Soneralta "uusi wap"

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Masteri, 15/9/05.

 1. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Vaihteeksi taasen nimeä vaihdettu.
  Vaivautuisitko kertomaan mitä uutta ja mitä vanhaa puuttuu?
   
 3. adapter- Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/1/05
  Viestit:
  472
  Tykkäykset:
  26
  Kyseessä ei suinkaan ole vain uusi wap vaan kokonainen uusi palvelukonaisuus, joka lanseerataan kaikkalla skandinaviassa.

  Sonera kauppiaat alkavat tästä lähtien myydä Sonera Surfport puhelimia, jotka ovat malliltaan

  Nokia 3220, 5140i, 6020, 6101, 6170, 6230i, 6630 ja 6680.

  Puhelimissa käynnistyksen yhteydessä tulee Soneran logo, Oikea valintanäppäin vie surfport wap-sivustolle. Series 60 puhelimissa on vielä enemmän sisältöä muistikortilla (mm. Surfport teema, F-Secure Antivirus, Mobile Fun, Postikortti, Fonecta.)

  TeliaSoneran tukku toimittaa tästä lähtien vain Surfport variantilla olevia puhelimia näiden mallien osalta. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Päämies ja Telering ketjuissa ei tule saamaan tavallista softaversiota näiden mallien kohdalla laisinkaan.

  TeliaSonera valmistautuu nyt erittäin voimakkaasti subventioon.

  www.sonera.fi/surfport

  Wap kokonaisuus säilyy hyvin samankaltaisena kuin entinen Sonera Plaza. Uutena on sivun yläosassa päivittyvä ajankohtainen osio. Tärkeimmät palvelut joita nyt markkinoidaan ovat Veikkaus, Iltasanomat ja SM-liigan tulospalvelua. Wapin käyttöä siivittää myös tarjous:

  Surffaa SurfPort-palveluissa enintään 1 €/viikko

  Nyt voit surffata Sonera SurfPort -palveluissa huippuedullisesti. Matkapuhelinliittymäsi wap-käytön tiedonsiirto maksaa 12.9. - 16.10.2005 välisenä aikana enintään vain 1 €/viikko (sis. alv. 22%).

  Tarjous koskee myös Sonera Data 2-, 20-, 100-, 200- ja 500- tiedonsiirtopalveluja, joissa maksat kuukausimaksuun sisältyvän tiedonsiirron ylittävästä osuudesta vain yhden euron. Tarjous ei koske Company Data -palvelupaketteja eikä Basic- ja Multi Data -tiedonsiirtopalveluita. Lisämaksullisista palveluista, kuten soittoäänistä ja peleistä, laskutetaan aina erikseen.
   
 4. -jimi-

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/2/04
  Viestit:
  317
  Tykkäykset:
  0
  Onkos tää nyt niinkuin Soneran vastine Elisa Mobille ja Vodafone Livelle?
   
 5. Bustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  681
  Tykkäykset:
  0
  Näitä on näkynyt nyt viimeaikoina vähän jokaiselta operaattorilta ja varmasti monella käyttäjällä ensimmäisenä on mielessä se, että miten nämä "hienot" brändäykset saadaan hittoon kännykästä normaalia käyttöä häiritsemästä. Näköjään näyttää muuttuvan koko ajan vaikeammaksi jos firmwareen on leiskautettu logoja ym., entiset taustakuvat ja sovellukset olivat vielä helppoja ja SIMmien palveluvalikot eivät myöskään ole suuremmin häirinneet, ei sillä että niitä olisi koskaan tullut käytettyä eli täysin turhia nekin.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Niin no, Soneralla on ollut pitkään suht tasokas wap portaali jossa oikeasti palveluita, puhelin räätälöintejä ja varsinkin softia luureihin on ollut tarjolla pitkää ja varsin monipuolisia (oieastaan onkos edes tullut mitään uutta aikoihin).
  Hommaa on ilmeisesti yritety aina välillä piristellä muuttamalla nimeä tai kokonaisuutta jotenkin säätämällä.
  En edes muista kuinka mones nimi tämä on.

  Vodafoneen tätä voi toki siinä suhteessa verrata että logoa tuodaan luureihin entistä vahvemmin.
   
 7. adapter- Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/1/05
  Viestit:
  472
  Tykkäykset:
  26
  Kova halu olisi oikeasti kehittää Suomen markkinoita. Nokian ja Soneran molempien kanta on se, että afrikkamallien myynti (1101, 1110, 1600, 2600 jne.) on saatava loppumaan. Väkisin ei voi tietenkään ihmisiä pakottaa, mutta askelia eteenpäin on otettava. Suomessa on tällä hetkellä euroopan vanhimpia matkapuhelinkantoja ja mallit eivät kehity mihinkään. Rouva Moilanen pihtiputaalta on ostanut ensin Nokia 3210:n, sitten se vaihtui 3310:aan ja nyt hän ostaa Sonitista uuden 1101:n hintaan 59 €.

  Sonera ja Nokia toivoo, että rouva Moilanen asioisikin asiantuntevassa matkapuhelinliikkeessä ja ostaisi aluksi vaikka Nokia 3220:n ja alkaisi lukemaan Iltasanomat wapin-kautta.

  Erittäin positiivista on, että Sonera kehittää myös uusia palvelukokonaisuuksia. Myöskin sellainen vihjaus tuli, että EDGE ja UMTS verkkoja tullaan piakkoin laajentamaan uusille alueille.
   
 8. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
  Miksi Rouva Moilasen pitäisi lukea uutiset puhelimesta kun lehdestä se on paljon mukavampaa? Ei vanhempi ihmisiä moniakaan kiinnosta tihruttaa pikkunäytöstä uutisia, yms. Sitäpaitsi suurin osa ei osaa ja jos opettaa niin unohtavat samantien. Ei paljon kannata matkapuhelinmyyjän opettaa kun kotia mennessä on jo unohtunut ja asiakkaalla ei kiinnostusta ole muutenkaan.

  Toki Sonera ja Nokia haluaisivat että kaikki käyttäisivät näitä palveluita että raha tulisi enemmän kassaan. Tosiasia vaan on että vanhemmat ihmiset haluavat käyttää puhelinta puhumiseen ja tekstiviestien lähettämiseen. 1100, yms. puhelimet ovat siihen tarkoitukseen enemmän kuin hyviä.

  Toki on hyvä että uutta tekniikkaa tulee ja maailma pyörähtää eteenpäin mutta kaikki eivät halua olla mukana siinä pyörähdyksessä.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Väkisin ei tarvitse , mielestäni osaava myyjä seitsemälle kymmenestä halvimman kysyjälle myy jotain monipuolisempaa (myös niin että ostaja on tyytyväinen), lopuista kolmesta puolet on sellaisia jotka eivät halua (tilapäinen raha?) tai myyjä katsoo tosiaan sen 1100:n parhaaki vaihtohedoksi, suurin osahan ihmisistä ostaa muutoinkin ns. kamerapuhelimen, niille vain pitää myydä tuote paremmin.

  Käytäntö myymälöissä on vain sen,
  asiakas: "jotain halpaa"
  myyjä: "tässä olisi Nokiaa 2600"
  asiakas: "jaa aika kallis (tinkii)"
  Myyjä: "tässä olisi Nokia 1100"
   
 10. Bustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  681
  Tykkäykset:
  0
  Näyttäisi tosiaan SurfPortin etusivua katsellessa juuri siltä, että tämä oli uudistuksen tarkoituksena. A65:n melko yleisellä resoluutiolla 101 x 80 katseltuna sivu on entiseen Plazaan verrattuna hieman pidempi (scrollattavaa runsaasti) ja väliotsikoiden grafiikat epäselvempiä, onneksi melko pian hahmotti, että samat tutut linkit mainosten seasta kuitenkin löytyivät ja alasivuja ei ole uudistettu kovinkaan rankasti, myös yrityssivut vielä käyttökelpoiset.
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Miksi Rouva Moilanen katsoo tekstiTVstä uutisia, vaikka lehdestä olisi paljon mukavampaa?

  En tiedä miten vanhemmat ihmiset liittyvät Rouva Moilaseen? 60-70vuotiaalta lukeminen onnistuu varsin hyvin ja siellä on heitä kiinnostavaa sisältöä (yleistäen)

  Myyjän taito on löytää se mikä asiakas kiinnostaa, ja sen jälkeen kertoa miten luurilla asiaan liittyvää tehdään, jotenkin alkaa kiinnostamaan ja muistamaan.
  Selaimen käyttö on helppoa ja se onnistuu mm. eläkelläisiltä.

  Mitä ilmeisemmin, mutta on muitakin syitä.

  1100:n on hyvä, varsinkin hintaan nähden, siitä kuitenkin puuttuu MMS tuki ja kamera, samoin selain puuttuu.

  MMS tuen tarvitse kaikki, ja sitä tärkeämpi mitä vanhempi ja yksinäisempi ja vanhempi tai jopa vanhus on. MMS yksinkertainen helppo tapa viestiä isoäidillle, äidille , isälle, isoisälle, hetkellisistä tunteista, onnistumisesta, mielentilasta, lomamataksa, uudesta kumppanista jne.

  On tulossa ja uusimmat koneet ovat MMS viestien lähettämisen suhteen kehittyneet, joten monelle MMS viesti voi olla helpompi lähettää kuin SMS.

  Vanhempi henkilö lähettää kuvan ongelmallisesta varaajasta pojalleen, jolloin hänen on helpompi auttaa. Samoin kuvilla voi viestiä kesästä, kukkamaan kukista jne. Kovasta myrskystä ja kaatuneesta puusta jne.

  On myös muistettava että muissakin ikäryhmissä on paljon ihmisiä joille olisi kehittyneemmästä luurista lisäarvoa, samoin on paljon ihmisiä joilla onkehittynet luuri, mutta kukaan ei ole siitä kertonut.
   
 12. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
 13. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Mielestäni uuditunut pankki osio oli hyvä, koska aikaisemmin Sampo pankilla palvelua ei ole voinut käyttää gprs:llä. Ja palvelu on ollut maksullinen, nyt pääsin suoraan sisään tunnuksilla wapin kautta! Loistavaa!
   
 14. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  "MMS tuen tarvitse kaikki"? Esim. minä en tarvitse MMS:ää nykyisellään mihinkään, kaikki kommunikointi onnistuu kyllä ihan perinteisellä puhelulla ja SMS:llä vielä. Ja jos pitää jotain kuvaa tms. siirtää, niin se hoituu sähköpostilla. Vai pitäisikö olla iäkkäämpi henkilö, jotta MMS tulisi välttämättömäksi palveluksi? :)

  SMS:n ja MMS:n välillä on edelleenkin (valitettavasti) sellainen pikku ero, että SMS toimii kotimaassa ja useimmiten ulkomaillakin ilman mitään "ylimääräistä" säätöä. Mutta MMS ei - edes Suomessa - ennen kuin olet laittanut asetuksista MMS:n kuntoon. Ja se taas voi olla kaikkea muuta kuin "helpompi" tehtävä iäkkäämmälle mummelille - kun se on sitä monelle nuoremmallekin kännykkätekniikkaan orientoitumattomalle ihmiselle.

  Tämä on se mielikuva, mitä minulle MMS:stä on jäänyt - eli ei kovin valoisa. Mielestäni MMS onkin vain epäonnistunut välivaihe odoteltaessa sähköpostin tai muun riittävän käyttökelpoisen tavan yleistymistä kuvan ja multimedian siirtoon eri mobiililaitteiden välillä.
   
 15. MEW3

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/2/03
  Viestit:
  904
  Tykkäykset:
  0
  Yks syy vois olla, että tekstiTV on paremmin ajan tasalla. Mistä päästään asiaan, jota olen ihmetellyt ja ihmettelen yhä. Nimittäin wap-uutisten päivitys tahtiin. Se on hidas. On ollut sitä jo monta vuotta joitakin poikkeuksia lukuunottamatta.
  Rouva Moilanen vois katsoa ne hiihtokilpailujen tulokset ja uutiset kännykästäänkin, jos tulokset sinne tulis ajallaan. Toki teksti-tv:n nettiversion saa kännykkään näkyviin se joka tietää ja osaa, mutta rouva tuskin kuuluu niihin. Hänellä olis ollu käyttöä simppelille kännykästä löytyvälle teksti-tv sovellukselle , mutta operaattoreita se ei ole kiinnostanut.
   
 16. MEW3

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/2/03
  Viestit:
  904
  Tykkäykset:
  0
  No älä p*****ele! Miten nyt näin kiireesti?
  Vastahan sitä muutama vuosi sitten EDGE-vermeitä alettiin mastoihin laittaa.
  Kuinkahan mittavasta laajennuksesta on kyse? Jopa kolmen prosentin lisäyksestä nykyiseen? EDGE saadaan toimiin koko Suomessa jopa viidessätoista vuodessa!
  Tosin silloin sitä ei tarvita, koska GSM-verkon alasajo lähestyy...


  Niin ja tämä ei ole suunnattu mitenkään adapteria vastaan. Lyhyesti ja ytimekkäästi: Toivon, että EDGE kattais jo ainakin puoli Suomea, ja tarkoitan maantieteellistä peittoa.
   
 17. Korma

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/8/05
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Nykypäivän wappi on Moilasen mummoa ajatellen hiukkasen vääränlaista informaatiota sisältävä. On Hesaria, on Iltasanomia, Kauppalehteä, lätkäliigan tuloksia, soittoääni- ja taustakuvapuulaakeja jne. Tarvitsisivatko rva M ja hänen kymmenettuhannet kohtalontoverinsa (joita löytyy muissakin ikäluokissa) jotain ihan muuta? Vaikka reseptikansiosivuston, josta loihtii pikapikaa herkut pöytään, jos wanhat sapuskat alkaa kyllästyttää. Tai lähimmän apteekin yhteystiedot. Tai viikon viinivinkin. Tai tietoa koirien ruokavaliosta. Tai jotain ihan muuta.

  Koko wap-maailma vaatisi reipasta sisällön suunnittelun tuuletusta ja monipuolistamista. Valmiita selkeitä paketteja eri kohderyhmille mieluummin kuin wap-portaalien kautta tapahtuvia hakuprojekteja, jotka vaativat aikaa, rahaa, sorminäppäryyttä ja hyviä hermoja.
   
 18. adapter- Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/1/05
  Viestit:
  472
  Tykkäykset:
  26
  Pointtini on se, että Sonera uudistaa ja parantaa verkkoaan nyt nopeammalla tahdilla kuin Elisa tai Finnet. Lisäksi Soneran 3G verkon sisätilapeitto on omien ja tuttujen vertailujen mukaan nyt parempi kuin Elisalla.
   
 19. Panda Vieras

  0   0   0

  Tämähän on hyvä uutinen, ei ole niin montaa liikettä mistä valita puhelinta ostaessaan. Ei tarvitse enää edes harkita Päämiestä eikä Teleringiä.
   
 20. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2171
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Eikai Teleringistä kukaan muutenkaan mitään osta? Käsittämättömät hinnat joissa ei ole tinkivaraa ollenkaan.
   

Jaa tämä viestiketju