Sonera Soneran verkkoja käyttävät operaattorit?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Funone, 26/4/06.

 1. Funone

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/2/06
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  Niin, mitkä operaattorit muut kuin tietysti Sonera itse käyttää Soneran verkkoja?
  Pitäisi vaihtaa Sonerasta toiseen operaattoriin ihan vaan näyttääkseen ettei pidä hintojen nostosta mutta Soneran kuuluvuus on alueella paras.
   
 2. Peurasaari

  Peurasaari Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  1033
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  Tele Finland mutta ei valitettavasti ota enää uusia numeroita. Muita en itse ainakaan tähän hätään keksi.

  Sivun keskivaiheilla on jotain tietoa, mutta tiedon paikkansa pitävyydestä en tiedä.
   
 3. aimo Vieras

  0   0   0

  Globetel, mutta se on nykyisin Suomen kallein operaattori, siis Soneraakin kalliimpi.

  Armas, joka vain harvoissa käyttöprofiileissa tulee Soneraa halvemmaksi.

  Telia-Soneran verkossa taitaa siis olla vain yksi "halpisoperaattori", eli Sonera ;)
   
 4. ROS

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/2/06
  Viestit:
  330
  Tykkäykset:
  0
  Tiedä sitten kannattaako sitä soneraa vaihtaa protestiksi. Hetkellinen kilpailutilanne(no, kyllä sitä jonkun aikaa kesti) vaan pudotti hinnat todella alhaisiksi, mutta olihan se alusta asti jo nähtävissä, ettei tuo tule jatkumaan.
  Sonera nyt sitten vaan oli ensimmäinen joka korjasi tilanteen ja Elisa hyödyntää tilannetta täysillä. Uskoisin kyllä että kun asiakasvirta soneralta hiipuu, seuraa Elisa esimerkkiä ja nostaa hintoja aivan saman mallin mukaan.
  En sitten tiedä onko se niin suuri vääryys, että mikäli puhut Soneran verkossa, joudut maksamaan siitä sen verran että myös itse operattori hyötyisi jotain. Ei kukaan tee kauppaa tappiolla loputtomiin.
   
 5. polle

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  555
  Tykkäykset:
  0
  Hieno kirjoitus Soneran-väristen lasien läpi :) . Sanoisin, että Soneran rakenteissa ja tehokkuudessa on jotain pielessä, jos Elisa pystyy samoilla markkinoilla ja suunnilleen samalla ARPUlla (28.0 ja 27.3 E) suhteellisesti lähes 40% parempaan kannattavuuteen (käyttökatteesta laskettuna). Eli Soneran kannattaisi hoitaa oma pesä kuntoon. Hinnankorotus on monopoliajan tapa hoitaa kustannuspaineet, nykyisessä kilpailutilanteessa se voi olla pahasta. Pahoittelen OT.
   
 6. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29296
  Tykkäykset:
  7552
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Kyllä vielä tulee suuria muutoksia liitymäbisneksissä. Ensin Sonera lopetti TeleFinland liittymien myynnin ja Elisa lakkauttaa Kolumbus K1 sekä K2 liittymien myynnin 22.05.2006. Hinnat tulevat nousemaan kaikilla operaattoreilla lähiaikoina. Ainakin sellaiset merkit on ilmassa.

  Pakkaa vielä sekoittamaan aletaan ulkomaanpuhelun hintoja yhtenäistämään. Kyllähän se nostaa hintoja. Nyt on vain ajan kysymys koska Elisa nostaa hintojaan.
   
 7. Mini

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/9/02
  Viestit:
  85
  Tykkäykset:
  0

  Onneks halpaliittymät on pikku hiljaa häviämässä jotta operaattoreiden kannattavuus paranee.
  Sonera ja Elisa onneks samoilla linjoilla. Saa nähä kuinka kauan Elisa antaa Saunalahden ns. "raiskata" puheluhintoja huonolla katteella.
   
 8. ROS

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/2/06
  Viestit:
  330
  Tykkäykset:
  0
  Kyllähän sitä omaa pesää on tunnuttu koittavan laittaa jo pidemmän aikaa kuntoon. Väkeä on potkittu pihalle ja nyt näköjään koitetaan hintojen nostoa ja toivotaan että ihmiset hyväksyvät tämän.
  En itse ole mitenkään sonera fani, vaan päinvastoin melko huvittuneena saa seurata tuon kyseisen puljun touhua, mutta nyt on sonera palannut siihen vanhaan malliin eli mikäli haluat puhelimeesi soneran verkon, maksat siitä sitten "hieman" enemmän. Moni kun vielä mieltää elisan vanhaksi rätinälinjaksi...
   
 9. polle

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  555
  Tykkäykset:
  0
  Ei näköjään riittävästi, kun tilanne on päässyt tähän. Toisaalta Sonera on laiminlyönyt ns. uusien palveluiden kehittämisen. Esim. Saunalahden viimeisen virallisen osavuosikatsauksen mukaan sen ARPU oli yli 25% Soneraa parempi ja kasvusuunnassa. Puheluiden sijalle pitäisi saada muutakin tulonlähdettä.

  Suurin osa luultavasti hyväksyy. Prosentin pari saattavat menettää.

  Niinhän se taitaa vielä olla. Tosin vahvoja perusteita siihen ei ole ollut enää vuosiin, paitsi pohjois-Suomessa.
   
 10. Funone

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/2/06
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  Minulla ei ole harmainta aavistustakaan miten entisaikojen "rätinälinjat" nykyään kuuluvat. Olen vaan muuttamassa uuteen taloon jossa soneran liittymillä kuuluu hyvin, melkein aina täysi signaalivoimakkuus, kun taas esim. elisan korteilla puhelut pätkivät ja aina huono signaali. On tietenkin sattumaa, asun kuitenkin aivan eteläsuomessa ja jossain sitten taas kuuluvuudet pelaavat päinvastoin.

  Ja ihan totta, voin maksaa hieman enemmänkin kohtuuden rajoissa toki jos/ kun kuuluvuudet ja muutkin toimivat tosi hyvin. Olisi vaan kiva kertoa mielipiteestään hintojen yksipuolisen nostamiseen vaihtamalla toiseen halvempaan liittymään jotka siis käyttäisivät Soneran verkkoa mutta ei taida sitten se protesti onnistua.

  Vielä, kun vauhtiin päästiin, eikö Sonera ole vanha posti & tele muumion jälkeläisiä? Ja eikös vaan silloin saaneet kivan alun kun veromarkoin oli jo vedetty linjat ja muut systeemit (ei sentään gsm-mastot) valmiiksi. Elisa (vanha Radiolinja (?)) sentään aloitti tyhjästä ja rakensi verkot, kannattaisi siitäkin palkita. Vaan kun ei meillä kotona sillä verkolla kuulu.

  Kiitos kaikille vastauksista ja mukavaa kevätpäivän jatkoa :)
   
 11. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Radiolinja ei rakentanut verkkoa vaan paikalliset puhelinyhtiöt jotka sitten vuokrasivat verkkoaan rätinälinjalle, kaikenmaailman HPY:n ja paikallisten yhtiöitten kiistojen jälkeen HPY sitten jollain konstilla hankki itselleen RL:n osakkeet jne..
   

Jaa tämä viestiketju