Sovelluksen tekeminen

Keskustelu osiossa 'Sovellukset', aloittaja jantsu78, 12/5/12.

 1. jantsu78

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/3/07
  Viestit:
  28
  Tykkäykset:
  1
  Minulla olisi idea, jolla voisi tienata mukavasti. Minulla ei ole minkäänlaista käsitystä, kuinka älypuhelimet toimivat tällaisissa tapauksissa.

  Tällä hetkellä käytössä on normaali nettisivusto suunnattuna tietokoneen käyttäjille ja tämän jos saisi toimimaan myös puhelimissa sovelluksena, niin uskoisin sen toimivan erittäin hyvin.

  Kuinka älypuhelimien selaimet hanskaavat cookiet ja miten homma toimii verrattuna normaaliin tietokoneen selaimeen? Tämä on avainkysymys, koska ansainta tulisi nimenomaan sovellukseen laitettavien linkkien kautta, ihan kuten nettisivullanikin on.

  Tämän enempää en valitettavasti voi kertoa, koska en halua menettää ideaani.
   
 2. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29289
  Tykkäykset:
  7540
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Eli sinulla on siis nettisivu joka toimii tietokoneen selaimella nyt mutta haluat päästä rahaan kiinni ja meinaat tehdä siitä sovelluksen? Nettisivusta rahaa tuottavaksi sovellukseksi on vielä pitkä matka. Ja jos haet matkapuhelimessa toimivaa sovellusta, niin mitä merkitystä on puhelimien selaimen kekseillä?
   
 3. jantsu78

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/3/07
  Viestit:
  28
  Tykkäykset:
  1
  Ei ole. Kysymyksessä ei ole suinkaan nettisivu, vaan tälläkin hetkellä nettisivulla toimiva "sovellus" joka siis pitäisi vain kääntää puhelimelle. Jos homma toimii tietokoneella nettisivun kanssa, miksi se ei voisi toimia myös puhelimella sovelluksena?

  Pahoittelut, että annoin ehkä väärän kuvan aloitusviestissäni. Selaimen keksit ovat olennainen osa, jotta homma toimii puhelimella samalla tavalla, kuten se toimii myös tietokoneen kanssa. Sovelluksen linkit aukeavat selaimeen, ja tässä vaiheessa tarvitaan keksejä. Sinällään siis sovelluksella ja kekseillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

  Ymmärtäisit asian välittömästi, jos sen voisin paljastaa.

  Lyhyesti siis. Miten älypuhelimien selaimet hanskaavat keksit ja miten sen toiminta eroaa normaalista pc:n selaimesta? Ilmeisesti siellä joku keksihomma on olemassa, koska sivut, salasanat yms. kirjautumistiedot pysyvät tallessa.

  Nyt jos linjoilla on joku koodari, niin eiköhän me jonkinlainen diili saada hierottua. Muutoin teetän homman jollakin asian osaavalla ohjelmistotalolla.
   
 4. Uitto Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/06
  Viestit:
  240
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  Xperia Z5 Compact
  Tarkoitat siis että sun mainostajien sivuille menneet tunnistetaan keksien avulla?

  Eikös tähän ole paljon helpompiakin tapoja, eli täysin omat osoitteet johon linkität jka ne rekisteröi vierailun tulleen sinun kautta. Sen jälkeen ne ohjaavat asiakkaan oikeaan osoitteeseen mainostajan sivuille.

  Onhan puhelinsovelluksissakin mainoksia, eli kyllä toi jotenkin onnistuu. Keksi taas keksintönä on tavallaan välimuisti ja sehän on sovelluksissa toteutettu toisella tapaa. Tosin en usko että se sama välimuisti muistaa enää keksin tapaan käyttäjän tietoja sovelluksien välillä (eli sun sovelluksesta selaimeen). Tämä viimeinen kappale lähinnä mutuilua, en ole puhelimille koodannut.
   
 5. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  2854
  Tykkäykset:
  406
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Keksi on keksi. Ei sitä ole keksitty uudestaan mobiiliselaimia varten. Puhelimen selaimet hyväksyvät ja muistavat keksit jos asetuksissa on niin sanottu ja poistavat ne kun käyttäjä siivoaa historian tmv. Siitä en tiedä miten selain käyttäytyy jos upotat sen sovellukseen ja teen ns. Web Runtimen päällä pyörivän sovelluksen, jonka käyttöliittymä on pelkkä palvelimella pyörivä nettisivu. Mobiilisovelluksessa on mahdollista käyttää myös kertakäyttöurleja, jotka generoidaan ohjelmallisesti ja tarkistetaan palvelimen päässä samalla algoritmilla.
   
 6. bussifriikki

  bussifriikki Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/1/09
  Viestit:
  1691
  Tykkäykset:
  64
  Puhelinmalli:
  Symbian-MeeGo -linjalla mennään
  Mille käyttöjärjestelmälle teet sovellusta?
   

Jaa tämä viestiketju