Spämmiä liikkeellä?

Keskustelu osiossa 'Ylläpito', aloittaja Ewert Oktan, 20/3/05.

 1. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  113
  Kiertääkö seuraava yksityisviesti foorumilla yleisesti?

  Osoiteeseen lisätty välilyönnit, suoran linkityksen poistamiseksi.

  Sivuilla en ole käynyt, joten en osaa sanoa sen sisällöstä. Googlen haku tuottaa mielenkiintoisia tuloksia.
  Edit: Eipä näy Googlessa enää, sama osoite oli kuitenkin useilla phpBB-foorumeilla.
   
 2. Walalauw

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/3/05
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  Jep, spämmiä on tullut useilla foorumeilla, kuten Kpelit forumilla
   
 3. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Nytpä näyttää taas joku säälittävä kakara päättäneen floodata Operaattorit alueen täyteen siansaksaa (onhan se tietysti mukavaa että on edes yksi harrastus).
  Samaten uni/Pesonen jne. aliakset (lieneekö sama tyyppi kuin tämä floodaja) on näyttäytyneet sen verran että ilmeisesti vaatii jo jotain toimenpiteitä ainakin omasta mielestäni.

  Tämä tapaus mimmo (flood) minusta ainakin huutaa paitsi ikibannia niin olisikohan mahdollista saada jonkinlainen max. kirjoitustahti ainakin uusiin ketjuihin ettei minuutissa voisi 10 ketjua perustaa? Tuskin kauheasti haittaisi vaikka raha olisi esim. kerran 5 minuutissa (kun siis puhutaan ketjuista, ei vastauksista).
  Vaihtoehtoisesti voisi lisämoderaattoreilla olla tarvetta, vaikka sitten jonkinlaisille "apumodeille" jotka lukitsisivat tunnukset vain siksi aikaa että "oikeat" ehtivät paikalle päättämään.

  Sanalla sanoen vaan v*tuttaa tälläiset pellet joiden on pakko tulla pilaamaan hyvät foorumit (MPinfo ei tod. ole ainoa jossa näitä ongelmia alkaa olla)
  Ihan mielenkiinnosta muuten, kuinka helposti tänne tänäpäivänä saa tunnukset? Meneekö modejen kautta vai ihan automaationa?
   
 4. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Eikös phpBB:ssä pysty bannaamaan IP:n? Parempi sulkea tietty osoiteavaruus vähäksi aikaa kuin sietää tuota, vaikka mukana menisi kunnon käyttäjiäkin?
   
 5. polle

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  555
  Tykkäykset:
  0
  Taitaa mennä uudet tunnarit ihan automaationa. Seuraavat asiat voisivat auttaa tähän spämmiongelmaan:

  1. Uusien tunnusten jakelu moderaattoreiden hyväksyntänä. Ja viive vaikka 2-7 päivää. Vain asiasta kiinnostuneet luultavasti jaksavat odottaa tunnuksia näin pitkään.

  2. Uusien tunnusten jakelu tekstiviestinä. Viestin hinnaksi puoli euroa tai euro. Aiheesta kiinnostunut kyllä maksaa näin pienen summan, mutta floodaaja tuskin jaksaa tilailla monia tunnareita, kun vanhat suljetaan. Helppo ja halpa toteuttaa, monet pienet firmat tarjoavat sms-gateway-palvelua ilman kuukausiveloitusta prosenttipalkkiolla.

  3. rajoitus 1 viesti per ip per esim. 2-5 minuuttia
   
 6. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  No, tällaisia tapauksia on vielä varsin harvakseltaan. En toki ole sitä vastan jos moderaattoreiden määrää halutaan lisätäkin mutta ei sille noin tehtävien suhteen ole mielestäni mitään pakottavaa tarvetta. Tietenkin usea silmäpari on aina parempi kuin harva ja kun moderointikin perustuu puhtaasti vapaaehtoistyöhön, voi välillä olla hetkiä jolloin palstalla ei aktiivista valvontaa ole.

  Kannatan kuitenkin vapaata tunnusten jakelua, vaikka välillä joku bimbo sellaiset keksiikin tehdä itselleen.

  IP-osoitteiden bannaaminen saattaisi estää joidenkin asiallistenkin kirjoittajien pääsyn foorumille. Sen sijaan tuo aikaväli viestien lähettämiseen voi olla hyvä ajatus.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kyllä pitää päästä heti kirjoittaan, kun asia on pinnalla.
  Niin, no. Tuo sulkisi kaikki sellaiset pois jotka eivät syystä tai toisesta voisi käyttää kyseistä SMS palvelu. Samoin oman henk kohta. numeron antaminen palveluun söisi anonyymi mahdollisuutta rankasti.
  Niin, no. IP pohjaisen tuo olisi aika huono ratkaisu jos saman natin takaa tulee useita käyttäjiä. Toki tuolla tyylillä voisi rajoituksia rakenella, toinen asia sitten onko vainvan arvoista, eli onko pienempi vaiva siivota sutkuja.
   
 8. polle

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  555
  Tykkäykset:
  0
  Tuo viivehän koskisi vain ensimmäistä kertaa, kun käyttäjä rekisteröityy palveluun. Ehkä sen kerran kestäisi, kun sen jälkeen pääsisi kirjoittelemaan miten huvittaa.
  Ymmärrän näkökantasi tuohon sms-asiaan. Joillain voi olla palveluestoja ja sen sellaista. Myös anonymiteetti kärsisi jossain tapauksissa. Sms-palvelun voisi kyllä rakentaa niin, ettei puhelinnumeroa tietäisi kuin gateway-kumppani eikä tunnustenjakaja saisi niitä itselleen.
  Mitä tulee nattiin, niin uskoisin tuon olevan aika pieni ongelma. Palvelussa on kuitenkin suhteellisen vähän käyttäjiä, noin 5000 päivässä. Harva näistä saman natin takaa tulee, kun todennäköisyyksiä katsoo.
  Kaipa tämä spämmin torjunta on aina tälläista, tasapainoilua hyötyjen, haittojen ja helppouden välillä.
   
 9. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Minusta herää kysymys oliko juttu niin kovin tärkeä alunperinkään jos se ei enää seuraavana päivänä ole ajankohtainen. Tämähän tietysti koskisi vain uusia käyttäjiä, kaikki jolla tunnukset jo on voisivat vapaasti kirjoittaa edelleen. Muutaman tunninkin viime voisi auttaa (josko vaikka arvoisa flooderi ottaisi lääkkeensä siinä välissä) ja vähentää intoa.
  Erityishuomiota voisi kiinnittää niihin kavereihin jotka rekisteröityvät samasta ip:stä kuin jo suljetut tunukset.
  Ehkä turhan raskasta toteuttaa tuollainen. Sen sijaan voisi kuvitella että MPinfon käyttäjäkunnasta aika suuri osa pystyy SMS palveluja käyttämään, ja ei numeroa tietenkään jakoon pistettäisi. Kyllähän nytkin välittyy ip, joka on myös hyvinkin personoitavissa.
  Käyttäjätilikohtaisena tuo varmaan kätevämpi olisi. Ja ei kyllä ihan noin tiukkaa rajaa kiitos, ainakin jos on per viesti eikä per ketju.

  Toki nämä nyt eivät vielä mikään sietämätön riesa tai paniikkinappulan paikka ole, mutta ainakin omien havaintojeni mukaan kovasti lisääntymään päin (saattaahan toki olla että nyt on vain "aalto" liikkeellä) ja kyllä moiset syöpäläiset ainakin minua ärsyttävät.
  Se toki pitää paikkansa että spammintorjunta yleensä aina rajoittaa jollain tapaa myös "kunnon kansalaisten" toimintaa, mutta se on vain hyväksyttävä. Onhan pakollinen rekisteröityminenkin jo tavallaan tälläinen tekijä.
   
 10. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Näin moderaattorin näkökulmasta taas puuhasteltavaa on viime aikoina ollut erittäin vähän, joskus aikaisemmin on ollut ajanjaksona jolloin häirintää on ollut enemmänkin. Kesä varmasti kuitenkin vielä hiljentää palstaa omalta osaltaankin, joten mielestäni häirikköennusteet voidaan pitää aika alhaisina jatkossakin - ainahan sitä välillä nyt jotain saamaansa kohteluun kyllästyneitä löytyy, mutta yleensä tilanne rauhoittuu aika nopeasti. Tämänpäiväinenkin kohtaus oli lopulta melko nopeasti ohi ja siivottu yhdenkin paikallaolevan moden toimin.
  Näin on, mutta rekisteröitymispakko on vähentänyt epäasiallisuuksia ja suoranaista häiriköintiä huikeasti. Mutta liika valvonta karkoittaa ne mehukkaimpien juttujen kertojat alueelta ja joutuessaan edustamaan myös työnantajaansa (ainakin noin epävirallisesti) esiintyessään nimellään, saattaa mielipiteetkin huomattavasti muuttuja ja tiedot "hävitä" joten anonymiteetti on useille kirjoittajille kuitenkin yksi kirjoittelun kulmakivistä. Lienee kuitenkin paikallaan pitää tätä melko suuressa arvossa, noin palstan kiinnostavuutta ja jatkuvuuttakin silmälläpitäen.
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Siis tarkoittko muutaman minuutin viivettä, vai päivien viivettä?
  Muutama minuutti vielä voisi toimia, joka tapauksessa jo rekisteröintipakko rajoittaa paljon asiallisia kommentteja, mutta suodattaa varsin tehokkaasti häiriköinnin.

  Jos siis käytetään maksullista SMS palvelu, toimii se vain tietyillä liittymillä, tämä jo ratjoittaa nipun käyttäjiä pois, lisäksi rajoitus on että vaikka olisi sellaisen operaattorin liittymä että palvelunumero toimisi, niin estot saattavat sen estää.

  Järjestelystä käytännössä syntisi kustannuksia käyttäjille ja käytännössä myös ylläpitäjälle -> ei oikein rokkaa.
  Niin, no. mistä käyttäjä sitä titeää, toki käyttäjä voisi hommata anonyymin liittymän ja luurin, mutta menee lian hankalaksi.

  En tiedä, mutta luulisin että innokkaita on pesiytynyt ryppäiksi, eikä tasaisesti jakauteneena kaikkien NATien taakse.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kaikki lukijat eivät päivittäin käy tavaamassa viestejä, ja todellakin se voi olla vanha seuraavana päivänä. ja kyllä se äppivän kahden odottelu tappaa tehokkaasti yksittäiset viestit, toki se ilmeisesti olisikin tarkoitus.
  Toki, mutta kaikki kirjoittajat eivät asu koneensa ääressä.
  Jos palvelunumerolla toteuttettu tai jopa ihan tavallisella numerolla toteutettuna olisi kuitenkin rajoittanut isonosan kirjoittajia foorumin lukijoiksia.

  IP toki voi kertoa paljon, mutta sen kanssa voi elää, ja tarpen vaatiessa peittää alkuperäisen.

  Se mitä joskus on ollut, niin nyt on rauhallista.
   
 13. polle

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  555
  Tykkäykset:
  0
  Päivä tai minuutti, ideani oli nimenomaan tuolla viivellä ehkäistä yhtä helnkilöä avaamasta monia tunnuksia. Tai voihan mitä toki avata rauhassa viikkoja ennen spämmikampanjaa, mutta harva tähän jaksaa ryhtyä.

  Ehdotuksessani oli sekä sms että viivästetty www-rekisteröityminen. Kaikki siis pääsisivät messiin tavalla tai toisella. Kustannuksia tulisi, mutta ylläpitäjälle niitä tulee jo ihan nykyisestäkin palvelusta. Domain maksaa ja myös hostaus. Sms-rekisteröinnissä juuri tämä pieni kustannus ehkäisisi spämmiä. Siinä se idea oli, että normaalikäyttäjää ei 50 centin kertamaksu hetkauta, mutta monia tunnuksia varaava spämmäri ehkä jaksa ilostaan niin hirveitä maksaa.

  Anonymiteetistä ihan yleisesti, että ihmisiä on niin monenlaisia. Olen huomattunut, että osa ihmisistä levittää tietojaan netissä täysin holtittomasti. Osa taas on aivan varpaillaan tietoturvan suhteen. Tällä areenalla on luultavasti keskivertoa valveutuneempaa sakkia.
   
 14. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  No nyt on oikein huolella joku idiootti päättänyt spämmätä ainakin operaattorit aluetta ja yhtään modea ei näkynyt kirjaantuneena. Ikävää että joku saa kiksinsa tälläisestä.
   
 15. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Tosinsanoen täsmälleen sama tilanne kuin eilen... voisi olla aihetta bannata ko. ip muutamaksi päiväksi josko into laantuisi. Olettaen siis että tulee kiinteän ip:n takaa (eli samasta kuin eilen).
   
 16. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Ehkä näin. Seuraan itse useampaa foorumia ja tuo tilannearvio lisääntyvästä floodauksesta ja spammista perustuu useampaan eri foorumiin, MPinfo vain yksi niistä.

  En myöskään epäile etteikö yhden moden voimin saisi floodia kurissa pidettyä, pointti on vain siinä että on turhauttavaa on kun sitä yhtäkään ei ole (tai se selailee muita alueita), kuten eilen (kunnes ilmaannuit jossain välissä) ja taas nyt tätä kirjoitaessa.
  Työtähän tuossa ei siis paljoa ole (kun flood huomataan ajoissa ja tunnukset suljetaan riittää muutaman ketjun poisto) jos moden oikeuksilla varustettuja henkilöitä on paikalla. Tosin nämä pellet varmaankin osaavat katsoa tuolta alalaidasta milloin on mode paikalla ja milloin on vapaa kenttä rellestää. Silläpä minun mielestäni muutama lisämoderaattori voisi olla paikallaan, vaikkapa sitten "apulaisena" joka ei välttämättä edes hoitaisi varsinaista moderointia, vaan hänellä olisi vain lupa lukita väliaikaisesti selvät häiriköt.
  Täällä on kuitenkin runsaasti "vanhoja tuttuja" joille minusta nuo oikeudet antaa uskaltaisi, heidän kun ei itse moderoinnin linjaa tarvitsisi olla määrittämässä.
   
 17. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Olen kyllä samaa mieltä, tuskin lisämoderaattorista tässä suhteessa haittaa olisi. Wanhoillakin alkaa monet rikkurit olla jo sen verran tuttuja että välillä erinäisiä rikkeitä menee läpi sormien. Yleensä häiriköintiä myös ehkäisee se että häirikkö näkee paikalla olevan jonkun laaduntarkkailijan, eikä muutenkaan ole tarpeellista asetella eri moderaattori-arvoja joten jos uudesta apulaisesta puhutaan niin mielestäni sitten ihan tavallinen moderaattori.

  Vanhoissa tutuissa kirjoittajissa toki on useita hyviä ja luotettavan sekä aktiivisen oloisia tyyppejä, mutta on otettava huomioon myös että käyttäjä itse on kiinnostunut tällaisesta vapaaehtoistyöstä. Kyllä tämä puuha välillä työltäkin tuntuu ja välillä siitä on jopa riesaakin, joten kaikki eivät välttämättä ole kiinnostuneita k.o. tehtävästä.
   
 18. polle

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  555
  Tykkäykset:
  0
  Lisämoderaattorit voisivat olla ok, mutta linjan pitää kaikilla olla sama. Ja mieluummin liian löysä kuin tiukka. Pelkästään aivan selvä häiriköinti pois, mielipiteiden esittämiseen tai spekulointiin ei pidä puuttua, olkoonpaa millaista tahansa (kunhan lain puitteissa ja hengessä kuljetaan).
   
 19. Draiver Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/2/04
  Viestit:
  1623
  Tykkäykset:
  0
  "Ystävämme" on palannut...
   
 20. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Ikävä kyllä joku teinix saa taas päivän kiksit ja voi kavereille kehua kuinka kova on ollut kun floodaa foorumin täyteen
   

Jaa tämä viestiketju