Soneran hintapolitiikkaa

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Gaiza, 14/2/03.

 1. Gaiza

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  TeliaSonera keskittyy Suomessa suurasiakkaisiin ja tuttuun asiakaspohjaansa, linjaa maajohtaja Anni Vepsäläinen. Jos hinnat eivät kelpaa, asiakas saa ennemmin vaikka mennä.

  Lähde: ITviikko.fi

  Varsin mielenkiintoinen periaate ??
   
 2. Hakki

  Hakki Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  23   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3050
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  S8
  Kohta on nurin koko pulju. Kesällä kun ikinumerot tulee niin moni varmasti vaihtaa halvempaan.
   
 3. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Mahtaakohan kannattaa vaihtaa, jos 80-90%:lla tuttavista on Soneran liittymä?

  Lisäksi Soneralla on aina ensimmäiisenä uudet palvelut ja tekniikat käytössä, siitäkin kannattaa minusta vähän maksaa.

  DNA:n liittymä pitää tietty olla erikseen kiinteähintaisen GPRS:n takia.

  Muille operaattoreille en sitten keksikään enää tarvetta. ;)

  t. tero
   
 4. tuutinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  0
  "Jos ei hinnat kelpaa.." Heh, tuolla periaatteella ei kyllä monikaan nykyisistä firmoista olisi enää pystyssä.. Tottakai jos on todella halvat hinnat, niin on varaa sanoakin noin, mutta kun tässä tapauksessakaan niin ei oikein ole.. Tyytyväinen kuitenkin Classic Duon hinnan pudotukseen.

  Itse jos sanoisin asiakkaalle, että 'jos ei hinta kelpaa..' niin ei epäilystäkään etteikö asiakas vaihtaisi myymälää viimeistään siinä vaiheessa. =) Ylimielisyyttä mun mielestä.
   
 5. Hakki

  Hakki Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  23   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3050
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  S8
  No minä en näy mitään hyötyä pitää noin ylihinnoiteltua liittymää vaikka sillä olisi ne palvelut hieman ennen muita. Ne on kuitenkin niin kohtuutoman kalliit ettei normaali ihmisellä ole "varaa" niitä käyttää.
   
 6. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4940
  Tykkäykset:
  27
  On kyllä aika ylimielinen asenne... Kyllä monet äänestävät jaloillaan, kun numeron siirrettävyys tulee. Ja jos tuttavapiirissä on nyt suurin osa Soneraa, se voi muuttua, kun joku "rohkea" porukasta päättää siirtyä toisen operaattorin asiakkaaksi. Itse olen käynnistänyt monta "lumipalloilmiötä" kaveriporukoissa, kun olen saanut jonkin porukan jäsenen vaihtamaan operaattoria. Esimerkiksi eräässä tapauksessa tyttö ja poika vaihtoivat Sonerasta Radiolinjaan. Pian tuli joku heidän kaveri ja otti myös Radiolinjan. Tätä jatkui kunnes olin tehnyt koko kaveriporukalle ja heidän perheilleen Radiolinjat...
   
 7. Elias

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/03
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  Peruspalvelut puhe, tekstiviestit, vastaaja riittävät monelle, lisäksi saldomuistutus/rajoitus ovat kaikilla operaattoreilla nykyään. Kuinka paljon niitä lisäpalveluja todella tarvitaan ja onko kaikista edes hyötyä? Monet ovat pelkkää rahanmenoa eivätkä tuo todellista lisäarvoa yhteydenpitoon.

  Soneran palvonta teknisenä edelläkävijänä alkaa hiipua kun muut operaattorit saavuttavat sen asemia. Soneran on isokokoisena ollut helpompaa kehitellä palveluja. Suuri liittymämäärä on tuonut rahaa taloon ja valtion kukkarosta sen mastot rakennettiin. Monet NMT:n aikaiset asiakkaat siirtyivät saman talon GSM asiakkaiksi. Ei Sonera huono ole, hyviä insinöörejähän siellä on ollut, vaan hehkutuksen aika on ohi.
   
 8. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4940
  Tykkäykset:
  27
  Juuri näin. Kyllä suurin osa ihmisistä käyttää puhelinta pelkästään puhumiseen ja tekstiviestien lähettelyyn. Edes vastaajaa kaikki eivät viitsi/osaa/halua käyttää. Näille käyttäjille riittää, että puheluhinnat ovat edulliset. Tietysti on myös sellaisia ihmisiä, jotka eivät osaa edes kuvitellakaan vaihtavansa pois Sonerasta, vaikka he voisivat selvästi nähdä toisen operaattorin tulevan halvemmaksi heidän käytöllään...
   
 9. mle Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/10/02
  Viestit:
  240
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S5
  Joo mä sit kai kuulun niihin jotka ei osaa edes kuvitella vaihtavansa pois Sonesta. Ihan kiitollisena siitä että yksityistämisen jälkeisestä hypestä nettosi ihan kivasti. Ja nyt saa taas halvalla, tai miten sen nyt ottaa... :)
   
 10. compact

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  83
  Tykkäykset:
  0
  En tiedä miten siellä etelässä, mutta täällä 80-90%:ia kavereista on DNA:lla. Lisäksi kun nykyinen työn antaja siirsi kaikki 900 Sonera liittymää DNA:lle, niin osuus vain kasvaa + edellinen työnantajanikin siirsi Soneralta DNA:lle. Kumpikin työnantaja on puhunut 30% säästöstä...

  Jos rehellisiä ollaan operaattorin ainut tehtävä on tarjota puhelin/data yhteyksiä asiakkaalle sitä sopivalla hinnalla ja laadulla. Kumpikaa noista ei ole Soneralla tai Radiolinjalla toteutunut vuosiin. Täällä maalla nuo DNA:n yhteydet pesee mennen tullen niin Soneran kuin Radiolinjan. Ei ole 1 1/2 vuoteen tarvinnut katsoa ilmoitusta Soneralta: piip, palvelu ei käytettävissä täysillä tolpilla.
   
 11. Sami

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  938
  Tykkäykset:
  1
  Jossain tästä oli tilastokin, tietyissä maakunnissa dna on noussut selkeästi kakkosoperaattoriksi.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mihkä tämä väite perustuu? Tele oli aikoinaan laitos jonka tuloksen valtio ulosmittasi - joka vuosi - huomattavasti suuremmalla prosentilla kuin normaali pörssiyhtiö olisi osinkoa jakanut, telen monopolia saattoi kyllä kutsua piiloverotukseksi, mutta ei mitenkään valtion rahalla pyöriväksi laitokseksi. Soneraa ykstyitättäessä valtio keräsi rahat eikä yhtiö saanut siitä rahaa, kuten yleensä jos yhtiölistataan. (Toki muistan viimeisimmän osakeannin mihkä myös valtio osallistu)
   
 13. #17

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/10/02
  Viestit:
  283
  Tykkäykset:
  0
  Lumipallo ilmiö toimii myös toiseen suuntaan, joten tasoissa ollaan.

  Mielestäni Soneran Classic Duo on erittäin kilpailukykyinen nyt kun hintaa laskettiin. Ottaen huomioon kaikki muut edut mitä Sonera tarjoaa, Soneraa on helppo myydä.

  Kaikki puhuu kuinka Soneralta kaikki lähtee. Monella asiakkaalla on Radiolinja ainoastaan sen takia, että numero on niin tärkeä. Erehdyksissään ottanut joskus aikasemmin radiolinjan käyttöön. Varmasti asiakkaita on jotka menevät vaihtamaan operaattorin, mutta veikkaan, että voimasuhteet ei hirveästi muutu.
   
 14. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  No joo, aika ylimielinen lausahdus jos sitä tulkitaan tuollaisenaan. Luulen, että kantava ajatus pikemminkin piilee siinä, ettei hintapiikillä aleta kalastaa kaikkia saatavilla olevia asiakkaita vaan tehdään sitä mitä sonera on tähänkin asti tehnyt: Josset pelaa soneran säännöillä niin tuossapa on ovi. Ellei palvelu kelpaa niin voi hakea palveluitaan muualta. Ainoa, keneltä tällaista liikettä voisi odottaa on mielestäni sonera. Ylimielisyyden luulisi karisseen takista tässä viime vuosina "maailmaa vallatessa", mutta ilmeisesti ei. No, niin sitä sitten makaa kuin petaa.

  Kyllä tuo classic duo on ihan kilpailukykyinen tuollaisenaan. Ei kuitenkaan erittäin kilpailukykyinen. Luulisin että suurin osa soneran "uusista" asiakkaista on niitä ensikännykän hankkijoita joiden varaan laskettuna ei kasvua ole saavutettu enää vähään aikaan. Soneralla kaikenkaikkiaan on eniten hävittävää ikinumeroissa ja niin varmaan tuleekin häviämään. Kilpailutilanne lieneekin hieman terveempi hieman tasaaantuneempana.
   
 15. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Kallaus riippuu tietysti siitä onko oma vai firman liittymä, jolloin volyymialennukset muuttavat kuvioita, tai siitä että miten ja mihin ylipäätään liittymäänsä käyttää. Toiseksi esitin pointtini vain vastapainoksi sille, että täällä keskustelu operaattoreista tuntuu keskittyvän 95%:sti hinnan ympärille.

  Asiakkaita (ja käyttäjiä) on erilaisia. Minua eivät ammattikäyttäjänä esmes saldorajoitukset ja vastaavat kiinnosta lainkaan, mutta monet tekniset palvelut hyvinkin.

  En minä Soneraa palvo. Tähän saakka vain ovat muistaakseni esimerkiksi WAP-, GPRS- ja MMS-palvelut käynnistyneet Soneralla ensimmäisenä. Ja totesinhan jo, etten tue Soneran GPRS-hinnoittelua, vaan käytän DNA:n liittymää sitä varten erikseen.

  Itse olen luultavasti ensimmäisten joukossa siirtymässä WCDMA-aikaan (Nokia 6650 kenties ensimmäinen?), joten odottelen mielenkiinnolla onko Soneralla ensimmäisenÄ UMTS-verkot käytössä pk-seudulla.

  t. tero
   
 16. #17

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/10/02
  Viestit:
  283
  Tykkäykset:
  0
  On jo tietyissä osissa Helsinkiä.
   
 17. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Eikös noita ole jo soneralla kuten myös radiolinjallakin testimielessä siellä sun täällä?

  Se, että joku tarjoaa palvelua ensimmäisenä ei mielestäni ole mikään kriteeri operaattorien mittaamiselle. Suurin osa käyttökelpoisista palveluista tulee yleensä kaikkien saataville (pl. muutamia poikkeuksia, esim. dna:n saldorajassa kesti kumman kauan eikä radiolinja hemmottele HSCSD:llä halukkaita käyttäjiä) melko tiiviissä aikataulussa. Eroa laatuun mielestäni tekee omien palveluiden innovatiivinen erottuminen muista ja niiden toiminta käytännönläheisesti ja asiakkaalle helppokäyttöisesti. Ellei dna mielestäni muuten olisi hieman "laaduton" operaattori (aspan jonotusajat eivät vaikuta vähiten...), niin mielestäni se ansaitsisi tällä hetkellä laadukkaimman firman arvosanan. Radiolinjassakin on muutamia ratkaisevia puutteita, kuten verkon puheäänen laatu ja omien kokemuksieni mukaan nihkeä asiakaspalvelu joten sekin on melko hyvässä mallissa. Telian tyrmää city-verkko ja siihen takertuminen. Asiakaspalvelu on mielestäni hyvää ja palvelut muuten tarkoitettu innovatiivisiksi, mutta vaikeaselkoisia (tarkoitan esim. vip-palvelua). Sonera taas on mielestäni edelleen vain perus-operaattori jota voi käyttää mittapuuna muille. Se ei loista eri hienoilla palveluillaan eikä vastaavasti mitään puutukkaan.

  Millään firmalla en parina viime vuotena ole oikein katveita löytänyt (soneraa en ole käyttänytkään), joten siinäkin mielessä puntit ovat omasta mielestäni aika tasan, pl telian cityverkko mutta sitäkin paikkaa 2G aika hyvin.
   
 18. 3.1415926 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1061
  Tykkäykset:
  2
  Milloin Soneran Classic Duo liittymän hintaa laskettiin ja miksei Soneran sivuilla mainita asiasta
   
 19. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4940
  Tykkäykset:
  27
  Tästä päivästä alkaen muualle kuin Soneraan soittaminen kaksitaajuuspuhelimella maksaa klo 7-17 0,19 euroa aikaisemman 0,24:n sijasta. Yksitaajuuspuhelimella hinta on yhä edelleen korkea 0,24 euroa aina ja joka paikkaan.
   
 20. #17

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/10/02
  Viestit:
  283
  Tykkäykset:
  0
  Mutta se kallis hinta on aina parempi kuin se, että ei ole koko taajuutta käytössä ;)
   

Jaa tämä viestiketju