Soneran ulkomaanpuheluhinnoittelu muuttuu

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Bird, 10/11/02.

 1. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Kävin katsomassa tulevaa laskuani Soneran nettisivuilla ja huomasin laskuerittelyn perässä tällaisen tekstin:

  "Hyvä Asiakas! Soneran matkapuhelinliittymästä ulkomailla soitettujen ja vastaanotettujen puheluiden hinnoittelu muuttuu 1.1.2003. Puhelut Euroopassa Soneran yhteistyökumppaneiden verkoissa maksavat 0,95 e/min ja puheluiden vastaanotto 0,55 e/min. Puhelut pohjoismaisten operaattoreiden verkoissa 0,77 e/min ja niiden vastaanotto 0,37 e/min. Muiden eurooppalaisten operaattoreiden verkoissa soittaminen maksaa 1,23 e/min ja puheluiden vastaanotto 0,55 e/min. Ei koske erityishinnoiteltuja tai Euroopan ulkopuolelle suuntautuvia puheluja. Lue lisää joulukuun Matkapuhelinuutisista tai osoitteesta www.sonera.fi/matkalla."

  Soneralla näyttää olevan tulossa siis vastaava systeemi kuin Radiolinjalle (mikä lie Eurocall olikaan?), tosin sillä erotuksella vain, että ovat pistäneet ainakin Euroopan hinnan hivenen halvemmaksi.
   
 2. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Vaatiiko tuo nyt siis erillisen palvelun vai olemmeko kaikki pakotettuja tuhon hinnoitteluun? Tosiasia nimittäin on, että tuo hinnoittelu on monien maiden kohdalla törkeän kallis.

  Esim. Ruotsissa puhelu maksaa Suomeen Telian verkossa tällä hetkellä päivisin 0,75eur/min ja iltaisin ja viikonloppuisin 0,42eur/min. Vastaanotto päivisin 0,38eur/min ja iltaisin ja viikonloppuisin 0,33eur/min.
  Eli huonompaan suuntaan tuo hinnoittelu vie monen maan kohdalla samalla tavalla kuin radiolinjan eurocall palvelussa.
   
 3. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3702
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Soneran asiakkaiden puolesta toivon että palvelu on erikseen tilattava kuten RL:n eurocall, tavalliselle turistipulliaiselle uusi hinnoittelu on monin paikoin huomattavasti kalliimpi kuin vanha.
   
 4. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Soitin Soneran asiakaspalveluun ja sieltä kerrottiin, että tämä hinnoittelumalli julkaistaan vasta huomenna, jolloin voidaan antaa lisääinfoa.
   
 5. =Henkkis=® Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1851
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  Radiolinjalla tuo vodafone sopimus kaikki vodafonen verkoissa (ruotisissa Euro) niin on sen hintaisia muissa verkoissa kuten ruotsin telia tai comviq niin on edelleen radiolinjalaisille saman hintaista kuin ennenkin. Että ei se loppujenlopuksi paljon ole kallistunut. Hintatietoinen käyttäjä voi valita sitten halvemman verkon radiolinjalla.
   
 6. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Tuo Radiolanjan Eurocall palvelu onkin hyvä, kun siihen ei tarvitse kenenkään alistua ja hinnat pätevät vain, kun tilaa tuon palvelun erikseen.
   
 7. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Tänään julkaistiin uusista hinnoista tiedote:

  -- clip --

  Soneran Euroopan GSM-matkapuheluhinnoittelu selkeytyy

  Soneran matkapuhelinliittymästä Euroopassa soitettujen ja vastaanotettujen puheluiden hinnoittelu muuttuu. Sonera ottaa käyttöön uudet GSM-verkkovierailun hinnoitteluperiaatteet 1.1.2003. Uusi hinnoittelu yksinkertaistaa matkapuhelujen hinnoittelua Euroopassa ja helpottaa matkapuhelinkustannusten ennakoimista.

  Sonera on valinnut Euroopasta operaattoreita, joiden verkkoa se suosittelee käytettäväksi ulkomailla oltaessa. Näitä operaattoreita on 11, 11:ssä maassa. Soittaminen Soneran suosittelemien operaattorien verkosta Euroopassa maksaa 0,95 euroa/minuutti. Esimerkiksi puhelu Soneran yhteistyökumppanin Orangen verkosta Isosta-Britanniasta Suomeen maksaa 0,95 euroa/minuutti.

  Pohjoismaissa soittaminen maksaa 0,77 euroa/minuutti kaikkien operaattoreiden verkoissa. Muualla Euroopassa muiden kuin Soneran yhteistyökumppanien verkosta soittaminen Euroopassa maksaa 1,23 euroa/minuutti. Puhelun vastaanottaminen maksaa Pohjoismaissa 0,37 euroa/minuutti ja kaikkialla muualla Euroopassa 0,55 euroa/minuutti.

  Puheluilla on sama minuuttihinta jokaisena päivänä ja kaikkina vuorokaudenaikoina. Uusi hinnoittelu ei vaadi erillistä tilausta, vaan on käytössä kaikilla Soneran asiakkailla 1.1.2003. seuraavissa maissa: Alankomaat, Andorra, Belgia, Espanja, Färsaaret, Gibraltar, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kypros, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Portugali, Puola, Ranska, Saksa, San Marino, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tsekki, Unkari sekä Pohjoismaissa: Islanti, Norja, Ruotsi ja Tanska. Ulkomailla ollessaan asiakas voi valita itselleen haluamansa operaattorin verkon, josta soittaa.

  Euroopasta valittu parhaat partnerit

  Sonera suosittelemat matkapuhelinoperaattorit ovat Orange Isossa-Britanniassa, T-Mobile Saksassa, Orange Ranskassa, Mobistar Belgiassa, KPN Mobile Alankomaissa, Vodafone Espanjassa, Optimus Portugalissa, TIM Italiassa, Telestet Kreikassa, Sunrise Sveitsissä ja O2 Irlannissa. Yhteistyökumppaneiden valinnassa on kiinnitetty huomiota erityisesti paitsi nykyisten, myös tulevien palveluiden toimivuuteen.

  "Yhteistyökumppanimme ovat Euroopan edistyksellisimpiä operaattoreita. Voimme tarjota asiakkaillemme selkeämmän hinnoittelun lisäksi myös toimivat ja edistykselliset palvelut näiden operaattorien verkossa. Esimerkiksi multimediaviestien lähettäminen ja vastaanottaminen sekä GPRS-datayhteydet tulevat toimimaan näissä verkoissa aivan kuten Suomessa", sanoo johtaja Janne Pesu Sonerasta.

  Lisätietoja uudesta hinnoittelusta ja Soneran suosittelemista operaattoreista: www.sonera.fi/matkalla

  Lisätietoja Sonerassa:
  Janne Pesu, Johtaja, Tuotteet ja Palvelut, Sonera Oyj
  Puh. 02040 66722
  sähköposti: janne.pesu@sonera.com

  Sonera Oyj (HEX: SRA, NASDAQ: SNRA) on matkaviestinnän ja monipuolisten televiestintäpalvelujen osaaja. Soneran tavoitteena on kasvaa ja kehittyä Suomessa ja valikoiduilla kansainvälisillä markkina-alueilla toimivana viestintäoperaattorina sekä asiointi- ja sisältöpalvelujen tarjoajana. Yhtiö tarjoaa myös edistyksellisiä dataviestinnän ratkaisuja yrityksille sekä kiinteän verkon puhelupalveluja Suomessa ja lähialueilla. Soneran liikevaihto vuonna 2001 oli 2,2 mrd. euroa ja voitto ennen satunnaiseriä ja veroja 0,45 mrd. euroa. Soneran palveluksessa on noin 7 400 henkilöä. www.sonera.fi
  _______________________________
  Sonera Oyj
  www.sonera.fi

  -- clip --

  En ehtinyt vielä tarkkaan perehtyä asiaan, mutta tuon perusteella näyttäisi siltä, että joistain maista soittaminen kallistuisi ja joistain maista halventuisi.

  Hälyttävää on se, että Sonera puhuu hintojen "selkeyttämisestä". Aina kun operaattorit kertovat selkeyttävänsä jotain, se tuppaa merkitsemään 30-50% hintojen korotuksia.

  Elisa on legendaarisen kuuluisa esimerkki siitä miten se on pitkään "selkeyttänyt" paikallispuheluiden hinnoittelua.

  t. tero
   
 8. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Omalla kohdallani puheluhinnat kallistuvat. Kiitos Sonera.
   
 9. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Henkilökohtaisesti aivan sama mitä ulkomaille soittaminen ja siellä vastaaminen maksaa... Olen sidottu liian tiukasti kotoisaan Suomeen, että on aivan turha edes haaveilla pääsevänsä ihan heti minnekään.

  Ja jos jonnekin sattuu joskus lähtemään, niin puhelut käännetään ennen koneeseen nousua vastaajaan ja pidetään luuria vain tekstiviestikäytössä ulkomailla. Myönnän olevani nuuka sen suhteen...
   
 10. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Hah! Aika sikamainen temppu Soneralta! Matkitaan Radiolinjaa ja "autetaan" matkailijaa tasapäistämällä hinnat reilusti ylös! RL:lla saa sentään valita lähteekö tuohon touhuun mukaan, vai soittaako hieman hankalammin rutkasti halvemmalla.
  Vois pistää vaikka Kuningaskusettajaan vähän juttuvihjettä... saisivat kertoa molempien operaattorien "eurohinnoista" - veikkaan, että aika moni ei tätä asiaa tajua.
   
 11. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Tehdäänpä se.
  Pahan lykkäsi kyllä Sonera.. varsinkin kun homma EI OLE vapaaehtoinen.
   
 12. =Henkkis=® Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1851
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  Ymmärsinköhän oikein että on tilattava palvelu, RLllä?? Eikö se oli kaikissa vodafonen verkoissa sillä euro hinnoittelulla ja muiden samalla vanhalla?? Kuten ruotsissa euro operaattorin verkossa on nuo "halvat" euro hinnat ja esmes telian tai comviqin verkossa vanhat "kalliit" hinnat...
   
 13. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  On tilattava.
  Jos olet tilannut ja maksanut Eurocall-aloitusmaksun 7,89 euroa, maksat erillisen Eurocall-hinnaston mukaan - muuten normaalisti sen ulkomaanhinnaston mukaan. Ja useassa tapauksessa se normaali ulkomaanhinnasto on halvempi.
   
 14. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3702
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Eurocall saattaa olla edullisempi jos soittaa usein päiväaikaan, lisäksi asia riippuu aika paljon siitä mihin ulkomailla soittaa. Ilmeisesti tuo Soneran yksinkertaistaminen koskee myös paikallispuheluja ulkomailla.
   
 15. Tissot Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  795
  Tykkäykset:
  6
  Eli kun tällä hetkellä soitat Tele2 verkossa Virosta suomeen hinta on 48 senttiä min. ja vuoden alussa hinta on 95 senttiä min. Hinnankorotus ei ole kuin noin 100%. Hienoa Sonera.
   
 16. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9649
  Tykkäykset:
  421
  Tuo uusi hinnoittelu ei käsittääkseni koske Baltian maita...tai jos koskisi, niin taksa olisi 123 snt/min uuden hinnoittelun mukaan. ;)

  Sonerahan käyttää Virossa ensisijaisesti EMT:n yhteyksiä.

  On kyllä Soneraankin ahneus iskenyt. Järjestely on aivan älytön ja rokottaa eniten juuri tavallisen matkapuhelimen käyttäjän, joka maksaa itse laskunsa, kukkaroa.
   
 17. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Ei koske tuo uusi hinnoittelu onneksi Viroa tai muita baltian maita.

  Tämä on sellainen asia jossa asiakkaita on helppo rahastaa. Ahneella on kuitenkin sanonnan mukaan paskainen loppu.
   
 18. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Noniin laitoin juttuvihjeen sekä Kuningaskuluttajaan että HeSarin kuluttajasivuille. Laittakaa toki muutkin, jos siltä tuntuu.
  Kyllä tuo homma nyt mielestäni ainakin maininnan ansaitsee...
   
 19. Stidi

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/7/02
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Onpas, ainakin minulla on operaattori vapaasti valittavissa ulkomailla.
   
 20. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Eiköstä Tuo Sonerankin hinnoittelu ole monesti päiväsaikaan edullisempi suomeen päin soittaessa/vastatessa, ja tuohon nyt ei sitten varmaan tule ulkomaan laskutus lisää ja sisältää ALVn?
  Mutta oliko siellä maininta että kaikki ko maassa soitetut puhelut menee tuon hinnan mukaan, ei kain nyt sentään maan sisäiset?
  Entäs Data puhelut, niissä on tullut vähän katseltua mistäverkosta ja mihin aikaan käyttää.
  Puhumiseen viikko tai pidemmillä reissuilla tullu otettua paikallinen kortti.
   

Jaa tämä viestiketju