Sony Ericsson C901 käyttökokemukset

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja Fitz-Hume, 25/6/09.

 1. Fitz-Hume Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  83   0   0

  Liittynyt:
  2/11/07
  Viestit:
  3550
  Tykkäykset:
  742
  Puhelinmalli:
  Premium
  Tänään saapui sitten C901, toinen vaihtoehto oli C903. Jälkimmäinen ei sitten mulle kelvannut, ei xenon ja kuulemma hirveä sormenjälki/rasvaimuri :)
  Mutta tähän malliin ovat ainakin panostaneet ergonomiaan, en muista koska viimeksi luuri on heti "istunut käteen", näppäimet aivan loistavat käyttää. Rakenne erittäin hyvä, vaikka muovia onkin, näyttö vissin "naarmuuntumaton".
  Kuvanlaatu ihan hyvä.

  Miinus tulee noista cyberphotosta tulleet kaupanpäälliset kuullokkeet. Loistava ääni kylläkin, mutta heti kun painaa jotain näppäintä, niin kuullokkeet "häviävät", eli musa alkaa toistumaan luurin kaiuttimesta. Kuullokkeet toimivat kuitenkin avokin luurissa??? Tavalliset kuullokkeet toimivat, mutta äänenlaatu tottakai huono, niinkuin aina alkuperäisissä.
   
 2. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Tässä ei ilmeisesti ole GPS:ä? Vaikka SE:n sivutkin puhuu "paikkatietomerkinnöistä" kuvaamisen yhteydessä..
   
 3. EGI

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/07
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  0
  Ei ole joo tässä mallissa..C903:ssa löytyy mutta siinä tuo kamera on sillä tehokkaammalla led:illä kun tässä C901 tais olla xenon
   
 4. Wilukki

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/11/03
  Viestit:
  19
  Tykkäykset:
  0
  Joo, Xenon-salama löytyy ja myös ledi videokuvausta varten.

  Geo-tagging toimii tukiasemapaikannuksen avulla, eli ei ole lähelläkään niin tarkka kuin gps.

  Kuvien paikkatietoja tarkastellessa puhelin avaa GoogleMapsin, joka näyttää paikan.
   
 5. Valzu

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/7/06
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Sony Ericsson C901 Greenheart

  Tilasin tuossa Sony Ericssonin C901 puhelimen ympäristöystävällisenä Greenheart-versiona. Pakkaus on pieni kuin mikä ja sisälsi laitteen lisäksi 2GB muistikortin ja sen USB-adapterin sekä ekologiset kuulokkeet ja virtaa säästävän seinälaturin. Käyttöohje on sisällytetty puhelimeen ja sen saa halutessaan myös netistä.

  Puhelimen hintalaatusuhde on kokemusteni perusteella erinomainen. Laite on osoittautunut hyväksi niin valokuvien ottoon, nettivideoiden katseluun ja netin selailuun kuin musiikin ja radion kuunteluunkin.

  [​IMG]

  Kuviin perustuvat valikot ovat miellyttävän selkeät ja niitä on helppo ja nopea selata.
  Ulkoasu on hillityn tyylikäs ja laite kulkee kevyesti mukana. Naarmuuntumista kestävä näyttö on kätevä. Myös näppäimistö toimii kokonaisuudessaan hyvin. Numeronäppäimet ovat riittävän erillään toisistaan ja suuntaohjain on toimiva. Näppäimistön vastaus- ja lopetuspainikkeet ovat hieman ahtaasti, mutta tavalliseen puhelimen käyttöön ne eivät vaikuta.

  Laite soveltuu suhteellisen hyvin netin selailuun. Sillä toimivat tavalliset nettisivut ja videoiden katselu netissä. Perusselailu on nopeaa ja halutessaan voi hyödyntää laitteen HSDPA-yhteyttä. Netin käytön mukavuutta lisää se, että näytön saa puhelinta kallistaessa vaakatasoon, joten esim. Youtube-videoiden katselu onnistuu näytön leveydeltä. Tiedostot on helppo siirtää USB-sovittimen avulla muistikortilta laitteeseen, joten tiedonsiirtokaapelin puuttuminen pakkauksesta ei vaikeuta sen käyttöä. Lisäksi laite tukee Bluetooth-yhteyttä.

  Laitteessa ehkä parasta on sen erinomaiset valokuvausominaisuudet. Siinä on 5 megapikselin kamera, joka päihittää kuvien laadussa monet muiden valmistajien vastaavat. Kuvausvalikosta löytyy monipuoliset asetukset ja öisten maisemien tallentaminen onnistuu Xenon-valon avulla. Mukava lisäominaisuus on myös se, että kuvauspaikan karkeat koordinaatit on mahdollista liittää valokuviin (kts. paikannuspalvelu alempana).

  Puhelimessa on myös RDS-radio sekä helppokäyttöinen mediasoitin omien kappaleiden kuunteluun ja videoiden katseluun. Äänen laatu on kummassakin hyvä. Lisäksi radio tukee kappaleiden tunnistusta, jolla soivan kappaleen tiedot saa nettipalvelusta parilla painalluksella.
  Muita käteviä ominaisuuksia ovat joidenkin ohjelmien moniajo ja laitteen paikannuspalvelua hyödyntävä Google Maps-ohjelma. Paikannuspalvelulla saa oman sijainnin näkyviin Google Maps-kartastoon parin kilometrin tarkkuudella ja ohjelmistolla voi hakea netistä tiedot mm. lähellä olevista kaupoista, hotelleista tai ravintoloista.
   

Jaa tämä viestiketju