Mobiili.fi Sovellus kiellettiin App Storesta – idea päätyi osaksi iOS:ää

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 15/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Night Shift iOS 9.3:ssa.


  Yksi suurimmista uudistuksista Applen tulevassa iOS 9.3 -käyttöjärjestelmässä on Night Shift -tila, joka ilta- ja yöaikaan muuttaa laitteen näytön värisävyjä lämpimämpään suuntaan. Tarkoitus on estää kylmän sinistä valonkajastusta pilaamasta käyttäjän luonnollista unirytmiä, ja tilan voi halutessaan säätää asettumaan joko automaattisesti auringonlaskun aikaan tai tiettyyn kellonaikaan. Idea ei kuitekaan ole millään tavalla uusi, ja f.lux-niminen sovellus onkin jo usean vuoden ajan tarjonnut vastaavan toiminnon Mac-tietokoneille erikseen asennettavana ohjelmana. iOS-laitteille sovellus ei kuitenkaan ole saanut virallista hyväksyntää.

  f.luxin kehittäjät Michael Herf sekä hänen vaimonsa Lorna kirjoittavat sovelluksen verkkosivuilla, kuinka heidän tarkoituksenaan on jatkaa alkujaan vuonna 2009 ideoidun sovelluksen kehitystä. Samalla he kuitenkin toivovat, että Apple päästäisi heidän sovelluksensa iOS App Storeen. f.lux on Applen Night Shiftiä pidemmälle viety mahdollisuus säätää näytön värien lämpöisyyttä, ja se onkin ollut suosittu Mac-tietokoneilla sekä jailbreak-käsittelyn saaneilla iOS-laitteilla. Sovellusta ei kuitenkaan ole hyväksytty Applen App Storeen, ja viime syksynä Apple kielsi sovelluksen jakelun sovelluskaupan ulkopuolella, Herfien solmimaan kehittäjäsopimukseen vedoten. Syynä on sovelluksen käyttämä ohjelmointirajapinta, jota Apple ei ole avannut ulkopuolisten sovelluskehittäjien käyttöön. Toisin sanoen rajapinta vaikuttaa niin laajasti laitteen toimintaan, ettei Apple halua antaa sitä kolmansien osapuolten käyttöön.

  Nähtäväksi jää, saavatko f.luxin kehittäjät sovelluksensa App Storeen. Kehittäjät itse puhuvat laadukkaamman unen ja sen terveysvaikutusten puolesta, ja idea selvästi Applellakin hyväksytään, koska vastaava toiminto on iOS:ään nyt leivottu. Apple on kuitenkin ennenkin ollut varsin tarkka rajapintojen availun suhteen.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju