Sonera sonera ja mobiili-tv

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja june74, 24/1/10.

 1. june74 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/9/06
  Viestit:
  205
  Tykkäykset:
  0
  Noin vuosi sitten ostin soneralta kytkynä N96 puhelimen lähinnä DVB-H vastaanottimen vuoksi (mobiili-tv). Nyt ongelmana on se että en voi käyttää palvelua mitenkään, joten tunnen että olen tullut petetyksi. Sonera ei tarjoa palvelua jolla voisin hyödyntää tuota, toki voisihan sitä vaihtaa dna:han, mutta kun tuo p****le on lukittu soneran verkkoon joten en voi myöskään dna kautta ottaa mobiili-tv:tä. Loppujen lopuksi olen siis ostanut mobiili-tv vastaanottimen jota en voi käyttää kiva kiva... Eihän tämä tietenkään ole maailmanloppu, mutta tässä on nyt mielestäni aika iso epäkohta, joten pitäisi tosissaan miettiä mitä asialle pitäisi tehdä.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Olet myös kokeillut että on lukittu ?
   
 3. june74 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/9/06
  Viestit:
  205
  Tykkäykset:
  0
  Kiitoksia vastauksesta, muistelen että olisin joskus kokeillut, mutta pitää vielä kokeilla vaikka dna liittymällä. Jotenkin muistelisin että olisi verkkotasolla lukittu soneran verkkoon, mutta varma en ole. Viestin tarkoituksena oli kuitenkin tuoda esille tämmöinen epäkohta :)
   
 4. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Minun tietääkseni Sonera ilmoittaa myyvänsä laitteensa lukittuina eikä ole luvannut DVB-H -palvelua. Joten mikä se epäkohta on?

  Kun DVB-H -verkko varlmistui oli se jonkin aikaa testikäytössä maksutta, mutta sitten verkon rakentaja (Digita) halusi tehdäkin rahaa sen polttamisen lisäksi, joten DVB-H:n katsominen vaatii operaattorilta erityisen sopimuksen ja toistaiseksi ainoastaan dna on katsonut kannattavaksi lähteä mukaan siihen. En osaa sanoa onko dna saanut jonkinlaisen edun kun on lähtenyt ensimmäisenä mukaan, mutta jotain kertoo sekin ettei kumpikaan kahdesta Suomen suurimmista operaattorista ole vielä tehnyt sopimusta. DVB-H:n peittoaluekin on vielä kovin rajallinen.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hmm, ei varmaan ilman tilaa Radio ja TV yhtiöille anna, mutta olen ymmärtänyt että merittävä ongelma oli myös tekijänoikeusjärjestöjen kanta, eli halua saada rahaa rinnakkaislähetyksistä suppeammalle peittoalueelle kuin varsinainen lähetys. Yhdessä lähinnä pientä testiverkko muistuttava peittoalueen kanssa kyllä tehokkaasti tappaa koko ajatusta.

  Ilmeisesti joudutaan vielä odottaa >10 vuotta että jotain taskuun tulevaa mobiilikanavaa syntyy. Siihen menessä kisaajia voi tulla muualtakin
   
 6. Matta

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/07
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Tällaista muistan itsekin kuulleeni. Etenkin ongelmaksi muistaakseni muodostui Yle, joka ei nykyisen lupamaksukäytännön puitteissa voi/halua kerätä erillismaksuja. Valitettavasti vaan ylen oikeudet sisältöön eivät (ainakaan jonkin tulkinnan mukaan) kattaneet mobiililähetyksiä. Lopputuloksena kukaan ei vaivautunut yrittämään..
   

Jaa tämä viestiketju