Sonera Sonera vaihtoon? (Puhelinlasku pienemmäksi.)

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja jimhoyle, 29/5/06.

 1. jimhoyle

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/12/02
  Viestit:
  50
  Tykkäykset:
  0
  Pahoittelen jos tämä on typerä viesti. Mutta, olen ollut Soneran gsm-asiakas n. 8 vuotta. Nyt on ehkä tullut aika vihdoin vaihtaa siitä pois kun (puoliksi vähän turhakin) kylkiäislahja ProfitCard on pois pelistä myös.

  DNA Onni olisi ilmeisesti aika fiksu ratkaisu (halpa, varmaan ihan hyvä toimivuus, riittävä asiakaspalvelu jne.).

  Vai onko tällä hetkellä mahdollista saada jollain kätevällä tavalla Soneralta alennuksia? Taannoin alennuksia on tippunut tyyliin 10-20eur kuussa (erinäisistä syistä). Nyt en vaan jaksaisi enää soittaa asiakaspalveluun ja "neuvotella" alennusta, tuntuu aika typerältä.
   
 2. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Tuo Onni on ihan hyvä ratkaisu. Kuuluvuus hyvä eikä eroja enää ole isoihin paitsi jos 3G kuuluvuudesta puhutaan mutta se on kaikilla operaattoreilla vielä keskeneräinen. Aspaankin pääsee läpi jne. Ei tosiaan ole järkeä siinä että joudut soittelemaan S:n aspaan saadaksesi paljousalennuksia, mielummin ota halvempi liittymä.
   
 3. Peetu

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/4/05
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Mitä alennuksia olet saanut? En ole koskaan älynnyt soittaa ja kysyä. Vaikka olen (vielä) kulta-asiakas, en ole saanut mitään erityisiä alennuksia. Netissä mainostetaan jotain yllätyslahjoja (laivaristeily yms.), mutta eipä ole näkynyt. Onko joku saanut?
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  DNA saattaa olla hyvä ratkaisu, jos se toimii käyttöalueella riittävän hyvin, jos et reissaa ulkomailla, tai jos tuttavapiirissä ei ole ulkomailla asuvia tai ulkomailla matkustavia henkilöitä. ja jos ensisijainen ja likiainoa käyttö on puhe ja SMS rajoituksin. Paikkakunnastasi riippuen siellä voi olla hyvää paikallista DNA osaamista joka voi olla hyvä plussa, tämä vaihtelee jonkin verran, kuten muillakin operaattoreilla.

  Kanattaa tutustua Elisan tarjontaa kotiseudullasi, yleistäen turvallisempivaihtoehto, joillain alueilla tiettyjä teknisiä ongelmia, mutta palautetta siellä kuunnellaa, yhtiöllä on ollut verkkopäivityksiä mistä ilmeisesti osa ongelmista johtunut (ja pitää muistaa että kaikilla niitä aina välillä).

  Toki yksi vaihtoehto on pysyä nykyisellä operaattorilla.

  Jos ainoa tekijä on hinta, niin katsele laskureita ja tarjouksia, tosin jos halvin ei toimi tyydyttävästi niin kalliiksi sekin voi tulla.

  Edit: lähinnä typoja.
   
 5. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  no en nyt sanois että elisa on turvallisempi vaihtoehto. parempi kuuluvuushan DNA:lla on kuin elisalla. elisa on ns. cityoperaattori eli ei tahdo kuulua esim. jos lähdet mökille vähän syrjempään tai vaikka metsälle/marjalle... ja DNA:lla on paikallisia asiakaspisteitä luonnollisesti koska DNA on paikallisten puhelinyhtiöiden omistama joten paikalliset puh.yhtiöt myy DNA:ta ja palvelee DNA:n asiakkaita...
  ei kun vaan onnnia kokeilemaan :)
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Heko heko.
  Kenenkähän verkkoa on rakenneltu kasailemalla eri City verkkoja yhteen....

  Toki DNAlla on joitain paikkoja missä parempi "kuuluvuus" kuin Elisalla tai Soneralla, mutta kaikki eivät ehkä siellä sun mokillä vietä lomiaan ja ketä kiinnostaa onko siellä 2 vai neljä "tolppaa", mutta kuten sanoin jos aijemmin mainitut ehdot täyttyy on mainittu operaattori pohdittava vaihtoehto.
   
 7. aimo Vieras

  0   0   0

  Seuraavaksi varmaan väität että Sonera kuuluu Lapissakin heikommin kuin DNA.

  Elisa cityoperaattori? Mitäs tuo oikein tarkoittaa? Valaisisitko tyhmempää.

  Kuuluvuus riippuu paljolti tukiasemien määristä ja niiden lähetystehoista. Soneralla on tukiasemia eniten, Elisalla lähes yhtä paljon, DNA:lla taas selvästi vähiten. Lähteenä Ecositen, Unibasen ja Finnet verkkojen tukiasemalistat. Ja itsekin paljon matkustavana voin sanoa, ettei syrjäseudulla DNA missään tapauksessa ole toimivin.

  Eikös ainakin Elisalla ole hyvinkin laajalti asiakaspisteitä (mm. ElisaShopIt)?

  Olen samaa mieltä kuin sovelias. Jos on pakko vaihtaa hyvin toimivalta Soneralta pois, niin kannattaa selvittää myös Elisan vaihtoehdot.
   
 8. ROS

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/2/06
  Viestit:
  330
  Tykkäykset:
  0
  Loistava kommentti! Meinasin sylkästä aamukahvit näppäimistölle ku luin tän. Elisa cityoperaattori ja DNA kuuluu marjamettässä, oli kyllä päivän repäisy.

  Ihan ekana suosittelisin että jimhoyle nappaisi sen viimisimmän laskun ja syöttäisi siitä irtoavan informaation tänne, siitä voi sitten pikkasen tutkailla hintoja kyseisen laskun kulutuksella.

  Olis muuten TF aika poikaa tähän rakoon;)
   
 9. Nist Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/11/04
  Viestit:
  2131
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  E90 ja Elisa, retroiluun 3310
  ???
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Terävä huomio, olisko unohtunut päivittää tuota tietoa (manuaalinen?), tai ainakin siellä on tuoreempia liittymiä jopa tältä vuodelta.
   
 11. ROS

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/2/06
  Viestit:
  330
  Tykkäykset:
  0
  Toi ei voi pitää paikkaansa, esim. eiks dna lahja-liittymä tullu markkinoille tän vuoden alussa vai oliko se ihan viime vuoden lopussa?!

  Mut nyt ku aloin kattomaan tarkemmin ni tosta laskurista puuttuu soneran netto kokonaan??? Mitä on tapahtunut segetech?!

  PS. Näköjään TF ja Kolumbuksen lopetetut liittymätkin puuttuu, että kyllä sitä joku on päivitellyt sitten 28.5.
   
 12. jimhoyle

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/12/02
  Viestit:
  50
  Tykkäykset:
  0
  En enää taida muistaa, mitä kaikkea vuosien varrella (no, ei nyt NIIN paljoa alennusta, mutta kuitenkin). Kerran ainakin soitin aspaan, ja "neuvottelin", eli käytännössä kerroin kuinka muilla on halvemmat hinnat jne. Ja vastaus oli tietysti "normaalisti emme tee näin" jne., mutta sillä kertaa tuli ehkä n. 10eur/kk alennusta seuraavaksi puoleksi vuodeksi tms.

  Lahjoja/kylkiäisiä on tullut vuosien varrella uunikinnas ja pari-kolme ProfitCardia, ehkä jotain muuta mitä en muista.

  En reissaa erityisen usein, mutta kyllähän tuon täytyy ehdottomasti toimia "normaalisti" ulkomailla tarvittaessa + kavereiden täytyy pystyä soittamaan ulkomailta mulle tänne Suomeen. Kaatuuko DNA nyt tähän?

  Segetech.comin mukaan se Onni tulisi mulle n. 10eur/kk halvemmaksi. Paras olisi varmaan, jos Sonera heittäisi edes jonkun tarjouksen kehiin houkutellakseen jäämään..
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ulkomailta yleensä pystyy soittamaan tuohon päin, suurempi ongelma on se että SMS liikenne takkuaa, jota taasen monet käyttävät ulkomaanliikenteessä. todella ärsyttävä puute.
  En tiedä kk laskutustasi, enkä muuten elintasoasi/talouttasi. 10 euroa voi olla merkittävä tekijä säästäväiselle tai jos eurolle on kovasti ottajia.
  Jos talous ei kaadu tuosta, tai vaikka kaatuisi, niin en suinpäin lähtisi touhuaan ainakaan siirtoa (jos siirtoa ajattelit)

  Ymmärsinkö oikein että tuo 10e oli toisiksi halvimpaan eroa, vai oliko välissä muitavaihtoehtoja, esim Elisa?
   
 14. aimo Vieras

  0   0   0

  Tuskin kaatuu, jos et kovin eksoottisissa paikoissa matkusta tai saa soittoja. Eivät erot kuitenkaan kovin suuria ole.

  Saunalahti tullee varmaan saman hintaiseksi ja se toimii Elisan verkossa. En tiedä Saunalahden nykyisistä roaming-sopimuksista, mutta joka tapauksessa se käyttää kattavia Elisan sopimuksia ja lisäksi sillä oli jossain vaiheessa omiakin sopimuksia. Tämän perusteella sillä olisi kaikkein paras toimivuus ulkomailla, mutta kuka tietää onko näin... ?
   
 15. jimhoyle

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/12/02
  Viestit:
  50
  Tykkäykset:
  0
  Ei siitä puutu Sonera Netto. Pitää vaan laittaa "Näytä vain liittymät, jotka voidaan vertailla tarkasti" pois päältä.

  Onhan tuossa välissä vaikka mitä. Ja kämmäsin, mun piti alunperin sanoa harkitsevani DNA Ilonaa eikä Onnia. Esim. Elisa Oiva on kyllä vain tyyliin 1eur halvempi.

  Saunalahti PakettiPlus tai TuplaPaketti olisi näköjään saman hintaisia kuin Ilona. Vaihdan Ilonaan, PakettiPlussaan, TuplaPakettiin tai en tee mitään.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Saunalahti varmaan monen mielestä ajaa DNA ohi, jos joitain erityisi syitä ei ole.

  Saunalahti on kuitenkin vähän enemmän harrastelijoiden liittymä, siinä on joitain kivoja puolia, joitain ärsyttäviä. Vaikka toimii Elisan verkossase ei välttämättä tee siitä Elisan veroista.
   
 17. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Katso nyt vielä Kolumbuksen pakettiliittymät, käytännössä sama kuin Elisa mutta Ilona/saunapaketti-hinnoilla. Kolumbuksiin saa myös erinomaisia gprs-paketteja.
   
 18. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Jos arvostat toimivaa verkkoa, palveluita ym. tutustu uusiin Soneran omiin pakettivaihtoehtoihin. Mikäli puhut paljon, niin hyviä paketteja löytyy varmasti www.sonera.fi/parempi linkki pakettilaskuruun. Ai niin ja saat 3g puhelimen "kaupan päälle" ;) Mitä mieltä olet?
   
 19. aimo Vieras

  0   0   0

  Eiköhän tuossa tapauksessa Elisa ole parempi vaihtoehto.
   
 20. Sammy81

  Sammy81

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/8/03
  Viestit:
  293
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 5800 & Sonera
  Maku asia toiset tykkää äidistä ja toiset tyttärestä. Laskun loppu summassa tuskin tulee merkittäviä eroja - paitsi jos on "pennin venyttäjä".
  Taitaa olla kahdella isolla tämän hetken linjaus selkeästi poispäin hinnasta, kohti parempi palveluita, jos haluaa halpaa niin Dna on se oikea vaihtoehto - mutta muistanettehan kaksi sanontaa: "halpa ei ole hyvä" ja "köyhällä ei ole vara halpaan".
   

Jaa tämä viestiketju