Sony Ericsson W850i käyttökokemukset

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja InsaneFinn, 30/9/06.

 1. InsaneFinn Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/11/04
  Viestit:
  134
  Tykkäykset:
  2
  Tänään vihdoin tuli tämä ostettua ja tässä hiukan ekoja tunnelmia kännykästä. En ole ennen kirjoitellut arvosteluja ja mielipiteisiini vaikuttaa myös edellinen kännykkä (W800i) sekä eka kosketus 3G yhteyksiin.

  Ekat kokemukset ovat olleet hyviä ja puhelimen ulkonäkö on ainakin omiin silmiini hyvä. W850i:n fyysinen koko ei ole paljoo isompi, kuin W800i:ssä. Myös näytön koko on hiukan kasvanyt, sekä tarkuutta tullut lisää. Yhden videopätkän muutin kännykälle WinAVI:lla ja se nätti oikein hienolta, mihin olen tottunut kännyköissä näkemään.

  Näppäimistö tuntuu ainakin näin ensituntumalta ihan hyviltä, mutta navigointi ohjain vaatii hiukan vielä totuttelua, kun olen tottunut tuohon tattiin. W800i:ssä tuli usein painettua tattia pohjaan, vaikka piti painaa sivuille, mutta tämän kanssa tuskin on sitä ongelmaa. Yhtä nappia jäin kaipailee vanhasta kännykästä, ja se oli se musiikki näppäin siinä kyljessä, jolla pystyi mukavasti käynnistämään/sammuttamaan radion/mp3 soittimen ilman, että ottaa kännykän pois taskusta.

  MP3 soitin siis on nyt päivitetty tähän kännykkään ja ulkonäkö on kyllä parantunut edellseen nähden (en oikein tykännyt oranssista). Vielä en ole sen kummemmin tutkinut sen kummemmin soittimen ominaisuuksia vielä, joten en voi niistä hirveesti kertoa.

  TrackID systeemiä tuli kokeiltua koneelta löytyvillä musiikeilla, ja sehän toimii oikein hienosti. Tietenkään se ei kaikkia tunnista, mutta useimmat kokeiluni kyllä. Myös suomalaisia biisejä se tunnisti, niin vanhoja, kuin uusiakin. Loistava systeemi, varsinkin, kun itselläni on biisien tunnistus heikkoa.

  Lopuksi vielä mainitsen datayhteyksistä sen verran, että nopeus on oikein mukava, enkä halua enää koskaan palata tavallisiin GPRS yhteyksiin. Asetusten hakeminen oli hiukan ongelmallista, kun saunalahdella ei näköjään suoraan ollut tälle asetuksia, mutta onneksi SE:n sivuilta löytyi WAP, MMS ja sähköposti asetukset, mutta internet asetukset joutuikin sitten laittamaan manuaalisesti.

  Kerran onnistuin jumittamaan kännykkäni, kun yritin saada sen kommunikoimaan tietokoneeni kanssa bluetoothin välityksellä. Enpä kylläkään onnistunut saamaan bluetooth yhteyttä toimimaan edelliselläkään kännykällä. Ongelma voi olla bluetooth vastaanottimessa, jonka virkaa toimittaa Logitechin diNovo näppis/hiiri paketin mukana tullut hubi. Tai sitten en vaan osaa.

  Kameraa ei tullut testattua, mutta tuskinpa sillä muuta eroa W800i:hin ole, kuin autofocuksen ja linssisuojuksen puute.

  Yksi mikä tässä kännykässä ärsyttää on tuo valosensori. Siihen kohdistuvan valon kirkkauden ei tarvitse paljoa muuttua, kun näytön kirkkaus muuttuu. Vaikka se sinänsä ihan kätevä ominaisuus on, niin itseäni häiritsee näytön kirkkauden automaattinen muutos. Jos joku tietää miten sen saa pois päältä, niin valaiskoon minuakin. Ohjekirjasta en apua löytänyt.

  Toivottavasti mun hölynpölystä joku saa jotain selkoa.
   
 2. reboad

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/5/04
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  Minä en kyllä vielä kertaakaan ole huomannut käytössä tuon automaattisen näytön kirkkauden muuttajan tekevän jotain. Enkä ole koskaan todennut näytön olevan huonosti luettavissa, tai epämukava katsella.

  Täytyy kyllä sanoa, että vanhaan nokia 6131:een verrattuna puhelin on jotain aivan toista laatua. Tässä nimittäin on se iso plussa, kestävä akku, toisin kuin nokiassa. Kahdessa päivässä sain vihdoinki tyhjäksi tuon akun sekalaisella värkkäämisellä, musiikin kuuntelemisella, bluetoothilla leikkimisellä, videoita katselemalla ja välillä musiikin kuuntelemista kaiuttimen kautta. Näillä toiminnoilla nokiasta olis loppunu akku kolmeen tai neljään kertaan, ja vasta eka lataus menossa \o/

  ps. Oli siis ihan täyspäivästä hommaan tämä akun tyhjennys :p
   
 3. Aiicha

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/8/06
  Viestit:
  49
  Tykkäykset:
  0
  Kertokaas käyttäjät tuosta navigointinäppäin/näppäinyhdistelmästä miten se toimii ja oletteko olleet tyytyväisiä? Ja muutenkin käytöstä yleensä.
   
 4. reboad

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/5/04
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  Ensin tuli paineskeltua keskinappulaa kun yritti viereen tähdätä, mutta pian sormet oppivat uudet liikeradat ja nyt ei enää ole ongelmia sen suhteen. Navinäppäimiä täytyy painaa astetta voimakkaammin, mutta ei kuitenkaan millään murskavoimalla. Voisi sanoa, että mukava kun on sitä pientä vastusta, ja tuntee kun painallus on tarpeeksi syvä. Numeronäppäimet ovat mukavan reilut, mutta eivät isoimmasta päästä, ja painaessa tuntee naksahduksen kun painallus on hyväksytty.

  Käyttöjärjestelmä toimii ajatuksen mukaisesti ja nopeasti, astetta hitaampi kuin 6131, joka oli naurettavan nopea.

  Muuta kysyttävää? En ainakaan haukkuja osaa keksiä.
   
 5. mapu

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/06
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Eilen posti toi uuden W850i, hyvin tuntuu pelaavan. Aikaisemmin ei ole SE ollut, joten SIM -kortin poistamisesta kysymys eli onko joku helpompikin keino kuin ujuttaa se samaa reittiä kuin mistä se on sinne asetettukin ? Oli meinaan aikamoista näpertelyä saada se pois sen metallisen salvan takaa enkä mitään muutakaan keinoa pikaisen tutustumisen jälkeen löytänyt.
   
 6. reboad

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/5/04
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  Ei siihen taida mitään muita keinoja olla, ja minusta parempi vain että se kortti pysyy vakaasti paikallaan. Eikä se minusta ollu loppujen lopuksi vaikea saada pois paikaltaan.
   
 7. Eki79

  Eki79 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  2060
  Tykkäykset:
  84
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6 (SM-G920F)
  Villi veikkaus, XP SP2:lla on ollu ongelmia BT-yhteyksien kanssa jos ei käytä BT-palikalle XP:n omia ajureita... ja Logitechin hubi toimii todennäkösesti mukavammin omilla ajureillaan. :)
   
 8. Rusakko

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/10/06
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Jos ottaa tämän saunalahdelta kytkynä, niin tuleeko varmasti musta versio ko. puhelimesta?
   
 9. reboad

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/5/04
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  Valkoinen väri on ymmärtääkseni harvinaisempi versio. Ja miksi ei saisi valita puhelimen väriä?
   
 10. Micc0

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/03
  Viestit:
  41
  Tykkäykset:
  0
  Saunalahti lähettää sitä väriä mitä sattuu varastossa olemaan. ...näin ainakin saunafoorumilla sanovat.

  Onkos joku saanut saunalahdelta tätä puhelinta jo? Olikohan kuinka pitkä toimitusaika? ...niin ja kumpana värinä?
   
 11. Rusakko

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/10/06
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Itse ainakin haluan tuon mustana.
   
 12. jolle146

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/1/06
  Viestit:
  123
  Tykkäykset:
  0
  kannattasko tämmönen ostaa, kun rupes kiinnostamaan jos kerran 4gt:n muistikortin saa tähän,)
   
 13. reboad

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/5/04
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  Paremminkin; miksi ei kannattaisi ostaa? ;)

  Ja luulis kyllä saunalahdelle pystyvän antamaan lisätietoihin vaatimukseksi mustan värin. Tai edes toiveeksi.
   
 14. visio

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/04
  Viestit:
  123
  Tykkäykset:
  0
  Puhelimen väri on Saunalahdella musta (kuten kaikissa Saunalahden puhelimissa se, minkä värinen puhelin kuvissa on). Tämän puhelimen valkoinen versio on todellakin harvinaisempi ja ilmeisesti myös kalliimpi, koska se sisältää aidolla (olisko ollut 24 karaatin) kullalla tehdyn kultakoristeen.

  Itse tilasin puhelimen eilen Saunikselta, saas nähdä milloin tulee. Saunalahden hinta on muuten todella kilpailukykyinen; ilman liittymää 408 euroa ja lisäksi stereokaiuttimet kaupan päälle : )
   
 15. reboad

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/5/04
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä se oli 24-karaatin kultaa, mutta ei se tuota kokoa oleva kultanokare paljoa maksa, oikeasti. Ja varsinkaan jos sitä on vain ohut kerros.

  Edit: Täytyy kyllä sanoa että jos johonkin olen puhelimessa hieman pettynyt, niin on toi kameran kuvanlaatu hämärässä. Vanhat puhelimeni ovat kyllä olleet vielä pahempia tapauksia, mutta automaattitarkennuksella saisi varmasti parempia kuvia hämärässä :/
   
 16. jack black

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/1/05
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  terve, tuli itekkin hankittua kyseinen laite ja tietysti muutama kysymys on ilmaantunut:

  1. jos haluaa katsoa tv:tä puhelimesta, laite sanoo että "mediatiedostoa ei löydy", missäköhän vika?

  2. saako kellon näytön säästäjäksi, että se näkyisi kun virransäästä menee päälle eli silloin kun näyttö muuttuu mustaksi?

  3. ja mistäs tietää että 3g on käytössä, nokiassa tuli 3g logo vasempaan yläkulmaan.

  liittymänä saunalahti ykkönen, wap ja internet asetukset toimii ok.

  puhelimen mukana tulevat ohjeet on kyl ehkä kaikkien aikojen huonoimmat.
   
 17. InsaneFinn Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/11/04
  Viestit:
  134
  Tykkäykset:
  2
  Kysymykseen 1 sanoisin, että yrit vaan uudelleen, sillä ei se mullakaan aina heti yhdistä. Joskus se saattaa vaatia useammankin yrityksen. Niin ja kai sulla on asetettuna internet asetus niille videoille.

  Kakkoseen en tiedä vastaista, mutta kolmanteen kysymykseen sen verran, että siinä kenttäpalkkien vieressä on valkoinen laatikko, jossa on kolme ympyrää päällekkäin.
   
 18. jack black

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/1/05
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  kiitos vastauksista!

  mistäs muuten sen näkee sen videotoiston yhteen sopivuuden et toistais ne nettiklipit.
   
 19. jack black

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/1/05
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  itse itselleni vastaten, eli kellon saa näkymään virransäästötilassa laittamalla sen päälle-> asetukset->näyttö->torkkukello (on siinäkin löydetty nimi toiminnolle).

  mutta netti tv ei toimi, mainitsee vain että mediatiedosto puuttuu, eikä auta vaikka kokeilisi kuinka monta kertaa. "netti" siis toimii moitteetta.

  liittyyköhän se samaan ongelmaan, kun en pysty päivittämään rss:iä ollenkaan ( esim. google news alla lukee päivitystä ei saatavana), siis niitä jotka koneessa on valmiina. onko jollain joitan hyviä ja hyödyllisiä rss:iä mitä käytätte ja mistä niitä löytäisi?
   
 20. reboad

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/5/04
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  Muuten, saako näppäinlukkoa millään muulla tavalla päälle kuin aukaisemalla ja sulkemalla läpän? Itseäni on ostoshetkestä lähtien askarruttanut, enkä periaatteesta koske manuaaliin.
   

Jaa tämä viestiketju