Sonera Soneran mokkula testipenkissä

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja J.J-75, 2/11/09.

 1. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  30.10.2009 otettiin koekäyttöön Soneran nettitikku, ostotarkoituksessa. Myyjäliikkeesta tarttui matkaan ZTE MF636 USB tikku. Pulmia oli heti asennuksessa XP pro SP3.

  "Application Error: "Exception EOleException in module DLL_NETCARD_R.DLL at 00004D98E"

  "Access violation at address 0059B5F6 in module 'Modem.exe'. Read of address 000002EC."

  Itse softassa vikailmoitus "EAccess violation"

  Tätä selvittääkseni lähdin etsimään syytä käynnistystiedostosta. Asennuksen yhteydessä tapahtuvaa yhteensopivuustila klikkausta ei voinut kytkeä pois päältä, koska se ei ollut asennettaessakaan päällä. Kokeilin huvikseni renkata asentamalla sen yhteensopivuustilassa ja klikata pois päältä jne... heitin ajurin system kansioihin mutta ei mitään hyötyä. Päätin luovuttaa homman, koska vaikka saisinkin sen toimimaan. Se ei vastaisi normaali kuluttajalta edellytettäviä taitoja asian ratkaisemiseksi. Asiakaspalvelu on erittäin vaikea tavoittaa tämmösen ongelman ratkaisemiseksi viikonloppuna varsinkin. Helpointa on saada uusi tikku joka asentuu ongelmitta. Ei ole järkeä alkaa "hakkaamaan päätä seinään" asian takia.

  2.11.2009 Myyjäliike luovutti koekäyttöön Huaveen tikun mitä DNA:ta testatessa myös oli käytössä. Myyjän kanssa asiat sujui mallikkaasti alusta asti eikä siis palvelussa myyjäliikkeen ja myyjän osalta ole mitään huomautettavaa. Päinvastoin, pitää oikein kehua, että asiakas saa sen mitä tarvitsee koekäyttöön ilman älyttömiä ostoehtoja. Se säästää aikaa, paitsi myös vaivaa. Nopeudeksi luvataan 3,6 megaa (2 megaa käytännössä). Tarjous 11,90e/kk ei kuulosta hullummalta diililtä. 24kk lukee mainoksessa, mutta olin kuulevinani 18kk sopparista myös. Siitä myöhemmin jos niin pitkälle päästään. Soneran liittymä näyttää nykyisin täysiä kenttiä kännykällä seuratessa ja alueella pitäisi olla vahva tuki 3G yhteyksille. Mikäli tarvitsee lisäanteeni versiota Huaveestä se maksaa euron enemmän ilmeisesti kuukaudessa tms...?

  Illalla näytti kykenevän jopa 0,74 megan nopeuksiin

  3.11 Aamu oli sekavan pieni, hädin tuskin 256 kbps rikkoontui. Useat otannat klo 8 jälkeen nopeudeksi oli 159-260kbps, keskiarvoksi mittasin 180kbps. Iltapäivällä aikaa hetken kokeilla tätä vielä. Suunitelmissa lisäanteenin hyödyn mittaaminen. Jos saa lisäanteenillisen vehkeen, niin tulos voisi olla parempi, nyt ei näytä siltä, että yhteys olisi edes vakaa. Kenttä pykäliä oli vain 3. Soneralla on aikaisempina vuosina ollut ongelmia juuri tällä alueella jo puheluissa.

  Liittymäsi nopeus on: 88.40kbps
  Voit siis ladata 11.05 KB/sec. PPO:n palvelimelta. Iltapäivän lohduton tulos. Eli tämäkään liittymä ei tule tarjoamaan kovempia nopeuksia kuin DNA. Tarvitsee kysellä vielä lisäanteenin perään. Hätäiseen selailuun kelpaava toki tms. signaalin taso heittelehtii rajusti.... 16-21%. DNA:lla oli sentään täydet. Pyydän mahdollisuutta kokeilla lisäanteenin voimin.

  4.11 Mokkula pelaa keskellä päivää noin 0,5-0,7 megan nopeuksilla. Soneralla on markkinoinnissa uusia Huawei E1762 mokkuloita. Signaalin taso Mobile Partnerin mukaan on 42-48%. Muovisen lisäanteenin tuoma haitta on dramaattinen. Signaalin taso tipahti 16-21% välille aluksi. 46-49% joten puolen metrin johdolla varustettu ei oikeastaan tuo mitään hyötyä ja sen voi unohtaa kauppaan.

  Ellei parin päivän sisällä kokeiluun muutosta tule, lisäanteeni palautetaan. Käännyn www.siptune.com puoleen. Jälleenmyyjillä on hyviä toimivia tuotteita verrattuna Soneran muovihärveleihin. Magneetilla varustettu 3m johdolla maksaa 30e luokkaa. Sitä on myös itse mahdollista vahvistaa teräslevyllä ja kulmaraudan palalla. 4cm päähän sijoitettuna peltilevystä vahvistusta tulisi 3dB, toki kannattaa hyödyntää jos sellasen asentaa jo muutenkin.

  Helpoin tapa on ostaa joku A-linkin langaton boksi ja heittää tikku kiinni sellaseen. Saa wlanilla jaettua netin kätevästi. Se on käytössä muillakin kätevästi ketkä kylässä käy ja sijoittelu helppoa parempien kuuluvuuksien saamiseksi. Lisäksi kiinni saa tarvittaessa lisäanteennin.

  5.11 Soneran muovi anteeni viety pois. Se antoi vain marginaalisen tuen. Jos kämppään justiin ja justiin saadaan yhteys, ei siitä ole mihinkään. Pitäs olla signaalitaso ainakin 50% vähintään, ennekuin siitä alkaa oleen niin paljon hyötyä, ettei kannata vaihtaa muuksi. Periaatteessa turha kapistus. Satunnaisen käyttäjän tilanteen pelastus. Käännyn siis www.siptune.com:in puoleen.
   

Jaa tämä viestiketju