Sonera sonera ja mobiili-tv

june74

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
17.9.2006
Viestit
206
Reaktiopisteet
0
Noin vuosi sitten ostin soneralta kytkynä N96 puhelimen lähinnä DVB-H vastaanottimen vuoksi (mobiili-tv). Nyt ongelmana on se että en voi käyttää palvelua mitenkään, joten tunnen että olen tullut petetyksi. Sonera ei tarjoa palvelua jolla voisin hyödyntää tuota, toki voisihan sitä vaihtaa dna:han, mutta kun tuo p****le on lukittu soneran verkkoon joten en voi myöskään dna kautta ottaa mobiili-tv:tä. Loppujen lopuksi olen siis ostanut mobiili-tv vastaanottimen jota en voi käyttää kiva kiva... Eihän tämä tietenkään ole maailmanloppu, mutta tässä on nyt mielestäni aika iso epäkohta, joten pitäisi tosissaan miettiä mitä asialle pitäisi tehdä.
 

june74

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
17.9.2006
Viestit
206
Reaktiopisteet
0
Olet myös kokeillut että on lukittu ?
Kiitoksia vastauksesta, muistelen että olisin joskus kokeillut, mutta pitää vielä kokeilla vaikka dna liittymällä. Jotenkin muistelisin että olisi verkkotasolla lukittu soneran verkkoon, mutta varma en ole. Viestin tarkoituksena oli kuitenkin tuoda esille tämmöinen epäkohta :)
 

veppis

Supermoderaattori
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
18.6.2002
Viestit
10021
Reaktiopisteet
916
Eihän tämä tietenkään ole maailmanloppu, mutta tässä on nyt mielestäni aika iso epäkohta, joten pitäisi tosissaan miettiä mitä asialle pitäisi tehdä.

Minun tietääkseni Sonera ilmoittaa myyvänsä laitteensa lukittuina eikä ole luvannut DVB-H -palvelua. Joten mikä se epäkohta on?

Kun DVB-H -verkko varlmistui oli se jonkin aikaa testikäytössä maksutta, mutta sitten verkon rakentaja (Digita) halusi tehdäkin rahaa sen polttamisen lisäksi, joten DVB-H:n katsominen vaatii operaattorilta erityisen sopimuksen ja toistaiseksi ainoastaan dna on katsonut kannattavaksi lähteä mukaan siihen. En osaa sanoa onko dna saanut jonkinlaisen edun kun on lähtenyt ensimmäisenä mukaan, mutta jotain kertoo sekin ettei kumpikaan kahdesta Suomen suurimmista operaattorista ole vielä tehnyt sopimusta. DVB-H:n peittoaluekin on vielä kovin rajallinen.
 

sovelias

Vuoden foorumilainen -06/-05/-03
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
21.6.2002
Viestit
42678
Reaktiopisteet
363
mutta sitten verkon rakentaja (Digita) halusi tehdäkin rahaa sen polttamisen lisäksi

Hmm, ei varmaan ilman tilaa Radio ja TV yhtiöille anna, mutta olen ymmärtänyt että merittävä ongelma oli myös tekijänoikeusjärjestöjen kanta, eli halua saada rahaa rinnakkaislähetyksistä suppeammalle peittoalueelle kuin varsinainen lähetys. Yhdessä lähinnä pientä testiverkko muistuttava peittoalueen kanssa kyllä tehokkaasti tappaa koko ajatusta.

Ilmeisesti joudutaan vielä odottaa >10 vuotta että jotain taskuun tulevaa mobiilikanavaa syntyy. Siihen menessä kisaajia voi tulla muualtakin
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
198
Reaktiopisteet
0
Hmm, ei varmaan ilman tilaa Radio ja TV yhtiöille anna, mutta olen ymmärtänyt että merittävä ongelma oli myös tekijänoikeusjärjestöjen kanta, eli halua saada rahaa rinnakkaislähetyksistä suppeammalle peittoalueelle kuin varsinainen lähetys.
Tällaista muistan itsekin kuulleeni. Etenkin ongelmaksi muistaakseni muodostui Yle, joka ei nykyisen lupamaksukäytännön puitteissa voi/halua kerätä erillismaksuja. Valitettavasti vaan ylen oikeudet sisältöön eivät (ainakaan jonkin tulkinnan mukaan) kattaneet mobiililähetyksiä. Lopputuloksena kukaan ei vaivautunut yrittämään..
 
Top Bottom