Mobiili.fi Sony Wena tuo älyä perinteiseen, tyylikkääseen rannekelloon

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 31/8/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Sony Wena


  Sony on esitellyt uuden kellon, joka yhdistää älyominaisuuksia perinteiseen analogiseen rannekelloon. Sonyn omalla First Flight -joukkorahoituksella toteutettavan kellon nimi on Wena, joka muodostuu sanoista ”wear electronics naturally”, millä viitataan luonnolliselta tuntuviin puettaviin älylaitteisiin. Yllättävää on se, ettei Sony Wena ole yhteensopiva Sonyn omien älypuhelimien kanssa, eikä itse asiassa minkään muunkaan Android-laitteiden kanssa, vaan kellolle on ainakin toistaiseksi tulossa vain iPhone-yhteensopiva sovellus.

  [​IMG]
  Sony Wenan älyelektroniikka on rannekkeen sisällä.


  Sony Wena on perinteisen näköinen metallinen rannekello, johon on valittavissa kaksi erilaista kellotaulua, eli perinteinen Three Hands -malli, tai enemmän toimintoja sisältävä Chronograph-versio. Erikoiseksi Wenan tekee sen metallirannekkeeseen sisällytetty elektroniikka, joka tuo puhelimesta ilmoituksia käyttäjän ranteeseen värinämoottorin ja LED-valojen avulla. Lisäksi kello toimii aktiivisuusrannekkeena, eli se tarkkailee käyttäjänsä liikunnan määrää, ja ranneke sisältää myös NFC-piirin, joka mahdollistaa mobiilimaksamisen japanilaisilla Felica-maksupäätteillä. Itse kello toimii tavallisella kelloparistolla kolmesta viiteen vuotta, kun taas älyrannekkeen kerrotaan toimivan noin viikon yhdellä latauksella.

  Hintaa hopeisella Three Hands -mallilla on 34 800 jeniä, eli reilut 250 euroa, kun taas mustalle Chronograph-mallille hintaa kertyy 69 800 jeniä, eli reilut 500 euroa. Kellojen toimitusten on määrä alkaa ensi vuoden keväällä, mutta valitettavasti Sony Wena näyttää kuitenkin jäävän vain Japanin markkinoiden erikoisuudeksi.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju