sport tracker ja yhteensopivin gps palikka

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja nippeli1, 17/12/07.

 1. nippeli1

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/12/06
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Eli kaipaisin pikaisesti mielipiteitä henkilöiltä joilla todella sporttracker käytössä jollain bluetooth gps-palikalla.

  Ilmeisesti ei kannata ostaa static navigation ominaisuudella höystettyä laitetta.
  Puhelin joka on tällä hetkellä käytössä on Nokian 5500, ja käyttötarkoitus on pääsääntöisesti pyöräilyyn mutta myös lenkille etc.

  Hakusessa olisi pieni,kolhuja kestävä(edes pieniÄ) sekä kosteutta hylkivä(ei pakollinen ominaisuus. Hinta tietysti alhainen n. alle 100€.

  Olen katsellut nokian ld-4w sekä holux:in slimiä, kokemuksia kellään?
  Nokia storessa sanoivat ld-4w kestävän pieniä tällejä...

  Myös ilmaisia navigointi softia voi ehdotella jos jonkun paremman tietää, edelleen maastokäyttöön.
  KIITOS
   
 2. hatyri

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/5/06
  Viestit:
  191
  Tykkäykset:
  0
  Holuxi löytyy ja ollut ihan hyvä kyseisen ohjelman kanssa kuten myös smartcomgpssän kanssa. Tietenkin kallio, metallihallit ja kerrostalot voivat aiheuttaa ylimääräisiä kilometrejä joskus runsaanlaisesti.

  Holuxin kanssa satelliittien löytyminen voi joskus kestää huonolla ilmalla tai metsässä kauankin jos olet hyvin paljon eri paikassa missä viimeksi sammuttanut laitteen. Muuten kyllä löytää nopeasti ja toimii jopa jonkin verran sisätiloissakin.
  Kosteudelta ei ole suojattu joten pahemmissa olosuhteissa muovipussia tai kortsua (jos satut löytämään jostain liukastamattomia) palikan päälle ja solmulla kiinni. Toiminta aikaa saa speksattua enemmän N-gagen akulla (BL-6C) joka suurempi kapasiteettinen mitä alkuperäinen akku ja sopii suoraan sellaisenaan paikalleen.
   
 3. ranson

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/07
  Viestit:
  392
  Tykkäykset:
  0
  Kannattaa tuollaiseen käyttötarkoitukseen katsoa jotain sellaista mallia, jossa edes hieman olisi jotain kosteusuojausta. Nokian LD-3W:ssä ainakin on ns. kuminen kuori, mutta en tiedä onko siinä varsinaisesti mitään kosteussuojausta. Ainakin pieniä iskuja voisi kestää hieman paremmin, kun ulkokuoren kumipintaa pikkasen vaimentais iskuja.

  En tiedä millainen virtanappi on Holuxin Slimissä, jos nimenomaan sillä tarkoitetaan sitä 240 Slim mallia.
  Itselläni oli Holux 236 (=Sigmatel) palikka, jossa on ihan mekaaninen ON-OFF kytkin, ja tämä on lenkillä ollessa joskus taskussa onnistunut hyppäämään OFF asentoon. Joten tältäkin osin sellainen olisi parempi, jossa virtakytkin on painonappi mallia. Ainakin tuossa Holux 236B mallissa se virtakytkin on vähän turhankin löysä, joten siksi menee liian helposti pois päältä, jos taskussa/repussa ollessaan pääsee hinkkautumaan jotain vasten sopivasti.

  Itse katselin joskus samanlaisiin tarpeisiin Blumax GPS palikkaa, jossa käsittääkseni pitäisi olla ainakin jonkinlaista kosteussuojausta..mutta en nyt enää muista, mistä sitä tuolloin katselin.
   
 4. nippeli1

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/12/06
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  ostin blumax:in

  Eli ostin Blumax palikan, näppärän olonen.

  Eilen koitin autolla sporttrackerin kanssa ja olen hieman hämilläni...
  Palikka/ohjelma varmaan tallentaa paikan/tietoja liian harvaan muistiin koska: kartalla merkitty reitti on lähinnä oikovia viivoja, reitin mukaisia kylläkin.
  Voiko joku vahvistaa onko "ominaisuus" vai onko asetuksissa vikaa??'

  Mikä on sporttrackerin settingeissä oleva gps-filtering kohta?
   
 5. Tosikko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  389
  Tykkäykset:
  4
  Suodattaa asiaan kuulumattomia (pahasti pielessä olevia) paikkatietoja pois.
   
 6. hatyri

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/5/06
  Viestit:
  191
  Tykkäykset:
  0
  Kerran on onnistunut gps menemään päälle taskussa lopputuloksena tyhjäksi mennyt akku. Ja pääasiallisesti gps on juuri taskussa pyörimässä.

  Enemmän itse pidän puolestaan juuri näistä on-off napeista tai sitten aivan erillisistä on ja off napeista. Ehkä ärsyttävimmistä painonappimallisista on/off monitoimi kytkimistä on löytynyt jabran bt150 jonka nappi ei toimi edes ohjekirjan mukaisesti menen heti päälle kun painaa lyhyesti vaan vaatii pitkän painamisen. Ylensä lopputuloksena että palikan jättää sikseen toisinaan taasen sammuttamisen yritys johtaa "nimeä ei löydy" jankutukseen tai vahinko soittamiseen.
  Toinen ärsyttävyyden huippu löytyi yhdestä philipsin mp3 soittimesta.
  Enkä myöskään pidä jabran BT620t kuullokkeiden ja A120s sovittimen virtanappuloista myöskään. Liukukytkin molemmissa olisi helpompi käyttää.
  Muitakin voisi listata vaikka kuinka..

  Eli maku kysymyksiä noi. Mutta virtanapin pitää toimia sillain että kerta kosketuksella tietää hyvin selvällä palautteella että laite otti vastaan painamisen ja menee varmasti päälle tai pois eikä esim. tee aivan muuta. Tämä aivan muuta tekeminen on aivan liian yleistä.
   

Jaa tämä viestiketju