Sony Xperia SP

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja Landaaja, 2/7/13.

 1. Landaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/13
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia SP
  Kokemuksia Sonyn keväällä maailmalla julkaisemasta puhelimesta? Hinta about 400€. Suomeen saapui juhannuksen alla, mutta sen verran pieni erä tullut että kysymissäni kaupoissa on loppunut. Saakohan tätä lähiaikoina punaisena Suomesta?


  http://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-sp/
   
 2. Landaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/13
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia SP
  Sain tänään vastauksen Sony Mobilelta ettei heillä ole tällä hetkellä suunnitelmia julkaista Xperia SPtä punaisena Suomessa. Täytyy alkaa kartoittamaan muualta euroopasta...
   
 3. ezuli Vieras

  0   0   0

  Amazon.de tuota punaista näyttäisi saavan ~422€ toimitettuna.

  Itse olen pari kuukautta etsinyt puhelinta jossa olis kunnollinen akkukesto, uusi ohjelmisto ja Razr Maxxia parempi suorituskyky. Tuo Razr Maxx kun ollut lähes ainoa joka on passannut muihin kriteereihin, mutta suorituskyky on Antutussa puolet nykyisestä HTC One S, kun taas jo 200€ kiinapuhelimet on tasoissa. Kiina puhelmista löytyisi akkuja, mutta ei tietenkään juuri sellaisista malleista joissa olisi 900mhz 3g-tuki.

  Xperia mini pro oli aikoinaan laadukkaan oloinen, joten tälle on isot odotukset. Ilmoitusledit on ollut Sony/Ericssoneissa erinomaiset ja tämän merkki ei pitäisi jäädä huomaamatta. Htc One S:n pieni ledi on piilotettu kuulokeritilään, eikä se sieltä näy juuri minnekään. Muistaakseni myös Sonyn käyttöliittymä oli Senseä miellyttävämpi ja launcherin vaihdolla korjattavissa tutummaksi. Sense on niin laajalle viety, etten saanut edes Sense-pohjaista custom romia tuntumaan omalta.

  Kameranappi on hyvä, sillä nykyään jää moni kuva ottamatta kun kosketusnäytöllä tökkii väärään kohtaan väärään aikaan. Nykyisessä pikakuvaus widgetissä esim kuvat pitää ottamisen jälkeen hyväksyä, mikä jäi eräässä sessiossa huomaamatta koska sama kamera normaalisti käynnistettynä tallentaa suoraan kyselemättä.

  Akku ei ole vieläkään niin iso kuin toivoisi, mutta Stamina mode vaikuttaa kiinnostavalta. Varsinkin mahdollisuus valita tärkeimmät sovellukset ohittamaan sen on plussa jota ei aiemmissa kokeiluissani ole tullut vastaan:
  http://developer.sonymobile.com/2013/04/03/how-sonys-battery-stamina-mode-works/

  Tilasin itsekin ulkomailta, vaikkakin mustan, joten täytyy odottaa vielä viikko pari saapumista. Saa nähdä jos edes nämä pääpointit osuu kohdalle.
   
 4. Landaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/13
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia SP
  Amazon.de tuota punaista näyttäisi saavan nyt 342€ + toimitukset + verot...
   
 5. Landaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/13
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia SP
  Olen kysellyt loppuviikon SPn perään. Verkkokauppa arveli tulevan varastoon nyt viikonlopuksi, Expert ei edes uskonut tulevan myyntiin, Espoonlahden Gigantista ei löytynyt. Koneen mukaan SPtä oli vain viidessä Suomen gigantissa ja pääkaupunki seudulla vain itäkeskuksessa. Sony Center Helsingistä ei omistanut yhtään kappaletta. Myyjä totesi ettei he paljon noita puhelimia muutenkaan myy... Taitaa olla vielä paljon töitä Sonylla edessä saadakseen ihmiset uskomaan että hekin tarjoavat älypuhelimia :)

  Lohdutukseksi L-mallia tuli Gigantissa näpelöityä.
   
 6. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29289
  Tykkäykset:
  7540
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Jos myyjä on saksalainen ja saksasta (EU veroaluulta ylipäätään) paketin lähettää niin mitään veroja tuohon ei tule, ellei siten myyjä ole ilmoittanut omaa myyntihintaansa verottomana.
   
 7. Landaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/13
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia SP
  Totta! Tilaukseen meni, joten ensi viikoksi lupasivat toimittaa perille. Odottavan aika tulee olemaan pitkä!
   
 8. ezuli Vieras

  0   0   0

  Omani saapui viimein. Täytyy vielä ladata ja ottaa illalla käyttöön.

  Ainakin ledi on mahtava, näkyy hyvin näin päivälläkin kun on lattialla nurkassa lataamassa. Ei jää enää epäselväksi onko puhelimeen tullut viestiä. Saas nähdä saako tuon säädettyä yönajaksi pimeäksi, vai pitääkö heittää sukka päälle.

  Nykyisen HTC One S näyttö on amoled, joten tämä luonnollisesti näyttää aluksi valjulta taustavaloineen, mutta sen näkee sitten kun ehtii hieman tottua normikäytössä.

  Kuvausnappi ei ollutkaan tuo näyttävin nappi keskellä, vaan se on virtanappi. Kuvausnappi on paremmalla kohdalla alareunassa, eli oikean käden etusormella kun vaakakuvia ottaa. Ihan kiitettävän tuntuinen nappi, ei liian upotettu kuin HTC:n volyyminapit. Nappi on aika herkän tuntuinen puoliväliin (tarkennus?), mutta riittävän jäykkä pohjaan asti, eli tuskin aiheuttaa hirveästi virheitä. Virtanapin ympärillä on hieman kohoreunusta, eli sekään ei ole niin virhealtis kuin äkkiseltään näytti.

  Ulkomuoto on jopa Motorola Razr MAXXia palikampi terävämpine reunoineen ja sivussa törröttävä virtanappikin osuu sormiin. Ei kuitenkaan äkkiseltään liian terävä ja oikean otteen löytää.

  -----

  Xperia SP ei saa 4.2 päivitystä, vaan menee seuraavaksi suoraan 4.3. Ymmärrettävää, sillä 4.3 ei ole niin suuri päivitys että molemmat kannattaisi tehdä ja tottakai uudempi parempi:
  http://blogs.sonymobile.com/2013/07/25/on-android-jelly-bean-4-3/
   
 9. Landaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/13
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia SP
  Oma kapula saapui alkuviikosta, mutta puhelinliittymävaihdoksen takia tositoimiin sain kännykän vasta eilen.

  Eka älypuhelin, joten paljon on opeteltavaa. Painoa puhelimella on hieman enemmän, mutta antaa mukavan varmuuden tunteen. Ledit oli ominaisuus jota kaipasin muinaisesta Nokialaisesta ja tässä ne toimii mukavasti ilmoittaen saapuneista viesteistä kauempaakin katsottuna.

  Fiiliksiä lisää, kunhan pääsee lisää tutustumaan.

  Otitko ezuli NFC-tarran takakannesta pois? Itse meinasin, mutta irtookohan helposta ja jättääkö jälkiä.
   
 10. ezuli Vieras

  0   0   0

  Ensimmäinen akullinen meni melko tasan vuorokaudessa, 3t 40min näyttöaikaa. Viimeiset prosentit seilasi edes takaisin ja jossain kohti näkyi jyrkkä sukellus vaikken mielestäni mitään radikaalia tehnyt silloin. Täytyy siis katsoa viikon ajan puhtaita 100%->0% syklejä että tunnistus asettuu kohdilleen ja tuomita sitten.

  Omani on tosiaan ulkomailta 3G-versio, mutta suomi löytyi tästäkin. Ainoa häiritsevä käännösbugi on akkutilastossa, joka sekoittaa tuntien, minuuttien, jne lyhenteet. (En tosin tiedä onko käännösvirhe vai asettuuko kohdilleen kun akun seuranta on kalibroitunut. )

  Ledistä ovat Sonyllä jättäneet jostain syystä yleisen ilmoitusvalon pois, eli se reagoi vain puheluihin, tekstiviesteihin, akkuun ja hälytyksiin. Edes Gmailia eivät ymmärtäneen Android-puhelimessa huomioida! Onneksi marketista löytyi yksi aiemmalle mallille tehty ohjelma joka toimii tässäkin. Ilmaisella saa oletusvärisen (väri käsittääkseni teeman väri, ei valkoinen) ilmoituksen mille tahansa ohjelmalle. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rundgong.illuminationcontrol

  Näyttö on käytettäessä erinomainen, valjuus häiritsee vain kun on pöydällä ja yrittää siitä jotain vilkaista puhelinta nostamatta. Osa ensihavainnoista oli vääriä, sillä taustakuvassa on typerästi vaalealiukuväri alareunassa mikä näytti aivan vääristymältä. Myös virtuaalinappien tausta ei ollutkaan oletettu musta, vaan tumman harmaa. Eli näkyi sittenkin oikein, oletin vain eri väriä. Ainoa vaan, ettei Sony akkua varjellessaan ymmärtänyt, että automaattikirkkaus auringonpaisteessa pitäisi antaaa täyden taustavalon tai näytöstä ei näe lähes mitään. Piti laittaa kotiruutuun (valmiiksi asennettu) widget joka lyö kirkkauden täysille tarvittaessa ja löytyy sokkonakin.

  Chromessa on jotain heikkouksia vanhaan vakioselaimeen nähden, mutta ihan sitä sietää. Lähekkäset linkit se osaa varmistaa ponnahdusikkunalla, mikä on plussaa kun pakotettu oletuszoomaus on niin turhan pieni joillekin sivuille.

  Roottaus onnistui XDA-foorumin scriptillä vaivatta, eikä edes bootloaderia tarvinnut avata. Yritin rootilla vaihtaa vanhan selaimen, mutten saanut toimimaan. Toinen minkä taas sain tehtyä oli akun varoitusäänen poistaminen, sillä tööttäys säikäyttää ja on kovempiääninen kuin soittoääneni.

  Custom romeja alkaa ilmestymään, mutta jätän toistaiseksi odottamaan kehittymistään. Joulun maissa voisi olettaa hyvien romien jo porttautuneen vakaiksi tällekin nyt kun kehittäjiä on löytynyt. Sonyn käyttis on oikein mukava HTC:n Sensen jälkeen. Senseä en paria päivää kauemman edes käyttänyt, vaan menin vakio-Androidiin jonka tuntuma on Sonyllä säilytetty hyvin pitkälle.

  3G vetelee 17/3 megaa monessa paikassa jossa HTC One S pääsi vain 6/1 megaan. HOSin ennätys parhaissa olosuhteissa oli 10/1 johon tämä pääsee lähes missä vain. Myös usb-jako koneelle toimi parissa sekunnissa ja 17/3 nopeus päti koneen nopeustestissäkin.

  Puhelin on edestä katsottuna suorakulmio, mikä tuntuu käytettäessä varsin laadukkaalta. Kulmikkuus on siis tästä johtuva, kun taas taustan kaarevuus istuu käteen. Tarkistin vertauksen Motorola Razr MAXXiin ja koko on tosiaan melko sama. MAXX on pyöristetympi pötkylä, tämä tämmöinen muotoillumpi kalikka. Ihan mukavan jämeriä kumpikin, eikä tämäkään lopulta niin häiritsevä ole kuin mitä ulkoisesti kuvittelin.

  NFC on minulle vieras ja turha. Tarraakaan en tunnistanut ja päätin jättää rauhaan, kun on niin pieni enkä tiennyt onko se pinnassa vai upotettu. Ei häiritse minua.

  Tämä näin ensimmäisen akullisen jälkeen. Kannattava vaihdos.

  ------

  Toinen akullinen kesti 50t (ja olisi ollut vielä 5%), näyttöaikaa ~2t 40m eli ensimmäinen lataus täytyi olla hieman vajaa vaikka väitti 100%. Tällä kertaa näyttö vei ~20% ja yllättäen Google-palvelut 32%.

  Otan nyt seuraavaksi akulliseksi Gmailin pois Stamina-moodin poikkeuksista, sillä sähköpostia tulee niin harvakseltaa, että se joutaa kyllä synkronoida silloin kun katson puhelimesta esim säätietoja. Valitettavasti synkroinointia ei saa nykyään - eikä tällä Sonyn omilla lisäyksilläkään - määritettyä tietyille aikaväleille. Tämä oli muistaakseni mahdollista vanhoissa Android-versioissa, mutta jäi jostain syystä pois. En mielellään lähtisi sovelluksia hankkimaan tätä varten, sillä niiden virittäminen ottaa aikansa ja ainakin parivuotta sitten tuppasivat rikkomaan toimintoja enemmän kuin säästivät akkua.
   
 11. tripper

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/13
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia SP
  Kuukauden verran luuria käyttäneenä ei voi olla kun tyytyväinen. Muutamiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin vastailen nyt lyhyesti. Eli takana oleva NFC-tarra, otin pois about 3 viikon jälkeen kun kulma jo repsotti. Kynsi väliin ja lähtee täysin jälkiä jättämättä. Jos et irroita niin ei mene kauaa kun irtoaa/käy irtoamaan itsestään pomminvarmasti. Enpä usko että tuota tarraa on tarkoitettu edes pysyväksi siinä luurin eliniän verran.

  Näytön automaattinen kirkkaudensäätö toimii käsittääkseni vain automaattisesti silloin kun näyttö on asetettu kirkkaimmilleen manuaalisesti ensin, aika hämärä homma johon en ole sen enempää perehtynyt.

  Akun kesto on mielestäni ihan kelvollinen ja specsien mukainen=hyvä. Ensimmäisillä latauksilla tuo googlen palvelut tuntuu jostain syystä syövän akkua runsaasti, saattaapi olla virranhallinnasta katsottaessa pyöriskellyt käynnissä 2-3h. En ole saanut selville mitä palveluja se pyörittää kun tosiaan vaan aika-ajoin käynnissä. Seuraavalla akun latauksella saattaakin sitten olla ollut käynnissä vaan muutaman minuutin päivän aikana. Mitä lie tietoja onkii puhelimesta aika-ajoin.

  Parastahan puhelimessa on nuo ledi-valot niin näkee latauksen tilan suoraan siitä ja pöydällä ollessa kertoo onko joku muistanut puhelulla/viestillä. Eikä mielestäni häiritse liikaa kun latauksessahan niistä kolmesta ledistä vain yksi palaa, itse ainakin nukun puhelin yöpöydällä silmien edessä ja kyllä se uni tulee normaaliin tapaan vaikka puhelin vieressä latautuu ja paistattelee.

  Kamerassa suosittelen pitämään hdr asetuksen päällä, tulee vähänkin hämärässä (ja varmaan ihan päivänvalossakin) huomattavasti parempia otoksia kun automaattisäädöllä.
   
 12. laaki

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/7/13
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  sony walkman
  tervehdys ko puhelimen käyttäjät, voitteko hieman kertoa onnistuuko puhelimeen vastaaminen yhdellä kädellä esim autoa ajaessa?
  Entäs walkman toiminto? Kuinka helppoa on laitta napit päähän, puhelin taskuun ja fillarilla sotkemaan töihin, ja huomata että onpas kovaa...Hieman volumea pois..Ääh, p...a biisi, seuraava? Onnistuuko helpolla vai pitääkö pysähtyä ja kaivaa puhelin taskusta, ja tietysti vielä suojakotelostakin...
  Kuinka helppoa on soittaminen? Onko samanlaista valikkohelvettiä kuin nokialumia n900 puhelimessa(jonka möin 2 päivän jälkeen..)ja palasin vajaakuntoiseen sonyw800 malliin)
   
 13. Kari J Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/8/08
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  0
  Mikä on akun kestoarvio tällä hetkellä - pitäisi kestää noin 30 % kauemmin kuin esim Xperia Z? Entäs lämpeneekö kovasti käytössä? XDA-foorumissa puhuttiin jostain softaviasta joka lämpenemisen aiheuttaa. Itsellä on Arc S ja sillä menee 2 päivää, ja navigaattorin käyttöä kestää 5-6 tuntia. Jos on vielä parempi akun kesto niin kiinnostaa kovasti!
   
 14. Landaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/13
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia SP
  Mikä sovellus pitää antaa käydä taustalla stamina-tilassa, että led vilkuttaa missatusta puhelusta, tekstarista tai muusta?
   
 15. tripper

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/13
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia SP
  Varmaan kestääkin tuon 30% kauemmin kun hieman pienempi näyttö, dual core ja ei oo full hd paneelia virtaa syömässä. Ei tosin käytännön kokemusta itselläni tuosta zetasta ole, oli harkinnassa sen osto. Fyysisen kameranäppäimen puute zetassa otti eniten pattiin niin jäi ostamatta, kamera(t) tosin olis ollut laadultaan parempi(a). Ei toi SP ainakaan mulla normaalissa käytössä lämpene.

  Akku kestää 2 päivää omassa käytössä, sit alkaa virta olee alle 30% niin tökkään laturiin taas yöksi, 3 tuntia näyttö päällä ja se suurin virtasyöppö. Bluetooth on työpäivät jatkuvasti päällä ja kotona ollessa wlan. Ainiin ja toi wlan oli jossain arvostelussa haukuttu heikoksi signaalin osalta, huomasin samaa uutena muutaman päivän ajan, että hitaasti liikku data kotona verkossa, mutta tuntunut sekin parantuvan nopeudeltaan ja signaaliltaan, ja oon ihan testaillukki nopeuksia. Henkimaailman juttuja ehkäpä...

  Itsellä oli myös toi Arc S, ja välissä vielä lumia 900 ennen nykyistä puhelinta. Jonkin verran parempi akkukesto on kyllä kun arc s, vaikee nyt muistella enää siitä luurista miten käytin ja latailin. Oli sekin hyvä puhelin :)
   
 16. ezuli Vieras

  0   0   0

  Onko muilla ollut sekoilu ongelmia puhelimen ollessa taskussa? Omani oli tänään saanut itsensä äänettömäksi ja soitellut edellisiin numeroihin ja hylännyt kun sieltä oli yritetty soittaa takaisin. Oli jo ainakin toinen kerta, tosin viime kerralla oli lähtenyt asetusvalikkoon seikkailemaan. Muut androidit ei ole näin tehnyt, mutta laitoin nyt varulta kuviolukituksen käyttöön.
   
 17. tripper

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/13
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia SP
  Ootko ottanut ruksin pois näytön asetuksista "ota hansikastila käyttöön"? Voisin kuvitella, että ainakin tuo päällä taskupainallukset mahdollisia, jopa todennäköisiä...
   
 18. ezuli Vieras

  0   0   0

  Joo muistin itsekin tuon tuossa eilen ja ainakin paidan läpi testaillen se vaikutti olen mahdollinen syy. Plus tuo sivussa oleva virtanappi joka alunpitäen aktivoi näytön herkemmin kuin yläreunassa tai syvemmässä oleva.
   
 19. Landaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/13
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia SP
  Tänä aamuna puhelin ilmoitti järjestelmäpäivityksen saapuneen ladattavaksi. Onkos joku jo ehtinyt lataamaan ja testaamaan?
   
 20. Landaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/13
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia SP
  Kuukauden on puhelin pyörinyt taskussa ja akun kesto on pyörinyt 24-56h välillä. Täysi akku riittää keskimäärin 40h. Määrittelen oman puhelin käytön vähäiseksi, mutta päivittäin tulee pelailtua ja surffattua netissä. Eniten akkua vei GPS-pohjaiset toiminnat kuten geokätköily ja Ingress.

  Miksi puhelin ei tunnista kosketusta ollessaan pöydällä tai autotelineessä? Heti kun nappaan käteen niin se taas tunnistaa kosketuksen. Kokeilin netin hanskatoiminta päälle ja pois vippaskonstitkin, mutta täysin toimivaa ratkaisua niistä ei ollut. Netistä luettuna voisi luulla Sonyn puhelinten "yleisominaisuudeksi".

  Eka älypuhelin, joten vielä on paljon opittavaa. Lisää sepostuksia, kun taas jotain ilmoitettavaa löytyy.
   

Jaa tämä viestiketju