Mobiili.fi Spotifyn perustaja löi uuden kovan luvun pöytään – kasvunopeus ei häviäkään Applelle

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 14/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Spotify iPhonessa.


  Spotify on saavuttanut 40 miljoonan maksavan tilaajan rajan.

  Spotifyn perustaja Daniel Ek twiittasi vihjaillen uudesta virstanpylväästä ja Spotify on sittemmin vahvistanut asian.

  Apple kertoi viime viikolla iPhone 7 -julkistustilaisuudessa sen vuosi sitten julkaistulla Apple Musiikki -palvelulla olevan 17 miljoonaa maksavaa tilaajaa.


  40 is the new 30.
  Million. [​IMG]

  — Daniel Ek (@eldsjal) September 14, 2016


  Huhtikuussa Apple kertoi musiikkipalvelullaan olevan 13 miljoonaa tilaajaa. Spotify oli kertonut tätä ennen maaliskuussa 30 miljoonasta tilaajasta. Vaikka tiedot eivät ole täysin vertailukelpoisia eri mittaisen ilmoitusajanjakson sekä mahdollisten ajallisten epätarkkuuksien vuoksi, voidaan Spotifyn ja Apple Musiikin todeta kasvaneen viime kuukausina suhteellisesti karkeasti samaa vauhtia, kun tähän asti Applen kasvun ajateltiin olleen kaksikosta vauhdikkaampaa.

  Absoluuttisen tilaajamäärän lisäyksen osalta yli tuplasti tilaajamäärältään yhä suurempi Spotify on tietenkin omassa sarjassaan. Se on lisännyt maaliskuusta syyskuuhun 10 miljoonaa tilaajaa, kun Apple Musiikki on kasvanut huhtikuusta syyskuuhun vain 4 miljoonalla tilaajalla.

  Apple Musiikille nostetta ovat antaneet Applen markkinoinnin ja palvelun helpon käyttöönoton sen sovelluksen löytyessä esiasennettuna iPhoneista ohella erityisesti yksinoikeudella julkaistut uudet eri artistien albumit sekä muut sisällöt.

  Kesäkuussa 2015 Spotify kertoi 20 miljoonan ja aiemmin saman vuoden tammikuussa 15 miljoonan maksavan tilaajan rajapyykeistä. Kuten aiemmin kerroimme, näin ollen Apple Musiikki on nyt suunnilleen samoissa asiakasmäärissä kuin Spotify oli keväällä 2015.

  Juuri hiljattain elokuun lopussa otsikoihin nousivat väitteet, joiden mukaan Spotify syrjisi omassa palvelussaan Applelle tai muulle musiikkipalvelulle yksinoikeuden antaneita artisteja. Spotify kiisti väitteet syrjinnästä hakutuloksissa.

  Lisäksi Apple ja Spotify ovat tämän vuoden aikana kiistelleet kovin sanoin Spotify-sovelluksesta iPhoneissa. Applen mukaan Spotify yrittää rikkoa App Store -sovelluskaupan ehtoja esittäessään viitteitä tilausmahdollisuuteen kaupan ulkopuolella, mikä on Spotifylle kannattavaa, sillä App Store -tilauksista Apple on ottanut itselleen 30 prosentin siivun. Tältä osin Apple on nyt höllentämässä osuuttaan kaikista pidemmistä sovellustilauksista 15 prosenttiin.

  Tappiota läpi historiansa tehneen Spotifyn odotetaan listautuvan pörssiin mahdollisesti ensi vuonna, joten positiivinen kehitys kaikilla saroilla – niin tilaajamäärässä kuin tuloslaskelmassa – olisi juuri nyt sille tärkeää.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju