Sopiva intti puhelin??

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Anzzi, 18/7/04.

 1. Anzzi

  Anzzi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  285
  Tykkäykset:
  14
  Puhelinmalli:
  Apple Iphone 7
  Te jotka olette käyneet ton intin niin kertokaas miten tota kännykkän käyttöä on rajotettu ja mikä kännykkä on sinne oloihin sopiva??? Sen tiedän et puhelimia ei kanneta mukana vaan säilytetään tuvissa :)

  Saako siellä vapaa-ajalla ottaa kuvia puhelimella, esim tuvasta ja muualta kasarmia, kuunella radiota puhelimesta ja seikkailla wapissa ym...???

  Tollanen vähä kiinnostai ku ite oon menossa 2005 tammikuussa tonne inttiin.
  Sellasta oon mietiskelly et hankinko jonkun sinne oloihin paremmin sopivan puhelimen.
   
 2. Kerppis Vieras

  0   0   0

  Yleisesti palvelusaikaan ei puhelimia saa olla näkyvillä. Leireillä tuppaa olemaan välillä aika kosteaa ja akkua ei pääse yleensä lataamaan. En tiedä onko kamerapuhelimista tullut jotain uutta sääntöä, mutta omaan aikaan vapaa-ajalla sai kyllä kameralla räpsiä kuvia. Ja yleensäkin ei kukaan puutu puhelimen käyttöön vapaa-ajalla, kunhan se tapahtuu tuvassa/sotkussa, eli voi surffailla wapilla / kuunnella radiota. Ja tuvissa ei yleensä ole kovinkaan montaa sähkörasiaa, eli jokin jatkojohto on ihan hyvä sinne kiikuttaa.
   
 3. Espoon kunkku

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/11/03
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  0
  Virallisestihan sitä voi käyttää vain vapaa-aikana (illalla). Voi sitä päivisinkin yrittää käyttää, ihan riippuen kyseisen varuskunnan ja yksikön puhelinkulttuurista. Jos alikessut ovat tarpeeksi rentoja niin mikäs siinä. Kunhan yrität pysyä kantahenkiökunnalta piilossa.

  Armeijaan sopii mikä tahansa kännykkä, mutta suosittelisin sellaista jossa on pitkäkestoinen akku. Aina kun ei pääse latailemaan kun kaikki tuvan virtapistokkeet on varattuja. Ja pidäthän kännykkää kaapissa - tilaisuus tekee varkaan. Voi sitä puhelinta kantaa mukanakin, ovathan armeijavaatteiden taskut yllättävän tilavia. Leireille kannattaa kyllä ottaa täyteen ladattu kakkosakku mukaan, varsinkin talvisin.

  Vinkki: Leireillä saa kännykän ladattua generaattorista (Mikäli siis valitset aselajin jossa on sähkövempaimia, esim. tulenjohto, tykistö jne...)
   
 4. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  113
  Aina kun ollaan koulutuksessa tai on muuta ohjelmaa, niin sääntö on, että kännyköitä ei näy eikä kuulu.
  Alokasaikana perussääntö on, että puhelinta käytetään vain vapaa-ajalla ja tuvassa tai sotkussa. Tietysti puhelinta voi roikuttaa mukana vaikka koko päivän, mutta kaappi on helpompi säilytyspaikka. Lisäksi alokkaana joudut koko ajan uusiin tilanteisiin, esim. terveystarkastukset ym. joissa olet erillään varusteistasi ja housujen taskussa ollut puhelin saattaa tällöin hävitä.
  P-kauden jälkeen tavat yleensä hieman muuttuvat, ilmapiiri vapautuu. Puhelimen voi ottaa esille tuvassa, kun on vapaata (siis myös päivällä esim. ruokailusta saavuttua) sekä varusmiesjohtajia tai skappareita ei ole paikalla/näkösällä. Päivällä vapaata tosin ei ole montaa minuuttia, mutta kyllä siinä ajassa viestit tarkistaa. Edellinen alokasajan sääntö kännyköiden käytöstä vain illalla ja vapaalla pitää siis yhä, mutta pelimiesliikkeitä on tuolloin jo opittu jossain määrin.
  Leireillä pätevät edelliset säännöt, eli puhelinta voi käyttää teltassa vapaa-aikana, mikäli sitä on. (Kipinässä on hyvä paiskata viestiä kotipuoleen.) Metsässä ei hortoilla puhelin korvalla, kuten ei kassullakaan! Mikäli leirille on kielletty ottamasta kännykkä (esim. sissiradistien tai taistelulähettien toimintaa testataan), niin kehoitusta joko totellaan tai sitten ei - kiinni ei kuitenkaan saa jäädä.
  Varuskunta-alueelta poistuttaessa ei liikuta leikkiretkellä, vaan silloin edustetaan Puolustusvoimia. Paraatissa tai esitelmätilaisuudessa ei todellakaan näpläillä, kikkailla, koodata, säädetä kännyköillä - seikka, joka ei tuntunut menevän kaikkien alokkaiden jakeluun.
  Aikaisempi saapumiserä (johtajat, vanhemmat miehistön jäsenet) "saa" käyttää kännykkää "lähes missä vain", kuuluu osaltaan gonahtamiseen. Esim. rastikoulutusta pitäessä kulutettu aika on kätevä katsoa puhelimesta, mutta se ei tarkoita että myös mortit kaivasivat taskustaan puhelimen.
  Iltavahvuuslaskennan aikana puhelimia ei pidetä tuvan pöydällä latauksessa, muuten ne voi tulla noutamaan kymmentä hyvää syytä vastaan. Sama koskee palvelukseen lähdettäessä.
  Kuvia puhelimella saa ottaa, joissain paikoissa/tilanteissa tämä on kielletty, mutta ne ovat muutenkin ns. hyshys-juttuja. Radiota saa kuunnella, erityisesti leireillä raskaan päivän/yön jälkeen musiikki on teltassa poikaa. Sama pätee myös WAP:iin sekä Internetin selaamiseen.

  Extreme-kännykkä ei ole pakollinen, sillä kaikki kestävät hieman kolhuja. Veden/kosteuden kestävyydestä on kuitenkin selkeä etu - pestiinpä eräs 5100 oikein hanan alla tiskiharjaa apuna käyttäen. Käy ja kukkuu edelleen. Muovipussi suojaa vedeltä sekä villasukka iskuilta.
  Merkkinä Nokia on kätevä, sillä laturi löytyy lainaan huomattavasti helpommin. Vara-akku leireillä on kätevä, tosin yhdelläkin pärjää. Itse pidin parin viikon (sekä lyhyemmilläkin) leireillä puhelinta päivisin sammutettuna. Veivattavat laturit voi unohtaa suosiolla, paristosta virtaa ottavaa voi harkita.

  Mikäli puhelin varastetaan, välittömästi ilmoitus varusmiesjohtajalle tai skapparille. Sama koskee myös muuta omaisuutta. Leirillä hankeen hukkunutta tai katajapuskaan unohtunutta puhelinta on turha yrittää periä valtiolta.
   
 5. manu

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/02
  Viestit:
  368
  Tykkäykset:
  0
  Niin kuin edellä jo mainittiin, puhelin ei saa näkyä muulloin kuin vapaa-aikana ja silloinkin vain tuvissa ja sotilaskodissa. Pihalla ja käytävillä puhelimen käyttö on kielletty. Meillä Riihimäellä myös valokuvaukseen tuli pyytää lupa. Muutamassa viikossa oppi miten venkuroida puhelimen kanssa lähes missä tahansa, eli vain kiinnijääminen on kiellettyä; jos yksi jää kiinni, kaikki juoksevat.

  Leireillä teltassa oli lupa käyttää puhelinta. Lataus ei omalla kohdallani ollut ongelma sillä kuuluin viestikeskusjoukkueeseen ja virtaa oli saatavilla lähes joka leirillä (poislukien tietenkin ampumaleirit). Puhelinta pidin aina mukana, aluksi vain kakkosluuria mutta lopulta uskaltaudun ottamaan mukaan myös 7650:ni ja myöhemmin 3650:n. Tupakaverillani oli P800 leireillä mukana (sekä DNA:n yritys-GPRS, oli näppärä kipinässä ja päivystyksissä :)

  Me muuten saimme heti alussa (roiske-) vedenpitävät kännykkä pussit Soneralta lahjaksi, aika rimpula mutta ajoi suht'hyvin asiansa.

  Ehkäpä alik.saheinonen jatkaa..

  --
  Vm.Huovinen
  1J/1.VK/ViestiR/E-SVP
   
 6. Sammen Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/02
  Viestit:
  2238
  Tykkäykset:
  0
  Osta Siemens me45,se kestää : )
   
 7. saheinonen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/02
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  0
  Varusmiesjohtajat voivat pyydellä hukkuneesta kellosta korvauksia.
  Itsellä hävisi ~2viikkoa vanha ~400e kello metsään ja ilmoitin siitä heti harjoituksen pitäjälle ja komppanian päällikölle ja lopulta sain 100e korvauksia. Oma tapaukseni oli Riihimäellä ensimmäinen kellon kovaus tapaus.
  Puhelimia valtio ei korvaa koska sellaista varusmies ei tarvitse.

  Varusmiesjohtajilla on muutenkin vapaampaa ja me käytimme ainakin puhelinta aika vapaasti varsinkin sisätiloissa. Skapparit eivät siitä välittäneet varsinkaan palveluksen loppupuolella.

  Hyvää puhelinta ei leireille kannata ottaa itsellä T610 sai kokea aika kovia varsinkin kun se sattuu olemaan taskussa kun joudut harjoittelemaan yhdenmiehen etenemistapoja. Kuskien kanssa kannattaa olla kaveri koska niillä on autossa virtaa ja usein myös laturi jos itse ei sitä omista.


  Alik Heinonen
  1/03 3J/1.VK/ViestiR/E-SVP
   
 8. manu

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/02
  Viestit:
  368
  Tykkäykset:
  0
  Entäs jos ei haluu..?

  Noh, ei kerrota kaikkia konsteja heti ;)
   
 9. saheinonen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/02
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä hyvä syväjohtaja aina keinot keksii koti-ikävää potevalle viestimies rassukalle ;)
   
 10. Salamanteri

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/3/04
  Viestit:
  107
  Tykkäykset:
  0
  M65 kestaa polya, roisketta ja iskua. Kameralla saa napsia vaikka kavereista kuvia. ainoa haittahan voi olla hinta, mutta jos massia loytyy niin mikapas siina sitten :)
   
 11. -AHVEN- Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  1/4/03
  Viestit:
  2605
  Tykkäykset:
  0
  8310 oli hyvä inttipuhelin, akku kesti metsäleirien yli, kokonsa puolesta meni hyvin menossa mukana. Pakki on hyvä paikka säilyttää luuria, itse hommasin vielä box-it:in veden ja iskunkestävän kotelon joka oli hemmetin kätevä. Kasarmilla luuria tuli käytettyä vapaa-ajan ulkopuolella mutta suht hyshys koska se oli kiellettyä, vessa on hyvä paikka puhua, vm-johtajatkin yleensä hyväksyivät vessassa puhumisen.

  Aukissa meinasi tulla pekkaa luurin takia kun räpläsin hiljaisuuden aikaan emännälle viestiä. Olin niin keskittynyt viestiin etten huomannut että virkapaikalla oleva päivystäjä oli ilmestynyt siihen punkan päätyyn tuijottamaan. Esitutkinnat ja kaikki tuli käytyä ja olin jo menossa herra kapteenin luo kuulemaan tuomiota kun keksin että säännöissä kiellettiin vain puhelimiin puhuminen hiljaisuuden aikana. Siihen kaatui se pekka, tämän jälkeen kurssiosaston sääntöihin tehtiin kyllä muutos joka kielsi kaikenlaisen käytön.
   
 12. halojaa

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/5/04
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0
  Noo, laitetaan ny itekin sit jotain... Mosa-aikana oli turha edes kuvitella käyttävänsä puhelinta, pidin sitä kaapissa suljettuna mutta iltaisin tietysti kun oli vapaata niin sai käyttää. Sitten kun mosa-aika päättyi ja vapautta tuli lisää niin puhelin oli jatkuvasti mukana. Itselle puhelin oli aivan välttämätön pitää mukana. Olin nimittäin kuskina ja sillä oli helppo pitää yhteyttä kavereihin tai jos tuli vaikka jotain ongelmia auton kanssa tms. Akunkaan kesto ei ollut mikään ongelma, autolaturi oli joka leirillä aina mukana ja puhelin periaatteessa kiinni siinä koko ajan. Kannattaa olla kaveria kuskien kanssa niin saa ainakin ladattua puhelinta kun haluaa :)
  Periaate kassulla oli se että puhelinta ei saanut käyttää "näkyvästi" esim. kävellessä ruokailusta.

  E: niin ja siitä puhelimesta, kannattaa olla semmonen malli joka ei mee pienestä pakkasesta sekasin ja kestää vähän kolhuja/roiskeita jos mettässä viihtyy. Sit jos sitä käyttää ihan vaan kassulla iltasin vapaa-aikana niin käy ihan mikä tahansa. (Itellä oli 3330 ja hyvin kesti) Myös akun olisi hyvä olla pitkäkestoinen jos parin viikon leirillä ei latausmahdollisuutta ole. Kuvaaminen oli sallittua miltei joka paikassa, joissakin vaunuhalleissa oli isot kieltomerkit seinissä.
   
 13. Orwell

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/7/04
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Ota mukaan käytetty kännykkä, koska armeijassa varastelu on helppoa kollektiivisissa oloissa. Morttimarketista osaavat varkaat käyvät poimimassa parhaat tuotteet esim. kännykät. Kleptomania ei ole peruste armeijasta vapauttamiselle, joten siellä liikkuu sitäkin porukkaa.

  Inttiin menevien kannattaa muuten lukea tämä:

  http://www.suomifutis.net/phpBB2/viewtopic.php?t=39018
   
 14. dexta Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/10/02
  Viestit:
  2482
  Tykkäykset:
  0
  Eli 6600:sta ei kannatta ottaa mukaan? Entäs 6250, onko liian iso?
   
 15. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  113
  Ehkä jo hätävarjelun liioittelemista. 6600 on mitä mainioin kassulla, leireillä sitä joutuisi hieman varomaan. Kyllä intissä Communicaattoreitakin vastaan tuli.
  Käytetty 7650 olisi kova sana: S60, kamera, koko OK sekä halpa.

  Varkauksia tapahtui mielestäni aika vähän, omassa erässäni ei juurikaan. Seuraavan erän jantterilta varastettiin lompakko, mutta tämä saatiin takaisin kiristämällä ilmapiiriä. "Ei sitten lähdetä lomille ennen kuin se löytyy. Tai siis, te ette lähde minä kylläkin." Kuten mainitsin varkauksista ilmoitukset mahdollisimman nopesti.

  Edellisestä viestistä jäi mainitsematta, että käytävillä ei puhelinta näppäillä. Ja tarkistetaan muutenkin se varustus. :)
   
 16. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  6250 on hyvä. Uskaltaa pitää luotiliivien lipastaskussa (oiva paikka puhelimelle leireillä) vaikka joutuisi vähän tetsaamaankin...
   
 17. Anzzi

  Anzzi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  285
  Tykkäykset:
  14
  Puhelinmalli:
  Apple Iphone 7
  Tännehän on tullu kivasti noita vastauksia päivän aikana :D KIITOS!!!

  Lueskelin noita niin siellä tuli sellasia sanoja vastaa eten ymmärtäny niitä ollenkaa :) mutta eiköhän se sanavarasto tule korjattua tammikuussa.
  Olen muuten menossa Upinniemeen ja toden näkösesti laivastoon, sen takia kun koulutus on sellanen et laivassa tullaan tarviimaan. Laivassa ei varmaa tule virrasta puutetta ja jos tulee niin käyn lateilemassa omassa autossa sitten. Jos joudun tonne laivastoon niin ei varmaa kannata kanniskella mukana puhelinta, jos tulee joku harjotus missä pitää hypätä vaateet päällä veteen heti :D

  Toi N6600 on varmaa vähä liian arvokas tonne oloihi, vois hankkia jonku halvan (alle200€) missä olis mm. kamera, fm-radio, pienenä plussana vois olla roiske- ja iskunkestävyys.

  toi oli muuten hyvä sivu, oli paljo hyviä vinkkejä lusmuiluun(tulee varmaa jotain pientä harrastettua siellä sitten). Mutta tarkotuksena olis kuitenki hankkia hyvät paperit tuolta intistä :/
   
 18. piedro78

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/2/04
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Ei meillä ainakaan tuvassa saanut puhua kännykkään. Komppanian rakennuksen toisen kerroksen käytävän päässä sai puhua kännykkään.

  Sitten gona tuvassa oli eri asia.
   
 19. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  Lievä ot: Saako nykyään kännykkää käyttää veksissä maatessaan?
   
 20. uaz1

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  25/5/03
  Viestit:
  106
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone
  <OT>

  Mitäs sitä turhaan kännykkää inttiin ottamaan. Valtiohan tarjoaa myös kätevän yhteydenpitovälineen: LV-217. Näppärän pienikokoinen radio kuuluu jokaisen särmän varusmiehen vakiovarusteisiin. Lisäämällä Sanla M/90:n saa lähetettyä myös tekstiviestejä. Jos LV-217:n kantama ei jostain syystä riitä, lisäämällä vahvistimen saa vielä näppärämmän kokoisen LV-317:n, jolla yhteydenpito jatkuu. Sokerina pohjalle laitteeseen on saatavina erilaisia antenneja eri tilanteisiin.

  Jos on enempi perinteisen lankapuhelimen kannattajia löytyy valtiolta ratkaisu myös heille: P-78. Pari tälläistä, reipas viestimies ja paaaljon parikaapelia on oiva yhdistelmä saattaa puhelinyhteys pitkienkin matkojen päähän.

  </OT>
   

Jaa tämä viestiketju