Stereot?

Keskustelu osiossa 'Viihde-elektroniikka', aloittaja thejoppe89, 13/7/06.

 1. thejoppe89 Vieras

  0   0   0

  Tarttisin jotain millä kuunnella musiikkia kun cd-soittimen äänentaso on niin heikko. Stereotko vai jokin muu yhdistelmä? Hintaluokassa 600-900e?
   
 2. Kreivi S

  Kreivi S Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/6/04
  Viestit:
  9003
  Tykkäykset:
  60
  Millä sä kuuntelet? Mp3, kännystä, koneelta ym.?
   
 3. kenopaeaenaali

  kenopaeaenaali Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/6/03
  Viestit:
  4610
  Tykkäykset:
  1
  Keffiltä iQ1-kajarit ja jalustat niille jostain käytettynä. AMphionilla on myös varteenotettavia hyllykaiuttimia. Kannattaa käydä kuuntelemassa.
  Yamahalta stereovahvistin ; jos tulee pelkästään musiikinkuunteluun. Jos rahapussi antaa periksi, niin HK tai Denon.
  Subbarille jääkin sitten n. 300e, eli audiopro tms. -linjalla, jos uudella kalustolla mennään. Käytettynä saattaisi nippanappa saada esim. Choruksen vertigo -mallistoa.
  Lisäksi vielä piuhat ja cd/mp3-soitin.
  --kpn
   
 4. Kreivi S

  Kreivi S Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/6/04
  Viestit:
  9003
  Tykkäykset:
  60
  Tai sitten ostat vaan mp3:sen, kotiteatteripaketin ja yhden audiopiuhan. Hintaa 200-500€.
   
 5. thejoppe89 Vieras

  0   0   0

  Stereoista jos sellaiset ostan :p Tietokoneen ehkä liitän, mutta ajattelin soittimen hankkia, joka toistaisi mp3:sia. Paljonko HYVÄT kaiuttimet maksaa? 200e kpl? Antaisiko joku vielä linkkejä joillekin sivuille? Enköhän siitä jo sitten pärjäisi.
   
 6. Charger Vieras

  0   0   0

  Hifi Krug on ihan hyvä ja kohtuullisen halpakin internet-myymälä.

  Toki kannattaa käydä vaikkapa jossain kivijalkamyymälässä tutustumassa laitteisiin ennen tilausta...
   
 7. VaiNiin

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/7/02
  Viestit:
  67
  Tykkäykset:
  0
  Hifi Krugista kannattaa sitten lueskella ehkä vähän enemmänkin, jos yhtään on kiinnostunut kaupan jälkihoidosta, jos siihen on tarvetta... Kyseisen firman takuiden hoito on melkoisen omaperäisellä tolalla. Löytynee tietoa ihan googlettamalla.


  Alkuperäiselle kysyjälle:

  Tuolla budjetilla saattaa olla ihan paikallaan harkita subbarin poisjättämistä, ellei kuunneltu musiikki sitten ole sellaista, että se on välttämättä oltava. Kunnon subbaria ei oikein saa mitenkään niin, että rahaa jäisi edes kohtuulliseen muuhun pakettiin.
   
 8. minardi4

  minardi4

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/3/04
  Viestit:
  362
  Tykkäykset:
  0
  Paljonkos pitäis suurinpiirtein sijoittaa että saa tasapainoisen hyvällä äänenlaadulla olevan paketin?
  Eli tarkoitus ei ole kuunnella "Amis"tyyliin että bassot kaakos ja diskantti nollis(eikä myöskään toista ääripäätä), vaan aivan normaalisti, niin että basso on pehmeä ja diskantti kirkas.
   
 9. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  hmm.. jos mahdollista, kerää ihmeessä enemmän rahaa... aika tiukkaa on sillä saada kelvollista äänenlaadulla vielä jos joutuisi ostamaan aivan kaikki.

  Kaiuttimille joku edullinen Yamahan vahvistin kun sulla semmoset on... Tai Cambridge audion... Riippuu vähän. Hifikrugilta ehdottomasti.

  En tiä sitte, sulla on varmaan korvalappucd tai joku... mietin mitä tarkotit..

  Osta samalla hifikrugilta joku Pioneerin edullinen dvd soitin, tai jos haluat joku parempi cd soitin, 100-200e luokkaa... En tiedä mikä miellyttää sitten parhaiten.

  Jos kaiuttimet ostat... valmiina, mistä olen aivan ehdottoman kriittinen (en tyytyisi tähän itse, mutta sinulle menee vallan mainiosti oletan), pitäisi ostaa, tyytyisin amphionin heliumeihin malliin, hinta kpl on noin liikkeestä riippuen 180e-220e kappale, voi olla että hinnat on vähän noussukin sitte viimenäkemän. Stereot halusit noin tohon hintaluokkaan, sen stereoäänen saat... Toi nyt vähintään.. sitte voi puhua ihan ok. hyvästä, ei sillee hirveesti pitäs olla valittamista. Sijoitus kaiuttimille tolpannokkaan, oikeaoppiset ei maksa kauheita on kanssa tärkeä, ei nurkkiin ja irti seinästä vähintään puolimetriä, mieluiten metrin. Yleisin virhe.

  Osta kaiuttimet vaikka www.laatulaite.com

  saat neuvoteltua ihan hyvän hinnan niihin.

  Koko hinta voi olla vaikka kohtuulliselle paketille

  300-500e vahvistin
  200-300e kpl kaiuttimet
  soitin 100-200e
  pylväät kaiuttimille 50-100e
  4/4 tai 2/4 johdot 10-20e kaiuttimille

  Oikeastaan jos haluaa oikeat kaiuttimet niin ne ei subbaria tartte... Hyvä pääkaiutin toistaa kyllä 20-35Hz mutta on jo suunnaton saavutus 40-60Hz edes nykyisille rimpuloille. Se on huonon pääkaiuttimen ensimmäinen merkki, tarttee subbarin. Amphioneista ei tartte olla huolissaan hirveesti ainakaan. Soi ihan hyvin, muttei kovinkaan matalalta. Cambridge Audion vahvistin jos ei riitä tehoiltaan, ota sitten Yamaha.

  Noista voi olla montaa erimieltä, loputon suo niin sanotusti, mutta kannattaa kokeilla itse mihin tyytyy sitten. Halvimman mukaan kostautuu herkästi sitten.. eli noissa rajoissa kun pysyy noilla kamoilla, veikkaan että suurin osa tyytyy. Jos joku pitää olla parempi, ainoastaan kaiutin ja sitten tulee muutkin perässä.
   
 10. kenopaeaenaali

  kenopaeaenaali Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/6/03
  Viestit:
  4610
  Tykkäykset:
  1
  Näin juuri. Ensin mennään kuuntelemaan kivijalkaliikkeeseen, mitkä kajarit on hyviä ja sitten tullaan kyselemään, että mistäpäin nettiä saisi halvimmalla.
  No, kohta ei tarvitse käydä enää koekuuntelemassa, kun kivijalkaliikkeet ovat konkurssissa.

  Kerropa nyt sitten pari hyvää pääkaiutinta, hintaluokassa 200e, tai vaikka 500e, mitkä toistaa 20Hz:sta päälle 20kHz:n. Vai onko tämä taas jotain ihmeellistä tajunanvirran ja unennäkemisen sekoitusta?
  --kpn
   
 11. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Vaikkapa Hifi 20/2/II menee -6dB 28Hz siinä hintaluokassa... 200e ja... en muista tarkkaa hintaa mutta Hifi 50/3 saa varmaan ehkä sillä 500e sitten rakennettua plus lauman muita, millä varmasti päästään reilusti alemmas vaivatta. Kun tuota kysyit. Mahollisesti näitähän myydään paljon käytettynäkin. Vaatii perehtymistä sitten henkilöltä itseltään jos aikoo todeta, onko hyvin rakennettu vai ei. Käytettynäkin kaiuttimia voi ostaa, ei kannata pakasta vedettyä huonoa ostaa jos on mahdollisuus laadukkaampaan.

  Myös kerroin, että jos ostaa valmiina kaiuttimia, voi varautua siihen... Hintaa pitää nostaa reilusti. Mistään yli 20 kHz, ei ollut puhetta.
   
 12. Sonic Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2135
  Tykkäykset:
  3
  Miksi pitää aina mennä tähän uber-hifistelyyn? Miksei voida suositella laitteita, jotka menevät kysyjän budjettiin? Vai meneekö se taas pätemisen puolelle.

  Edit: esim. itselläni on 200 euron vahvistin, 250 euron kaiutinpari sekä 150 euron DVD-soitin ja olen täysin tyytyväinen settiini. Tokihan se on varmasti paska ja ala-arvoinen mutta en tiedä, kun en ole kuullut parempia. Eli toimii minulla.
   
 13. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  kpn kysyi... minä vain vastasin.

  Suosittelin säästämään koko ketjun aloittajaa ainakin vähän enemmän ettei mene ostokset ketuilleen ja ala harmittamaan. 600-900e on aika tiukkka hinta kelvolliselle äänenlaadulle jos kaikki pitää ostaa.

  Se onkin totta mitä sanoit, jos itse on tyytyväinen. esim. tuommonenkin setti voi toimia.

  Se mitä kerroin, ei ollut kuin ihan perussettiä, ei mitään äärimmäisen tarkkaa edes.
   
 14. kenopaeaenaali

  kenopaeaenaali Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/6/03
  Viestit:
  4610
  Tykkäykset:
  1
  Niin, mikä noista nyt sitten toistaa sen 20Hz mistä puhuit?
  Eikös yleinen mittaustapa ole -3db, eikä -6db? Kyllähän omillakin kaiuttimilla pääsee vaikka 20Hz:in asti, tosin -30db.
  En ihan heti lähtisi ostamaan naapurin Jaskan tekemiä kaiuttimia, olipa ohjeet olleet sitten kuinka hyvät tahansa.
  Edelleen en usko väittämääsi:
  paitsi jos mielestäsi "hyvät pääkaiuttimet" tarkoittaa jotain naapurin kiusaamiseen tarkotettuja bassopumppuja.
  --kpn
   
 15. dille Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/03
  Viestit:
  2790
  Tykkäykset:
  1
  Jos melkein pysyisi hinnassa, ja säästyisi ylimääräiseltä vaivalta, ottaisin tämän. Ja älkää nyt herranpieksut enää suosittele Hifikrugia. Itse soittelin ja tilasin uuden av-vahvarin. Sanottiin, että kolmen päivän päästä voi tulla noutamaan, kunhan he saavat paketin varastosta. Menin käymään siellä varmuuden vuoksi vasta 4. päivän soitosta, eikä pojat tuntuneet tietävän koko kaupasta, kuin hämärän muistikuvan. Pakettia ei oltu tilattu, eikä sitä saanut enää mistään, mutta yrittivät väittää, että huomiseksi tulee. Kälpin pois vihaisena, ja soittelin seuraavana päivänä ja taaskaan ei nähtävästi koko tuotetta oltu tilattu, joten tilasin sen Marek Soundista. Enkä tosissaan ole ainoa, joka on joutunut heidän kanssa tuskastumaan. Marekin kanssa tuskin kellään on ollut ongelmia;).

  Mutta täytyy muistuttaa taas kerran perinteiset. 150e/kpl kaiutimien keskellä on pirun kova kilpailu. Erot ovat hiukkasen hienoja, ja jotkut sopivat paremmin toisiin musiikkilajeihin. Käy paikanpäällä kuuntelemassa, ja tee vasta sitten päätöksesi. Tällä hetkellä monet suosivat Tannoy F2:sia, ja ne valitsemalla ei valintasi mene mönkään.

  Ja muista, että et sorru saippuapurkkeihin ennen koekuunteluita
   
 16. Mantere Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1176
  Tykkäykset:
  2
  Tässäkin pätee sama juttu kuin viineissä, sängyissä, kameroissa, sikareissa, nimeä-itse ..
  Jotain hyvää kun on kokenut (tai edes testannut), kaikki sen tason alta on huonoa.
  Siis, paikallisessa Citymarketissa kun käyt, näet stereo-sarjan, ostat sen, tyydyt siihen ja nautit siitä. (Tosin jos haluat joskus parantaa/päivittää, ainut vaihtoehto on kaikki erikseen...)

  Tai.

  Menet kirkonkylän Hifi Deluxeen, kuuntelet sarjoja (myyjä ei voi olla esittelemättä niitä 10x hintaluokkasi priimoja), etsit sitä parhaimman kuuloista, poistut Aktiiviluoton sopparin ja platinoitujen johtojen, yhdeksän kaiuttimen, kahden subin, (aidon) kilowattin waffarin kanssa kotiin.

  Suosittelen hifiliikkeeseen menoa tietyn rahasumman kanssa ja pidät siitä kiinni, tai esim. kuuntelua tuplabudjetin laitteeseen johon saat inspiraatiota säästää tai toteat ettet kuule eroa halvempaan.


  Tieteellisesti todistetusti äänenlaadun rajat budjetin suhteen ovat epätarkat, mutta jonkun viisaamman tutkimuksen äänenlaatu paranee seuraavasti (kaiutin pari): ~100e / 250e / 500e / 800e / 1400e / 2500e / 6000e / 15 000e / etc (ei järjestelmällisesti)
   
 17. Mantere Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1176
  Tykkäykset:
  2
  Unohtui se asiakin ;)
  Suosittelisin itse Wharfedalen Emerald (90-95 mallit) käytettyinä, ~200e, miltei mikä tahansa waffi ~ 150e ja perusjohdot.
  Toimii ilman subia ihan pätevästi, hyvät peruskaiuttimet laadukkaine viimeistelyineen.
   
 18. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230

  Juuh.. ihan välille 20-35Hz oli puhetta ja molemmilla malleilla pääsee sinne luokkaan

  20/2/II -3dB pääsee 32Hz, jos se tuntuu paremmalta, kyllä musiikin kuuntelussa -6dB pitäs kuulua.

  50/3 päästään sinne 20Hz luokkaan jo.

  Juuh.. siinä oot oikeassa, ettei kaikkia naapurijaskan kamoja kannata ostaa, mutta kuuntelemalla ja katsomalla selviää, ja kannattaahan käytettynäkin ostaa jos budjetti ei anna myöden uusien kaiuttimien ostoon jota saa ihan kaupasta sitten. Siis kaupan kaiuttimia ja jos ei luota omaaan arvostelukykyyn. Esim. Radioduosta sai ihan valmiina jossain vaiheessa, kannattaa kysyä.

  Pekka Tuomelan kirjoihin kannattaa tutustua, noin muuten jos on kiinnostunut vaikkapa kirjastossa. Ei tartte siitäkään maksaa. Hinnat on kirjoille 20-30e uutena.
   
 19. Charger Vieras

  0   0   0

  Itselläni ja parilla tuttavallani jotka tuolta ovat laitteita tilanneet ei ole ollut mitään ongelmia. Siksi linkin laitoin. No ehkä meillä sitten on vain käynyt hyvä tuuri.

  Eikä nyt taaskaan mikään yllätys ole että nuo "überhifistit" alkavat omia lempilaitteitaan suosittelemaan. Itsekin hyvästä äänentoistosta pidän ja toki jos rahaa on kuin roskaa niin eihän siinä mitään, mutta eikös nyt kuitenkin ketjun aloittajalla ollut nimenomaan hintahaarukka tiedossa niin eiköhän sitten suositella siihen kuuluvia laitteita.

  Kyllä ihan perusvahvistin riittää hyvin Sony tai Yamaha ovat näistä halvimmista peleistä varmasti parhaimpia. Gigantista tai semmosesta voi sitten käydä ostamassa vaikka kpn:n mieliksi sitten kun ei kerran internetistä saa tilata. Kajareihin todellakin kannattaa kiinnittää hieman enemmän huomiota, AudioPro on esim oikein hyvä halvempi merkki.

  Sitten tietysti voi harkita käytettyjäkin, voi hyvällä tuurilla löytää helmiyksilöitä halvalla paremmistakin malleista.
   
 20. säätäjä86 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  29/11/05
  Viestit:
  1920
  Tykkäykset:
  6
  Ongelmat onkin yleensä ton liikkeen kanssa liittyneet takuuhuoltoihin. Ja sen kuvan on saanut ettei sieltä kyllä mitään kannata hankkia.
   

Jaa tämä viestiketju