Spotifyn ja AccuWeatherin uusi palvelu luo säähän sopivia soittolistoja

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
10466
Reaktiopisteet
37


Spotify ja säätietoja toimittava AccuWeather ovat lyöneet viisaat päänsä yhteen ja kehittäneet soittolistapalvelun, joka osaa tarjota musiikkia kuunneltavaksi eri paikoissa vallitsevan säätilan mukaan. Uutuuspalvelu kantaa nimeä Climatune.

Spotify ja AccuWeather kävivät läpi vuoden säähavainnot tuhannelta havaintoasemalta, jaotteli ne viiteen eri säätyyppiin ja yhdisti ne 85 miljardiin musiikkistreamiin. Näin syntyi kattava käsitys siitä, miten sää vaikuttaa ihmisten kuuntelutottumuksiin eri puolilla maailmaa.

Tulokset eivät ole järin yllättäviä; aurinkoinen sää saa ihmiset kuuntelemaan iloisempaa ja reippaampaa musiikkia, kun taas sadesäällä soittolistoilla on rauhallisempaa ja surullisempaa musiikkia. Alueellisia poikkeuksiakin toki löytyy, ja esimerkiksi Euroopassa aurinkoisen sään vaikutus kuunneltavaan musiikkiin on erityisen suuri. Australian Sydneyssä sadesään musiikki on kaikkein surullisinta, kun taas Iso-Britannian Manchesterissa sadesää innostaa ihmisiä helposti kuuntelemaan juoksemiseen sopivaa musiikkia.Lopputuloksena syntyi Climatune-sivu, joka tunnistaa käyttäjän sijainnin ja tarjoaa siellä (tai lähimmällä säähavaintoasemalla) vallitsevan säätilan mukaisen soittolistan. Sivu tarjoaa soittolistasta maistiaisia, mutta itse kappaleet pitää toki käydä tuttuun tapaan kuuntelemassa Spotifyssa. Mikäli sivun tarjoama oman paikkakunnan lista ei miellytä, voi listalta valita jonkin muun säätyypin, ja sivu vaihtaa sijainnin ja soittolistan tuon valinnan mukaiseksi.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom