Sony Ericsson W595 käyttökokemukset

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja AKA, 22/1/09.

 1. AKA

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/2/06
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Sain puhelimen vasta eilen, mutta voin kertoa jotain jo yhden vuorokauden käytön perusteella.

  Ensivaikutelma ei yllättänyt, eikä pettänyt. Puhelin oli melko lailla sen näköinen, kokoinen ja tuntoinen, mitä olin kuvista päätellyt. Tilasin puhelimen valkopunaisena ja valkoinen väri taittoi nätisti hopeaan. Kaunis on.

  Kerron nyt ensin arveluttavat puolet:

  - Näppäimet vaikutti aluksi pieniltä, mutta olen jo nyt lähes tottunut niihin. En usko, että niistä tulee suurta ongelmaa, vaikkeikaan niiden käyttömukavuus ole huipussaan.
  - Akun kansi oli hankala avata. Kansi vaikuttaa tosi heppoiselta, mutta samaan aikaan se on kiinni jokaiselta sivulta, joten sen aukaiseminen vaatii oikeasti voiman käyttöä. En tiedä, kestäisikö se päivittäistä auki repimistä ja kiinni laittamista, vähän epäilen.
  - Liukukansi liikahtelee, jos näppäimiä painelee niin, että puhelin on kädessä liian "ylhäällä". Tämä on eka liukukansipuhelimeni, joten en tiedä, onko tuo tavallista. Joka tapauksessa tämäkin on opettelukysymys, joten en usko siitä koituvan ongelmia.
  - Kamera ei ole hääppöinen. Kuvat on herkästi suttuisia, mutta toisaalta uskon, että kunnon valaistuksessa ja tuettuna tällä voi saada aivan hyviä kuvia.
  - Mukana tuli CD-levy, jolla sai asentaa tietokoneeseen Media Manager -ohjelman. Ohjelmaa tarvii, jos aikoo käyttää SenseMe-soittolistapalvelua, sillä se ei toimi ilman kappaleiden analysointia ja kappaleet voi analysoida vain tuolla Media Managerissa. Ohjelma oli helppokäyttöinen, mutta sen asennus oli aivan tuskaisen hidasta puuhaa. Saattoi kyllä johtua tästä koneestakin.
  - Lisälaitteet liitetään samaan reikään kuin akkulaturi. Muuten ihan ok, mutta tämä tarkoittaa sitä, ettei voi yhtä aikaa kuunnella kuulokkeilla ja ladata akkua.

  Sitten hyviä juttuja:

  - Puhelin on sopivan kokoinen ja ulkonäöltään tyylikäs. Sisäpuolenkin saa tuunattua erilaisilla teemoilla ihan niin kuin tykkää. Tässä voi myös valita, esitetäänkö päävalikko ruudukkona, yksittäin vai kiertäen.
  - Äänenlaatu on erinomainen, niin kuin odotettavissa oli.
  - Radion kuuluvuus on uskomattoman hyvä. Tässä kuuluu jopa sellaiset kanavat, joita ei meidän tavallinen radio nappaa.
  - Radiota voi käyttää herätysäänenä. Radion käyttö vaatii kuitenkin kuulokkeiden liittämistä, sillä ne toimivat antennina, jotenka kännyä ei voi ladata, jos aikoo laittaa radion herättämään.
  - Walkman toimii erinomaisesti ja varsinkin itseäni viihdyttää se, että näytön soittolistatekstit yms. kääntyvät joko vaakaan tai pystyyn sen mukaan, missä asennossa kännyä pitää.
  - Askelmittari toimii tosi hyvin, mitä nyt olen sitä vähän kokeillut.
  - Herätyksiä voi laittaa yhtä aikaa jopa viisi kappaletta ja niihin kaikkiin saa valita herätysäänen, torkkuajan pituuden, herätysäänen voimakkuuden, herätyksen toistuvuuden, herätyskuvan ja herätystekstin.
  - SenseMe-soittolista on kiva, vaikkakaan jostain syystä kaikki mun kappaleeni eivät analysoidu, eivätkä siten näy tuossa listassa?
  - TrackID on lähes ilmainen musiikintunnistuspalvelu, joka on älyttömän toimiva, hyödyllinen ja hauska. Parilla napinpainalluksella se tunnistaa huoneessa tai radiossa soivan kappaleen ja kertoo sen esittäjän, vuoden, nimen, albumin ja mistä sen voi tilata kännykkään. Tätä tulee varmasti käytettyä!
  - Kännykän omat soittoäänet ovat yllättävän hyviä. Osa kappaleista saa toivomaan, että ne olisi ihan oikeita biisejä, eikä vain pätkiä. Sen sijaan viestihälytysäänet ovat samat vanhat. Toki niihin voi vaihtaa omia ääniä.
  - Musiikkivisa on hyvää viihdettä. Siinä voi kisata yksinään tai kavereiden kanssa, kuka arvaa nopeiten kännykän soittaman kappaleen nimen, esittäjän nimen, tekovuoden tai albumin nimen. Tähän jää koukkuun...
  - Lisäksi on paljon muuta viihdettä, kuten soitinpeli, jossa puhelin toimii lyömäkapulana lyötäessä rumpuja, triangelia ja tsiljoonaa muuta soitinta. Lisäksi on ne varsinaiset pelit, joita en ole juuri kokeillut. On ajopeli, lumilautailupeli, tetris ja rockstar-tyyppinen peli. Niin ja sitten on vielä VideoDJ, PhotoDJ ja MusicDJ. Plus kaikki perinteiset, kuten koodimuistiot, ajanotot, äänitys, kauko-ohjain, tehtävät, muistiinpanot, kalenteri, ajastin, laskin yms.
  - Videopuheluita en ole testannut.
  - Akkua en ole paljoa vielä testannut, mutta ainakin tähän mennessä se on kestänyt kiitettävän hyvin.

  Mitähän vielä... No sanotaanko näin, etten ole vielä huomannut tästä puuttuvan yhtään ominaisuutta kameran salamaa lukuunottamatta. Kaikki tarvittava on ja triplasti enemmän. Olen erittäin tyytyväinen ostokseeni ja voin vilpittömästi suositella muillekin!
   
 2. Eki79

  Eki79 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  2060
  Tykkäykset:
  84
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6 (SM-G920F)
  Eihän tuo käytännöllisin mahdollinen ole, mutta mahdollistaa kuulokkeiden käytön ladatessa... mm. Verkkokauppa.comissa 17.90 €.
   
 3. AKA

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/2/06
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos vinkistä Eki. Tuo voisi olla ihan hyvä ratkaisu.

  Tänään taas uusia kokemuksia: Tuntuu, ettei toisen ääni kuulu kauhean selkeästi linjan toisessa päässä. Entisen puhelimen (sonierkki sekin) ääni oli paljon parempi ja luonnollisempi. Tämä on jotenkin tukkoinen. Lisäksi näppäimet tuntuu jähmeiltä. Kirjoitin tänään ekaa kertaa vähän pitemmän viestin ja tuntui, että siinä kesti paljon kauemmin kuin ennen. Toivottavasti noihin tottuu.

  Sitten on vielä sellainen ongelma, etten keksi, miten näppäinlukitus laitetaan päälle näppäimistä. Automaattisesti ne kyllä menee lukkoon ja aina suljettaessa kansi, mutta haluaisin tietää, miten se tehdään näppäinten kautta.
   
 4. HK Bloeoe

  HK Bloeoe

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/8/08
  Viestit:
  75
  Tykkäykset:
  0
  Ei käy näissä liukukansimalleissa.
   
 5. Stittu

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/06
  Viestit:
  60
  Tykkäykset:
  0
  Tyhmä kysymys

  Ilmeisesti tämä puhelin tukee ainoastaan MP3 ja AAC -musiikkitiedostoja. Jos heitän muistikorttini tähän puhelimeen, jossa suurin osa biiseistä on WMA -muodossa, niin soittaako niitä ollenkaan? Jos ei, osaako puhelin muuttaa niiden muodon? Vai jääkö ainoaksi keinoksi muuttaa kaikki CD-levyni ensin koneella MP3 -muotoon ja sitten puhelimeen?

  Tämä on se ratkaisevin kysymys tässä puhelimen ostossa, joten kiitos vastauksesta.
   
 6. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29306
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Aikamoiset tehot saa puhelimessa olla jos musiikkitiedostojen pakkausta rupeaa muuttamaan.
   
 7. cider

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/10/08
  Viestit:
  106
  Tykkäykset:
  0
  yks kysymys ku ostin just tän puhelimen ni miten toi askelmittari toimii ku en saa sitä päälle??
   

Jaa tämä viestiketju