Mobiili.fi Sonera ja DNA paljastivat uudet roaming-hintansa – ei Elisan tapaista kohuratkaisua

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 11/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Mobiiliverkkomasto


  Myös Sonera ja DNA ovat nyt paljastaneet uudet roaming-hintansa EU-alueelle huhtikuun lopusta alkaen, jolloin EU-lainsäädäntö määrittelee jälleen uudet alemmat maksimitaksat ennen ensi vuonna odotuksissa olevaa täyttä roaming-lisämaksujen poistoa.

  Elisa kertoi uusista hinnoistaan jo aiemmin, minkä jälkeen nousikin suuri kohu ratkaisusta laskea ulkomaan datasiirron perusnopeus vain 0,25 megabittiin sekunnissa ilman erillisiä lisämaksullisia paketteja tai muita palveluja.

  Sonera ja DNA eivät ole lähteneet Elisan tielle.

  Kaksikosta DNA:n hinnoittelu on yksinkertaisempi. Datasiirto maksaa jatkossa EU-alueella 0,099 euroa megatavulta. Lisäksi puheluiden soittaminen maksaa 0,099 euroa minuutilta, puheluiden vastaanotto 0,014 euroa minuutilta sekä tekstiviestien lähetys 0,065 euroa kappaleelta. Kaikissaa DNA:n liittymissä on ulkomaan tiedonsiirron 60 euron saldoraja, jota voi halutessaan nostaa tai laskea.

  DNA:n uusi hinnoittelu on voimassa 30. huhtikuuta alkaen. ”Laskemme hintoja merkittävästi eli jopa 60 prosenttia nykyisestä. Meillä on yksi hinta kaikille kuluttajaliittymille ja tämä tekee siitä asiakkaillemme hyvin selkeän ja helposti muistettavan asian. Tiedonsiirtonopeuksia emme laske”, sanoo DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen.

  Sonera on aiemmin tarjonnut Pohjoismaissa ja Baltiassa Sopiva-liittymissään datasiirtoa ilman lisämaksuja. Tämä jatkuu ennallaan, ja laajenee nyt myös Liikkuva netti -liittymiin. Paketin koosta riippuen ulkomailla käyttöä kuuluu jatkossa 2-20 gigatavua Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa normaalihintaan kotimaassa rajattoman datasiirron tarjoaviin liittymiin.

  Soneran osalta koko muun EU-alueen uudistettu hinnoittelu riippuu siitä, millainen liittymäpaketti on käytössä:

  • Sonera Sopiva L tai XL, Liikkuva netti L tai XL sekä Etu Plus: Sisältää datasiirtoa 300 megatavua kuukaudessa. Tämän jälkeen automaattisesti 100 megatavun päiväpaketti 2,99 euron hintaan.
  • Sonera Sopiva S tai M, Liikkuva netti S tai M, Sonera Yhdessä: Datasiirtoon 2,99 euron päiväpaketti sisältäen 100 megatavua, kuitenkin ensimmäisistä megatavuista veloitetaan 0,062 euroa megatavulta, joka sisältyy edellä mainittuun 2,99 euron kokonaishintaan päivältä.

  Kun edellä mainittu 100 megatavun päiväpaketti on käytetty, voi tilata uuden 2,99 euron ja 100 megatavun roaming-lisäpaketin.

  Soneralla puheluiden ja tekstiviestien hinnoittelu perustuu jatkossa kotimaan hinnoitteluun lisättynä pakettien päälle tulevalla roaming-maksulla, joka on 0,062 euroa minuutilta puheluista, 0,0141 euroa minuutilta vastatuista puheluista sekä 0,0248 euroa lähetetystä tekstiviestistä.

  Soneran uusi hinnoittelu tulee voimaan 27. huhtikuuta alkaen.

  ”Sisällytämme suosituimpiin liittymiin netin käyttöä Euroopassa niin, että surffaamista, navigointia, some-päivityksiä ja vaikka musiikin kuuntelua voi jatkaa myös matkalla. Asiakkaamme ovat aiemmin käyttäneet matkustaessaan tiedonsiirtoa keskimäärin noin 20 megatavua kuukaudessa. Päätimme lisätä kuukausimaksuun yli kymmenkertaisen määrän eli 300 megatavua, jolla pääsee jo mukavasti nauttimaan nopean netin käytöstä myös matkoilla”, sanoo Soneran kuluttajaliiketoiminnan johtaja Salminen.

  On hyvä huomata, että yllä esitellyt tiedot koskevat kuluttajaliittymiä, eivät yrityshinnastoja. EU-maiden lisäksi hinnat koskevat ETA-alueen muita maita, joita ovat Norja, Islanti sekä Liechtenstein.

  [​IMG]
  Soneran uusi roaming-hinnasto EU-alueelle.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju