SONERA GPRS yht. katkeilee

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja karavaanari, 8/10/03.

 1. karavaanari

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/6/03
  Viestit:
  24
  Tykkäykset:
  0
  Eli miten teillä toimii SONERAN GPRS nettikäytössä?
  Mulla katkaisee yhteyden aina välillä ja muutenkin pitää joskus odottaa n. puoli minuuttia, että sivu lähtee aukeen?! voiko olla myös bluetooth-vikaa tai asetuksissa jotain häikkää (automaattinen aikakatkaisu tms.)
  muuten kyllä sivut aukee tod.nopeesti.
  käytössä 3650+BT+nettinopeutin.
   
 2. S-J-V

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/2/03
  Viestit:
  33
  Tykkäykset:
  0
  Mulla on Soneran gprs toiminut jo pitkään erittäin hyvin sekä wappi- että nettikäytössä. Etenkin Nettinopeutin oli kaivattu piristys nettikäytölle.

  Kannattaa varmaan tsekata asetukset läpi vian löytämiseksi!?
   
 3. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  No problemo, kaikki bueno.
   
 4. mjkall Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  22/12/02
  Viestit:
  674
  Tykkäykset:
  30
  Yli kaksi vuotta käyttäneenä olen löytänyt usean kaupungin alueelta kohtia, joissa GPRS:n käyttö on tuskallista ruuhka-aikaan. Jos sattuu asumaan tällaisessa "mustassa aukossa" ei kyllä tunne saavansa rahoille vastinetta. Ongelma on siinä, että tavallinen gsm-puhelu ohittaa aina GPRS:n. Lisäksi GPRS:lle on aina varattuna kanavia vähemmän. Lisäksi ilmeisesti Sonera-Telian vuokralaisilla on vielä etuoikeus, kun priorisoidaan ruuhka-aikoina. Lisälukunsa ovat vielä viranomaistilanteet: palokunta/poliisi/ambulanssi voivat joillakin aiheuttaa ikäviä katkoja, näillä on myös "etuajo-oikeus" - ellei sitten VIRVE-puhelinsysteemi yleisty.

  Käytännössä GPRS:n kanssa voi tulla ikäviä tilanteita, kun pitäisi lähettää tärkeä sähköposti justiinsa tai on juuri verkkopankkisivuilla tilisiirtoa tekemässä. Mielestäni GPRS:n lapsipuolen asemaan pitäisi saada heti korjaus, muutoin sen käyttö ammattimaisesti vaikeutuu ihan tosissaan ja maine menee...
   
 5. S-J-V

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/2/03
  Viestit:
  33
  Tykkäykset:
  0
   
 6. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Kerro minulle sitten miksi GPRS-yhteys aina "kuolee" kun tulee ns. ruuhka-aika ja puheluita alkaa lennellä eetterissä?

  Itsekin asuin aiemmin tällaisella alueella. Siellä oli ilmeisesti yksi tukiasema, joka pystyi ruuhka-aikoina nippanappa hoitamaan puheluliikenteen alueella. Oltiin kapasiteetin rajamailla. GPRS-palvelun käyttö onnistui vain yöllä ja aikaisin aamulla kun puheluliikenne oli käytännössä nollassa.

  Valitin asiasta useasti operaattorille ja sitten vihdoin tekivät asialle jotain. En usko, että toista tukiasemaa rakensivat, mutta ilmeisesti nostivat GPRS-palvelun prioriteettia ja/tai ohjasivat puheluita jonnekin kauemmalle tukiasemalle. GPRS-alkoi toimia päivisinkin...
   
 7. mjkall Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  22/12/02
  Viestit:
  674
  Tykkäykset:
  30
  Kyllä, näin asia on. On paljon tosi ruuhkaisia soluja, joissa ei tahdo aina puhelutkaan kunnolla kytkeytyä saatikka GPRS-yhteydet. Kyllä tämä operaattoreillakin tunnustetaan, mutta lisäkapasiteetti maksaa. Eräs suuri ongelma on tiettyjen alueiden vuorokautinen/vuodenaikainen vaihtelu. Tietyissa kaupunginosissa on vain niin uskomattomia kauppakeskuksia ja eräissä kunnissa sellainen kesäasuntojen määrä, että linjat ruuhkautuvat väkisinkin! GPRS on toistaiseksi niin sanotusti väistävänä, kun puhepuoli ruuhkautuu.
   

Jaa tämä viestiketju