Soneran wap ja soittarit

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Mikko51, 10/8/04.

 1. Mikko51

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/7/04
  Viestit:
  36
  Tykkäykset:
  0
  Ihan pakko aukaista uusi aihe ja kysyä apua, kun rahat menevät hukkaan. Elikkäs, laittakaas tänne joku linkki mistä saisi soneran wap asetukset SE:n T630 puhelimeen, joilla voi tilata soittoääniä.
  Alkaa menemään hermot, kun olen hakenut asetukset soneran sivuilta, SonyEricssonin sivuilta, saunalahdelta, osuuspankilta, mtv:ltä....
  Mutta aina sama homma.
  Yritän tilata äänen jippiiltä, niin kysytään haluanko ladata äänen x kokoa, puhelimessa vapaana xxxx mustia. Klikkaan kyllä, känny sanoo: Ladataan ja palkki alkaa heilua. Sitten läsähtää näyttöön teksti: Lataus epäonnistunut. Ja buumi sanoo, että sivua ei voi ladata jne.
  Missä vika? En ole tosiaankaan mikään soittoääni friikki, enkä halua mitään ilmaisia soittoääniä linkkejä tänne, vaan haluan saada nämä asetukset kohdilleen. Jippiille ei voi edes antaa palautetta asiasta, kun heidän sivut ovat täynnä virheitä, eikä palautetta voi lähettää.
  Outoa, että kun seuraan sanasta sanaan jippiin ohjeita, tilaan jippiin neuvomat asetukset, jne. Niin siltikin menetän vain rahani!
  Onko kellään ollut tätä samaa ongelmaa T630:n tai jonkun muun puhelimen kanssa?
  Sitten tyhmä kysymys: Onko sillä merkitystä latauksen onnistuvuuden kannalta, että näkyykö näytön yläreunassa luuri wap puhelun merkiksi, vai pallo gprs:n merkiksi? Kummallakaan tavalle ei toimi.
  Enpä olisi itsestäni uskonut, että joku päivä avaan tällaisen ketjun...
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Onnistumiseen ei ole mirkitystä, luurinkuvalla maksat ajasta (eli joka minuutti ja aloitus maksaa) GPRS yhteydellä maksat tiedon siirrosta.

  Ymmärsinkö oikein että sinulla WAP toimii muuten, mutta siis noita ääniä et saa ladattu? jos näin niin on sinulla todennäköisesti asetukset oikein ja noiden palvelun tarjoajien palvelimet pissii.

  Jos WAP ei toimi alkuunkaan, niin tarksita että olet valinnut oikeat asetukset käyttöön.

  Ja toiseksi on aika vaikea uskoa etteikö noita asetuksia myös täältä löytyisi, mistä olet luurin ostanut? olisi kanattanut pyytää myyjää laittaa asetukset kuntoon.

  Otsikossa voisi myös mainita mikä laite.
   
 3. Mikko51

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/7/04
  Viestit:
  36
  Tykkäykset:
  0
  Wap toimii, mutta tilaukset eivät tule perille. Ja kyllähän minä tuossa mainitsin puhelimen olevan T630, eli SonyEricsson.
  Onko muilla ollut sitten samaa ongelmaa, jos kyseessä on palvelun tarjoajien virheet...
  Olisiko sattumaa, että kummatkaan, ei niin jippii, eikä buumi pelittäisi?
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En nyt ole tutkinut, mutta ainakin aijemmin toimimattomuutta joidenkin mallien kanssa on ollut.

  Jippiille joskus reklamoinkin, mutta eipä heitä kiinnostanut.
   
 5. Mikko51

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/7/04
  Viestit:
  36
  Tykkäykset:
  0
  Kokeilin maf.fi sivulla kysymyksiä kohdassa ollutta demo juttua, joka oli lähes ilmainen, enkä saanut ääntä tulemaan sieltäkään, vaan tuli ilmoitus, että sivulla on virhe jne.
  Eli vika ei ole vain jippiissä ja buumissa... Eli se on asetuksissa.
  Olisiko jollain laittaa t630:n asetuksia, joilla on onnistuneesti tilattu jotain?
   
 6. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
 7. Mikko51

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/7/04
  Viestit:
  36
  Tykkäykset:
  0
  Joo... Näitä asetuksia on tullut haettua parikin kappaletta.
  Tuli muuten sellainen homma mieleen, että voin hakea maksuttomia soittoääniä wapista, mutta en voi tilata ääniä, vaikka liittymässä ei ole mitään sellaisia estoja. Olisiko mahdollista, että joku vastaava esto olisi mennyt jotenkin automaattisesti päälle?
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Luvataanko noissa palveluissa että toimii sinun luureilla?

  Pikkusen virheellisesti ja joskus suht oikein tehdyt palvelut eivät toimi kaikissa liittymä + laiteyhdistelmissä, eli laitteissa saattaa olla outoja "ominaisuuksia" ja monessa tapauksessa toimiva palvelu ei toimikkaan kaikissa tapauksissa, joskus luurin softaversiollakin saattaa olla merkitystä.

  Mitä itse olen vähän alaa seurannut niin kaikki on mahdollista ja vaatii osaamista tehdä toimiva systeemi ja enenkaikkea testaamista.
   
 9. starman2

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/8/04
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Mikäli Wappisi toimii Gprs:n kautta ja pystyt vastaanottamaan multimediaviestejä, niin asetuksissasi ei ole mitään vikaa.
   
 10. Apuratas

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  70
  Tykkäykset:
  0
  Tulipahan joku aika sitten hankittua samanlainen luuri (SE T630) ja saman ongelman kanssa olen paininut.

  Kokeiltu Sauniksen ja Elisan liittymillä, WAP toimii hyvin (GPRS) ja MMS viestit tulevat ja lähtevät, samoin sähköposti. Mutta kalliilla euroilla ostetut soittoäänet jää useimmiten matkan varrelle.. latauslinkki tulee puhelimeen ja lataus alkaa normaalisti, mutta sitten päättyy virheeseen "lataus epäonnistui" Sivuilla, joilta tilasin, muutamassa oli yhteensopivuus T630:lle ja jos ei ollut, valitsin laitteeksi T610, jonka pitäisi olla lähinnä vastaava.

  Kaksi ääntä tuli perille, mutta nekään eivät ensimmäisellä yrityksellä. Noin kymmenen epäonnistuneen yrityksen jälkeen luovutin. Liian kallista kokeilua.

  Onneksi on kotona BT-dongle, jolla saa ladattua midi-soittoääniä puhelimeen. Ja kuten Mikko51 mainitsi, wap-sivuilla olevat ilmaiset soittoäänet latautuvat hyvin.
   
 11. Mikko51

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/7/04
  Viestit:
  36
  Tykkäykset:
  0
  Huomasin tuossa, että wapin kautta buumin sivuilta ainakin sain yhden äänen tulemaan... Mahtava tunne :)
  Entäs sitten tuo jippiin wappi palvelu? Onko jippiillä sellaista, kun en itse ainakaan huomannut?
  Sitten muuten tuosta pre-play hommasta sain äänen, mutta siinä on niitä vain kymmenen pliisua, joista en yhdestäkään pidä. Miten muuten, voiko tuossa pre-play hommassa kuunnella soittarit etukäteen, ilman että maksaa mitään? Itse ainakin oletan näin, kun osto halukkuutta kysellään vasta kun on kuullut biisin.

  Mielenkiintoista sinänsä, että tämä ongelma ei ole tullut aikaisemmin esiin... Eikö kukaan enää käytä maksullisia soittareita? =) Taidan olla aikaani jäljessä.
  Hauskaa, että wapin kautta voi ostaa ja ladata soittarin, mutta txt hommalla systeemi kusee. Eikö lataus sivun pitäisi olla sama jokatapauksessa?
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mitä te nyt olette tilanneet?
  Yleensä poly äänet ladataan WAPin kautta, vaikka SMSllä ne maksettaisiin (tilattaisiin), toinen vaihtoehto on että ne lähetetään MMSllä

  Ilmaiset soittoääni sivut on yleensä tehty niin perus tekniikalla että ne saattavat toimia paremmin, kuin vähän monimutkaisemmat maksulliset palvelut.

  Joissain tilanteissa saattaa joutua tekemään pieniä kikkoja palvelimelle että luuri ymmärtää mitä on tulossa, ja joillain palveluntarjoajilla palvelin ei kerro oikein mitä on tulossa, jotkin luurit sitten arvaavat oikein, toiset eivät.
   
 13. Mikko51

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/7/04
  Viestit:
  36
  Tykkäykset:
  0
  Kuinka niin?
  Siis tarkoitatko, että miten? Tarkoitin, että kun lähettää tekstiviestin ja saa hakulinkin, niin eikö sen pitäisi olla sama, kuin wapin kautta saavan linkin?
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Aivan. luin vähän pikaisesti, eli tartuin siihen kun sanottiin että WAPilla toimii, mutta tilatut ei toimi, eli kuten sanoit sama asia wapilla haetaan.

  Toki luurissa voi silloin olla ongelma, jos viesti tulee palveluviestinä ja luuri lähtee hakemaan sivua, esim väärällä yhteydellä, tai ei muuten sitä osaa käyttää.
   
 15. keke_

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  43
  Tykkäykset:
  0
  Täsmälleen näin. Lisäksi Sony Ericssonit ovat varsin tarkkoja siitä, että saavat täsmälleen oikean content-typen ja että lataus-url on oikean muotoinen. Joten en suosittele, että kannattaisit alkaa kokeilemaan, että mahtaisiko soittoäänet toimia puhelimessa jos ei palveluntarjoaja ilmoita tukevansa kyseistä mallia.

  Itse kokeilin tuota maf.fi:n ilmaista soittoääntä ja se toimii hyvin. Hehän ilmoittavat myös tukevansa SE T630:stä kuten Jippiikin, mutta esimerkiksi Buumi ei listaa puhelinta tuetuksi. Jippiillä ei taida olla WAP-palvelua, mutta wap.maf.fi on olemassa.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Välillä on tuntunut että content-typestä ei välitetä -> ei toimi
   

Jaa tämä viestiketju