Sonera vs. Dna kuuluvuus junassa

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Nynny, 22/4/04.

 1. Nynny Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/11/02
  Viestit:
  488
  Tykkäykset:
  10
  Olen tottunut siihen, että Tampere-Helsinki-välillä Dna-liittymät kuuluvat edes auttavasti. Helsinki-Turku-välillä jouduin vaihtamaan D211:n olleen Dna:n simmin Kirkkonummen kohdalla Soneraan, kun meni hermo kortin jatkuvaan verkosta tippumiseen. Soneran simmillä liittymä ei pudonnut verkosta edes tunneleissa.

  On se uskomatonta säätämistä tuolla Finnet-verkoissa, kun eivät saa edamiaan edes suurinpiirteiseen käyttökelpoiseen kuntoon. Aikaa asian korjaamiseen on kuitenkin ollut yli tuhat päivää, mutta tuntuu että mitään ei tapahdu. Teippaan tohon Dna:n simmiin kymmenen kilon lyijypainon ja viskaan sen Aurajokeen, jahka tästä Turkuun pääsen.
   
 2. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Kuvailemasi ongelma ei ole aina kiinni siitä miten paljon operaattorilla on laitteita verkossa tai ei. No voinee silloin toimia moitteitta jos linkki löyty aina 500 metrin välein. Rantaradalla todellakin dna ei toimi osalla matkaa. Tämä johtuu ihan taajuuspoliittisista syistä. dna:lla on ainoastaan Inkoo - Paimio välillä oikeus käyttää 900 MHz:n verkkoa. Uusissa junissa on ainoastaan toistimet 900 -verkolle, joten siksi Radiolinja ja Sonera toimivat jopa tunneleissa, kun dna ei toimi. Kaapelitkaan tunnelissa ei avita, kun junvat ovat osittain niin faradinhäkkejä. Pääradalla dna:n 900 verkko alkanee jossain Riihimäen pohjois-puolella ja Tamperetta lähestyttäessä loppuu vähän ennen sitä. Kuitenkin Tampereen ulkopuolella taas 900 -alue toimii.
   
 3. Suomen Huippu Vieras

  0   0   0

  Matkustaessani JunaBussilla Seinäjoelta Utsjoelle, huonoin kuuluvuus Soneralla oli pikajunassa Oulun ja Rovaniemen välillä, Intter Cityssä oli varmaan vahvistimet. Ja bussissa kuului muuten vaan paremmin.
   
 4. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Ellen ihan väärin muista niin IC1:ssa on vahvistimet joka paikassa, ja IC2:ssa(ne 2-kerroksiset) yläkerrassa. Pendolinot taisivat olla myös vahvistettuja. Ja vahvistavat siis vain 900Mhz aluetta, kuten aiemmin tulikin jo ilmi.
   
 5. Suomen Huippu Vieras

  0   0   0

  Minkäs takia Intter Cityistä löytyy niitä kännykkäkoppejakin.
  Onkohan niissä oikein super-super-vahvistus.
  Vai onko ne vaan sitä varten, jos haluaa puhua rauhassa.
  Vai onkohan ne entisiä korttipuhelinkoppeja, joista on korttipuhelimet poistettu, ja on pitänyt keksiä niille jotain uutta käyttöä.
   
 6. el_ucca

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/1/04
  Viestit:
  67
  Tykkäykset:
  0
  Vaasa-Seinäjoki-välillä DNA:n verkko katoaa monta kertaa välillä Laihia - Ylistaro (joiden välillä on siis vielä Tervajoki - Isokyrö)

  Radiolinjalla ei ollut muistaakseni mitään ongelmia kun olin heidän asiakkaana pari/kolme vuotta sitten. Ja nyt olen taas vaihtamassa takaisin Kolumbukseen, eli Radiolinjaan, eli Elisaan.
   
 7. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  IC:ssä tietääkseni vahvistus vain ykkösluokassa, IC2:ssa (ja IC:n kakskerrosvaunuissa) businessluokassa, alakerrassa, siinä "keskikerroksessa" ja yläkerran kännykkäkopeissa.
  Pendolinon vahvistuksista ei ole tietoa.
   
 8. Nynny Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/11/02
  Viestit:
  488
  Tykkäykset:
  10
  Pendolinossa ainakin ykköluokka on vahvistettu (silti ei toiminut Dna-liittymä!), muissa vaunuissa vahvistukset on toteutettu http://www.vr.fi/heo/junat/vaunukuvasto.pdf katalogin mukaisesti
   
 9. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Helsinki-Turku -välillä tosiaankin Dna:n kuuluvuus on heikompi kuin kilpailijoilla. Toisaalta muistan kyllä Radiolinjankin pätkineen joskus pahasti jo Helsingin ja Espoon välillä.. Mutta Etelä-Suomeen tuo rataosa on todellakin kuuluvuudeltaan aika hankala, useammastakin syystä.

  Toisaalta tuo on pientä verrattuna siihen mikä on tilanne paikoin vaikkapa täällä idässä Savon ja Pohjois-Karjalan salomailla. Joensuusta kun lähtee junalla lähteen (ei todellakin mitään InterCityjä), niin Viinijärven aseman jälkeen voi käytännössä sammuttaa puhelimen turhaan akkua syömästä. Vasta noin tunnin kuluttua Varkaudessa alkaa taas kenttää löytymään.

  Nuo IC2-junien kännykkäkopit on kyllä ihan näppäriä, joku vahvistimelta vaikuttava laitehan siellä kopin katossa on. Voi tuntua ehkä vähän tyhmältä mennä sinne koppiin puhumaan, mutta toisaalta itse en ainakaan välitä kailottaa asioitani (jos vähänkin pidempi puhelu) kaikkien kuullen.
   
 10. nimezis

  nimezis Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  21   0   0

  Liittynyt:
  18/9/03
  Viestit:
  702
  Tykkäykset:
  11
  Puhelinmalli:
  Hyvä Androidi aina taskussa
  Tässä on lisää hauskaa kartoitusta:
  Matkustaessa h.autolla Vaalimaan kautta Viipuriin ,DNA toiminut jopa Venäjän puolella 2-3km kun RL sammui heti rajan yltäessä.
  Ja palataessa takaisin Nujamaan kautta ,DNA kortti oli kelvoton jopa 10km rajalta Suomen puolella kun RL lähti toimimaan jopa Venäjän puolella. Puhelin oli T610 :)
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ja vaunuissa on eroja muutoinkin, eli ne vanhat vaunut ovat ilmeisesti mm. ikkunoiltaan sellaisia että siellä on vaikea luuria käyttää ja nykyiset ovat vähän radioystävällisempiä.
   
 12. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  On juu, veikkaisin kuitenkin että ne sähkölangat myös muodostavat aika häiritsevät häkin, ainakin Rovaniemelle kun kerran erehdyin junalla menemään kun lennoissa ei aikataulut täsmännyt, niin Oulun jälkeen kun sähköistys loppui niin kuuluvuus parani. Erityisen selkeästi tämän huomasi siitä että radiota pystyi kuunteleemaan puhelimella (aivan toivotonta Helsinki-Tampere välillä), mutta myöskin ihan GSM verkko toimi mielestäni paremmin. Liittymänä siis Sonera, jolla on käsittääkseni pohjoisessa melko hyvä peitto.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuon suhteen asia varsin uskottavaa.
   

Jaa tämä viestiketju