Sormenjälkitunnistus tekee tuloaan myös perinteiseen korttimaksamiseen

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15391
Reaktiopisteet
103
mastercard-biometric-card-420x264.jpg
Sormenjälkitunnistin alkaa olla vakiotavaraa älypuhelimissa, ja kyseessä onkin varsin vaivaton tapa suojata puhelin sivullisilta, mutta uusiakin käyttökohteita sormenjälkitunnistukselle löytyy. Luottokorttiyhtiö Mastercard on nimittäin julkaissut sormenjälkitunnistusta käyttävät luottokortit.

Mastercardin biometristä tunnistusta käyttävä kortti on kätevä, sillä se ei tarvitse uutta maksupäätettä tai maksupäätteen lisälaitteita toimiakseen. Sirukorttiin sisällytetty sormenjälkitunnistin saa virtansa maksupäätteeltä ja kortti on tavallisen luottokortin kokoinen. Tunnuslukua ei tarvitse näppäillä, vaan kortin omistaja tunnistetaan yksinkertaisesti tunnistimelle lasketun sormen avulla.

Asiakkaan sormenjälki tallennetaan ja salataan omassa pankissa korttia haettaessa, ja yksi kortti voi tunnistaa kaksi eri sormenjälkeä. Biometrisellä tunnistuksella varustettu kortti toimii nykyisissä sirukortteja tukevissa maksupäätteissä, eikä tarvetta esimerkiksi päätteen ohjelmistopäivitykselle ole. Tällä hetkellä sormenjälkitunnistus toimii vain sirukorteissa, mutta se on tarkoitus myöhemmin tuoda myös lähimaksukortteihin.

Mastercard on testannut uusia kortteja Etelä-Afrikassa, ja testit jatkuvat vielä lähikuukausina. Laajemmin kortit on tarkoitus ottaa käyttöön myöhemmin tänä vuonna. Testikäyttöä on suunniteltu toteutettavaksi myös Euroopassa ja Aasiassa tulevien kuukausien aikana. Sormenjälkitunnistuksella varustettu kortti on perinteistä korttia kalliimpi toteuttaa, joten ainakin alussa sitä nähtäneen vain rahakkaimmilla asiakkailla tai yrityskäytössä.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom