Sony Ericsson luopuu Symbianista

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja Streamer76, 23/9/10.

 1. Streamer76 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  1614
  Tykkäykset:
  96
  Sony Ericsson ei aio enää käyttää Symbian-käyttöjärjestelmää tulevissa puhelimissaan, sanoo yhtiön tekninen johtaja Jan Uddenfeldt ruotsalaisen Ny Teknik -lehden haastattelussa.

  Uddenfeldtin mukaan Sony Ericsson käyttää tulevissa puhelimissaan Googlen Android-alustaa. Lisäksi japanilaisruotsalainen yhtiö aikoo hyödyntää Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmää.

  http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20100920469
   
 2. mt_tre

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/10/07
  Viestit:
  36
  Tykkäykset:
  0
  Jos tarkkoja ollaan Kauppalehden uutisen sanamuoto eroaa kyllä hieman Sony Ericssonin teknologiajohtajan Ny Teknikille antamasta lausunnosta. Hän sanoi, ettei yhtiöllä juuri tällä hetkellä ole suunnitelmia Symbian-pohjaisille laitteille. Tämä ei siis tarkoita sitä, etteikö se voisi julkaista Symppari-luurin joskus myöhemmin (esim. Symbian^4 pohjalle).

  EDIT: Tuossa tuo alkuperäinen haastattelu: http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/mobiltele/article2476708.ece

  Tällä hetkellä SE tarvitsee kaikki mahdolliset softaosaajansa vauhdittamaan Android-puhelimiensa UX-käyttöliittymän kehitystyötä. Symbian-puolelta vapautuvat resurssit siirretäänkin varmasti Android-puolelle. Xperia-sarjan Android-puhelimet ovat kuitenkin se tärkein tekijä, joka on nostanut yhtiön taas voitolliseksi, joten on järkevää kohdistaa pääpaino sinne. Tänäänhän yhtiö ilmoitti, että X10-sarjan päivitys Android 2.1-versioon siirtyy ensi kuun lopulle, vaikka viime päiviin asti on lupailtu sitä ulos ennen tämän kuun loppua. Samaan aikaan useat kilpailijat ovat jo saaneet 2.2-version markkinoille.
   

Jaa tämä viestiketju