Sonera liikkuva laajakaista - millä nettitikulla?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja torben, 15/1/10.

 1. torben

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/2/06
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  Soneralla on peräti neljä nettitikkua, joista valita. Hakusessa olisi laite, joka toimii XP:ssä ja Vistassa luotettavasti taustalla ja osaa muodostaa yhteyden heti kun kone käynnistyy normaalisti tai standbyn tai hibernaten jälkeen. Tavoite olisi siis korvata nykyinen ADSL ilman että käyttötottumuksiin tulee mitään muutoksia.

  Arvostaisin siis käyttökokemuksia. Onko tikuilla käytännön eroja?

  P.s. ilmeisesti 24 kk sopimuksissa on nykyisin pakkokytketty F-Secure eli hinta on muutaman euron kalliimpi kuin aiemmin (jolloin taas Sonera ei antanut palvelua testata)
   
 2. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
  Ei ole mitään pakkokytketty F-Securee Sonera langaton laajakaistassa. Minulla ainakin tuo E1762 toimii hyvin, on tuota Nokiaa myös sivulla kehuttu.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tavoite kuullostaa aika kovalta, jos sinulla ei aivan rupunen pätkivä ADSL jollain onnettomalla USB ADSL modeemilla niin tavoitet voi jäädä enemmän tai vähemmän kaukaiseksi.

  Raudanosalta tuohon purkiessä voisi lähteä liikkeelle jostain 3G reitittimestä, ei se GPRS yhteydestä tee ADSLää.

  Perinteisesti edullisista Huawei:t ovat aika turvallisia, niitä Soneran listoilla taitaa olla ainakin pari. E230 varmaan ihan kohtuuturvallinen valinta.

  Nykyään Soneran tikut tukevat 9003Gtä, mutta vielä on tarjolla pelkkiä HSDPA tikkuja, ilman HSUPA tukea, ne kannattaa kiertää, vaikka operaattori ei jälkimmäistä tuekkaan.

  Eli varmista että HSPA tuettu kumpaakin suuntaan (HSDPA ja HSUPA)
  Varmista ajurituki, eli eksoottisempia versioita voi vähä karsastaa. Yleisimmistä tikuista on aika paljon juttua foorumilla, lukase niistä kokemuksia.


  Soneran myös Nokian nimellä myytävää tikkua, siinä nopeat datatuet, joten kahdenvuoden aikajänteellä kallistaa valintaa siihen. laitteesta löytyy omat ketjut, jotka kannattaa lukasta. esim ajuritukien kannalta.

  Jos tavoittelet ADSL käyttökokemusta, niin mieti reititintä, jos ihan oikea tuntuu kalliilta, niin sitten jokin erillinen purkki johon tuon tikun voi tökkästä.
   
 4. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
 5. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
  Katos vaan nykyään ainakin verkkokauppa sitä tyrkkää "tarjouksena"...
  https://kauppa.sonera.fi/yksityisille/raatali/liikkuva_laajakaista.aspx

  Sinun kannattaa ehkä katsella muita tarjouksia, kysyä Soneralta vaihtoehtoo tai vaan odottaa...

  Saa tosin tuostakin ns. "mokkulan" ainakin kotikäyttöön -> Huawei ETS6630 pöytä 3G puhelin ja " Sonera tarjous, uuden Minun Sonera -liittymän avaajalle hintaan 9,90 €/kk (Data Kuukausi perusnopeus 512 kbit/s)".
   

Jaa tämä viestiketju