Sonera Sonera Kotinumero

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja veppis, 5/3/10.

 1. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  http://www.sonera.fi/puhelin+ja+liittyma/kotipuhelin/kotinumero

  En huomannut vielä keskustelua oheisesta liittymästä. Nyt Sonera on vihdoinkin herännyt puolustamaan omaa reviiriään ja toisaalta hankkimaan asiakkaita muiden lankaoperaattorien tonteilta.
   
 2. totopiiri

  totopiiri

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/09
  Viestit:
  105
  Tykkäykset:
  11
 3. Rompe

  Rompe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/5/03
  Viestit:
  1344
  Tykkäykset:
  33
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z1 Compact
  Millä meinaat raahata laajakaistaliitymääsi mukana? :)
   
 4. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Joo eli jos verrokkia haetaan niin Saunalahden Kotipuhelin olisi oikeampi vaihtoehto. En kuitenkaan ensimmäisenä ajatellut tästä mitään hinta- tai operaattoritaistoon keskittynyttä ketjua vaan yleisesti mielipiteitä palvelun saatavuudesta ja toiminnasta.
   
 5. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Vanhemmillani ollut tuo nykyinen Saunalahden Kotipuhelin käytössä jo useamman vuoden (olisikohan joku 4-5 vuotta), tosin aiemminhan sitä markkinoitiin eri nimellä muistaakseni, mutta idea on pysynyt samana. Ongelmia ei tänä aikana ole kuulemma ollut.

  Tähän verrattuna tuo Soneran vastaava ei tuo mitään lisää, muuta kuin laskun loppusummaa. KK-maksu näyttää olevan puolet suurempi.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Vanhemmillesi ei välttämättä tuo mitään lisää, mutta kyse on kuitenkin aika isosta jutusta, vihdoinkin Sonera valikoimassa vastaavan tyyppisen palvelun, jota varmaan moni odottanut pitkään.
  Tuskin heistä tai muistakaan monikaan odotti samoja saatika halvempia hintoja.

  Toiveita ehkä jäi liittymän palveluihin, varsinkin puhelun edelleen siirtäminen näyttää puuttuvan, josta tulee mieleen että ei ole haluttu astua firmatuotteiden varpaille, mutta silti sen voisi lisätä. Taitaa puuttua myös SMS , Data, Fax jne. ja tietenkin multiSIM olisi tähän tuotteeseen paikallaan.

  Vahvoilla on sitten verkossa.

  Koodi:
     
     Sonera,  :  SL,  :   DNA
  KK  2.95e   : 2.95e  : 3.00e
  Lanka 9,9 s/kpl+: 9.9s/kpl+: 9.9s/kpl +
     2,39 s/min: 1s/min (1: 1.5s/min tai (7.9s/min kauko)
  Matka 9,9 s/min : 9.9s/min : 9.9s/kpl + 7.9s/min
  SMS       :     : 7.9s/kpl
  Data      :     : 1.5e/MB
  Liitty-     :     :
  mis  3,90e   : 3.9e(2  : 2.9e?
  
  1) siis SL Matka
  2) muulata kuin netistä
  
  DNAlla FAX ja Data avausmaksut 
  Edit: 22.4.2010, Soneran kk maksu oli muuttunut 5.95e -> 2.95e
  
  Hinnat voi olla väärin, tarkistakaa ja korjataa, en aivan varman onko minuutti vai sekuntti veloituksia kenelläkin mikä
   
 7. Kerppis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/12/09
  Viestit:
  313
  Tykkäykset:
  43
  Mitä tarkoitat tällä kommentilla?
   
 8. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7565
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Sonera tulee vähän myöhässä. Yrityksen kupariliittymä kerettiin kuukausia sitten vaihtamaan Saunikselle. Hyvä on että Sonerakin alkoi palvelua lanseeraamaan. Kk-maksut kuin tuossa kuparissa oli suorastaan hirveät.
   
 9. gogland

  gogland Mr Vip

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  6895
  Tykkäykset:
  3493
  Puhelinmalli:
  MOTO G5S plus
  Laajakaista aina mukana, Saunalahti nettipuhelin ladattuna Noksun E51:seen, voipi sitten soitella vaikkapa Tallinnasta Saunalahden liittymiin. Eikä maksa mitään.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  uskon että Soneran Kotinumero myy jos myyjät sitä myy, jos sen kk maksu olisi 2.99e, tai 5.99e multisimmillä - niin se olisi melkeinpä hitti.
  Nyky hinnalla sama tulos varmaan syntyy paljon pienemmällä myynnillä.

  Pitää kuitenkin muistaa että halpaahan tuo on verattuna kuparin päässä olevaan liittymään, vaikka laskisi puhelimen hankinnan ja sen sähkön.
  Taitaa olla ainoa jolla toimii koko Soomessa (mukaan luekien itsehallintoalueet), (pois lukien katveet), ja peitoalueen osalta yleistäenkin vahvoilla.

  Tosin tuon tyyppiset liittymät yleensä asennetaan puolikiinteäesti, joten moneakaan ei kiinnosta miten toimii jossain muualla, pääasia että toimii käyttöpaikalla, helpottaa tietenkin jos ei tarvi lisäantenenita viritellä.

  Saunalahden nettipuhelun on kuitenkin VoIP tuote, pelaa eri sarjassa, yhteistä tosin lanka numero. joku (moderaattori ? )voisi kaivaa tuota liittymää ja muita VoIP ketjuat ja linkittää ne tänne.

  Edit:
  Juttu rönsyilee ulkomaan puheluihin, VoIP palveluihin ja muihin, joten kotinumero varmaan herättää niitäkin asioita mieleen, niin pikaisesti löydettyjä ketjuja

  Skype Suljettu epästandarti VoIP palvelu, nykyään natiiveja mobiili clientteja saatavilla, mm. Symbianille., saatavilla sisään ja ulos numeroita eri maihin, tiettävästi ei numeron siirettävä

  Saunalahti Kotipuhelin SL:n GSM pohjainen lankaverkon palvelu (siis ketjun aiheen mukainen)

  Cubio ketju, jossa myös juttua VoIP palvelusta. Numeron siirettävä

  Saunalahti nettipuhelin SL:n VoIP palvelu. Numeron siirettävä, niin halpa että kannattaa ehkä ottaa vaikka ei pahemmin tarvisi. halpa soitonsiirto SLn GSMään.

  Wippies Vähän ohi aiheen, mutta liittyy SL:ään, VoIPiin, kannattaa lukea jos vaikka Push To Talk kiinnostaa. PTT / POC

  Hintavertailu: ulkomaanpuhelut Ketju pomppi välillä ulkomaan puheluihin ja VoIPiin, jotka monella liittyvät vahvasti yhteen.

  Saunalahdelta Suomen ensimmäinen MobiiliVoIP-palvelu, UMA Käytännössä jo kuollut palvelu, jonka olisi ehtottomasti toivonut yleistyvän ja voivan hyvin. (UMA vaati sitä tukevan päätelaitteen, systeemin idea on siirtää GSM liikenne netin yli, )


  Jotain varmaan puuttui, mieleen tulee ainakin ketjut Soneran VoIP:ista ja DNA Kotiluurista (lanka numeron GSM tekniikalla) Jostain syystä tuo DNA kotiluuri on saanut yllättävän vähän huomiota vaikka on vahva tuote verrattuna paljon enemmän puhuttuun Saunalahden tuotteeseen.
   
 11. gogland

  gogland Mr Vip

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  6895
  Tykkäykset:
  3493
  Puhelinmalli:
  MOTO G5S plus
  Meillä kotona langaton verkko, modeemina Tele Well 520 jossa myös mukana voip. Lankapuhelinlaite kytkettynä modeemiin. Ei tarvi olla tietokone päällä puhuakseen SL: den nettipuhelimella. Taikka kännykällä jossa wlan. Voi olla että painii eri sarjassa, mutten ole huomannut mitään puheluiden pätkimistä. Eikä minulla ole mitään salattavaa, josko joku kuuntelee puheluita. Mutta tällä yhdistelmällä, olen soitellut jo pari vuotta, eikä modeemin kerta sijoituksen jälkeen ole paljoa tarvinnut maksella.
  Minusta tämä Soneran koti numero vaikuttaa aika kalliilta. Perusmaksukin on tosi iso.
   
 12. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Nettipuhelin vaatii kuitenkin sen laajakaistayhteyden tai vaihtoehtoisesti nopean 3G-yhteyden, jotta äänenlaatu pysyy riittävän laadukkaana sekä mahdollisesti reitittimen tai sovittimen päätelaitetta varten kuten tuossa vaari_vaan tapauksessa. Palvelut eivät mielestäni verkkojen tässä kehitysvaiheessa kilpaile suoraan keskenään. Hintakysymys on tietysti jokaisen katsottava omalla kohdalla, mutta en nyt heti tuomitsisi kalliiksi. Kuukausimaksu voisi olla hieman edullisempi, mutta ei sekään paha ole jos verrataan lankaliittymien kuukausimaksuihin.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuolla ylempänä vertailua, muuten suht kuosissa, kk maksussa eroa on noin 3 euroa , ei iso raha, mutta prsonettuaalisesti melkein sataprosenttia enemmän kuin noilla kahdella muulla.

  En usko että kuitenkaan tuo nousee suoraan ongelmaksi, enkä usko siihen että noista asiakkaita kalastelevat, vaan tarkoitus tarjota vaihtoehtoa omille lankanumero asiakkaille, jolloin kk maksussa hinta etua parista eurosta jopa pariinkymppiin. puhelu hinnat taitaa olla aika identtiset (alue eroja voi olla) konserni kuparilangan hintoihin verrattuna.

  Joten moni saattaa pitää tuota kk-maksuakin varsin kohtuullisena. Pitää kuitenkin muistaa että ne joille kuparin kk maksu on ollut ratkaiseva ongelma, ovat vaihtoehdot katsastaneet.

  Mutta... Soneralla varmaan hintaa mietitty, mutta jos joku pohtii lankanuemerosta luopumista, niin kolme-euroa kuussa olisi paljon pienempi kipukynnys, kuin n. kuusieruoa, jälkimmäinen kohdalla asiakas jo laskee että kyse noin 70e menosta, jos päätös luopumisesta on tehty, niin ei ole ihan huuto juttu myydä SIMiä.
   
 14. 318

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/9/09
  Viestit:
  77
  Tykkäykset:
  0
  Jos ei ole jotain todella erityistä kuuluvuuseroihin perustuvaa syytä valita såneraa, niin täytyy kyllä olla todella pehmyt pää jos tuolla hinnoittelulla valitsee ruotsalaisen operaattorin, kun kotimaisilla on huomattavasti halvemmat hinnat ja monipuolisemmat palvelut.

  Hinnastosta en huomannut edes soitonsiirroista mainittavan mitään, normihinnankohan siitäkin ryöstävät?
  Mulle tulee kaikki "lankanumeroon" soitetut puhelut täysin ilmaiseksi soitonsiirrolla Gsm-liittymään kk-maksuttomasta Saunalahden Nettipuhelimesta, ja sama 0-hinta on voimassa myös kk-maksullisen Gsm-Kotipuhelimen käyttäjille.
   
 15. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Jos talouden tai yrityksen muutkin liittymät ovat Soneralla, niin ei välttämättä kannata lähteä yhden liittymän vuoksi sooloilemaan. Jos vetoaa huomattavasti halvempiin hintoihin ja monipuolisempiin palveluihin yleisesti ottaen niin kannattaa laittaa mukaan muutama järkevä esimerkki ettei mene pelkäksi henkselien paukuttelemiseksi. Muutenkin käyttäisin varovaisempia sanamuotoja kommentoidessa toisten operaattorivalintoja.

  Soitonsiirron hinnoista ei tosiaan tietoa ollut, mutta joku innokas varmasti laittaa siitä kyselyä Soneran suuntaan. Mikäli matkapuhelinverkon peruskuvion mukaan mennään niin siirrot ovat maksuttomia Soneran lankaverkon ja Soneran matkapuhelinliittymien välillä, joten silloin ei Saunalahti soitonsiirtoviritelmineen tuosta mitään etua saa. Mikäli soitonsiirto on aina maksullinen niin se on tietenkin selkeä miinus. Jos taas verrataan Kotinumeroa Kotipuhelimeen niin valintaan vaikuttavia asioita ovat hinta, kuuluvuus, palvelun toimivuus ja asiakaspalvelukokemus. Jokaisella lienee em. omat käsityksensä ja vaatimuksensa.

  P.S. Sonera kirjoitetaan ihan tavallisella oolla, ei ruotsalaisella. Vaikka senhän sinä oletettavasti jo tiesitkin.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kyse kuitenkin "lankapuolen" tuotteesta, joissa perinteisesti soitonsiirrotmaksavat hinnaston mukaan.
  Saunalahdella on periaatteessa samoin, mutta Saunalahden GSM:ään veloitukseton.
  VoIP palvelu joka tänne kiskotaan joka toisessa viestissä on SLllä soitonsiirrot samanhintaisia kuin soittaminen ko. numeroon.

  SL ja muiden hinnat tuolla aijemmin jo ovatkin

  Kummaltakin puuttuu FAX, data ja SMS. Soneralta mainittu soitonedelleen siirto ja kolmenneuvottelu, joka ehkä on SLllä.

  Joillakkin on vain sellainen käsitys että kaikki käyvät jossain halpahallissa ja pitävät muita jotenkin idiootteina.

  Tele asiat ovat kuitenkin monelle sellainen asia että se palvelu ratkaisee, eli käytetään sitä mitä oma kauppias palvelee. usein jopa halvempaa.
   
 17. 318

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/9/09
  Viestit:
  77
  Tykkäykset:
  0
  Eli veppiksen arvelu maksuttomista soitonsiirroista ei pitäisi paikkaansa?
  Saunalahdella myös Voip-palvelussa soitonsiirto on käytännössä maksuton, koska 0 euron kk-maksuun sisältyy 3000 minuuttia puheluita SL;n Gsm-liittymiin.

  En koe olevani halpahallien asiakas, soneran tapauksessa pidän asiakkaita idiootteina lähinnä siitä syystä, että ruotsalainen omistus käyttää häikäilemättömästi hyväkseen monopoliasemaansa ja ne jotka ovat vapaaehtoisesti soneran asiakkaita hyväksyvät teliasoneran toiminnan lompakollaan.
  Saa olla vapaasti eri mieltä, eipä paljon haittaa....
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok, sori en tajunnut että vahvaa tunnetta mukana, ymmärrän kyllä että että mielessään joskus leimaa asikkaatkin ja joskus se ääneenkin lipsahtaa.
   
 19. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Ainoa monopoli joka Soneralla (historiallisista syistä) enää Suomessa on liittyy maaseudun lankapuhelinverkkoon. Puheista päätellen joko sinä tai läheisesi on joutunut luopumaan lankalinjoistaan kun ne on Ficoran siunauksella purettu kannattamattomina pois ja siirrytty langattomaan tekniikkaan. Jos asia on ollut jonkinsortin järkytys niin ihan ymmärrettävää ettei tuollaisen tilanteen jälkeen pysty näkemään Soneran palveluissa mitään hyvää vaikka joskus aihetta olisikin. Ollaan jo vähän otsikon aiheen vieressä ja muutenkin tätä sivujuonta on jo kattavasti käsitelty foorumilla muissa ketjuissa. Joten ei tällä kertaa enempää tästä.
   
 20. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Syy miksi monet ovat vetäneet herneet nenään on se, miten härskisti Sonera on toiminut tässä aiemmin. Aikaisemmin asiakkaita on miltei pakkosiirretty pois langasta keräämällä kupari pois. Samalla asiakkaalle väitetään kiven kovaan että nykyistä numeroa ei voi siirtää matkapuhelimeen mitenkään. On taidettu jopa sellaista viestiä että numeroakaan ei voisi siirtää muualle. Eli tyyliin lanka kiinni ja ota uusi matkapuhelinnumero. Kuitenkin samaan aikaa kaksi muuta leirittymää myy kovaa vauhtia ns. langattomia korvikkeita. Näiden lisäksi sitten joukko prollipääratkaisuita. Joten miten Sonera voi tuoda tälläisen palvelun vaikka se ei ole ollut mahdollista.
   

Jaa tämä viestiketju