Mobiili.fi SSS: Salon uusi puhelinvalmistaja aloittaa laajemman rekrytoinnin toukokuussa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 3/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Turingin ensimmäinen puhelin.


  Saloon Nokian vanhalle tehdasalueelle keväällä muuttava Turing Robotic Industries Oy (TRI) on jo saanut paljon hakemuksia työntekijöiksi haluavilta, uutisoi Salon Seudun Sanomat. Lehti haastatteli TRI:n amerikankiinalaista toimitusjohtajaa Steve Chaoa. Tämän mukaan uuden tehtaan työpaikat tulevat avoimeen hakuun toukokuussa, mutta jo sitä ennen palkataan työntekijöitä.

  [​IMG]
  Nokian ja Microsoftin entisen Salon yksikön tiloja.


  Insinöörien lisäksi myös tietoturva-asiantuntijoita kaivataan TRI:n palvelukseen. Yrityksen omaisuutta ovat nyt kaikki Nokian entisen koetehtaan tuotantovälineet. Ensimmäiset 30 000 puhelinta kasataan Salossa kiinalaisista piirilevyistä, mutta sen jälkeen piirilevytkin ladotaan Salossa. Myöhemmin tänä vuonna Saloon on tarkoitus tuoda myös laitteen erikoismetalliseoksesta tehdyn rungon valmistukseen vaadittavat välineet. Sen jälkeen kaikki puhelimeen tarvittava voidaan tehdä Suomessa. Työntekijöitä tämän vuoden aikana on tarkoitus palkata vajaat 300.

  Kaikkiaan TRI aikoo tänä vuonna valmistaa 300 000 Turing-puhelinta. Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmällä toimivan tietoturvapuhelimen päämarkkinat ovat Kiinassa, jossa laitteen hinta vastaa noin tuhatta euroa.

  Chao kertoo SSS:lle, etteivät kaikki usko hänen suunnitelmiinsa tai TRI:n menestysmahdollisuuksiin. Hänen mukaansa salolaisten pitäisi antaa hänelle aikaa ja odottaa uusia tänä vuonna esiteltäviä tuotteita.

  Chaolla on jo usean vuoden yrittäjätausta puhelimien parissa. Yhdessä amerikkalaisen yhteistyökumppaninsa kanssa hän myi Kiinassa 1,8 miljoonaa lastenpuhelinta ja loi samalla jakeluverkoston sekä kartutti kokemusta puhelinvalmistuksesta. Kaksikko myi yrityksensä sittemmin eteenpäin hyvällä voitolla, ja tuottoja on käytetty juuri Salossa valmistettavan Turing-puhelimen kehittämiseen.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju