Sonera sonera alkaa karsia palveluitaan

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Sinidiiva, 26/3/08.

 1. Sinidiiva Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/9/07
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  näin otsikoi ditoday.
  mikä on soneran tulevaisuus, tuleeko siitä karvalakkioperaattori joka ei palveluillaan loista? mutta miten toimii yhtälö kalliit hinnat ja huonot palvelut? vai alkaako sonera vastaavasti laskea hintojaan? tuskin. mielipiteita kiitos!

  alla kopio ditodaysta.

  Sonera ei pysty nykyisellä henkilömäärällä hoitamaan kaikkia nykyisiä tehtäviä.

  Suomen TeliaSonerassa työnantaja ryhtyy henkilöstön kanssa käymään läpi yhtiön laajaa tuote- ja palveluvalikoimaa. Yhtiö aikoo karsia Suomesta 900 työpaikkaa. Nykyisellä henkilömäärälläkin on ollut vaikeuksia hoitaa kaikkia tehtäviä.


  Suomen luottamusmiehet ja yhtiön Suomen johto sopivat tänään tiistaina, että he ryhtyvät yhdessä käymään läpi palveluvalikoimaa ja tuoteportfoliota.

  – Yhdessä tuumataan, karsitaanko jotain vai ei, pääluottamusmies Taru Maria Solakivi kertoo.

  TeliaSonera-konsernissa on käynnissä sisäinen ohjelma, jossa yhtiö jakaa tuotteensa punaisiin, mustiin ja sinisiin. Osa tuotteista on lopetuslistalla.
   
 2. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  aika outoa toimintaa. pistetään porukkaa ulos vaikka entisilläkin työntekijöillä on työ ja tuska pitää palvelun tasoa yllä. ja ku porukka vähenee niin sit lasketaan palvelua. hyvä meininki :)
   
 3. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
 4. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Kuinkahan kauan tämä "hinnat ylös, valikoima ja laatu alas" taktiikka voi markkinoilla purra? Sonera elää nyt wanhalla hyvällä imagolla parhaasta verkosta, operaattorista ja palveluvalikoimasta, mutta todellisuudessa karsii palveluita, nostaa hintoja ja välttää investointeja.
  Varmaankin tulos paranee lyhyellä aikavälillä, mutta kuinka kauan imagoa riittää. Kokolailla fakta on että kun Soneralta uutisia tulee tai yhtiöstä jotain lehdissä on, on se kuluttajille aina negatiivistä. Viimemmäksi hankittiin 19 000 vihaista asiakasta maaseudulta kavereineen ja moni on kyllästynyt jatkuviin hinnankorotuksiin matkapuhelinpuolella.

  Mun operaattori on parempi kun sun operaattori väittelyt nyt ovat aina päättymättömiä, mutta kova laatu on Soneralla täytynyt olla jos se tämän kaiken kestää.
   
 5. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  tuolta kommenteistä poimittua:

  "Koska henkilökuntaa on liian vähän, niin pitää vähentää tuotevalikoimaa. Se taas vähentää tuloja, josta taas seuraa henkilökunnan vähennystarvetta, niin pitää taas vähentää tuotevalikoimaa kun ei oo henkilökuntaa jne."

  noinhan siinä tulee periaatteessa käymään. kyllä kun noitakin kommentteja luki niin ihme jos ei rupea ovi käymään soneralla. jospa ne siitä oppisi jotain :)
   
 6. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  tuollahan se on pitkään jo elänyt. varsinkin vanhempi porukka on vieläkin tuossa mielikuvassa. mut kyllä se kamelinkin selkä katkeaa kun tarpeeksi sitä vääntää...tai jotain :)
   
 7. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Toki imago ja mielikuvamainonta ovat jo pitkään olleet Soneran valtteja, mutta viimeaikoina on niiden varaan rakennettu yhä enemmän ja enemmän, ja jossain se raja tulee vastaan ettei rakennelma enää kestä.

  Ei tarvitse mennä kuin pari vuotta ajassa taaksepäin kun Sonera ei niin yksiselitteisen kallis enää olekaan, ja palveluvalikoimaa ja kehitystä pystyi väittämään parhaaksi, vaikka tulkinnanvaraa ehkä olikin. Nyt tuota pohjaa laatumielikuvan alta on alettu purkamaan, ja toivotaan että se vähän mitä jätetään jaksaa kannatella valtavaa imagoa ylivoimaisesta laadusta. Noinkohan jaksaa.
   
 8. Tehy03 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/03
  Viestit:
  978
  Tykkäykset:
  89
  Puhelinmalli:
  iPhone 7 Plus (Jet Black)
  Ei kyllä kuulosta hyvälle nämä Soneran viimeaikaiset uutiset. Asiakaspalvelu menee maksulliseksi, maaseudun lankaverkko pannaan rullalle ja nyt aletaan sitten karsimaan muitakin palveluita...
   
 9. miklex Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/06
  Viestit:
  297
  Tykkäykset:
  21
  Karsiminen taitaa nyt olla aloitettu toden teolla. Soneran kotisivuilla ei ole ainakaan tällä hetkellä jäljellä palveluista enää muuta kuin otsikot....

  Väärä hälytys, palvelut ovat yön aikana ilmestyneet takasin ja äkkiseltään näyttäisi siltä, mitään ei olisi vielä karsittu
   
 10. pellavalaavu

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/9/02
  Viestit:
  278
  Tykkäykset:
  0
  Tällä palstalla olisi muutama kaveri jotka vois perustella näitäkin selkeytyksiä...
   
 11. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  eipä ole heitä näkynyt pitkiin aikoihin? liekkö siirretty osaajakeskuksiin? :)
   
 12. kaakkuri Vieras

  0   0   0

  Kutsuin Sonera-pomo Weckströmin mukaan keskusteluun tälle foorumille jo viikkoja sitten, muttei ole äijää näkynyt, vaikka mainitsinkin että kyseessä on "yksi telealan johtavista foorumeista". Vaikka onhan sekin toki mahdollista, että Weckström on onnistunut soluttautumaan tänne salanimellä supermoderaattoriksi.
   
 13. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Olen kuvitellut että edes sinä pystyt jotenkin asiallisesti täälä keskustelemaan mutta turha kait enää kuvitella.

  No pitänee itse ruveta ihmettelemään miten täälä kaikenmaailman Saunalahden pomot pyörii Telen logo avattarena ja suistuttaa verkkoja joita ei edes ole olemassa laajamittaisessa käytössä (suomessa) joten niistä ei voi kokemuksia olla. Vai mitä ;)
   
 14. telco manager

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/12/03
  Viestit:
  473
  Tykkäykset:
  0
  analyyttisyys taas huipussaan. tuskin yksikään yritys lakkauttaa kannattamattomia tuotteita. portfoliota muokkaamalla päästään parempaan kokonaistulokseen.
   
 15. kaakkuri Vieras

  0   0   0

  No suitsutettiinhan @450 -verkkoakin aikoinaan "maailman ensimmäisenä koko maan kattavana langattomana laajakaistaverkkona" oikein toimilupaviranomaisten taholta, vaikkei verkkoa vielä ollut olemassakaan, jos edes päätelaitteita. UMTS900:n tilanne on sentään jo varsin hyvä, markkinoiltahan löytyy hinta-laatu-suhteeltaan erinomainen taskukokoinen päätelaite ja peräti useita tukiasemiakin on ollut toiminnassa jo lähes puolen vuoden ajan. Ja mikä tärkeintä, jo tälle vuodelle on olemassa realistinen rakennussuunnitelma, jota mitä ilmeisimmin ollaan myös määrätietoisesti toteuttamassa. Lisää päätelaitteita on myös tulossa maailman johtavilta valmistajilta.

  UMTS900-kokemuksiani joudutte vielä jonkin aikaa odottelemaan, sillä Pertunmaalle asti en ihan jaksa lähteä. EDGEn perässä tuli jo ajeltua ihan tarpeeksi...

  Suitsutusta ei saa lahjana, se pitää ansaita. Jos muuten oikeasti olisin Saunalahden pomo, olisin jo vetänyt valokuidun suoraan kotiin Elisan rahoilla ;)

  Ja yrityksethän eivät tunnetusti koskaan tee virhearvioita, varsinkaan Sonera ei ole koskaan tehnyt ainuttakaan virhearviota eikä tee...
   
 16. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  No katsotaan nyt kun tuo saadaan käyttöön kunnolla.
  Nuo muutkin verkkotekniikat kovasti ovat saaneet suitsutusta rakennusvaiheessa kun operaattorit ja palikoiden toimittajat on kilpaa sitä mieltä että tämä on paras.
  Viime viikolla eräs Australialainen operaattori kehtasi vihdoin viimein haukkua WIMAX:nkin jo:
  http://www.digitoday.fi/mobiili/200...operaattori+haukkuu+wimaxin/20088475/66?rss=6

  vaikka tähän asti ei pahoja sanoja ole näkynyt.

  Ps. Näin vain tähänkin ketjuun vedettiin taas mukaan tuo UMTS900 verkko, melko tehokas on eräs markkinointiosasto. Ja joku vielä kehtaa puhella että yksitoikkoisiksi menee keskustelut ;)
   
 17. kaakkuri Vieras

  0   0   0

  Kukahan jukra se oli, joka verkoista alkoi puhumaan...
   
 18. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Onko mitään syytä olettaa että UMTS900 olisi sen huonompi kuin UMTS2100:kaan on, josta kokemuksia luulisi tämän foorumin käyttäjillä melko runsaasti olevan.
  Eihän tämä ole mikään uusi ja ihmeellinen tekniikka vaan jo käytössä olevan tuominen uudelle taajuusalueelle.
   
 19. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  UMTS900 käyttää tismalleen samaa tekniikkaa kuin UMTS2100:kin. Ainoa ero on sen käyttämä taajuusalue. Eli kyse on samasta asiasta kuin GSM-puolellakin, jossa eri taajuuksia käytetään runsaasti esim. 900/1800/1900 ja puhelimet yms. päätelaitteet valitsevat automaattisesti kulloinkin käytettävän taajuusalueen. Elisan UMTS900 -verkko laajenee kevään ja kesän aikana useille paikkakunnille - itseasiassa ei sormet eikä taida auttaa vaikka ottaisi varpaatkin avuksi paikkakuntien laskemiseen...

  / panu.

  P.s. Monitaajuus 3G-puhelimet tulevat yleistymään kovaa vauhtia kesän jälkeen ja 3G USB-sovittimien osalta monitaajuussovittimet tulevat markkinoille ensi viikolla:)
   
 20. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  Montako sormea menee P-Savon paikkakuntiin?
   

Jaa tämä viestiketju