Soneran saksantuliainen mietityttää..

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja oh2glg, 19/10/02.

 1. o

  oh2glg

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  131
  Tykkäykset:
  1
  Sonera osti taannoin suurella summalla 3G-toimiluvan Saksasta ja viimeaikoina uutisissa on surettu siihen haaskattua rahasummaa.

  Mutta en ole huomannut mainintaa siitä, että onko Soneralla edelleen tuo toimilupa hallussaan vai onko joutunut luopumaan siitä esim. Quamin (Sonera-Telefonica -yhteistyön hedelmänä syntynyt operaattori) kariuduttua?

  Itse olen ollut siinä luulossa, että Soneralla on edelleen toimilupa Saksan 3G-markkinoilla ja siten oikeus ilmatilan käyttämiseen? Mutta suuren porun synnyttyä näin ei vissiin ole enää..

  Syy tähän jutuntyngan aloitukseen onkin juuri siinä, että en oikein tiedä missä tämän tapauksen suhteen mennään. Tällä foorumilla lienee uutisia paremmin seuraavia jäseniä, joten olisi hyvä saada luulot kohdalleen.
   
 2. #

  #17

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/10/02
  Viestit:
  283
  Tykkäykset:
  0
  Siitähän juuri riidellään, että onko Soneralla sielä enää mitään. Mahdollista on, että EU komissio määrää, että UMTS luvan voi myydä eteenpäin, jolloin Soneralla olisi mahdollisuus myydä omat roskansa pois ja saada edes jotain takaisin sieltä.
   
 3. V

  Ville_A Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1672
  Tykkäykset:
  0
  Niin ehtonahan oli, että verkko on toiminnassa oliko se nyt vuoden 2003 aikana vai miten. Sonera on kait havainnut, ettei tässä tulla onnistumaan ja on päättänyt pidättäytyä jatkoinvestoinneilta, jolloin luonnollisesti lupahinta tulee olemaan hukkaan heitettyä rahaa.
   
 4. T

  Trex

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  913
  Tykkäykset:
  0
  Jossakin taisi olla maininta, että Sonera (ainakin vielä) omistaa UMTS-luvan Saksassa.
   
 5. V

  Ville_A Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1672
  Tykkäykset:
  0
  Kyllähän ne sen todellakin vielä omistavat, eivät vaan satsaa verkkoon enää, joten ostohinta jää tappioksi, sekä tietysti ainakin osa investoinneista verkkoon.
   
 6. P

  Pakana Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  554
  Tykkäykset:
  0
  Mutta periaatteessahan tuo ehto täytyyisi kun kävisi yhden maston johonkin talon nurkkaan pystyttämässä, joplloin lupa pysyisi... eri asia on mitä ne sillä tekee.
   
 7. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Siinä on myös väestöllinen peittoalue vaatimus. Samoin esim Ruotsissa on erittäin suuri peittoaluevaatimus --> euroopankallein UMTS lupa asukastakohti.
   
 8. y

  yellow Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  2919
  Tykkäykset:
  0
  Ruotsissa muistaakseni 99.98% kansalaisista pitaa olla peittoalueella vuoden 2003 loppuun mennessa (luvut vahan mutua).

  Joskin useissa maissa tullaan siihen tilanteeseen, etta operaattorit eivat pysty naita ehtoja tayttamaan. Verkkoa ei haluta/pystyta rakentamaan viela kattamaan kaikkia alueita, koska jarkeva kaupallisen toiminnan aloittaminen ei ole viela ajankohtaista. Uskoisin, etta nykytilanteessa luvan saa pitaa vaikka ehtoja ei viela tayttaisikaan. Joskin jonkinlainen suunnitelma ehtojen tayttamisesta varmasti pitaa varmasti antaa.

  Lisenssista luopumisia tullaan nakemaan varmasti viela lisaa. Ainoastaan 3-4 operaattorille per maa on mahdollista jarkevaan kaupalliseen toimintaan. Saksassahan kuudesta kaytannossa kaksi on jo kisasta poissa (Quam ja Mobilcom). Suomessakin neljan operaattorin kanssa tulee hyvin tiukkaa.
   

Jaa tämä viestiketju