stereoradio?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Gatlin, 14/3/08.

 1. Gatlin

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  0
  Miksi nokia kusettaa ihmisisiä? Missä on se stereoääni? ylen kanavilla ääni on kyllä välillä stereo mutta kaupallisilla kanavilla tilanne on aika huono. Aikamoista kusetusta. Toimiva stereoradio olisi aika hieno ominaisuus. Tämähän riittää kaupanpurkuun
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Yhdellä kaiuttimella streokuvaa ei voi edes haaveilla. Hifiin on vielä todella pitkä matka yhden kännykän elementin antamasta "korinasta". Tekniikka on kyllä kehittynyt, mutta pitää muistaa fysiikan lait joita ei voi alkaa kumoamaan ainkaan kännyköissä. Ei muuta kuin elementit tuplana kehiin ja alkaa tulla tilatuntua. Sen saa helpoiten kahta kännykkää soittelemalla yhtäaikaa. Nokia tuskin tunnustaa kusettavansa ihmisiä, mutta on se ennenkin hävinnyt juttunsa. Mutta koko firman kaatamiseen siitä ääni jutusta ei ehkä ole. Kaupanpurkua voi koittaa, ota kuluttajaneuvonta apuun ja sitä kautta.
   
 3. LaBlanca Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  2/8/02
  Viestit:
  728
  Tykkäykset:
  50
  Tuo stereo riippuu siitä, onko signaali tarpeeksi vahva. Jos ei ole, niin puhelin tiputtaa toisen kanavan pois ja tällöin ilmeisesti monona ääni on sitten parempi. Eli kyllä se stereoradio on ja se että kuuluuko radio sitten stereona, riippuu sitten ihan tuurista, antennin asennosta ja sijainnista.

  Koita esimerkiksi Novaa, se on todella vahva kanava joka puolella ja sen pitäisi siis myös tulla helposti stereona.

  Ja en kyllä ymmärrä, mistä tuossa J.J-75:n viestissä oli kyse.
   
 4. Vertikaali

  Vertikaali

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/11/03
  Viestit:
  428
  Tykkäykset:
  17
  Tämäntakiahan useissa nokian luureissa onkin kaksi kaiutinta. :-D

  Oletuksena stereoradio tarkoittaa sitä että radio kuuluu headsetillä stereona. Tämäkin tietysti vaatii riittävän voimakkaan signaalin.
   
 5. Paerae

  Paerae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/05
  Viestit:
  2709
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kuuminthottiii+Elisa:)
  mikä laite, mitkä kuulokkeet, mitkä mitkä

  tarkemmat infot olis kiva ennenku lähtee päättömiä huuteleen
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei kai kuitenkaan, ainakaan normi softilla (ei voi valita kumpaa reunaa kuunnallaan). Vaan ääni on edelleen mono. (oletus siis ettei luureissa stereo kaijuttimia, jos on niin ei siihen toista luuria tarvita)
  Jutussa ei ole ilmennyt mitään miksi kaupanvoisi purkaa.

  Ei pudoteta toistakanavaa aivan pois, vaan siirrytään monovastaanottoon, jolloin stereo erottelua ei ole (kanavat kuuluvat summaantuneena), äänenlaatu heikoissa oloissa homattavasti parempi.
  Monien FM rimpuloiden radioiden heikkous on siinä että venyttävät tuota stereoa vastaanottoa aivan liian pitkälle, jolloin käyttäjän kannattaa valita käsin monovastaanotto, vaikka tilantuntua menettää niin palkinnoksi saa paremman äänenlaadun. Jos radiosta ei voi käsinpakottaa monolle, niin sitten vain pitää kärsiä -> yrittää parantaa vastaanotto-olosuhteita, esim. HF napin johdon paikkaa parannella.

  Käytettävyyden kannalta olisi monissa tilanteissa parempi että oletuksena olisi pakko monolla.
   
 7. Gatlin

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  0
  Nokia n95 8gb ja sonyn nappikuulokkeet. Jos laite ei pysty vastaanottamaan signaalia kunnolla niin silloin ei kannata puhua stereoradiosta
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kerroit aloitus viestissä että stereovastaanotto on onnistunut mm. Ylen kanavien osalta, niin kai se silloin on stereoradio.

  Itse vastaanotin ei pysty tekemään ihmeitä huonolle singnaalille, toki laitteiden kyvyissä voi olla eroja ja onkin, turha kuitenkaan kuvitella että jokin halppis radiototeutus erittäin vaikeaissa kännykkä olosuhteissa tarjoasia ihmeitä, jos vastaanotto on monesti jo ongelmallista pelkästään radiovastaanottoon tarkoitetuilla laitteilla kunnon anteneilla.
  Edit: typo, ei sana väärästä paikkaa poistettu
   
 9. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  Mitä sinä höpiset? Käsittääkseni nyt on kyseessä ihan kuulokkeista kahdella korvanapilla. Näissä kännyissä kun on niin huono radio, että stereo-vastaanotto onnistuu lähestulkoon vain ylen kanavia kuunneltaessa ja silloinkin hyvissä olosuhteissa. Kaikkihan sen tietää ettei yhdestä kaiuttimesta voi saada stereoääntä, mutta nyt kun kyse ei ollut siitä.
   
 10. A R

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/9/07
  Viestit:
  88
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N81SD, hyllyssä myös 9300, 3220, 3510i, 6210 ja 3210
  Ja mitäs valitat, tuki stereoradiolle löytyy, ei ole Nokian asia kuuluuko kaikki kanavat stereona juuri siellä missä sinä asut, mutta kun tuki löytyy ja toimii, niin sulla ei oo mitään valitettavaa!
  Esim. Löytyyhän dvb-h:llekin tuki N77, N92, N96 ja SU-33W-laitteista, mutta dvb-h ei kuulu kaikkialla, etkä silti voi vaatia Nokiaa rakentaan dvb-h-asemaa takapihalles jos asut katvealueella ja omistat dvb-h:ta vastaanottavan laitteen.

  Oma vikas jos et ole kuuluvuusalueella, tai jos antennisi (kuulokkeet) ei ole hyvä.

  EDIT:Turha ketju, modet poistakaa tämmönen turhuus, ja bannatkaa aloittaja (Gatlin)!!
   
 11. Gatlin

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  0
  Mitä ihmettä sä selität? Tuskin pääkaupunkiseudulla on huono kuuluvuus enkä usko, että vika olisi näissä kuulokkeissa. Väitätkö, että tää radio toimii niinkuin pitäsi?
   
 12. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  ~Ei poisteta ketjua EIKÄ etenkään bannata aloittajaa. Hoi!~. Kait sitä saa tuoda esille asian, joka ehkä ei kaikkia teitä vaivaa, mutta joku voi repiä hiukset päästä seikan vuoksi. Kyllä saisi olla Nokian kännyissä herkempi tuo stereo-vastaanotto (miten on laita SE:n puolella?). Sonyn useita vuosia vanha walkman-"korvalappustereot" kykenee vastaanottamaan muitakin kuin Ylen kanavia sisätiloissa stereona ilman kohinoita, Nokia ei tähän kykene. Laite olisi ilman kasettipuolta joka pienempikin kuin nykypäivän kännykät ja käyttää samankaltaisia nappikuulokkeita, joten turha vedota vaikkapa esim laitteen kokoon. Niin ja miksi 500-700e kännyistä löytyy vielä halpis-radioratkaisua kuten sovelias tuossa jo mainitsi. Rahoillaan ei enää nykypäivänä kännykapaussa saa kuin himputin ison kasan ominaisuuksia, joista oikein mikään ei toimi kunnolla.. niinkuin niiden olettaisi toimivan.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mitä tarkoitat, pääkaupunkiseudulla on paikkoja joissa kuuluu osa kanavista hyvin, ja tietenkin paljon paikkoja joissa kuuluvuus on huonoa.
  Vaikea sanoa, ketjussa ei ole kuitenkaan ilmennyt mitään sellaista että voisi todeta laitteen olevan viallinen.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Toki, mutta stereovastaanotta on aivan yliarvosteetua, ensimmäinen apu olisi että nuo radiot pysyisivät monolla ja stereoa kokeiltaisiin vasta jos pidempään ollut hyvät syereo-olot.
  SEllä löytyy ehkä markkinoiden parhaat matkapuhelinradiot.
  Tietyt Sonyn korvalappu radiot ovat yllättävän, hyviä, ehkä yksiäparhaista kuluttajatuotteita tuossa luokassa.

  Hmm, siis nyt vertaat laitetta joka on yksinomaan suunniteltu radio käyttöön, ja pidät sen kokoa vertailukelpoisena laitteeseen joka on ilman radiota täynnä muuta kamaa, joista suuri osa RF lähettimiä ja itse radiolle on murto-osa SIM kortin tilasta.
  Jos rahaa niukasti, niin tuotteesta riippuen se jaetaan suunnittelijoiden parhaaksi katsomalla tavalla. Toki radiot voisivat olla parempia, teknisesti kuitenkin haasteellinen paikka, ja tarpeet ihmisillä erilaisia.

  Välillä tuntuu olevan odotukset ns. sivuominaisuuksienkin suhteen hyvinkin korkeita.
   
 15. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  Varmaankin sitten pistäneet ihan suosiolla tähän Noksu 2310:llaankin pelkän monoradion, kun ei se stereo kuuluu näillä kunnolla. Vai onko Stereo-radio jotenkin erityisesti kalliimpi valmistaa kuin mono? Halpis mallihan tämä luuri siis on.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mono ääni on parempilaatuista, varsinkin vaikeassa vastaanottoolosuhteissa, jolloin tietenkin stereo radio tuen tekeminen on vähän haaskausta.
  Stereo tuki toki tehdään, koska on se näyttää paperilla paremmalta ja tuntuu monille olevan tärkeämpi kuin äänen laatu.

  Toki Stereoäänellä voidaan luoda tilantuntua jne. ja ihan hyvällä laadullakkin, mutta se vaatii hyviä vastaanotto-olosuhteita, ja kun ei noita luureja yleensä kytketä kattoanteineihin jne.

  Jahka DVB-H yleistyy ja syntyy aidosti kunnon lähetysverkko saadaan taskuun suht hyvää ääntä, eikä pidä tietenkään unohtaa nettiradiota, tositaiseksi kaistaa hyvälle äänellä riittää vain hyvässä 3G kentässä (vaikka EDGElläkin pitkälle paperilla pärjäisi).
   
 17. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  Mono-ääni ei kyllä ole missään muussa tapauksessa stereo-ääntä parempilaautuista kuin huonoissa vastaanottoolosuhteissa. Jos signaali on vahva, niin tottakai stereo-ääni on parempilaatuista. Ei monona musiikkia kuunnella, puhe-ohjelmia kenties.

  Takerruinkohan nyt liikaa ensimmäiseen lauseeseesi ? :s
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Miten mielestäsi Stereoääni parantaa äänelaatua FM lähetteessä?
  En ole alanasiantuntija, mutta ymmärtääkseni asia on aivan päinvastoin, ja ongelmien lisäksi parhaissakkin olosuhteissa Stereo lähetteessä/vastaanotossa joudutaan leikkaamaan yläpää pois, tosin harvoin se nyt mahdoton ongelma, vaikka tuollaisesta leikkauksesta MP3 soittimessa revittäisiin pelihousuja.

  Muusiikin kuuntelussa monet haluvat mahdollisimman hyvää äänenlaatu, uutislukijan lukemissa uutisissa monelle riittäisi vähempikin.

  Ilmeisesti tilantuntua arvostetaan enemmän (ja joissain teoksissa se on oleellinen osa teosta, esim. kuunnelmat), ja se että Stereo on "enemmän" kuin mono, niin totta kai halutaan enemmän, jonka takia sitten kärsitään sitten heikommasta laadusta.

  Matkapuhelimissa Stereo ULA radiot ovat ilmeisesti vain tuon jälkimmäisen takia.
   
 19. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  Niin no en taasen ottanut huomioon, että nyt puhutaan FM lähetteestä. Ei o mitään käsitystä millanen kaista tolle äänelle on radioteknologiassa varattu. Ajattelin vain yleisesti mono,stereo

  Kait mä tässä hain just takaa sitä tilantuntua, stereoääntä, jolla musiikki on jo monia monia vuosia nauhoitettu. Ei se stereo kyllä ainakaan yhtään paskemmalta kuulosta hyvässä radiovastaanotossa kuin mono. Ehkäpä siihen monoon saadaan sisällytettyä enemmän "ääni informaatiota" kun ei tarvitse jakaa kaistaa kahdelle kanavalle, mutta kyllä musiikin puolella tuo stereon poisjättäminen on suurempi ongelma/kuunteluahaittaavatekijä kuin se, että jos siinä stereoäänessä ei olekaan aivan yhtä paljon "ääni-infoa". Ihan hyvältä tuo stereo-ääni vielä joillakin kanavilla kuulostaa. Tosin dynamiikan puute (joka ehkä se suurin bloblem) taitaa vaivata lähes kaikkia radioasemia nykypäivänä. Äänen hiljaisia kohtia voimistetaan ja voimakkaita ääniä lasketaan. Näinollen koko biisi on lähes tasapaksua virtaa, dynamiikka pois eikä äänite kuulosta enää alkuperäiseltä. En muista nyt oikeaa termiä tuolle kikalle, jota käytetään että hiljainenkin puhe radiossa kuuluisi.

  E: tästä siis kyse: http://www.youtube.com/watch?v=3Gmex_4hreQ
   
 20. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kaupallset radiot kyllä jyrää tuolla saralla huolella, komperosivat (jos se nyt tuo termi oli) kaiken ja reilusti.

  Sillä halutaa huomiota, ja ilmeisesti myös peitellään (Stereo äänen) huono kuuluvuutta, kohinat ja surinat jää taustalle.
   

Jaa tämä viestiketju