Sonyn uusi huippupuhelin on kuin peili – näyttö, kamera ja suorituskyky huipputasoa

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22294
Reaktiopisteet
216


Sony julkisti tänään joukon uusia älypuhelimia: Xperia XZ Premium ja Xperia XZs sekä Xperia XA1 ja Xperia XA1 Ultra.

Mielenkiintoisin uutuuksista on Xperia XZ Premium, jossa yhdistyy monia asioita aivan ensimmäisenä tai ainakin ensimmäisten joukossa älypuhelimissa. Xperia XZ Premiumissa on 4K HDR -näyttö, uusi Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri sekä Sonyn uusi 19 megapikselin kamera.

Xperia XZ Premiumia ei ole käytettävänä esillä Sonyn messuosastolla Mobile World Congressissa Barcelonassa, mutta sen avainteknologioita esitellään erikseen.

Ainakin Sonyn esittelymateriaaleissa näytöissä näkyy selvä ero, kun Xperia XZ Premiumia verrataan aiempaan Xperia Z5 Premiumiin. Väritoisto on uutuudessa parempi ja laajempi. 4K-näyttöjäkään ei älypuhelimissa ole vielä juuri nähty – ne ovat jääneet Sonyn Premium-puhelinten erikoisuudeksi.Uusi Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri tuo Xperia XZ Premiumiin lisää suorituskykyä ja mahdollistaa tuen 1 gigabitin 4G LTE -nopeuksille – tosin tämä vaatii riittävää tukea myös verkolta, mitä ei aivan vielä laajamittaisesti ole Suomessa näköpiirissä.

Sonyn uusi kamera tulee 19 megapikselillä. Pikseleitä on aiempaa vähemmän, mutta mukana on merkittäviä muutoksia. Vähempi pkselimäärä on mahdollistanut samalla 1/2,3″ kennokoolla niiden suuremman koon, mistä pitäisi olla hyötyä hämäräkuvauksessa.

Kamera on myös ensimmäinen älypuhelimessa, jossa muistia on yhdistetty kamerapiirille. Tämä mahdollistaa huikean jopa 960 kuvan sekunnissa nopeuden videokuvauksessa, kun tähän asti on nähty korkeintaan 240 kuvan nopeuksia. Sonyn uudella kameralla voi näin kuvata monin verroin hidastettavissa olevia sulavia videoita. Lisäksi mukana on edelleen ennustava automaattitarkennus sekä myös 5-akselinen optinen kuvanvakain videokuvauksessa.


Sony esitteli älypuhelintensa uutta kameraa muun muassa ympyrää kiertävällä pienoislentokoneella, jonka liikkeen taltiointi onnistui Xperialla.


Materiaaleina Xperia XZ Premiumissa yhdistyvät metalli ja lasi. Takana pinta on kuin peili, mutta kerää myös hurjan helposti sormenjälkiä.


Xperia XZ Premium on kuin peili takaa.


Xperia XZ Premiumin tulo uudella huippu-Snapdragonilla tarkoittaa sen myyntiintulon viivästymistä. Se on tulossa myyntiin Suomessa vasta touko-kesäkuun vaihteessa 799 euron hintaan.

Sonyn muista uutuuksista Xperia XZs on vain pieni päivitys Xperia XZ:stä – käytännössä ainoa merkittävä muutos on uusi, myös Xperia XZ Premiumista löytyvä kamera. Myyntiin Xperia XZs tulee huhtikuussa 599 euron hinnalla.


Sony Xperia XZs.


Xperia XA1 ja Xperia XA1 Ultra uudistavat Sonyn edullisempien älypuhelinten valikoimaa. XA1 Ultra edustaa Sonyn mallistossa suurta kokoa – mukana on edelleen kuuden tuuman näyttö. Xperia XA1 Ultra ei näillä näkymin ole tulossa myyntiin Suomessa.

Xperia XA1:n tärkein uudistus on kamerassa – 23 megapikselin kamera f/2,0-aukolla on käytännössä sama kuin Xperia XZ:ssä. Xperia XA1 tulee Suomessa myyntiin huhtikuussa 299 euron hintaan.Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom