Mobiili.fi Some-jätti työstää erillistä kamerasovellusta – rohkaisee jakamaan

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 26/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Facebookin kerrotaan työstävän omaa kamerasovellustaan. Päämääränä on rohkaista käyttäjiä jakamaa videoita ja kuvia palvelussa.

  Wall Street Journal kertoo saaneensa tilanteen tuntevilta lähteiltä tiedon, jonka mukaan Facebook kehittää erillistä kamerasovellusta. Sovellus olisi luonnollisesti kytketty Facebookiin helppoa jakamista varten.

  Pohjimmiltaan kyseessä onkin kuvat ja videot etualalle nostava Facebook-sovellus. Prototyypin perusteella sovellus aukeaisi suoraan kameranäkymään, hieman Snapchatin tapaan. Lähestymistapa eroaisi siis huomattavasti nykyisestä Facebook-sovelluksesta, joka aukeaa lähinnä artikkeleita, tilapäivityksiä ja mainoksia tarjoavaan syötteeseen. Jälkimmäinen rohkaisee siis kuluttamaan sisältöä, mutta uuden sovelluksen tarkoitus olisi rohkaista luomaan ja jakamaan sisältöä.

  [​IMG]
  Snapchat avautuu suoraan kameraan, mikä houkuttelee luomaan sisältöä.


  Samalla Facebookin kamerasovellus ottaisi pesäeroa Instagramiin. Facebookin omistama kuvasovellus on muotoutunut tyylikkäiden ja viimeisteltyjen kuvien kotipaikaksi. Uuden kameravetoisen Facebook-sovelluksen tarkoitus olisi kuitenkin houkutella jakamaan hetkiä lennosta.

  Uudessa kamerasovelluksessa on hieman samaa henkeä kuin Snapchat-kilpailijaksi aikanaan julkaistussa Slingshotissa. Suuri ero on toki siinä, että Slingshotin päämääränä oli yksilöiden välisen kuvaviestinnän mahdollistaminen.

  Kamera-Facebookin lisäksi yhtiö on osoittanut harkitsevansa erilaisten ansaintamallien sisällyttämistä palveluunsa. Näistä aikeista paistaa läpi Facebookin huoli käyttäjien jakamisaktiivisuuden laskusta. Toistaiseksi sekä julkaisuilla tienaaminen että erillinen kamerakeskeinen sovellus ovat kuitenkin vasta koeasteella, eikä niiden lanseeraus ole varmaa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju