Sony Bluetooth -toimivuus ?

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja MB-320, 15/12/12.

 1. MB-320

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/7/06
  Viestit:
  23
  Tykkäykset:
  0
  Kuinka hyvin on toiminnut Bluetooth - ominaisuus Sony Xperia -malleissa ?

  Eli ohjaako Bluetooth lisälaite puhelinta .
  Minä kun joudun käyttämään Bluetooth -silmukkaa , kuulokojeiden kanssa .
   
 2. finjahi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/7/10
  Viestit:
  162
  Tykkäykset:
  17
  Puhelinmalli:
  Xperia Z2
  Kyllä se sen verran on ainakin toiminut, mitä olen yhdistänyt auton bluetoothia. Mutta jännä juttu sinänsä, että Nokialainen soittaa puhelimen soittoääntä auton kaiuttimista, kun taas Sony Ericsson Xperia Arc soittaa vaan sellaista pirinää. Eli Nokia toimii siinä mielessä paremmin. V*ttu, bluetoothan on Ericssonin aikaansaannoksia!!!
   
 3. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  Mulla edellinen BT-hf ei toiminut kunnolla Xperia Acro S:n kanssa, vaikka se oli SE:n valmistama. Edellisen SE:n puhelimen kanssa se toimi hyvin.
   
 4. abroid

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/3/12
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Defy+
  Osalla käyttäjistä on ongelmia puheluiden äänenlaadun kanssa. Oma puhe särkee vastapuolen suntaan niin että käytännössä bluetoothia ei pysty käyttämään koska vastapuoli ei saa selvää. Olen kokeillut kolmea eri Xperia Go puhelinta ja neljää eri bluetooth headsettiä ja kaikilla sama ongelma. Vaikuttasi siltä että ongelma liittyy bluetooth mikrofonin herkkyyden automaattisäätöön sillä hiljaa puhuessa ääni on normaali mutta puheen voimakkuuden kasvaessa ääni säröytyy/puuroutuu. Aivan kun mikrofonin herkkyys olisi koko ajan täysillä. Ongelmasta ovat raportoineet myös esim. Xperia U käyttäjät.

  Jostain syystä osalla käyttäjistä ei taas tunnu olevan mitään ongelma. Siksi teiltä, jotka bluetooth headsettiä päivittäin XPeria puhelimien kanssa käytätte:

  -Mitä puhelinta käytät?
  -Mitä bluetooth laitetta käytät?
  -Onko vastapuoli koskaan valittanut huonosta äänenlaadusta?
  -Oletko itse testannut sitä soittamalla toiseen puhelimeen ja kuuntelemalla. Onko äänenlaatu normaali verrattuna siihen että headsettiä käytetään jonkun muun puhelimen kanssa?
   
 5. Kari J Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/8/08
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  0
  Minulla on ollut BT käytössä tietokone - puhelin - bt-hf välillä suurin piirtein siitä asti kun ne tuli markkinoille. Puhelin ja bt-hf on olleet aina Ericssoneja tai Sony Ericssoneja, ja tietokone Toshiba tai Samsung. BT on toiminut moitteetta, tosin tietokoneessa on joskus pitänyt käyttöönotossa päivttää ajurit ensin. Niin, se on Ericssonin keksintö tämä bt, mikä varmaan selittää että ne on olleet toimivia.

  SE (Sonystä ei ole kokemuksia) puhelinten bt kuluttaa hyvin vähän virtaa, erityisesti lepotilassa, joten sen voi pitää päällä koko ajan. Ainakin Nokialaisista valittavat että kuluttaa nopeasti akun loppuun jos pitää päällä.

  Nyt kun näitä laitemerkkejä ja malleja on pilvin pimein, ostaisin kyllä sillä vaatimuksella että laitetaan toimimaan ja testataan paikan päällä ennen maksua; jos ei toimi niiin takaisin pakettiin. Nettikaupassa on kai kahden viikon palautusoikeus ilman perusteluja, joten senkin voi palauttaa ja saada rahat takaisin. Mutta testatkaa kunnolla heti kun laitteen saatte!!
   
 6. jjs Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/06
  Viestit:
  689
  Tykkäykset:
  22
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  - XPeria P
  - Parrot CK3000
  - Ei mitään moitittavaa äänenlaadussa kumpaankaan suuuntaan
   
 7. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  -Xperia acro S
  -Jabra Wave
  -Ei
  -En
   
 8. Pjoottor

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/11
  Viestit:
  23
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Lumia 640
  -Xperia Sola
  -Samsung HM-1100
  -Ei
  -En ole kokeillut
   
 9. MB-320

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/7/06
  Viestit:
  23
  Tykkäykset:
  0
  Eipä lupaavalta näytä ...
  Itse tarvitsen kuulokojeen vuoksi silmukkaa , joka on I-COM merkkinen Bluetooth laite ...
   
 10. abroid

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/3/12
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Defy+
  Olin jo aikaisemmi todennut että ongelma esiintyy myös Samsung HM-1100 headsetillä. Nyt tein uusia vertailuja ja totesin että häiriö on aavistuksen lievempi HM-1100:lla verrattuna Jabra Extreme 2:een. Nyt on XPeria Go taas käyttöpuhelimena ja toistaiseksi ei ole ollut ongelmia, tosin puheluita on lomista joulunajasta johtuen vähemmän. Ainoastaan vastapuolen kuulemasta kaiusta on tullut huomautuksia mutta se taita olla taas HM-1100:sen huonomman kaiunpoiston syy.

  Joka tapauksessa puhelinta ostettaessa kannattaa myyjän kanssa sopia kokeilusta ja mahdollisesta palautuksesta varsinkin jos puhelimen ainoa mahdollinen käyttötapa on bluetooth headset (tai silmukka kysyjän tapauksessa). Soitto toiseen puhelimeen ja testausta eri (puheen) äänenvoimakkuuksilla, toisen suunnan mikrofoni kannattaa mykistää. Ongelman huomaa varsin pian, ja eron jos vertaa äänenlaatua jonkun muun merkkisen puhelimen kanssa.
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Nimenomaan särkee ? eikä esim rutinaa tai muita häiriöitä ? Jälkimmäiset taasen voivat juontaa juurensa singnaali ongelmiin tai sen säästämiseen, eli pitkällä tai lyhyemmällä matkalla toimii paremmin (tai tasku käytössä eri taskussa -> vähemmän tai enemmän estettä).

  Testi aikana kannattaa siis testailla laajasti eri tapoja. Ja lisäksi myös sitä jos mennään kantaomatkin ulkopuolelle ja tullaan takaisin, samoin nappin toimivuutta ja rämpytystä, lepotiloja jne. ero profiileita (HF lisäksi Audio juttuja)

  Yleistäen jos kaikua ilmenee niin voi olla maanteiteellisesti paikallista, ja joissain tapauksissa jos korvanappi HF kiertää niin pieni asennon korjaus tai jos ei muu auta niin äänenpaineen (volume) pienentäminen voi auttaa. Jos testi jaksolla tuohon törmää niin kannattaa toki valita jokun muu malli, eli yrittää saada kaikua aikaiseksi. Toinen testinarvoinen on ison taustamelun lisäksi pieni tausta "kohina", ja hiljainen puhe, jotkin voi alkaa arpoon.

  Ehdottomasti, ongelma teitenkin siinä että myyjät ei kovin mielellään anna testimahdollisuutta, kun nuo korva laitteet on aika henkilökohtaisia. Mutta tutun kauppiaan kanssa voi onnistua ongelmitta ja saada jo heti kättelyyn hyviä ehdotuksia ja jos vielä ostaa sen toimivan häneltä niin jatkossakin sujuu.
   
 12. abroid

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/3/12
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Defy+
  Särkee tai mielestäni ongelmaa kuvaavampi termi on yliohjautuminen. Hiljaa puhuessa äänenlaatu on aivan normaali mutta puheen intensiteettiä nostettaessa tietyn kynnyksen jälkeen ääni säröytyy voimakkasti. Aivan kuin mikrofonin AGC (Automatic Gain Control) ei toimisi ja herkkyys olisi koko ajan täysillä.

  Nyt kun vertaa näitä kahta mainitsemaani bluetooth headset -laitetta (Jabra Extreme2 ja Samsung HM-1100) niin Jabrassa tuo kynnys tulee pienemmällä intensiteetillä vastaan ja kokemukseni mukaan ihan normaalissa puheessa ulkona / autossa.
   
 13. snabb

  snabb

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/10/13
  Viestit:
  75
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  xperia Z
  -xperia Z
  -sony sbh-20
  -ei.
  -en.
   

Jaa tämä viestiketju