ST60 ja harmaat hiukset

Keskustelu osiossa 'BenQ ja Siemens', aloittaja acolyte, 27/7/04.

 1. acolyte

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/7/04
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Ostin tuossa n. kuukausi sitten Siemensin ST60:n. Nyt olen puhelimen kanssa hermoromahduksen partaalla. Puhelin ei pysy toiminassa kuin maksimissaan kaksi päivää jonka jälkeen on pakko käyttää virrattomanna, parhaimmassa tapauksessa repiä akku irti. Puhelin oireilee samalla tavoin kuin niin iki-ihana SE:n R600 jonka omistin joskus 2 kuukautta ennenkuin mitta täyttyi. Puhelin menee tilaan jossa se näyttää ettei kenttää olisi mutta kuitenkin operaattorilogo näkyy näytöllä. Puhelin ei kuitenkaan edes yritä hakea uutta kenttää vaan jää jumiin tuohon tilaan.

  Joskus puhelin katkaisee virrat itsestään tai jää jumiin näytönsäästäjään. Kello kyllä käy mutta näppäimistö ei vastaa. Eli ei muuta kuin akku irti jos haluaa puhelimen saada jälleen toimimaan. Onko kellään samoja ongelmia? Onko ko. ongelmiin tulossa esim. firmware-päivitystä vai eikö Siemens anna kuluttajien päivittää ODM-puhelimiaan (vai onko kaikki Siemenssin luurit ODM-luureja)?

  Ilmeisesti SMS-viestin saapumisääntä ei voi missään määritellä? Entäpä saako puhelimen muita raivostuttavia fanfaareja pois?

  Taitanee kuitenkin puhelin mennä vaihtoon.. Onkohan Siemensin muissa uutukaisissa samoja ongelmia esim. cx65:ssä? Vai pitääkö taas vaihtaa merkkiä?

  Kiitoksia etukäteen kaikille jotka jaksavat vastata :D
   
 2. lapa86

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/12/03
  Viestit:
  192
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE W800i
  vie puhelin huoltoon. ne antaa siel sulle huollon aJAksi tilalle luurin.
  meikästä siemensit on hyviä luureja, mutta menee hetki ku opettelee
  käyttään niitä. eli ei kannata vaihtaa puhgelinta vaan koita opetella
  käyttään sitä...mul itellä m55 ja oli aluksi vaikeeta ja viduddi rankasti,
  mut nykyään oon ihan tyytyväinen .. tsemppiä :)
   
 3. Modeemirotta

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/5/04
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  juu... nyt korjatkaa jos olen väärässä mutta 90% ihmisistä jotka sen omistaa on todennut siinä jotain vikaa?

  nyt ollaa kolmannella huoltoviikolla ja alkaa tuntua siltä että puhelin vaihtuu heti kun se tulee takas. onneksi sen arvo on viel kohtuullinen niin saa rahaa takas.

  Tosin jos oikeesti on viat korjattu kun tulee takas en sitä vaihda koon ja ulkonäön takia. sanokaas onko siemenssillä ollut huollossa muita ratkaisuja kun uusi puhelin tilalle ton st60 kohdalla? onko sitä softaa?

  ja viel semmonen että onko se kaikuminen yleinen ominaisuus, siis puhelu kaikuu kaverilla kun puhun sinne(kuulee oman äänensä) enemmän tai vähemmän ja riippuen golfvirrasta.

  En ymmärrä miksi tehdä puhelin joka saa ihmiset suuttumaan, ois jättänyt väliin koko romun.  "Softa siis on ja ainakin jotain bugeja se poistaa, kenties 10 uutta per 1 vanha? noh, innolla odottelemaan mitä sieltä tulee..."
   
 4. acolyte

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/7/04
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Tämä on jo kolmas Siemensin luuri. Aluksi oli m50 joka toimi kuin junan vessa ei mitään ongelmia. Sitten hankin S55:n jossa heti jouduin päivittämään firmwaren, eikä se senkään jälkeen kovin häävisti toiminut. mm. SE-mäinen SMS:n hitaus raivostutti (josta ei näemmä ole päästy eroon ST60:kään. Ilmeisesti sama platformi kuin noissa SE:n luureissa). Ja tietenkin pieni näyttö. Mutta kaatumisongelmaa S55:ssä ei ollut päivityksien jälkeen.

  Kaikuminen johtuu yksinkertaisesti liian herkästä mikrofonista ja kovasta kauttimen volumesta. Herkkyyttä pitäisi saada itse säätää. Ihmeellistä miksi käyttäjälle annetaan loppujen lopuksi niin vähän säätövaraa puhelimien suhteen.
   
 5. kimmogee

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/3/04
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  0
  Joo ei ST60:stä kovin paljoa mitään hyvää sanottavaa keksi.
  Muutamia vikoja:
  - Akun keston on heikko
  - Kameran resoluutio tuskin oikeasti yltää VGA tasolle (puhelin muokkaa 320x240 kuvan VGA:ksi)
  - Ei anna joskus soittaa minnekkään ilman uudelleen käynistystä
  - Viestin soittoääntä ei saa vaihdettua
  - Käynnistys ja sammutus ääntä ei saa pois eikä vaihdettua
  - Kuvanotto ääntä ei saa pois kuin äänettömänä
  - Tekstiviestiä kirjotettaessa ei näy jäljellä olevien merkkien määrää
  - Puhelimeen soittaja kuulee usein oman äänensä takaisin (huono kotelointi?)
  - Ei syntymäpäivien muistutusta (jopa M55:ssa on)
  - Aivan järjetön epädynaaminen muisti, joka sovellukselle ja kansiolle varattu oma osansa muistista vaikke niitä edes käyttäisi (todella outoa)
  - Joystick aika epä tarkka, tulee paljon virheitä valikossa liikkuttessa
  - Ei käyttäjän itsensä tehtäviä päivityksiä tarjolla
  - Datakaapeli ei tullutkaan pakkauksen mukana vaan sitä joutui odottamaan 2kk
  - Liian pienet näppäimet

  + Hyvä näyttö
  + Kestää tiputtaa maahan :)
  + Tyylikäs
  + Soittaa hyvin midejä

  kai tässä paljon muutakin hyvää on, mutta tuollaiset huonot puolet nousevat aina ensin mieleen.

  -Gee
   
 6. acolyte

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/7/04
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Kävin vaihtamassa sen ST60:n murheenkryynin CX65:een ja heti on valoisampi mieli. ST60:tä en suosittele KENELLEKKÄÄN, en edes George Bushille. Kyllä on niin maan hirveä vekotin että huhhuh :)
   
 7. kimmogee

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/3/04
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  0
  Siemensin huoltokaan ei ole kovin asiallinen, lähetin Powermill Mobileen mailin ja kysäsin onko st60:iin uutta softaa ja mitä softan päivitys maksaa, mutta eipä vaan ole vastailtu.
  On se hienoa ettei virallinen huolto jaksa ottaa yhteyttä asiakkaaseen.
   
 8. Ville111

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/7/04
  Viestit:
  19
  Tykkäykset:
  0
  tuntuu hiukkasen siltä, kun on lukenut kaikkia vähänkään uudempia siementäjien käyttökokemuksia, että nyky siemenssit on aika paskoja. Työnnetään markkinoille keskeneräistä paskaa ja ihmiset voivat sitten sen 2 vuoden takuun aikana päivittää puhelimensa toimiviksi? Kerrassaan erikoista. Alkavat siemenssit olemaan kuin nokioita konsanaan, mitä uudempi puhelin, sen paskempia. Joskus muinoin sai nauraa partaansa kun kavereiden nokiat tilttailivat, nyttemmin itketään yhdessä. Sääli.
   
 9. acolyte

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/7/04
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Taitaa olla aika yleinen trendi nykyään kaikessa. Ympätään miljoona ominaisuutta ja vähintää tonneittain ns. "bells and whistles":iä eikä sitten jakseta betatestata tuotetta, jotta hinta saadaan pysymään aisoissa ja että tuote saadaan aijoissa markkinoille.

  Helpompaahan se on käyttää kuluttajia betatestaajina ja sitten antaa niille softapäivityksiä ilmaseksi ;)

  Kyllä tuo CX65 on toiminut aivan hyvin. Toki muutama outo bugi puhelinta vaivaa, mutta ei vieläkään tule Nokiaa ikävä. Sentään Siemens antaa käyttäjän ladata puhelimeen uusia firmwareja (tosin vain tiettyihin malleihin) toisin kuin Nokia (vai olenko väärässä?).
   

Jaa tämä viestiketju