Sonera ProData 100megaa

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja tuutinen, 2/6/03.

 1. tuutinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  0
  En tällaista vielä huomannut täällä, eli Sonerakin on nyt sitten muuttanut ProDatansa 100megaiseksi. Kytkentämaksu 8,21e ja kuukausimaksu 18,30e, lisämegat 1,749e.

  Myös Company Data muutettiin samansuuruiseksi.
   
 2. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6931
  Tykkäykset:
  11
  Puhelinmalli:
  Monta
  Tämä siis oli se Soneran "huhuttu" gprs-uudistus.
  Ihan hyvä uudistus sinänsä.
   
 3. casio

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/02
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  hyvä juttu....joku nettinopeutin on myös lanseerattu. Nopeuttaa webbisurffailua jne.

  Pitääkö paikkansa että tuohon Pro Dataan tulee mukaan myös High Speed data?

  -c-

  tuosta nettinopeuttimesta on juttua tuolla: www.sonera.fi/matkapuhelin/nettinopeutin

  "Sonera Nettinopeuttimen avulla tehostat langatonta internetkäyttöä. Ohjelma nopeuttaa gprs-liikennettä ja parantaa näin käyttökokemusta. Nopeutus perustuu siirretyn datan pakkaukseen, jolloin tiedonsiirto nopeutuu ja siirrettävä datamäärä pienenee. Näin Nettinopeutin alentaa myös gprs-tiedonsiirron kustannuksia. Nettinopeuttimen avulla gprs-tiedonsiirtosi nopeutuu keskimäärin 3-4 -kertaiseksi, parhaimmillaan jopa 5-10 -kertaiseksi.

  Nettinopeuttimen käyttö on yksinkertaista. Kun heikennät kuvien laatua tai estät esimerkiksi GIF-animaatioita latautumasta, sivut avautuvat nopeammin. Soneran asiakkaana Nettinopeutin on veloituksetta käytössäsi.

  Parhaimmat hyödyt Nettinopeuttimesta saat asentamalla tietokoneellesi tai Pocket PC –laitteellesi Nettinopeutin-ohjelmiston. Myös palvelinpohjainen (ei vaadi erillistä ohjelmistoa) versio on automaattisesti käytössäsi, jollet halua asentaa Nettinopeutin-ohjelmistoa.

  Nettinopeutin toimii ainoastaan prointernet-yhteysosoitteen kautta, joka on kaikkien Soneran gprs-asiakkaiden käytettävissä."
   
 4. --- Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1690
  Tykkäykset:
  1
  Wow Sonera. Vihdoinkin samaa luokkaa kuin kilpailijoilla.
   
 5. Niko Maekinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  278
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä.. Eli Pro-dataan sisältyy GPRS 100Mb ja Multidata-paketti(hscsd)

  Joo pakko myöntää, että hyvä ratkaisu. Jo oli aikakin, taitaapi Sonera saada takaisin ns.kilpailijaleiriin lähteneitä asiakkaita, elleivät ole jo menneet RL:lle.
   
 6. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Tämä kuullostaa hyvältä. Jos tuo nettinopeutin vielä toimii, niin ehkäpä vaihdan känyn kotikoneeseen kiinni ja käytän nettiä sen kautta.
   
 7. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Jaa...sanoisin että aika hölmöläisen hommaa jos lähtee vaihtamaan tuohon, megahinta on kalliimpi kuin Dna:lla ja kk-maksukin myös kalliimpi mutta megarajoitus on sama. Ojasta allikkoon menemistä. Alan nyt pikkuhiljaa tajuta tuon J.J-75:n epäilyjä, ehkäpä tuossa Dna:n rajoituksessa on todellakin Soneralla sormensa pelissä..

  Jos GPRS:ää käyttäisin, en vaihtaisi, ainakaan Soneraan, mielummin sitten vaikka niin että päivisin Dna:ta, iltaisin Rällää.
   
 8. casio

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/02
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  Tottahan tuokin...minkälainen on denan vastaava "nettinopeutin"...onhan tuo aikamoinen lupaus, jos väittävät surffailun nopeutuvan moninkertaiseksi tuota nopeutinta käytettäessä.

  Eikös tuo tarkoita sitä, että tuota nopeutinta käytettäessä tulee myös kustannussäästöjä, koska se pakkaa tietoa?

  -c-
   
 9. hifi

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  564
  Tykkäykset:
  0
  RL:ltähän tuollainen löytyy, taisi olla nimeltään joku pakkausohjelmisto tms. Tosin taisi toimia vain ja ainoastaan IE:n kanssa. Itselläni ei ole mitään tarvetta tosin tuollaiselle, kun ne eivät P800:sessa kuitenkaan toimi, ja siirtomäärät pysyvät aisoissa... tosin joku MTV3:sen sivu nostattaisi siirtomääräveloituksella äkiä harmaita hiuksia... www.mtv3.fi/formula 1 sivua luin viime viikonloppuna, ja yksi lataus oli aina noin 100 kiloa... no, onneksi hotmail ja yahoo ovat kevyempiä.
   
 10. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1485
  Tykkäykset:
  1
  Valtavalta kähminnältä tuo vaikuttaa. Nyt tuntuu siltä että aluksi oli monopoli, joka ei toiminut. Sitten tuli duopoli kovalla rytinällä, ei tuloksia. Seuraava vaihe on oligopoli, vai mikä lienee, toimii kunnes muutavat eivät pidä ja homma menee taas överiksi. Tämä uusi hinnoittelu siis vaikuttaa vähän kartellilta. Näin ainakin alkuunsä hyvin vahvasti näyttää.

  Mitä tuohon nopeuttimeen tulee niin itse olen ymmärtänyt sen olevan osittain vitsi. 'Koneidensa päivittäjille' siitä ei ole apua. Ainoa mitä siitä saa etua on tavalliset surffaajat. Käsittääkseni tieto siis pakataan kuten täällä on mainittu. Siinä ei ole mittään uutta. Uutta on se että kuvista ei välitetä kaikkea tietoa, kuitenkin niin että ihmissilmä ei huomaa suurta eroa. Aiemmin on mainittu että gif -animaatiot voidaan poistaa. Tästä taas ei ole suurta hyötyä ohjelmien päivittämiseen, iso-imagen hekijoille ja streemaajille.
   
 11. Janiz

  Janiz Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/4/03
  Viestit:
  235
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  +358 40 190 5151
  Tripoli :D

  No ei.. kyllä minä otan tuon Soneran Pro Datan, koska olen niin äärimäisen laiska että en jaksa veivata edestakaisin simmiä koneeseen. Ja mitään DNA:ta en todellakaan ota puheliittymäksi. Sen verran ilkeitä kokemuksia oli laskutuksesta sekä asiakaspalvelusta yleensä että nevah again :)

  [/i]
   
 12. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9649
  Tykkäykset:
  421
  Hienoa homma varmasti Soneran GPRS-palvelua hieman rankemmin käyttäville.

  Mutta jos tämä on Soneran mielestä "kova juttu" tai "suuri mullistus", niin aika huumorilinjoilla ollaan. Kysehän on (ainakin tässä tapauksessa) vain hintojen tarkistamisesta tiukan kilpailun paineessa, ei mistään irtiotosta tai strategisesta suunnan muutoksesta.
   
 13. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  Tää nyt on taas "heitto" ilman todellisuutta. Sonera ei ole mainostanut hintamuutosta mitenkään.
   
 14. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9649
  Tykkäykset:
  421
  Mistä moinen purkautuminen?

  En ole väittänytkään Soneran mainostaneen missään. Perustin arvioni siihen, että Sonera on aiemminkin väittänyt muuttavansa hinnoitteluaan radikaalisti, mutta käytännössä se on usein jäänyt lähinnä puheiden tasolle (minimaalisia muutoksia käyttäjän/asiakkaan näkökulmasta).
   
 15. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  ??
  Purkaudun kyllä ihan eri tavalla mutta se siitä..

  Mutta kerro nyt vaikka sitten missä Sonera on kertonut muuttaneensa hinnoitteluaan radikaalisti? Ja jos tämä muutos on sun mielestäs minimaalinen niin olisko pitänyt saada ilmaiseksi vai? Mun mielestäni muutos on suuri.
   
 16. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9649
  Tykkäykset:
  421
  Esimerkiksi DUO-liittymien kilpaileviin verkkoihin menevien puheluiden päivähinnoittelun yhteydessä mainostettiin oikein räväkästi prosentuaalisia alennuksia. Kuitenkin päivähinta kilpaileviin operaattoreihin jäi edelleen esim. RL Aina -liittymään verrattuna korkeaksi. Kysymys on tietysti pitkälti näkemyseroista. Varmasti alennus oli prosentuaalisesti suuri verrattuna Soneran aiempaan hinnoitteluun, mutta verrattuna (joidenkin) kilpailevien operaattoreiden hintoihin oli alennus käytännössä mainostemppu (ja osittain kiihtyvän kilpailun sanelema pakko).

  Mikäli on (ammattimainen) GPRS-hevijuuseri, niin Soneran hinnoittelun muutos on varmasti tervetullut, mutta suurimmalle osalle käyttäjistä aivan turha.

  Edit: Muokattu viimeisen kappaleen alku oikeaksi.
   
 17. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  Ei tätä palvelua ole edes tarkoitettu tavallisille käyttäjille, lienee kait selvä juttu. Siksi palveluita on erilaisia.
   
 18. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Tämä on positiivista, voin viimein heittää vesilintua DNA:n kakkosliittymälläni.

  Minulla on ollut DNA käytössä omaan piikkiin siksi, etten ole halunnut/voinut paukuttaa Company datalla gprs:ää kovinkaan paljon työsuhdeliittymällä, mutta eiköhän tuo 100 Mt/kk yleensä riitä 7650:n ym. kanssa.

  Yksityisasiakkaiden hinnastosta muutos jo löytyykin: http://www.sonera.fi/CDA.FI.Article...dLevelId=759_719_332_&hierarchyId=759,00.html

  Vaan mainitaanko tämä jo jossain yrityshinnastossakin?

  t. tero
   
 19. Trex

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  913
  Tykkäykset:
  0
  Hienoa! Sonera osaa vaihteeksi näyttää, ettei se eio luovuttaa ilman taistelua. :)


  OT:
  Toisaalta Duo-liittymät on RL Aina -liittymää halvempia iltaisin ja viikonloppuisin.
   
 20. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9649
  Tykkäykset:
  421
  Mutta huomattavasti vähemmän päivähintojen erotus. ;)
   

Jaa tämä viestiketju