Soneran GPRS-yhteyksien laadusta

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja ebo, 3/7/02.

 1. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Olisin kiinnostunut kuulemaan millaisia kokemuksia ihmisillä yleisesti on Soneran GPRS-yhteyksien nopeudesta ja laadusta (eli vakaudesta). Minusta tuntuu nyt aika monienkin päätelaitteiden käyttökokemusten pohjalta, että palveluntaso on edelleen hyvin heikko. Alueena siis on Espoo-Helsinki, muualla en ole GPRS:ää vielä yrittänyt käyttää.

  Tarve on ollut tähän saakka lähinnä kevyttä WAP-palveluiden käyttöä, jossa ei hirveästi kulu kaistaa sekä sähköpostien hoitoa (POP3/IMAP4). Silti niin Soneran omat kuin muutkin WAP-palvelut tarjoavat jatkuvasti ei toimia, eli pukkaa aikakatkaisua, "yhteyttä ei saatu", "yhteys katkesi" jne. Sähköpostien haku ja lähetettly taas tuppaa takkuilemaan, etenkin jos on kuvia liitteenä.

  Pitääköhän tässä tosiaan ottaa DNA:n liittymä Soneran ohelle vain voidakseen käyttää GPRS:ää järkevällä palveluntasolla?

  t. tero
   
 2. hendhe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  61   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  700
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Sonera
  Täällä Kuopiossa nuo mainitsemasi palvelut toimivat varsin loistavasti.

  Tuossa kokeilu mielessä kokeilin vastaavia toimintoja/laitteita jne.. samoilla alueilla ja yllätys yllätys dna onkin täällä heikommilla.
   
 3. bull Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  0
  Minulla on Soneran liittymä koekäytössä ja T68:lla toimii GPRS aivan loistavasti, toisin kuin RL:llä... Esun itse Espoossa ja käytän liittymään koko pääkaupunkiseudulla.
   
 4. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Täälä e-pohjanmaalla ainakin joskus ei päästä puhelinta WAP:n verkko, hakee ja hakee mutta mitään ei tapahdu.
  Samoin ilmeisesti juuri Soneran vuoksi jos minulla on puhelimesta(T68i) kytkettynä GPRS päälle voivat puhelut ilman mitään syytä mennä vastaajaan vaikka GPRS:n viimeisestä käyttökerrasta olisi aikaa viikkoja.
   
 5. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9650
  Tykkäykset:
  421
  Hintaan nähden voisi toimia paremminkin...

  Joskus GPRS-verkko on saavuttamattomissa tuntejakin, mikä on minusta aika karua juuri palvelun hinnan huomioiden. Soneran asiakkaana kannattaakin mielestäni käyttää pääasiassa HSCSD-palvelua, kunhan ei mitään WAP-lehtiä mene lukemaan.

  Ongelmat tuntuvat useimmiten olevan paikallisia, eli joissakin tukiasemissa lienee vanhaa tekniikkaa, joka ei oikein taivu GPRS:n kanssa yhteistyöhön vaan pistää datasiirron polvilleen.
   
 6. --- Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1690
  Tykkäykset:
  1
  Ei ole ainakaan tähän mennessä ollut sneran GPRS:n kanssa ongelmia. Ei niin mitään. Ihme kyllä.
   
 7. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  En ole kauhean taipuvainen uskomaan, että vika olisi puhelimessa, koska kokemukset ovat samoja useilla laitteilla ja asetuksia muuttamatta taas välillä toimii aivan ongelmitta. Tällaiset paikan ja ajankohdan mukaan vaihtelevat hidastelut, katkeilut ja jopa ajoittainen toimimattomuus kokonaan viittaavat nähdäkseni nimenomaan operaattorin päähän.

  Tosin viimeistään siinä vaiheessa, kun isken GPRS-kortin läppäriin, hankin joka tapauksessa oman liittymän ja siihen DNA:n flatrate-gerpsin.

  t. tero
   

Jaa tämä viestiketju