Soneran GSM-pöytäpuhelin Huawei ETS6630

Keskustelu osiossa 'Huawei', aloittaja dongeli, 19/3/09.

 1. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  [​IMG]

  Tuollaiseen törmäsin, kun käväisin tiedusteluretkellä paikallisessa Sonera Pisteessä ja pitihän se tietysti ottaa mukaan kun halvalla sai (49 euroa, normaalisti 150 euron pintaan ovh)!

  Kaupassa kovasti vakuutettiin, että ko. puhelin on operaattorilukittu (ts. toimisi vain Soneran tai Telefinlandin liittymillä), mutta tottakai kun pientä nörtin vikaa on niin pitihän sitä kokeilla Saunalahdenkin sim-kortilla - ja sehän toimi loistavasti myös sillä! Eli puheet lukituksista oli täyttä tuubaa... hyvä niin, sillä nyt voin heittää vanhan lankapuhelimen arkistoon ja siirtää lankanron Saunalahden Kotipuhelimeen ja tarvittaessa siirron sitten kännykkään. :)

  Itse puhelin on todella näppärän oloinen, selkeästi muotoiltu ja soittaminen on yhtä helppoa kuin tavallisellakin lankaluurilla ja löytyypä niitä karkkejakin mm. 900 MHz UMTS -modeemi sisäänrakennettuna.

  Parin päivän ajalta pelkästään positiivisia kokemuksia tästä, eli jos kaipaa edullisempaa vaihtoehtoa nykyisellä lankapuhelimelle niin tässä yksi hyvä vaihtoehto. Toki jos mielii käyttävänsä puhelinta muulla kuin Soneran liittymillä, niin kannattaa siellä liikkeessä testata toimiiko muiden operaattoreiden simmeillä - Soneran myyjien puheista kun ei ota tolkkua, että onko lukittu vai ei.

  Harvoin on tämäntyylisiin kehuihin aihetta, mutta nyt voin ihan oikeasti kiittää Soneraa rahojeni säästämisestä (n. 100 euroa) :)
   
 2. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ilman sopparia ? mistä päin ?

  kauppa.sonera Kytkynäkin 24kk sopparin kanssa käteishintakin näyttää olevan tuo + kk maksut.

  mm. GSM-pöytäpuhelin ketjussa on juttua pöytä gesmeistä.
   
 4. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Kiinnostaisi tosiaan tietää. Kelpaisi minullekin tuolla hinnalla. Lienee ollut jokin rajoitettu sisäänvetokampanja tai eri tuote. Vai kenties kyseessä on sissimarkkinointia tyyliin kaikki vaatimaan Sonera Pisteisiin halpoja pöytä-GSM -laitteita ja siirtelemään lankanumeroita Saunalahden Kotipuhelimeen... ;)
   
 5. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Soppari piti luonnollisesti tehdä, eli ihan kuin soneran sivujenkin kautta tilatessa niin halvimmillaan tuon saa 49 euroon. 1 euro itse laitteesta + 48 euroa 2 vuoden kytkystä (24 kk x 1,99 e/kk). Mutta kuten todettua, niin tuolla hinnalla sen soneran sim-kortin voi paiskata sinne minne se kuuluukin ja laittaa oman vapaa-valintaisen simin sisään. Itse laitoin Saunalahden liittymän sisään, ja säästän lisää euroja. :)

  Jos joku on tilannut Soneran kaupasta netistä, niin kiinnostaisi tietää onko ne jo lukittuja vai ei?
   
 6. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Minulle on sitten taas puhuttu puuta heinää, kun ainakin Soneran liittymäkauppiais sanoi Soneralla olevan yksinoikeuden myydä juuri tätä Huawein mallia Suomessa? WTF? :D

  Edit: mikähän mahtaa olla minimimäärä, jotta noita voisi tilata maahantuojalta (varmaankin sama taho, joka tuo muitakin Huawei:n laitteita Suomeen)? Voisi tehdä pienen gallupin, tiedän reippaasti yli toistakymmentä henkilöä, jotka tällä hetkellä kiroilevat miten kallista on pitää lankapuhelinta.
   
 7. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Ensinnäkin laitteen hinta 24kk:n sopimuksella on 3,99e x 24 = 95,76e. Toisekseen en oikein ymmärrä mitä ihmeen hehkuttamista tuossa laitteen lukitsemattomuudessa on? Vai yritätkö nyt jotenkin tuoda oveluuttasi tässä esille kun et uskonut myyjää vaan ostit laitteen (jos ostit, juttusi ei nimittäin ainakaan hinnan osalta tunnu pitävän paikkaansa) ja käyttelet sitä "huippuhalvalla" liittymällä. Aivan samalla lailla minä voin sanoa, että ostan Saunalahdelta halvalla lukitsemattoman kytkylaitteen, mutta koska haluan nauttia laadukkaammista yhteyksistä niin voin sujauttaa sisään vaikkapa Soneran kortin. Hehee, hihii, hienoa!

  Soneran virallinen kanta on, että laitteet myydään vähintään verkkolukittuna, mutta kuten täältäkin voi lukea niin todellisuudessa lukitusta ei kaikissa laitteissa ole. Asiakkaalle se tietysti on bonus, mutta turha kuvitella että myyjiltä löytyisi jokin kaiken kattava lista jossa luetellaan mitkä mallit ovat lukittuja ja mitkä eivät. Muutenhan virallinen linjaus olisi yhtä tyhjän kanssa.

  Lisätään tähän vielä että dongeli on ilmeisesti hankkinut Huaweinsa sellaisella kytkysopimuksella jossa laite maksetaan yhdessä erässä. Silloin hinta on 49e, mutta liittymästä tulee vielä kk-maksuja 1,99e x 24, joten kokonaishinta on 96,76e.
   
 8. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Niinpä muuten onkin! Katsoin sopparipaperin tarkemmin, ja siellä tosiaan on mainittu että 3,99 e/kk 24 kk = 96 e. Myyjä puhui vain, että itse laite 1 euroa plus liittymäkulut 1,99 e/kk kun valitaan edullisin vaihtoehto, eli 49 euroa. En muista, että olisi missään vaiheessa sanonut laitteen maksavan 2 euroa/kk tuon em. päälle tai että kokonaissumma olisi lähemmäs 100 euroa.

  Noh, eipä sillä, edullinen tämä on edelleenkin verrattuna luurinetin 129 euroon + postikulut 8-9 euroa, eli voin hinnan "pompsahduksen" jälkeenkin laskea säästäneeni kaupassa 30-40 euroa helposti. Plus sitten lisäksi se, että voin käyttää edullisempaa liittymää puhelimessa ja säästää edelleen puheluissa.

  Pahoitteluni, jos kirjoitteluni vaikuttaa hehkutukselta, mutta olenpahan vaan enemmän kuin tyytyväinen että kävi tuuri tämän puhelimen kohdalla ja voin käyttää mitä tahansa liittymää siinä, eli säästän selvää rahaa, verrattuna siihen että olisin pakotettu käyttämään Soneran tai Telefinlandin liittymää seuraavat kaksi pitkää vuotta.

  Missään vaiheessa en mielestäni ole kai väittänyt, että nyt kaikki joukolla hakemaan lukitsematon huawei soneran myyjiltä ja laittamaan siihen Saunalahden liittymä sisään, vai olenko? Toki, jos jollekulle muulle osuu lukitsematon luuri, niin enhän toki ole moista iloa ja rahansäästöä heiltä kieltämässäkään! :)

  Lisäksi itse luurista, tuo kaiutin on kyllä todella hyvä, voin kävellä ympäri toimistoa puhelimen ollessa kaiutin päällä ja kumpikin osapuoli kuulee aivan loistavasti toisten äänen. Äänenvoimakkuus riittää, samoin mikrofonin herkkyys. Toistaiseksi pelkkää positiivista kerrottavaa ko. luurista. :)
   
 9. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Laite tosiaan on minunkin mielestäni hyvä. Käy mainiosti useimmissa tapauksissa perinteisen lankapuhelimen korvaajaksi tai esimerkiksi mökkikäyttöön.
   
 10. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Nämä ovat näitä puheita, joita ei kannata uskoa :)

  Miksi täytyy tilata maahantuojalta? Mikset tilaa jälleenmyyjältä?


  Tuo pöytägesmi on poikkeus eli siihen ei Sonera ole lukitusta ikinä suunnitellutkaan. Laite on Huawein kilpailija muille pöytäpuhelimille.


  Tästä samaa mieltä, erittäin helppokäyttöinen ja selkeä pöytäpuhelin. Hinta-laatusuhde kohdallaan.
   
 11. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Nyt en ymmärtänyt miten nämä kaksi asiaa liittyvät toisiinsa? Tai miten se liittyy siihen, että yrityksen virallinen linja on myydä vähintään verkkolukittuja laitteita?
   
 12. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Ei ne oikeestaan liitykään toisiinsa, mutta kuten tämän ketjun aiheesta ja viesteistä voisi päätellä, niin Soneran markkinointi on onnistunut ja ilmeisesti myös Sonera Pisteiden myyjät ovat hyvin sisäistäneet asian.

  Aihe "Soneran GSM-pöytäpuhelin Huawei ETS6630"

  Mutta sillä tavalla ne liittyy toisiinsa, että Sonera toimii kyseisen pöytäpuhelimen maahantuojana.
   
 13. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Samapa kai tuo, sieltä tilaan mistä edullisimmin saan.

  Mihin tää tieto perustuu? Onko Soneran tieto, että ko. pöytä-gsm olisi lukittu, täyttä fuulaa ja puhelimet käytännössä lukitsemattomia?

  Jos hinta saadaan painettua ilman liittymää alle 100 euron, niin sitten minäkin yhtyisin tähän.
   

Jaa tämä viestiketju