Soneran ja dnaan monen koneen mokkulat..

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja JoonaX, 15/7/11.

 1. JoonaX Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/11/10
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Minulla olisi sellainen kysyys, että voiko niillä mokkuloilla jossa on langattomat yhteydet niin tehdä tällee:

  Pöytätietokoneessa on USB-paikka, sen usb kautta se pöytätietokone yhdistetään nettiin. Ja on läppäri. Jonka myös saa nettiin langattomasti. Muttakun se mokkula ottaa virtansa pöytäkoneesta ja se pöytäkone kun on sammuksissa se mokkula ei saa virtaa. Ja läppärillä pitäs mennä nettiin. Niin saako sitä mokkulaa sillee saamaan virtaa että sitä mokkulaa ei tartte laittaa erikseen laturiin kun haluaa läppärillä pelkästään nettiin.

  Toimiko silleen että, kun USB-ssä on se 5 voltin + ja - johdot niin lisäisi siihen väliin jonkin virtalähteen. Muttakun kone ja mokkula on samaan aikaan päällä, tuleeko mokkulaan 10volttia virtaa?

  Voi kysellä lissää jos ei älynnyt mitä tarkoitin.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Onko nyt kyse aivan tavanomaisesta 3G mokkulasta, sillä jos sinulla pöytäkone jakaa sitä nettiyhteyttä, niin se jako tyssää siihen kun sammutat pöytäkoneen, vaikka mokkula saisi virtaa.

  Jos sinulla mokkula jossa sisäänrakennettu WiFi/Wlan tukiasema, niin se varmaan kannattaa pitää virroissa omalla powerilla ja käyttää sitä sitten pöytäkoneella ja läppärillä.

  Jos edellinen ja pöytäkoneessa ei ole WiFi/Wlan tukea ja pidät kuitenkin pöytäkonetta valtakunnan sähköverkossa ja WiFI puuteesta huolimatta ei ole vanhus, niin laita (jos saa) ko USBiin jatkuva virta koneen emolevyltä. Jos sekään ei onnistu, niin hankin aktiivi USB jakaja joka tarjoaa virtaa kokoajan. jos sekään ei toimi, niin hanki siihen pöytäkoneeseen WiFI tuki, sillä voi olla muutakin käyttöä, esim läppärin ja pöytäkoneen ja muiden kotiverkon välisissä yhteyksissä. Eli USB tilanteesta riippumatta tuo WiFi kortti/mokkula pöytäkoneeseen voisi olla järkevin

  Markkinoilla on myös 3G purkkeja joissa piuhaethernet tuki, jos pöytäkoneessa sellainen löytyy.


  Jos jotain muuta, niin tarkenna vähän :)

  Tee se itse virransyötät ehkä kannattaa jättää väliin, ei pahemmin rahallista säästöä ja vaatii vähän harrastuneisuutta.
   
 3. JoonaX Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/11/10
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Kiinnostuin siitä aktiivi USB jakajasta :) MIten sellanen toimii??
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tarkoitin sellaista jonka idea on jakaa yksi tietokoneen USB portti usealle laitteella ja aktiivisella sellaista versiota jossa oma virtalähde, syöttämään virtaa tuohon jakajaan kytkettyihin USB laitteisiin. Eli jos purkki on sen verran tyhmä että syöttää virtaa vaikka tietokone olisi sammutettu niin ehkä voisi toimia sulla.

  Tuollaisesta voi tosin syntyä muita ongelmia USB yhteydenkanssa.

  Tuolla rahalla tosin saa sen edukkaan WiFi USB sovittimen, jos sinula pöytäkoneesta WiFI puuttuu.
   
 5. JoonaX Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/11/10
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Ostin joskus aikoja sitte cittarista sellasen usb hubin joss on sellainen virtalähteelle liitin. Niin olisikose sellainen aktiivi jakaja mikä lieneen. Ostais siihe virtalähteen. Niin ja tarkotin niitä Huawei e5 mokkuloita mitä lie onkaan
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Saattas ehkä toimi, osta sitten sopiva virtalähde, katso onko paketissa/laitteessa mitään mainintaa asiasta.

  Jos purkissa on jännitteen regulointi, niin jännite on todennäköisesti X volttia yli sen viidenvoltin, ja virranantokykyä pitää olla riittävästi. Jos siinä ei ole regulointia pitää se löytyä virtalähteesta (5V) ja luonnollisesti riittävä virranantokyky.
  Napasuus myös oikein päin.
   
 7. Master of the Universe

  Master of the Universe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/10/08
  Viestit:
  6435
  Tykkäykset:
  2311
  Puhelinmalli:
  SAMSUNG, tietysti. Mikäs muu? No Huawei
  Eiks tuo nyt sovelias mennyt liian liian monimutkaiseksi, ja sekavaksi ? Tuota "mokkulaahan" voi käyttää siinä läppärissä "normaalin mokkulan" tapaan, kun pöytäkone on sammutettu. Tai sitten se "mokkula" on pöydällä latauksesssa, tai omalla akullaan vaikka taskussa.

  JoonaXelle: Mitään aktiivijakajaa et tarvi, kun sulla on jo se yhteyden jakava modeemi, "mokkula " eli "purkki. Ja virran saa siitä läppärin usb:stä.
  ..Toki sen virran voi ottaa aktiivijakajasta jos välttämättä haluat, ja sulla on esim. muuta käyttöä sille.

  Ja 10 volttia et saa lähtemään siitä tai siihen mitenkään. Se modeemihan toimii omalla akulla jos irti ja on virtaa akussa. Kun kytket sen usb:hen niin se alkaa vaan latautua, kun/jos virtaa on vähän sen omassa akussa/patterissa.

  Alkuperäisessä paketissahan näyttäis olevan virtalähde myöskin. :http://www.digipiste.fi/product/4707/huawei-e5-langaton-modeemi
   
 8. karpsa

  karpsa

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/4/04
  Viestit:
  229
  Tykkäykset:
  1
  Ostat pöytäkoneeseen 10 euron Wlan tikun niin molemmilla koneilla pääsee langattomasti nettiin ja mokkula voi olla latauksessa jatkuvasti.
   
 9. Wrath

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/11
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Useiden nykyaikaisten pöytäkoneiden emolevyllä löytyy jumpperi josta voi valita että ottaako usb virtansa tavallisesta +5V -kiskosta vai virtalähteen +5v standby -kiskosta.
  +5Vsb ei vaadi koneen päälläolemista toimiakseen, riittää kunhan poweriin on kytketty virta.

  Toimivuus tietty riippuu koneen emolevystä ja virtalähteestä ja usein toiminta rajoittuu pelkkiin etupaneelin usb-liittimiin. Kaikilla tuo siis ei toimi.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Totta, tosin tarve ja syy tarpeeseen ei kerrottu, jäi arvailuun.

  Kysyä ei ole tarkentanut kuviota, kuin tuon mokkulan tyypinosalta. Ei kerotonut miksi se Wifi ei käy pöytäkoneeseen.

  Muiden kanssa edelleen sitä mieltä että se WiFI olisi näppärin tapa jos vain mahdollista, toisi myös sen kotiverkkokuvion. ja sijoistupaikkakin olisi hyvä.

  En tiedä miksi se ei käy ja jos/kun WiFi ei käy, niin silloin ehdotettu akku tai läppärissä käyttökään ihan yksikertainen ole, sillä mistä ne pöytäkone sen netin silloin taikoo. Tosin tuossakin oletin että kyse ei ole mistää yksiöstä, joka voi olla ihan väärä oletus.

  Ei tainnut tulla piuhaa jolla voisi käyttää laturia ja USBia yhtäaikaa, siis jos aloittaja välttämättä sitä USBin kautta joutuu pöytäkoneessa käyttään.
   
 11. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Tuota, onhan tässä nyt varmasti selvää, että USB-hubi/jakaja on eri laite kuin USB-tikkuja käyttävä reititin?

  USB-reititintä ei tässä tarvita, koska Huawei E5 on reititin.

  Mutta USB-hubi/jakaja on tähän tilanteeseen käytännöllinen lisävaruste, sillä E5:ssä ei ole erillistä virtaliitintä. Kun pöytätietokoneen ja E5 väliin laittaa omalla virtalähteellä varustetun USB-hubin, ratkeaa E5:n virransyöttöongelma.

  Toinen vaihtoehto on rakentaa itse sellainen USB-kaapeli, jossa virransyötöt E5:lle otetaan erilliseltä virtalähteeltä ja pöytätietokoneeseen kytketään ainoastaan datakarvat. Huomattavaa tässä on, että pöytätietokoneelta tulevat virransyöttönastat jätetään tällöin kokonaan kytkemättä. Tällöin ei myöskään tule mitään 10 V ylijänniteongelmaa.

  Kolmas on tietysti tarkistaa pöytätietokoneen emolevy. Mikäli se tukee USB-porteille standby-virransyöttöä, ratkaisu löytyy +5VSTB-asetuksesta (yleensä oikosulkupala, joka pitää siirtää tuohon asentoon).

  WLAN-sovitin pöytäkoneeseen on ehdottomasti se monimutkaisin ratkaisu, mutta tietysti siinäkin on omat etunsa. E5 voi sen jälkeen sijoittaa UMTS-verkon kuuluvuuden kannalta parhaaseen paikkaan välittämättä tietokoneiden sijainneista.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mikä tuossa wlanissa pöytäkoneeseen on tässätapauksessa poisulkevaa ? onko se jotenkin kielletty tässä tapauksessa ?

  Olettaen että se mokkula on osattu siihen kytkeä ja koneessa siihen on tukea ja potkua ollut ja myös läppärin WLAN on saatu toimiin.

  Enemmän epäilen tuota pöytäkoneen emolevyn/biossin säätämistä ja varsinkin oman piuhan tekemistä.

  On tietekin mahdollista että joku ulkopuolinen on nuo asentanut, jolloin USB hubi ei tarvi IT tukea.

  Juu, tuo on aina plussaa, ja jos esim ukkosherkkä alue, niin ei tarvi sitä pöytäkonetta pitää valtakunnanverkossa kiinni jatkuvasti (tai muuten halu ketkeä kone aina irti, esim eco tai turva syistä). ja se kotiverkko.
   
 13. Master of the Universe

  Master of the Universe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/10/08
  Viestit:
  6435
  Tykkäykset:
  2311
  Puhelinmalli:
  SAMSUNG, tietysti. Mikäs muu? No Huawei
  On. Yritin vain esittää asian yhtä epäselvästi kuin sovelias ;)

  En tosiaan tiedä tarkasti miten tuo toimii, mutta siinähän (E5:sessa) piti olla oma virtalähde, ja sitä voi myös käyttää kuin "tavallista mokkulaa ? Eli en käsitä mikä on ongelma saada läppäriin yhteys, jos pöytäkone on kiinni.
  Ei kai vielä kukaan ole mitään asentanut, kaverihan lähinnä kysyi miten tuo toimii, ja saisi toimimaan.


  Onhan nyt selvää mikä on pöytäkone ja mikä läppäri ?
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ajatuksesi siis on se että kun pöytäkoneen käyttäjä lopettaa netin käytön ottaa hän mokkulan irti pöytäkoneesta ja tökkäseen mokkulan siihen mokkulan mukana tulevaan poweriin. Jos WiFI puoli toimii kokoajan, niin ihan hyvä idea jos pöytäkoneen käyttö ei ole niin aktiivista että tuo ei käy rasittavaksi.

  Ok, luulin että nykyisin on käytössä systeemi jossa pöytäkoneelle USBilla ja läppäriin wlanilla. ja sen käytettävyyttä haluttiin parantaa.

  Jos vasta tekoasteella, niin pöytäkone myös Wlanilla, niin jos ei jotain syystä miksei.

  Miksä tuossa sai tuollaisen epäilyksen.

  Ei ole lainkaan tavatonta että varsinkin haja-asutus alueilla tietokone kytketään käytön jalkeen kokonaan irti valtakunnan verkosta. Vuosien saatossa tapa on yleistynyt tiheämpiin asustuskeskuksiin, ei pelkästää rikkoutumisen / tulipalon pelosta, vaan eko syistä.
   
 15. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  E5:ssa ei ole erillistä virtaliitintä, vaan virransyöttö on hoidettu USB-liittimen kautta.

  Käsitin tilanteen niin, että E5 on kytketty pöytäkoneen USB-porttiin. Niin kauan kuin pöytäkone on päällä, sekä pöytäkone että kannettava pääsevät internettiin. Pöytäkoneen sammuttamisen jälkeen E5 ei saa enää sähköä, koska se on kytketty pöytätietokoneeseen. E5:ssa on toki akku, mutta akun tyhjennyttyä internet-yhteys katkeaa myös kannettavalta tietokoneelta.

  Ongelma lienee johtojen jatkuva repiminen? Jotta E5 saisi sähköä pöytäkoneen ollessa kiinni, se pitäisi kytkeä virtalähteeseen. Ja sitten kun pöytäkoneen laittaa takaisin päälle, irrottaa virtalähde ja kytkeä pöytätietokone takaisin E5:een.

  Ei suinkaan. Se on yksi mahdollisista ratkaisuista. Kannattaako ostaa USB-hubi vai WLAN-tikku?

  Valintaan vaikuttaa vaikka kuinka moni tekijä. Onko käytössä muitakin USB-laitteita, jotka hyötyisivät virransyötöstä - esim. taskukovalevy? Onko pöytätietokoneen läheisyys hyvä paikka E5:lle (USB) vai kannattaisiko E5 viedä muualle (WLAN)? Saako lähistön myymälöistä sekä WLAN-tikkuja että virtalähteellisiä USB-hubeja vai pelkästään jompaa kumpaa? Onko hinnoissa suuri ero?
   
 16. karpsa

  karpsa

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/4/04
  Viestit:
  229
  Tykkäykset:
  1
  Ilmeisti laturi on, joten suosittelin tuota wlan tikkua pöytäkoneseen, niin saisi mokkula olla koko laturissa kiinni. Onnistuuhan tuo kyllä usb hubillakin. Tokmannnilta taitaa irrota 15-20 eurolla virtalähteellinen maxellin usb hubi.
   
  1 henkilö tykkää tästä

Jaa tämä viestiketju