"Sony Ericsson pärjää enää kuusi kuukautta"

ylisähkäri

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
28   0   0
Liittynyt
6.12.2009
Viestit
661
Reaktiopisteet
18
Puhelinmalli
Galaxy S9
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2010/01/29859

Tappioiden syynä on se, että Sony Ericssonin myymien matkapuhelinten määrä putosi viime vuonna 57 miljoonaan vuoden takaisesta vajaasta 100 miljoonasta. Liikevaihto romahti samassa suhteessa, sillä puhelinten keskihinta pysyi ennallaan.

Joko nyt alkaa olemaan lopun alku, ja kun noissa satio ja aino malleissa oli vielä bugeja mitkä varmaan saivat ostajat kääntymään muiden merkkien perään niin soppa aika valmis.

Myydään pulju kiinalaisille niinkuin muutkin ruotsalaiset firmat
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
15.5.2007
Viestit
798
Reaktiopisteet
0
Puhelinmalli
DNA, Htc Dream
Ja eivät saa millään kunnon rahakkaita malleja markkinoille! Eli lähinnä tässä tarkoitan tuota Xperia X10. Olisi ollut todellinen killeri joulumarkkinoilla. Ja nimen omaan olisi ollut, nythän vaikuttaisi sille, että markkinoille pääsee vasta huhtikuussa! Siihen mennessä Google ehtii lajentaa Nexus Onen saatavuutta paljon laajemmalle, Htc saa todennäköisesti Bravon myyntiin (eli HD2 Androidilla) ja voi olla että Nexus Two:kin (Motorolan valmistama) jo tulee. Nyt on tulossa niin paljon kilpailevia tuotteita markkinoille, että myyntiluvut eivät millään nouse niin korkeiksi kuin olisi ollut mahdollista, jos X10 olisi tullut markkinoille jo esim. joulukuun alkupuolella.

Ja sekin vielä että myyntiin tullessa X10 pyörittää Android 1.6:sta, joka ei luonnollisestikaan ole niin kiinnostava kuin 2.1, joka tuossa vaiheessa löytyy jo varmaan kaikista muista Android-puhelimista! Onhan se päivitys tietysti X10:llekin tulossa, mutta se nyt vaan on niin että ihmisiä kiinnostaa todennäköisemmin ostovaiheessa sellainen puhelin, jossa on 2.1.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.11.2006
Viestit
23
Reaktiopisteet
0
Ruotsalaiset ovat jo kerran Ericssonin kännykät myyneet, joten ongelma ei ole enää (vain) Ruotsalaisten. S-E:n ongelma nähdäkseni ei ole puhelinten alhainen keskihinta, vaan laskeva myyntimäärä. Uudet kalliit mallit ovat varmasti tärkeitä markkinointimielessä, mutta raha tehdään puhelimilla, joita myydään paljon. Ennustan S-E:n keikkuvan puhelinvalmistajana vielä pitkään. Historiassa kännykkätehtaiden lopetukset ovat olleet pitkiä ja kituliaita; Siemens Mobile teki kuolemaa monta vuotta, Motorola on tehnyt tappiota vaikka kuinka kauan ja silti vielä jatkaa.
 

veppis

Supermoderaattori
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
18.6.2002
Viestit
10017
Reaktiopisteet
915
vaan laskeva myyntimäärä.

Mikä vaikuttaa myös kolmannen osapuolien tekemien lisävarusteiden, ohjelmistojen ja erilaisten "modausten" saatavuuteen. Joka taas osaltaan laskee puhelinten houkuttelevuutta kuluttajien silmissä.
 

sovelias

Vuoden foorumilainen -06/-05/-03
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
21.6.2002
Viestit
42678
Reaktiopisteet
363
Historiassa kännykkätehtaiden lopetukset ovat olleet pitkiä ja kituliaita; Siemens Mobile teki kuolemaa monta vuotta,
Aika pian se loppujenlopuksi kuoli, kuoli oikeastaan samana päivänä kun BenQ sopimus sen salli, BenQllä tosin ajatus taisi olla että se olisi sen nostanut ylös, mutta toisin kävi.
Motorola on tehnyt tappiota vaikka kuinka kauan ja silti vielä jatkaa.
Ei ole montaa vuotta kun Motorola oli vielä voimissaan ja valoisa tulevaisuus, ja itse Motorola on jo noussut vesirjaan, mutta puhelin puoi vielä kyntää. Motorola pelastus on ollut että sitä rahaa on ollut. ja ovat kuitenkin jo hetken suunanneet katsee tulevaisuuteen ja saattaa jopa nousta.

SE:n ongelma on ollut pitkä ja takkuinen taival, ja pääoma ruiskeita on tarvittu, mutta välillä on ollut valoisimpiakin hetkiä, ilman niitä olisi jo varmaan kuopattu.

Ericssonille se ei enään ole niin tärkeä, Ericsson on luopunut omasta puhelinalustastaan ettei sieltäkään löydy syitä kannatella SEtä. Joskus päätelaite puoli tuki verkkobusinesta, mutta ei enään tarvetta noita koplata. Sony:llä on muutenkin vaikeata ja luuli alkavan sielläkin olevan pinna tiukalla, mutta sieltä voi tulla myös se nostava voima.

Mutta omistajilla täytyy olla usko yhtiön nousuun, vaikea vuosi muutenkin takana, ettei varmaan ihan lyhytnäköisiä päätöksiä tehdä. Mutta jos ei valoa ala näkyyn, niin en usko että määräänsä pidempään tekohengittävät. vaikea varmaan rahalla myydä. mutta varmaan jonkun kylkeen sen voi tunkea, varsinkin jos selviiä halvemmalla kuin alasajaossa.

Jos joskus alasajavat, niin ei sitäkään ihan hetkessä tehdä.
 

HIGHEND

Puhelinparoni
Palaute - 100%
39   0   0
Liittynyt
22.12.2008
Viestit
2852
Reaktiopisteet
453
Puhelinmalli
Z Fold2 5G
Ei ericsson minnekään katoa. En perustele.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
12.1.2010
Viestit
23
Reaktiopisteet
0
Itse luulen x10minin ostaneena, että monet muutkin on oastanu...tai sitten ei ;)

On muuten mun eka ei-nokialainen...
 

sovelias

Vuoden foorumilainen -06/-05/-03
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
21.6.2002
Viestit
42678
Reaktiopisteet
363
Ei ericsson minnekään katoa. En perustele.
Mitähän nyt edes tuolla tarkoitit ? mistä ajattelit ericsonin katoavan, myyvän osuuden pois ?

SE teki voitollisen viime nejänneksen (Q2), oliko reilu 30 miljoonaa.
 
Top Bottom