Sony Ericsson W960i käyttökokemukset

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja veppis, 11/9/07.

 1. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Aloitin kyseiselle mallille oman ketjun koska keskustelu oli julkistuketjussa hyvin yleisellä tasolla. Yritetään ajan kanssa syventää täällä.

  W960i SE:n sivuilla

  W960i - Phone Arena

  W960i ja GSM Arena

  Mobileburnin kuvagalleria W960i-mallista


  Esimerkiksi YouTuben videoiden perusteella mielenkiintoinen laite, käytettävyys näyttää hyvältä. Musiikkiominaisuuksiin ilmeisesti panostettu. Sopivan konservatiivinen muotoilu, laadukas? kosketusnäyttö, WiFi, 8 GB muistia, UMTS. Kamerankin pitäisi alustavien tietojen mukaan olla suorituskykyinen. Symbian ja UIQ löytyvät.

  Entä miinukset? Ei paikkaa muistikortille. Tietyissä tilanteissa melko ärsyttävä rajoitus. Lieneekö kuitenkaan todellinen haitta, sillä useimmille riittää nykyhetkellä mobiililaitteessa 8GB mainiosti, kunhan ei kuljettele kaikkea tietoaan matkapuhelimessaan. EDGEn ja HSDPAn puuttuminen ovat selkeä ja suuri miinus. On kuitenkin ollut jo pitkään nähtävissä, että SE ei pysy uusimpien tekniikoiden ja älypuhelinten kärjessä vaan panostaa suosiolla brändin, elämäntyylin ja musiikkiominaisuuksien markkinointiin.

  Tässä voi mahdollisesti olla seuraaja omalle luurilleni ellei Nokia saa sitä ennen ulos kohtuullisella koolla, ulkonäöllä, rakenteella ja kameralla (roskikseen jo ne autofokuksettomat 2 megapikselin raekennot) varustettua älypuhelinta. Pakostakin tulee verrattua W960i:tä N95 8GB -malliin jonka myyntiintulon pitäisi sattua samalle kvartaalille. Muuten Nokian laite veisi voiton, mutta rakenne on niin uskomattoman heppoinen ohuen kannen takia etten voi kuvitella ostavani kyseistä puhelinta. Ihme jos rakennetta on päivitetyssä mallissa merkitystä parannettu. Joten käännetään katse tiukasti W960i:n suuntaan.
   
 2. Euso

  Euso

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/11/03
  Viestit:
  171
  Tykkäykset:
  4
  Itsekin tuolla julkistusketjussa jo totesin, että taitaa olla meikäläisen seuraava puhelin. Mielestäni hakkaa mielenkiintoisuudessaan jopa iPhonen. Ja kun tietää jo ennestään, mihin SE pystyy, niin voi aika luottavaisin mielin olla.

  Muistikorttipaikkaa en varmaan kaipaile, sillä 8GB riittää vallan mainiosti omiin tarpeisiini. Nykyisessä puhelimessa on kahden gigan kortti, eikä se vielä ole liian pieneltä tuntunut. Ainoa miinuspuolihan tuossa toki on musiikin ja muun datan siistämisen hitaus, kun pitää usb-johdolla kaikki siirtää.

  EDGEä ja HSDPA:ta tuskin jään liiemmin kaipaamaan, ja onhan tuossa 3G ja wlan-tuki. Uskoisin niillä pärjääväni.

  Mielestäni tärkeimmän painotuksen puhelimessa luulisi olevan kohdallaan, ja se on musiikkisoitin. Olen kyllä vakaasti sitä mieltä, ettei markkinoilta löydy parempia musiikkipuhelimia, kuin SE:n Walkman-sarjan puhelimet. Enkä usko että W960i olisi tässä asiassa mitenkään poikkeus, päinvastoin.

  Positiivinen yllätys itselleni oli kamera. Aika jännää sinänsä, että musiikkipuoleen painottavassa puhelimessa on jo 3,2 megapikselin kamera. Ei ollenkaan huono juttu. Ja onhan tuo toki luonnollista, että noissakin asioissa on mentävä koko ajan eteenpäin.

  Kosketusnäyttö voi olla ihan hauska lisä, vaikka en sitä ole mitenkään tärkeänä ominaisuutena puhelimessa pitänyt. Hyvä kuitenkin, että normaali näppis löytyy.

  Ja sitten vielä ulkonäkö. Siitä nyt ei oikein voi sanoa muuta kuin NAM :D


  Innolla odotan, että millä hintaa tuota lähdetään Suomessa myymään. En varmaan ihan heti puhelinta aio ostaa, kun tuo nykyinenkin on sen verran tuore. Mutta kunhan hinta hieman laskee ja on kuullut useammalta ihmiseltä käyttökokemuksia, saatan tuollaisen sitten itselleni hankkia.
   
 3. FO110K Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  25/11/02
  Viestit:
  948
  Tykkäykset:
  5
  Euson kanssa samaa mieltä melkein joka asiasta, poikkeuksen tekee vain hankinnan ajankohta joka itselleni on jo kohta käsillä :)
  hyvältä vaikuttaa moneltakin kantilta, eli katsellaan ja odotellaan mitä ja milloin sieltä tulee :)
  Pitkästä aikaa kuitenkin todella mielenkiintoinen uutuus SE:ltä (mun makuun siis) hieno homma!
   
 4. psymbiote

  psymbiote Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  29/2/04
  Viestit:
  2165
  Tykkäykset:
  18
  Kovasti kuumottaa tämä uutuus, mutta taitaa hinta nousta sellaiselle tasolle, että unohtuu hyvin nopeasti. :/
   
 5. Euso

  Euso

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/11/03
  Viestit:
  171
  Tykkäykset:
  4
  Mitenhän tuo hinta muuten on yleensä ollut SE:n tuotteilla Suomen ja Ruotsin välillä? Nimittäin tuolla Puhelinvertailun blogijutussa joku mainitsi puhelimen hinnaksi Ruotsissa n.4500 kruunua, joka olisi euroissa sen noin 450e. Pompsahtaako hinta heti kun laitteen uittaa lahden yli Suomeen?
   
 6. 22022004

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/04
  Viestit:
  592
  Tykkäykset:
  23
  Jos kamera on sama kuin P1i:ssä, ei ole paljon aihetta riemuun, sillä P!i:n ku an laatu on heikko.

  Kosketusnäyttö on todella kätevä esim surffaksessa ja vaikkapa nettiosoitteiden kirjoittamisessa

  Hinta tullee olemaan jonkin verran alle P1i:n.
   
 7. Perzzza

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/8/04
  Viestit:
  168
  Tykkäykset:
  0
  Onko P1:ssä autofocus? Veikkaisin että tämä kamera olisi samaa sarjaa Cybershot-malleissa ilman softallisia cybershot-"ominaisuuksia".

  Vaikuttaa hyvinkin kiinnostavalta mallilta. Onko 8gt flash-muistia?
   
 8. Euso

  Euso

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/11/03
  Viestit:
  171
  Tykkäykset:
  4
  Jotain kameran laadusta ainakin luulisi kertovan se, että videokuva on QCIFin sijaan QVGA-laatua.

  Olisikos kellään näyttää P1:llä otettuja kuvia, jotta pääsisi sitä laatua tarkastelemaan?
   
 9. t_makela

  t_makela Puhelinaddikti

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  13/9/06
  Viestit:
  1896
  Tykkäykset:
  724
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P+Huawei Watch
  Ei se 15fps qvga oo kyl mitään maata järisyttävää. Toki parempi kuin qcif, mutta verrattuna suurimpaan osaan saman hintaluokan puhelimista se vanhentunutta. Uudessa k850i:ssäkin on jo qvga 30fps. Ton kyllä kuitenkin ymmärtää, koska w960i:ssä on kuitenki sama platformi kuin edellisen sukupolvenkin UIQ:ssa(P990,M600,W950), josta johtuu edgen puuten, huonompi video ja vanhentunut prossu.

  Kuvia P1i:stä löytyy esmes täältä:
  http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=151820&start=75
  (osat kuvista vaatii rekisteröityisen, mutta osa näkyy ihan hyvin)
   
 10. Euso

  Euso

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/11/03
  Viestit:
  171
  Tykkäykset:
  4
  No olihan noista P1:llä otetuista kuvista osa hiukan rakeisia ja laaduttoman oloisia. Odotellaan nyt kuitenkin vielä W960i:n julkistamista ja käyttökokemuksia, niin tietää paremmin, millaisen kameran ovat siihen laittaneet. Ja edelleen, eipä tuo kamera siinä puhelimessa se tärkein varuste ole :)
   
 11. 22022004

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/04
  Viestit:
  592
  Tykkäykset:
  23
  Mitä olen kaupassa kokeillut,. vaikuttaa kuvat aika hailakalta, ehkä hieman vihertävältä väreiltään, tarkkuudessa ei ollut isompia moitteita kun huomioi että kysesssä on kuitenkin kamerapuelimen optiikka. Kuvaus oli myös aika hidasta ja voi olla, että tämä aiheuttaa tärähtämisvaaran, jos kamera liikahtaa valotushetkellä.
   
 12. jyp_91

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/12/05
  Viestit:
  92
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Samsung Omnia HD
  Kyllä vaikuttaa pakko hankinnalta. Ajattelin alunperin vaihtaa Nokia N91:n Iphoneen, mutta tuo SE vaikuttaa kaikinpuolin paremmalta.
  Kosketusnäyttö ja etenkin tuo mukana tuleva kynä (omat sormet kun ovat yleensä aika rasvaiset) ja mukana oleva käsialan tunnistus softa on myös mielenkiintoista kokeilla. Itse kun kirjoitan tekstiviestejä niin hitaasti (en ole oppinut T9:ä käyttämään ja edes viitsinytkään).
  Eikä ole koollakaan pilattu, lähes samankokoinen, tai itseasiassa taitaa tuo SE olla pikkaisen pienempi mitä tämä N91.

  Onko kellään tiedossa minkälaatuinen tämä SE:n nettiselain on? Lähinnä että löytyykö selaimesta minkäänlaista flashplayeriä joka pystyy toistamaan Youtuben kaltaisten palveluiden videoita?
   
 13. Andreas

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  508
  Tykkäykset:
  0
  Eipä taida vielä UIQ älypuhelimissa olla ainakaan SE:llä Flash -tukea. YouTubesta on tosin mobiiliversiokin m.youtube.com, mutta videoita tietysti on rajoitettu valikoima...
   
 14. Tappari

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/10/07
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia E7-00 + Saunalahti
  Eipä ole Adobe vielä tehnyt UIQ3:sta varten Flash-palikkaa, joten monet viihdykkeet jäävät SE:n älypuhelimilla näkemättä.

  Ja kyllä tuo EDGEn puute on ihan vakava puute. 3G toimii kyllä nopeasti, jos vain kenttää riittää. Ja ulkona taivasalla/autossa kaikki onkin okei, mutta heti kun tulee sisään työpaikalle tai kotiin, niin se on siinä ja siinä, että 3G-yhteys toimii. (Karttojen mukaan sekä työpaikka että koti on alueella, jossa on hyvä 3G-peitto.) Ja jos matkustelee junalla, niin ilman EDGEä jo Tre-Hki ja Tre-Lahti välillä SE P1i tippuu jatkuvasti GPRS:lle tai - siellä missä pysyy 3G:ssä - yhteys tökkii aikamoisen pahasti.

  Muuten olen kyllä sitä mieltä, että käytettävyydeltään UIQ3+kosketusnäyttö kyllä hakkaa tämän hetkisen S60-tarjonnan. Softatarjonnan kohdalla tilanne on sitten tasan tarkkaan päinvastainen.
   
 15. Pioneer

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/9/02
  Viestit:
  59
  Tykkäykset:
  0
 16. FO110K Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  25/11/02
  Viestit:
  948
  Tykkäykset:
  5
  pakko myöntää että edelleen kiinnostaa kyseinen malli, mahtaako kellään olla faktaa nettikauppojen hintatasosta?
  Esahan tuon ovh:n mainitsikin tuolla aiemmin...

  edit. aika mielenkiintoinen uutinen tuolla loppupäässä, vihjataan SE:n tulevasta iPhone killeristä,
  eli uudesta P5i:stä... ilmeisesti tästä ei ihmeemmin tietoa vielä ole?
  (veikkasivat tuolla että marraskuun puolivälin hujakoilla olisi julkistus, muta ilm. ei?)
   
 17. Pioneer

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/9/02
  Viestit:
  59
  Tykkäykset:
  0
 18. Pioneer

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/9/02
  Viestit:
  59
  Tykkäykset:
  0
  Ainakin tuo liike on laittanut hinnaksi jo 557€
  http://www.cyberphoto.fi/index_fi.php?info_fi.php?article=W960i

  Muissa myös ulkomaan kaupoissa on näkynyt n.500€ hintoja.
   
 19. FO110K Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  25/11/02
  Viestit:
  948
  Tykkäykset:
  5
  hyvä linkki, kiitoksia! vaikuttaa kyllä hyvältä tekeleeltä, mites, onko kellään hajua toiminta-ajoista?
  eli paljonko oikeasti käytössä kestää akku....
   
 20. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Pääsin näpräilemään protoa. Laitteen muotoilu ei valitettavasti oikein iskenyt. Hieman liian leveä jotta mahtuisi minun kouraani luontevasti. Materiaaleista välittyvä tunnelma oli epätasapainoinen. Näytön lasi oli (suhteellisesti ottaen) kova ja liukas, runko taas tahmean tuntuista muovipintaa. Näppäimistö oli melko tunnoton ja kirjaimellisesti tasapaksu.

  Plussaa perinteisestä vieritysrullasta ja jämäkästä olemuksesta.

  Jos vertaa P1:een niin se kepittää W960i:n helposti. Täytyy kuitenkin muistaa että vertailumalli oli proto, joten lopullinen arvio täytyy jättää myöhäisemmäksi.
   

Jaa tämä viestiketju