Sonera Sonera kytky ongelma

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Tpo, 27/6/09.

 1. Tpo

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  74
  Tykkäykset:
  0
  Tilasin soneralta 6220 classicin, mutta vahingossa lähettivät 3120 classicin. Palautin sen soneralle, mutta menee kuulemma 1-2 viikkoa, että saavat tuon 3120 classicin poistettua tiedoistaan. Eli en saisi uutta puhelinta otettua tähän nykyiseen liittymään 1-2 viikkoon. Kuulemma, jos haluan heti uuden puhelimen niin minun pitäisi ottaa uusi liittymä. Eli kysynkin, että, kun otan uuden liittymän niin voinko sulkea sen sitten, kun vanhan liittymän tiedoista saavat poistettua tuon 3120 classicin? Vai onko sitä uutta liittymää pidettävä se 24kk? En jaksa soneralle enään soittaa niin siksi kysyn täällä, jos joku sattuisi tietämään. Sorry, jos oli epäselvää tekstiä.
   
 2. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2172
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Älä ota uutta liittymää, siinä käy kuitenkin niin että sitten saat maksaa molempia sen 24kk. Toisekseen huolehdi että Sonera hyvittää kk-maksuista tämän ajan mitä joudut odottelemaan.

  1-2 viikkoa, sehän on oikeastaan aika nopeasti hoidettu parin päivän hommaksi kun Sonerasta puhutaan;)
   
 3. Tpo

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  74
  Tykkäykset:
  0
  Niin sehän tässä pelottaakin, että ne ei suostukkaan sulkemaan sitä uutta liittymää.
  On ne hyvitystä luvannu mokailuistaan.

  En tajua, että miten nykyaikana voi tuollaiseen asiaan mennä noin kauan. Pitäisi vaan tiedoista poistaa tuo väärä puhelin minkä lähettivät. :)
   
 4. Matta

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/07
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Et tule tuohon varmastikaan luotettavaa vastausta saamaan täältä (asiakaspalvelussakin voi vaatia oikean ihmisen löytymistä). Normaalitilanteessa tuo ei liene mahdollista (puhelimen kytkypaketin siirtäminen eri liittymään), vaan vaatisi joltain manuaalista korjailua järjestelmiin. Periaatteessa voisi olla mahdollisuuksien rajoissa "hyvityksenä virheestä", mutta tarvitsisit jonkun lupautumaan asian hoitamaan sitten kun olet uuden luurisi saanut ja nykyvirhe on korjattu. Ja todennäköisyys että jokin menee pieleen ja joudut sitä sitten setvimään on vähän pelottava.

  Käytännössä ehdottaisin vielä yhtä soittoa aspaan tuota kysellen. Ja jos/kun ei tunnu onnistuvan, yrittäisin (asiallisesti) kinuta jonkinlaista hyvitystä heidän virheestään sinulle aiheutuneesta vaivasta (esim. väliaikaisen luurin hankinta). En tiedä Soneran käytäntöä tuohon, mutta kuukausimaksuhyvitykset tai palveluita maksutta kesäksi käyttöön olisi mielestäni ihan kohtuullista. Riippuu tietty paljon kaverista luurin toisessa päässä ja miten hyvin onnistuu sanansa asettelemaan.
   
 5. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Tee summasta, jonka koet olevan väärin laskutettu, ehdottomasti reklamaatio ja tarvittaessa vie asia kuluttajaneuvojalle. Aina ei voi voittaa, mutta aina kannattaa yrittää.

  Aina ei enemmän maksamalla saa parempilaatuista palvelua.
   
 6. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29301
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Siis kaikki kulut jotka ovat tulleet asian oikaisemisesta on mielestäni korvauskelvollisia. Eli jos jotain kytkentä tai toimitusmaksuja perivät niin niitä ei mielestäni tällaisessa kohtaa tarvi maksaa koska käyttäjä ei ole virhettä tehnyt.

  Yllättävän kauan kyllä vie tällaisen asian käsittely. Ei pitäisi kesälomien noin pahasti näkyä palvelussa.
   
 7. Tpo

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  74
  Tykkäykset:
  0
  Eivät uskaltaneet luvata, että sen uuden liittymän voisi sulkea sitten, kun saan tuosta nykyisestä liittymästä poistettua sen väärän puhelimen :(

  Eli ei auta, kuin odotella. Tai ottaa vaimon nimellä kytkyluuri. Kun vaimolla on telefinlandin liittymä ja, jos se ottaa siihen liittymään kytkyluurin niin enkös minä sitä pysty käyttämään soneran kortilla?

  Hulluksi tässä tulee, kun joutuu odottamaan mokomaa puhelinta. :D
   
 8. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  siirrä se numerosi toiselle op:lle niin saat luurin heti ja mahdollisesti halvemmallakin :)

  ellei sitten tässä ole nyt esteensä se että siitä 3120:Sta kerkesi napsahtaa jo määräaika päälle?
   
 9. Tpo

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  74
  Tykkäykset:
  0
  Kerkesi tulla 24 kuukauden määräaika. :D
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Siirtoon menee viikko, edellyttäen että siinä vaiheessa vanhalta operaattorilta on saatu kytky-määräaikaisuus purettua.

  Se ei toista operaattoria estä antamasta kytkylaitetta, vaikka liittymän avautumsiesta ei olisikaan hajua, toinen asia sitten mikä operaattori noin tekee ja millä ehdoilla.
   
 11. paanos

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/10/03
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  muoks
   
 12. paanos

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/10/03
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  Laitetaanpa tähän threadiin tällainen kysymys, kun en uuttakaan viitsisi luoda.

  Eli käytössäni on nyt ollut vuoden verran Nokia 6700 Classisc-puhelin, jonka ostin Gigantista. Tuolloin sain siitä muutaman kympin alennusta, kun tein kahden vuoden laitesopimuksen Soneran kanssa. Mitä tämä nyt käytännössä tarkoittaa?
  Maksoin puhelimen silloin kerralla pois, joten voinko nyt kuitenkin myydä sen vaikka laitesopimusta on vielä vuosi jäljellä? Eihän puhelin kuitenkaan ole kytky sanan varsinaisessa merkityksessä, koska olen sen jo ostopäivänä maksanut. Tarkoittaako tuo kahden vuoden laitesopimus tässä tapauksessa sitä, että sitouduin olemaan Soneran asiakas kaksi vuotta, oli matkapuhelimenani mikä tahansa laite?
  Hommasin uuden HTC:n ja myisin mieluusti tuon alta pois.
   
 13. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  Itsehän juuri tuossa kirjoitit että "tein 2 vuoden laitesopimuksen Soneran kanssa", joten teit 2 vuoden kytkysopimuksen. Puhelin on omasi heti sillä hetkellä kun siitä sopimuksen teit, ja vaikka maksoit sen kerralla (vrt. 24kk aikana kk-erissä maksamiseen) niin sopimuksesta et pääse eroon ennen kuin sopimuskausi on tullut täyteen.

  Mille numerolle teit sopimuksen tuosta HTC:stä, samalleko kuin aikoinaan 6700:lle? Jos näin, tekemäsi sopimus 6700:lle on päättynyt ja saat sille purkukoodin.
   
 14. paanos

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/10/03
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  HTC:lle en tehnyt mitään sopimusta. Ostin sen verkkokaupasta ja laitoin Nokiassa olleen Soneran SIM-korttini sisään ja kaikki toimii.
  Ilmeisesti tuo käyttämättömäksi jäänyt Nokia ei ole operaattorilukittu tai muutakaan, eli voin sen normaalisti myydä.
  Täytyypi tuota purkukoodia mennä kyselemään Sonera-liikkeestä, jos sellainen vaaditaan.
   
 15. Kaljamaha

  Kaljamaha Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/3/07
  Viestit:
  7575
  Tykkäykset:
  1172
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  No mutta eihän se operaattorilukituksen mahdollinen olemassaolo noin selviä. Tietenkin se Soneran simmi toimii muissa lukitsemattomissa luureissa.
  Sinun täytyy kokeilla siihen Nokiaan jotain Elisan tms. korttia sisään. Sillain saat lukituksen selville, jos sitä on.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kyse on kytkystä sanan varsinaisessa merkityksessä, eli laitteen hinta oli riippuvainen liittymän hankinnasta, eli kytky voi olla käteiskauppa ilman määräaikaista liittymää,tosin usein parhaat kytky hintaedut tarjotaan monesti määräaikaisissa sopimuksissa.

  Olet ilmeisesti tehnyt kahdenvuoden määräaikaisen sopimuksen ja olet sidottu Soneraan tuon liittymän osalta sen parivuotta, ellei sopimusta pureta. (riippuen sopimuksesta (pitkälti sopimuksen tekoajankohdasta) niin se voi olla mahdollista purkaa)

  HTC:n saat myydä jos HTC on sinun. Aijemmin mainitun Nokia 6700 C:n saa myös myydä pois jos laite on sinun, yleensä Soneran kytkyissä laite siirtyy asiakkaan omistukseen sopimuksenteko hetkellä, tai ensimmäisen (laite?) maksun jälkeen (joku sanonut että nykyään jälkimmäinen)

  Jos laite on lukittu (lähinnä Soneran iPhonet), ei lukitusta saa purettua ennen kytkysopimuksen päättymistä. Lukitus sinänsä ei ole este myydä laitetta. Edes Soneran sopimus taida kieltää laitteen käyttöä toisella laitteessatoimivalla liittymillä.
   
 17. paanos

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/10/03
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  Kiitän avustanne.
   

Jaa tämä viestiketju