Sonera heikentää tietoturvaa

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Seb, 20/2/06.

 1. Seb

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  139
  Tykkäykset:
  0
  Syksyllä mail.inet.fi -palvelin tuki SSL-salausta, mutta joskus ennen joulua sertifikaatti vanhentui.

  Kysyin asiakaspalvelusta, että milloin sertifikaatti päivitetään. Vastaus oli, että salausta ei enää tueta. Sonerahan siirsi tämän palvelimen taannoin Ruotsiin. Tänään palvelimeen ei enää ole saanut muodostettua salattua yhteyttä. Täytynee vaihtaa operaattoria (ADSL-liittymä).

  Todella käsittämätöntä, että Sonera on valinnut täysin päinvastaisen tien kuin muut. Nykyisin nimenomaan pyritään lisäämään salauksen käyttöä ja varsinkin julkisia WLANeja käytettäessä on todella arveluttavaa, jos salasanat ja käyttäjätunnukset kulkevat selväkielisinä. En myöskään halua, että postit ovat kaikkien luettavissa.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ns. suurten koti ADSL operaattorien email palvelut ovat mitä ovat, ja mainittu operaattori ei ainakaan parhaimmistoa edusta, joka tapauksessa vähänkääninnokkaammaalle harrastajalle kyllä suosittelen kolmanen osapuolen email palveluita ja lähinnä omaa domainia, niin voi sitten vaihdella operaattoria vapaammin ja yleensä hyvä säätely mahdollisuudet emailiin.

  Olet aivan oikeassa, tosin salatun yhteyden tai salatun kirjautumisen tukeminen ei ole läheskään tarpeeksi laajaa. Epäluotettavissa oloissa voi käyttää hankalaa web käyttöliittymää.

  No, se vaatisi postinsalaamista, ja siihen ei operaattorien palvelut mitenkään vaikuta.

  Toivoisin että suuret operaattorit kertoisivat viestiensalaamisesta/allekoirjoittamisesta ja saisivat tarjota siihen apuja.
   

Jaa tämä viestiketju