadia kotona ja tv-kuva Elisan 3.5G (eli HSDPA):n kuuluvuusalueella FANTASTINEN! Rajaton tiedonsiirto kännyyn 1M nimellisnopeudella maksaa 39euroa/kk.


  Onhan tämä vielä sellaista virittelyä, mutta avaa vallankumouksellisia näköaloja. Yritykset suunnittelevat maksullista kännykkätelevisiota (DVB-H, jossa sama lähetys kaikkiin kännyköihin), mutta jo nyt voin katsella telkkaria puhelimesta ilmaiseksi!

  Ja lisäksi kaikkien kotikoneella olevien videoiden ja musiikin katselu/kuuntelu onnistuu erinomaisesti. Pikapuoliin kaikki tuijottavat esim. työmatkallaan kännykkäänsä. Mikä ei ole välttämättä hyvä asia. Riittääkö kaistanleveys? Jne.


  Onko muilla kokemuksia tai neuvoja asiasta?
   
 2. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  kotona pitää olla kone päällä että voi katsoa reissussa tv:tä :)

  entäs kun tulee sähkökatko jne

  idea muuten loistava, mutta hieman liikaa virittämisen meininkiä

  ot: joku varmaan kohta tekee semmosen virityksen että koneeseen joku vnc-serveri esim ja kännykkään viewer, onpa sitten hyvä surffata tietokoneella ja katsoa sivut kännykän näytöllä...
   
 3. Osama

  Osama Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/10/04
  Viestit:
  1386
  Tykkäykset:
  164
  Eipä toiminu N93:lla. Testisivu näkyy ihan ok mutta kun pitäs sitä striimiä katsella niin tulee vain "unable to connect to server"-ilmo. No eipäs tarvi kattella pornopätkiä töissä :)
   
 4. Infobible

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/8/06
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  0


  Joo, olen ensimmäinen myöntämään että virittelyähän tässä on. Sain muuten Maikkarin, Nelosen ja SubTV:n näkymään nyt täydellisesti koko kuva-alaltaan, kun vaihdoin Orb:n käyttämän (ilmeisesti jenkki-) MPEG- koodekin eurooppalaiseen. Nyt sitten Ylen taajuksien kimppuun...

  Mutta ei sille mahda mitään, että tuntuu hauskalta kun ihmiset tulee kaupungilla ihmettelemään kun katson telkkaria kännykästäni. Hämmästelevät, miten hyvin kuvaa voi katsoa kännykänkin pieneltä ruudulta ja kuinka tekstityksetkin näkyy nyt mainiosti.
   
 5. Infobible

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/8/06
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  0


  Olitko siis sivulla:

  http://test.orb.com/streamtest/home.jsp

  ja valitsitko Realplayer?

  Ainakin parin kaverin Nokian kännyköillä homma toimii.
   
 6. MiCO

  MiCO Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  31/3/04
  Viestit:
  1178
  Tykkäykset:
  2
  Idea kuulostaa varsin mielenkiintoiselle. Tätähän täytyy testata heti kun budjetti antaa myöten hommata tuo mobiili-laajakaista :)
   
 7. Osama

  Osama Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/10/04
  Viestit:
  1386
  Tykkäykset:
  164
  Kyllä tuo streamtest toimii ihan hyvin. Mutta valitsee sieltä omista tiedostoista mitä tahansa, niin Realplayer yrittää aikansa mutta jonkun minuutin päästä tulee tuo yllä mainittu ilmoitus.

  Edit: nyt tuli ilmoitus että palvelimeen ei voi muodostaa yhteyttä. Palomuurista on kyllä sallittu liikene kyseiselle ohjelmalle.
   
 8. Infobible

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/8/06
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  0

  Ei nyt heti muuta tule mieleen, kuin että olethan kännykällä Orbissa selatessasi valinnut "Tools"-kohdasta Favourite-mediasoittimeksi Realplayer?

  Niin ja tietysti Orbin softa pitää olla ladattuna ja pyörimässä pöytökoneella.

  Kokeile vaikka avata kännykkäselaimella pöytäkoneeltasi joitain valokuvia. Jos se toimii, on vika mediasoitinpuolella. Toimiiko musiikkikappaleet?
   
 9. Infobible

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/8/06
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  0
  Nyt näkyy vihdoin kaikki suomalaiset tv-kanavat kännykässä, Ylen kanavat mukaanlukien. Tarvitsi voimakkaamman digisignaalin, että löysi Ylen kanavat. Sen jälkeen heikompikin signaali taas kelpaa.

  Ja kuvan laatu on oikein hyvä 3g-kentässä (150-250kbps) ja aivan uskomattoman hyvä 3.5G-kentässä (350-700kbps).
   
 10. Jokke

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  50
  Tykkäykset:
  0
  Itse olen käyttänyt juuri kyseistä Orbin järjestelmää, mutta kännykkänä on Qtek S100 ja TV-korttina Hauppaugen joku analogikortti jo kohta pari vuotta. Verkkona on GPRS, jolla silläkin kuva toistuu kohtuullisena koko ruudun kokoisena. Tekstityksistä saa selvän. Niin että mitä ihmeen DVB-H:ta tässä tarvitaan?

  Ennen Orb-aikaa käytin Windows Media Encoderia siirtämään TV-kortin signaalin verkkoon, mutta kanavien vaihto ei onnistunut, ja tv:n piti olla koko ajan päällä.

  Orbin tapauksessa tietysti pitäisi olla tietsikka koko ajan päällä - itse en ole edes yrittänyt virittää wake-on-lan -ominaisuutta toimimaan.
   
 11. kimmo Vieras

  0   0   0

  Pakkohan se oli tätäkin kokeilla, mutta ohjelman käyttö on ainakin itselleni melko tuskallista. Lienee kyseessä evo-ongelma.
  Oli nyt miten oli, pääsen hienosti näkemään tiedostojani koneella, kuvatkin latautuvat luuriin. Musiikkikappaleet tuottavat ongelmia. Klikkaan vaikkapa jotain mp3-kappaletta, operamini alkaa sitä ladata, puhelimeni pomppaakin sen omaan web-selaimeen ja sitten kohta tulee ilmo; tiedosto on tunnistamaton. Saan myös aikaan virheen; tiedostoa ei löydy jne.
  Kun unohdin operat ja käytin pelkästään N70sen omaa web-selainta, päästiin jo asiassa eteenpäin. Kappaleen klikkaaminen aiheutti realplayerin käynnistymisen luurissa, sitten tuli hetken päästä ilmoitus; realplayer ei voi toistaa tätä tiedostoa, kaistanleveys ei riitä, tarkista verkkoasetukset, tjms.
  Lienee turha sanoa, että olemme pelkän gsm-verkon varassa täällä, 3g tahi edes edge on tulossa ehkä ensi vuosituhannella.
  Täytyy kyllä ihmetellä, että miten nopeita gprs-yhteyksiä toisilla on, kun niillä katotaan liikkuvaa kuvaa, kun omat vehkeeni ei suostu edes ääntä toistamaan.
  Ohjelma itsessään mielestäni aika ässä nopeilla yhteyksillä, tietoturvallisuus nyt tulee mieleen, jos joku sellaisesta on huolissaan.
   
 12. Osama

  Osama Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/10/04
  Viestit:
  1386
  Tykkäykset:
  164
  Valokuvien katselu onnistuu mutta musiikki ja videot eivät toimi. Syy lienee Realplayerissä. Testistriimi näkyy, samoten muut striimit mutta ei tämä. Palvelin kuulemma edelleen hukassa. Eipä tuolla asetuksissakaan ole juuri muutettavaa. Ja Realplayer on valittu mediasoittimeksi.
   
 13. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
 14. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Sama juttu täällä. Olis kyllä kiva saada toimimaan...
   
 15. Infobible

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/8/06
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  0

  Hieno juttu, että Saunalahti on PALJON edellä muita tuon mobiiliTV:n kanssa. Täytyy nostaa heille hattua.

  Tietysti homma kuivuu osittain kasaan, kun lakimiehet ryntäävät ovesta sisään. Saunalahden listassa on esimerkiksi kanava Nelonen. No uskottekos tosissanne, että Hollywoodin Mogulit sallivat Nelosen ostamien laatusarjojen (esim. Rooma, tuotantobudjetti yli 100 miljoonaa dollaria) edelleen levityksen kännykkäverkkoon ilman lisämaksua, kun asian huomaavat?

  Markkinat määräävät, mikä teknologia tulee jatkossa suosituksi, mutta ainakin kotikoneen kautta streamattu tv-lähetys on lakimiesten vaikeampi osoittaa laittomaksi.
   
 16. Infobible

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/8/06
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  0

  Kyllä minulla on ainakin "munalukko kiinni", siis https secure connection eli salakirjoitettu yhteys.

  Mutta kuka tätä nyt esim. yrityskäyttöön suositteliskaan. Ne kokeilee, ken haluaa nähdä mitä kaikki käyttää muutaman vuoden päästä.

  Mistä lyödään vetoa, että 2 vuoden päästä metron/bussin/ratikan/junan työhönmenevistä/tulevista puolet tuijottaa kännykkäänsä?

  Ei ole välttämättä kiva juttu, mutta niin tulee tapahtumaan, väitän.
   
 17. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  No ei tällä menolla ainakaan, kun ei sen paremmin läppärillä kuin kännykälläkään (N73) onnistu tiedostojen katselu.
   
 18. MiCO

  MiCO Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  31/3/04
  Viestit:
  1178
  Tykkäykset:
  2
  Miksi pitäisi olla datan rajoittamaton käyttö? Sauniksen nettisivuilla ja wap.saunalahti.fi osoitteissa painotetaan että palvelu on täysin maksuton. Asia varmistettu myös asiakaspalvelusta että eihän tästä nyt tule mitään isompaa laskua jos ilman datapakettia katselee.

  Tuo toimi itselläni ainakin ihan hyvin, mutta osaako joku sanoa mikä mättää kun yritän realplayerissä vaihtaa koko näytön tilaan, niin puhelin miettii hetken ja sanoo sen jälkeen 'ei voida yhdistää'?
   
 19. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  ...vuoden loppuun asti.
   
 20. MiCO

  MiCO Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  31/3/04
  Viestit:
  1178
  Tykkäykset:
  2
  Juurikin näin :)
   

Jaa tämä viestiketju