Sonera Soneran kuuluvuuskartta uudistui

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Siniviiva, 3/7/09.

 1. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3037
  Tykkäykset:
  109
  Sonera on uudistanut kuuluvuuskarttansa. Edellinen versio oli muistaakseni helmikuulta -09 ja sen jälkeen on 3g-verkkoa rakennettu paljon lisää. Kartan käytettävyyttä on myös paranneltu.
   
 2. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Jos kartan käytettävyyttä on paranneltu niin en edes halua ajatella kuinka surkea se on ennen ollut.

  Zoomaaminen ei käytä keskikohtana sitä mihin klikataan, vaan zoomaa samaan paikkaan riippumatta siitä mihin kohtaan karttaa klikataan. Siirrä kartaa ei toimi, nuolista kartan ympärillä voi toki liikkua, mutta tämä hyppää aina melkoisen matkan kerrallaan.

  Haku esim. pelkällä kaupungin nimellä löytää postinumeroalueet, ja valittaessa sellainen, kartta keksittyy todella lähelle random paikkaan ko alueella. Ei esim. kaupungin keskustaan tai sen veran löyhään zoomiin että koko alue näkyisi. Esim haku "Tampere" löytää Tampereen postinumeroita, ja 33100 (tai 33101, mitä järkeä tätäkin on pistää erikseen?) zoomaa johonkin Viinikkaan)

  Ihme että Sonera kehtaa tuollaista beta kartaa julkaista.

  Jokainen voi testata tuota "paranneltua käytettävyyttä" esim etsimällä oman osoitteensa ilman hakua, pitäkää hauskaa (varsinkin jos pikkukarttaa ei käytä kartan kohdistamiseen, siihen klikkailemalla kartta sentään keskittyy haluttuun paikkaan, mutta luonnollisesti tämä ei ole kovin tarkkaa, varsinkin jos etsitty paikka ei ole yksi suurimmista kaupungeista, jotka siihen on nimeämättömillä pisteillä merkitty.
   
 3. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
  Koklasin, olisiko liikennettä niin paljon ettei toimi lähennä/loitonna napit? Juu ja näyttää ettei ole Soneran verkkoa vaikka kaverilla tuossa on 3G Sonera kaksi tolppaa...
   
 4. Celleri

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/04
  Viestit:
  903
  Tykkäykset:
  5
  Mikä oli niin vaikeaa? Rajaa alue, jonka haluat zoomata. Oman osoitteen haku kesti muksu sylissä räpeltäen vajaa 30s. Ensi tuntumalla loistava systeemi ja selkeä.
   
 5. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Aivan sama mihin karttaa klikkaan, se zoomaa aina vasempaan ääri yläkulmaan koko Suomen kartan ulkopuolelle. Rajata (oletan että tarkoitat alueen valitsemista hiirellä vetämällä) en voi, ja yritys päätyy sinne samaan vasempaan yläkulmaan valkoista ihastelemaan.
   
 6. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
  Minulla ei avautunut aluksi niin että tuo rajausristi näkyisi, Firefox uusin 3.5 selain löysi kun käynnisti sen uudelleen. Näkyy tuolla olevan Turun ja Vaasan liepeillä ja muuallakin haja-alueilla 3G (900 MHz) pilkkujakin jo.
   
 7. Celleri

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/04
  Viestit:
  903
  Tykkäykset:
  5
  Niin olisikohan selain ongelmaa. Itsellä Mozilla 3.5 ja tällä tuntuu kyllä toimivan.
   
 8. kimmo Vieras

  0   0   0

  Jännä miten se toimii eri tavalla erilaisilla käyttäjillä. Jos kuuluvuuskartan oikealla olevasta valikosta valitsen "lähennä" ja klikkaan sitten kartalla vaikkapa oikeaa yläkulmaa, niin itselleni aukeaa kartta zoomattuna ja tuo yläkulmassa ollut piste keskikohtana.
  Sitten kun laitan valikosta "siirrä karttaa" ja otan hiirellä kartasta kiinni, niin voin sitä liikutella minne suuntaan haluan. Se toki myönnettävä, että välillä kartta jää hiireen "jumiin", joten joutuu klikkaamaan että saa kartan uuteen paikkaan asetetuksi..tämä kuitenkin vain joskus, ei aina.
  Nuolista klikkaamalla pitää itseni klikata 2-3 kertaa, että koko ruutu olisi vaihtunut, joten minusta ihan passeli hypyksi.
  Eikös toi viinikkaan mene siksi kun se taitaa olla sen postinumero? Jos otan vaikka helsinki 17, niin mielestäni aika kivasti tulee koko kruununhaka siihen. Ihan varma ole onko juuri maantieteellinen keskipiste, mutta eihän se kuulluvuuskartta kait olekaan tarkoitettu sellaisen hakemiseen.
  Ettei tässä nyt olisi käynyt sillä tavalla, että olet laittanut osoitteen ja sen jälkeen kartta tavallaan "lukkiintunut" siihen ja sen ympäristöön. Tokihan se yleensä ikävä tunnustaa oma kädettömyytensä, mutta joskus se auttaa uusien asioiden kanssa kun hieman aikaa harjoittelee.
  Ihan yhtä "hauskaa" se on missä hyvänsä karttaohjelmassa, riippuen käytetystä zoomaustasosta. Jos suhteena vaikkapa 1:2000 ja Utsjoelta lähtee, niin kotvanen siinä kuluu ennenkuin Hankoniemessä on. Eri asia sitten onko tällainen mitenkään älykästä toimintaa..itselleni ei tuottanut mitään ongelmia löytää omaa osoitettani..osasin jopa kirjoittaa sen tuohon siihen varattuun hakukenttään.
  Ja laitetaan nyt sitten tähän se suurin pettymyksen aihe kun tätä uusinta kuuluvuuskarttaa katson, eli ei edgeä, tahi 3gtä näköpiirissä kotini ympärillä.
   
 9. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Edelleen aukeaa aina vasen ääriyläkulma siitä karttaalueesa jos zoomaan koko Suomen näkymästä eteenpäin.

  2-3 kertaa koko kartan vaihtamiseksi on aika vähän, jos mitään hienosäätöisempää keinoa ei ole.
  33100 on Tampereen keskusposti, en tiedä yhtään 100 loppuista postinumeroa joka olisi pienemmän kaupunginosan oma. Toki Viinikassakin tuota numeroa on, mutta se ei todellakaan ole Viinikan postinumero. Jos haen sanalla "Tampere" olettaisin kuitenkin saavani Tampereen kartan, enkä Viinikan kartaa. Jokainen voi vaikka Elisan kuuluvuuskartalla kokeilla mitä tarkoitan. Jos asun jossain kunnassa, minua voi hyvinkin kiinnostaa koko kunnan kuuluvuustilanne, ei vain se onko juuri minun asunnossani kuuluvuus mikä (sen todennäköisesti tiedän ilman karttaa paremmin kokemuksesta). Soneran kartta ei vain tätä salli. Lisäksi tuo itse kartan koko on aika surkea ruudulla.
  Milläköhän osoitteella tuon valkoisen alueen kartan ulkopuolelta saa etsittyä? Kartta käyttätyy noin vaikka yritän zoomata ennen kuin mitään osoitetta on etsitty. Ja vaikka olisikin, ei sen silti kuulu heittää minua pois koko kartalta kauas yhtään mistään osoitteesta.
  Vaikkapa Google mapsin kartta systeemillä tuohon menisi ehkö 10-20s, Elisan kartalla saman verran. Zoomaukseen ulos menee ehkä sekuntti extraa, se kyllä toimii Sonerallakin, moni muu ei.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tämä ilmeisesti IE tiettyversio only ?

  UI on vähän hapuileva, loitonna / lähennä napit ei tee itsessään mitään, mikä olisi lookista. (eli varmasti moni käyttäjä olettaa että teksti klikatessa kartta loittonee tai lähenee) vaan ensin pitää painaa jompaa kumpaa ja sen jälkeen klikata karttaa, jos sattuu olemaan sellainen kokoonpano missä toimii.
  Loitunnus on siis varsinvaikea sisäistää vaikka homman hoksaisi, hyvin harvassa UIssa loitunnus tapahtuu klikkaamalla jotain kohdetta.

  UIssä voi rajata tietynalueen kartasta, yleisesti on silloin totuttu siihen että kode zoomataan sille elueelle, tässä tämä homma ei toimi niin, vaan tapahtuu jotain. Zoomaus siis tapahtuu klikkaamalla ensin lähennä tekstiä ja sen jälkeen klikkaamalla lähenettävän kohteen keskipistettä. (tämäkin siis vain silloin jos toimiva kokoonpano)  Jos toimiva kokoonpano niin kartta on yllättävän tarkka, ja peittoalueita ei ole tehty mainostussilla. zoomaus tasoja paljon, verrattuna vanhaa joka oli siltä osalta todella surkea, hyvää myös kuluvuus alueiden porrastus (auto, ulko, ulkoinen antenni)

  Vanha toimi melkein selaimella kuin selaimella, tämä ei toimi edes yleisimmillä kokoonpanoilla edes sen vertaa että jotain jotain jotenkin näkisi.

  Jos jossain vaiheessa operaattori saa palvelun toimiin edes PC käytössä, niin sen jälkeen toiveena tietenkin mobiilituki.
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hienoa että vihdoinkin näkyy että operaattori on tosiaan tehnyt 900sta 3G verkkoa ja toivottavasti tahti jatkuu ja alueet kartalle päivittyvät jatkossa nopeasti.
   
 12. veikko

  veikko VIPpi

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  15945
  Tykkäykset:
  4750
  Puhelinmalli:
  iPhone X 64 Gt Space Grey
  Ihan hieno kartta, jonka mukaan meilläkin pitäisi 3G toimia - vaan ei toimi, ei omassa eikä vaimon puhelimessa.

  Mutta kartta on siis hieno!
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Toteutusongelma se enemmänkin on, josta johtuen toimii vain joissain.

  Aloittajan linkki oli vähän huono, hänen olisi kannattanut postata suora linkki itse palvelluun, jolloin toimivuuskin voisi olla vähän parempi ja systeemi skaalautuisi selain ikkunan kokoiseksi, jolloin käyttäjä voi itse valita minka tekniikan verkkoja näytetään (GSM, EDGE, 3G 2100, 3G 900), toki nuo valinnat joillain näkyy aloittajankin linkistä, mutta ei kaikilla.

  Jos ongelmia niin vanha kartta toimii edelleen, tosin sitä ei ole päivitetty sitten helmikuun.
   
 14. kimmo Vieras

  0   0   0

  Itsellä FF 3.0.11 ja hyvin toimii.
  Ei mitään ongelmaa sisäistämisessä..kartan sivusta valitaan toiminto mitä halutaan, sen jälkeen klikataan kartalla kohtaa/rajataan alue missä halutaan toiminto tapahtuvaksi.
  50-luvulla syntynyt osasi käyttää tuota ilman käyttöohjeita, tahi ahdistusta.
  Jos sinulla valittuna toiminnoista "lähennä" ja rajaat alueen kartalla, niin se zoomaa tuon alueen ruudullesi. Voi siitä toki klikatakin jotain pistettä, niin sitten se tulee keskikohdaksi.
  Ihmettelen kyllä suuresti miten tällaisestakin saadaan ongelma aikaan, tahi millaisella kokoonpanoilla tämä ei toimi. Itsellä siis käytössä xp firefoxilla, eikä isompaa ongelmaa.
  Varmistuithan nyt siitä että sulla on lasit nenällä ja monitorissa virrat?
   
 15. kimmo Vieras

  0   0   0

  Missä siis ei toimi?
  Siis tä? mihin ihmeen palveluun? Aloituslinkki on suora linkki kuuluvuuskartan alkuun, missä koko maamme esitettynä. Siitä voi sitten jokainen lähteä suunnistamaan sinne minne haluaa.
  Millä ihmeen commodore64lla kruisailet, kun ei sinulla valintoja näy. Minulla näkyy kaikki ihan hienosti.
   
 16. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16234
  Tykkäykset:
  5171
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Hyvin tuntuu toimivan täällä FF 3.5:llä. Parannusta huomattavasti aikaisempaan toteutukseen.
   
 17. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Sama vika täälä.
  En kuuluvuuskarttoja nyt niin usein selaile että tuolla mitään merkittävää väliä olisi kestääkö paikan etsiminen 30s vai 45s - mutta tuosta löytyi kyllä ihan yhtä hyvin kuin muistakin palveluista.
  Ellun kartasta voisi samointein vinkua kun se on raskas Java kikkare ja allekirjoittaneen miniläppäri menee ainakin totaalisen hitaaksi kun sitä tutkii - mutta kuten todettu, ei noita nyt niin usein tule katseltua että oikeasti paljoa väliä olisi.
   
 18. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3037
  Tykkäykset:
  109
  Itselläni myös FF3.5 ja rokkaa hienosti. Kokeilin myös IE:llä ja Operalla ja toiminnoissa ei teknisesti huomautettavaa.

  Kimmo kommentteineen on kyllä asian ytimessä...
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Toiminnallisuus vaihtelee.


  Joillain näkyy vain kartta, tai kartta ja sen alla loitonna ja lähennä jne.

  Jos olet valinnut lähennä ja yrität kartasta rajata jonkin alueen zoomautuu kartelle jokin aivan muu kohta.

  Loitonnus toimii niin että valitaan loitonna ja klikattaan karttaa, jos toimii.

  Mutta näytä koko suomi toimiikin suoraan ko. kohtaa klikkaamalla.

  Palvelu saattaa toimia joissain kokoonpanoissa kuten sinulla, jolloin lookisuus onkin parempi. mutta esim. loitonna napista ei tapahdu mitään, mutta näytäkoko suomi kartalla tapahtuu....

  Riippumatta miten hinosti zoomailut toimii, mutta jos kartavärien selityksiä ei näy eikä voi valita mitä kartassa näkyy on palvelu aika tarpeeton.

  Jos palvelussa näkyy nuo GSM, EDGE, 3G värien selitykset ja ruksien paikat. niin silloin on hyvät toiveet että homma toimiii käytettävissä.

  Aloituksen linkki ei ollut suoralinkki varsinaiseen kuuluvuusaluea karttaan, vaan sivulle johon se oli upotettu.

  Monet palvelun ongelmat johtuvat nimenomaan tuosta sivusta, se saattaa toimia hienosti sinulla , mutta ei toimi jollain toisella samalla selainversiolla. ei vaikka kokeilisi paria muutakin selainta, siis ihan ilman mitään esto plugineja tai muita ihmeellisyyksiä ja siis selaisilla kokoonpanoilla joilla voi käyttää Elisan ja DNAn palvelua. joillain se voi toimia jollain selaimella, kolmannella kaikilla löytyvillä selaimilla. käyttöjärjestelmästä riippumatta.

  Karttapalvelua suoraan käyttäen voi homma toimi vallan hyvin (Vaikka ei tuola upotettuna toimisikaan) ja ne verkkovalinnatkin näky, toimivuus on muutenkin parempi, se scaalautuu ikkunan koon mukaan.
   
 20. Matta

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/07
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Ihan komeita peittoalueita saatu 3G 900:lla saaristossa. Esim Kökarista katsoen näyttäis olevan tollasia +15km keiloja.. Mantereella noita on hankalampi arvioida, mutta 10km näyttäisi olevan mahdollinen (esim. Pielavesi). Tietty tämä riippuu paljon onko tuon datan takana oikeasti mittaustoimintaa vai ei.
   

Jaa tämä viestiketju