Sonera uusi palveluiden nimiä ja yleistä ilmettään- miksi?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Anonymous, 27/9/02.

 1. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Soneralta tuli tiedoite, että se uusii palveluiden nimiä ja yleistä ilmettä. Esim. Sonera IN liittymiä kutsutaan vastaisuudessa vain Sonera matkapuhelinliittymiksi ja Sonera Plaza muuttuu myöskin vain nimelle Sonera. Kauppiaille tämä tarkoittaa sitä, että mainoksia, kylttejä, tarrjoja jne. on taas vaihdettava kun vanhoja ei saa enää käyttää. Mutta miksi Sonera tekee tämän? Sonera ja Telia yhdistyvät pian, ehkä jo muutaman kuukauden sisällä, miksi tällainen turha muutos pitää tehdä? Tarkoittaisiko tämä sitä, että uuden yhtiön nimi tulee yksinkertaisesti olemaan Sonera?
   
 2. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9650
  Tykkäykset:
  421
  Ehkä tosiaan (Ruotsin) Telia jatkaa toimintaansa Suomessa Sonerana.

  Voi olla ihan fiksukin ratkaisu ottaen huomioon etteivät monet suomalaiset katsele ruotsalaisia yhtiöitä hyvällä silmällä.
   
 3. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  27
  Haluavat varmaan muuttaa nimet yleistä käytäntöä vastaaviksi. Hyvin harva esimerkiksi on puhunut Sonera In-liittymän ottamisesta, vaan yleensä puhutaan vain Soneran liittymistä. Samaten internetpuolella asiakkaat kysyvät Soneran internetliittymää, vaikka sillä olisikin eri markkinointinimi. Voi tosiaan olla, että yhdistymisen jälkeen Suomessa Sonera ja Telia toimivat tutulla Sonera-nimellä.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  No ei ihan sekotetta, Telia myy matkapuhelin puolen pois suomesta.Sonera ja Fuusio yhtiö Telia Sonera jatkaa suomessa tuotteiden nimen yhdistämistä Sonera nimen alle.
  Onhan varsinkin matkapuhelin puolen tuotteiden "nimeä" / logoa muutettu harvase vuosi, Tämä Sonera in taisi jäädä sitten aika lyhyikäiseksi (ja turhaksi?) jos siitä nyt luovutaan.
  Kokonaan ja vahvasti ruotsalaisia yrityksiä on nykyään paljon tärkeillä toimialoilla ettei taida enään olla isoa vaikutusta.
   
 5. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Toi on kyllä yhtä pelleilyä noiden palveluiden tuotteistamisen / brändien luonnin kanssa! Taas siellä on jollekin konsultille/mainostoimistolle maksettu mansikoita, että otetaan se In siitä pois. No se nyt kyllä oli ihan kuolleena syntynyt nimi jo alun alkujaankin. Tuntuu, että Sonera olis vielä poikkeuksellisen innokas näissä asioissa, vrt. Zed, Soneraplaza... etc.
  Muulta alalta vastaava surkuhupaisa esimerkki on KOP/Merita/Merita-Nordbanken/Nordbanken: muistaakseni siitä Meritan pyörylälogosta maksettiin aikoinaan 50 miljoonaa markkaa - siis pelkästä suunnittelusta. Ja eipä ollut kovin pitkäaikainen sekään.
  Eipä tämä nyt muuten niin paljon vi#¤ttaisi, mutta kun loppupeleissä nämäkin kulut maksaa asiakas!
   
 6. Trex

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  913
  Tykkäykset:
  0
  Mitähän tuo, että Sonera Plazasta tulee Sonera, tarkoittaa?

  Muuttuuko
  a) Sonera Plaza Oy:n nimi tai se liitetään takaisin Sonera Oyj:hin
  b) Sonera Plaza -portaalista tulee Sonera (sekaantumisvaara Sonera Oyj:n sivustoon)
  c) molemmat edelliset
   
 7. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Ja kuinka käyn osoitteen www.soneraplaza.fi. Ei se voi ainakaan jatkaa noin, jos kerran tuo markkinointinimi (yhtiö) yritetään saada pois.
   
 8. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Näin sanotaan tuossa tiedotteessa:

  "Käytännössä muutos tarkoittaa mm. alabrandien, kuten Sonera Juxto ja Sonera Plaza, sekä keihäänkärkien, kuten Sonera IN ja Sonera mBusiness, poistumista käytöstä. Hyvänä esimerkkinä muutoksesta ovat Sonera IN -liittymät, joita nimitetään Sonera IN -termin poistuttua yksinkertaisesti Sonera Matkapuhelinliittymiksi"
   
 9. Trex

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  913
  Tykkäykset:
  0
  SoneraPlazahan on nykyään osoitteessa fi.soneraplaza.net. Jos selaimeen kirjoittaa www.soneraplaza.fi, joutuu automaattisesti tuohon edellä mainittuun osoitteeseen.
   

Jaa tämä viestiketju