Soneran faksin numero?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Kotkis, 14/5/03.

 1. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  - Liittymäni numero on muotoa 040-1234567.
  - Vastaajani numero on muotoa 042-1234567.
  - Faksinumeroni on muotoa 040-9876543.
  - Faksit, Vastaajat, Faksivastaajat, Viestikeskukset, Sähköpostit Viestikeskukseen ja 67-soitonsiirrot on kytketty.

  Haluaisin katsella vastaanottamiani fakseja joko netissä tai vastaanottaa ne sähköpostin liitteenä. Ymmärtääkseni näiden (molempien) pitäisi onnistua Soneran palveluiden avulla.

  Nyt yksinkertaiselta kuulostava kysymys: Mihin numeroon kuuluu faksi lähettää? Liittymän numeroon, (fax-)vastaajan numeroon vai faksin numeroon? Yrittänyt olen noita kaikkia sekä normaalilla faksilla että tekstari-faxina ja vastauksena tulee "tilulii"ta ja varattua.
  Soneran sivuilta en ole suoraa vastausta tai ohjetta asiaan löytänyt.

  (Onko faksin lähetys muuten dna:lla peruspalvelu?)
   
 2. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Jos liittymäsi numero alkaa 040 0, faksinumerosi alkaa 040 1
  Jos liittymäsi numero alkaa 040 5, faksinumerosi alkaa 040 6

  Ja riippuen toki siitä, että oletko laittanut soitonsiirrot päälle.
   
 3. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Itse itselleni vastaten:
  Jos haluaa lukea faksinsa netissä ja/tai saada ne sähköpostiinsa, on oikea faksinumero tuo vastaajan numero. Tällöin faksi menee suoraan vastaajaan, josta tulee sitten tekstiviesti ja (halutessa) sähköposti, jonka liitteenä tuo faksi myös on.
  Hienoa, tällaista palvelua olen kaivannut! Käsittääkseni nämä kaikki toiminnot ovat vielä täysin ilmaisia, ml. sähköpostiviesti? (Tämän voisi joku vielä vahvistaa..?)

  (Ja syy, miksen saanut hommaa aiemmin toimimaan oli se, mitä pelkäsinkin: dna:lla ei voi lähettää fakseja. Telian kortti koneeseen ja jo pelitti! :)
   
 4. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Helpoin tapa lienee etsiä noita tietoja on Soneran hinnasto, joka löytyy myös netistä http://www.sonera.net/haunter/ohjehinnasto/viestikeskus/hinnasto.shtml

  Mutta pitäisi olla edelleen ilmainen.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  No toki olet tehnyt tarvittavat siirrot, vastaajaan, jos et niin tuohon faksinumeroon tulevat faksipuhelut siirry mihinkään.
  Jos lähettävä faksi on GSM tai oikein gonffattun ISDN perässä, tulevat faksit aina faksina soittaa sitten ääni tai faksinumeroon, jos soittaa tuntemattomaksi muodoksi määritetystä liittymästä tavalliseen voice numeroon josta siirtä vastaajaan, ottaa vastaaja silti faksin vastaan pääsääntöisesti (riippuu faksista)
  Muistaakseni kytkentämaksu, ja osa palveluista on maksullisia, esim faksin lähettäminen www sivuilta.
  Miten niin ei voi lähettää? Onhan heillä faksipalvelu.
   
 6. laite

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/5/03
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Miten niin ei voi lähettää? Onhan heillä faksipalvelu.

  Faksi kuuluu oletuksena vain dna Liittymään ja dna Yritysliittymään. dna Perusliittymästä ei siis voi lähettää fakseja...
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Eikö muka voi lisäpalveluna?
  Kävin selailemassa DNAn sivuja, siellä ei turhia faksista puhuttu, mutta väitän silti että faksin olisi DNAn simmillä lähettänyt.
   
 8. laite

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/5/03
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kysyin oudoksuen etteikö saa edes lisäpalveluna, eli eikä kuulu esim datapakettiin.
  En ottanut kantaa käyttämääni liittymä tyyppiin. Muutakuin että liittymässä "kaikki" datapalvelut.
  Esim DNA liittymävertailussaEi puhuta mitään faksista, ja tuossa anatamassasi linkissä puhuttiin vain Vastaajan faksipalvelusta, ei mistään gsm/faksituesta.

  On sitten varmaan ollut rl:n tai soneran SIMmi DNAvaatteissa luurissani. Tai muuten vaan olen nähnyt unta.
   
 10. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Hmm... eli täytyy siirtää faksipuhelut vastaajaan... nojoo, nyt kun aloin tuota Nokian valikkoa selaamaan, niin sieltä löytyy tuollainen vaihtoehto kuin "Siirrä kaikki faksipuhelut". Siemensin valikoista en sellaista eilen löytänyt - ilmeisesti siinä tapauksessa täytyy siirto tehdä niillä "tähti-numero-ruutu" -viritelmillä?
  Jos ymmärsin oikein, niin asettamalla tuon soitonsiirron voi faksinumeronaan jaella myös puhenumeroansa? Näin saavuttaa tietysti sen edun, että puhe- ja faksinumero ovat (esim.) käyntikortissa yksi ja sama numero. Mutta koska puhenumeroni on joka tapauksessa eri (operaattorinkin), en löydä mitään hyötyä itselleni tuollaisesta. Vai jääkö minulta joku pointti huomaamatta, kun ajattelen että faksinumerona voin hyvin jakaa suoraa vastaajanumeroani?

  Soneran hinnasto ei ole kovin hyvä tässä asiassa; en esim. löytänyt minkäänlaista mainintaa hinnasta (tai maksuttomuudesta) noiden sähköpostin liitteenä vastaanotettujen faksien osalta. Lähettämisen maksullisuus on luonnollista (maksaahan soittokin), nyt kiinnostaa tosiaan lähinnä tuo vastaanottamisen hinnoittelu.
  Kytkentämaksuja en ole huomannut noita erinäisiä palveluja kytkiessäni. Tiedä sitten onko ollut kampanjoita tms.

  Tarkoitin sitä, ettei dna:lla näemmä ole vakiopalveluna faksien lähetysmahdollisuutta. (Telialla tuo on automaattisesti, Soneralla kytkentämaksutta, Radiolinjalla lisähintaan.)
  Tuon faksipalvelun löysin heidän nettisivuiltaan, mutta selitteistä käsitin että se on lähinnä faksivastaaja - ja muistelin jostain syystä että fakseja voisi lähettää ilman sitäkin. Näemmä ei.
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Faksin kuten datankin voi siirrellä aivan samoin kuin puheet, myös viivästettynä. ** koodit kannattaa kaivaa esiin jos valikosta ei löydy.
  Jos puhenumeroa jakaa faksinumerona, tilanne toimii täysin paitsi jos joku lähettää jonkin analogisen liittymän perästä tai väärin konfatun ISDN/anolg muuntimen perästä, tällöin puhelin käyttäytyy kuin tavallinen puhe, tosin vastaajaa saattaa osata ottaa vastaan faksin, jos et sitä enen ole vastannut.
  Suosittelen jakaan oikeata faksinumeroa.
  Jos josku haluat ohjata sen muualle.
  Teoriassa faksinumeroon tulevat puhelut ovat faksipuheluita ja faksivastaajalle tästä tiedosta saattaa olla hyötyä.
  Ehkä nätimpää antaa se oikea numero eikä mitään vastaajanumeroa, jos jodenkin erittäin vanhojen faksien kanssa ongelmia, jotka jäävät odottaan faksiääniä enenkuin aloittavat itse vinkumaan, voi vastaajaan äänittää vähän tätä piipitystä.

  Äänni puhelut voi ohjata siihen numeroon mikä sinulla sattuu olemaan käytössä.

  Palvelun nimi tuntuu aina välillä muuttuvan, mutta vastaanottaminen ei maksa mitään, netti hallinnassa oli enen kk maksu, mutta ei enään. Hinnastossa on lähettämisen hinnat, ja mutuna (Tarkistamaton) email ei maksa.
   
 12. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Ihan järkeä kyllä puhut.
  Kaivoinkin nuo siirtokoodit Soneran paperisesta (kyllä, sellainenkin näin nettiaikakautena vielä sattui löytymään laatikon pohjalta!) käyttöohjeesta esille, kun ei Soneran nettisivuilla mainittu asiasta mitään eikä pikainen googlauskaan auttanut. Nyt on faksit ohjattu faksinumerosta vastaajaan ja hommaa kokeiltukin: nätisti tulee samantien faksi pdf:nä sähköpostiin ja puhelimeen tulee tekstari.
  (Ja dna ei edelleenkään suostunut lähettämään {tii-du-dii}, Telia lähetti mutinoitta.)

  Tässä täytyy kyllä sanoa Soneran vetävän kirkkaasti pisteet kotiin! Ei löydy muilta maksuttomana tällaista palvelua. Yrityksien ratkaisut on tietysti aina asia erikseen, mutta näin yksityishenkilölle tällainen palvelu tuo kyllä aika kivasti "lisäarvoa" (<- muotisana), kun voi ilmoittaa oman henk.kohtaisen faksinumeron esim. cv:ssä tai käyntikortissa. (Toki sähköposti on aika tehokkaasti syönyt faksin käyttöä.)


  Korjasin vain tuon jälkimmäisen quottauksen T:Jussi
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jostain syystä tuota palvelua ei okein tunneta liikkeissä, eikä muutenkaan.
  Varsinkin henkilöyrityksissä ja muissa muutamanhengen firmoissa kököttää jokin puolitoimimaton faksi nurkssa (+liittymä) sitä varten että joskus tulee faksi. Tällä palvelulla käytännössä ilmaiseksi pystyy hoitaan saman asian, ja paperi ei ole lopussa eikä ukkonen hajoita laitteita. Ja jos joskus tarvitsee lähettää faksia se onnituu ja vastaanoottajallakin kivempi kun on wordillä kirjoitettu tilaus helpommin luettavissa, eikä ole montaa kymmentä senttiä palanut rahaa.
  Totta että email on läheskokonaan korvannut tuollaiset laittee, mutta ehkä juuri sentakia tälläinen palvelu on hyvä.
   
 14. krisu

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/3/03
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Näin ei ainakaan minulla (multi data). Puhelinnumero alkaa 040 7 kuin myös faksinumero.
   
 15. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Nuo alut 0 ja 5 on otettu suoraan Soneran nettisivuilta, joten ilmeisesti ne on eniten käytetyt numerot alussa.. Tuohon seiskaan en osaa sanoa, kun itselläni on 5:sen alku ja faxi siis 6:sella.

  Tuo on kyllä kieltämättä hyväksi havaittu palvelu, etenkin sillä hintaa mitä sitä voi netin kautta käyttää. Itsellä ollut miltei vuoden jo kulutuksessa tuo faxi ja nyt uuden viestikeskuksen aikaan palvelu vain parani. Joskus on toki hiljaisempia hetkiä (luojalle kiitos ihmiset ovat oppineet kuinka käytetään mailia), mutta joskus tulee sitten vaikka minkälaista kissanristiäiskutsua faxilla. Mutta kaikkiaan hyvä hoito, jälleen annan propsit Sonelle.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuolloin se on "satunnainen numero"
   

Jaa tämä viestiketju