Soittaminen Espanjaan halvimmalla?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Limesmak, 11/5/06.

 1. Limesmak Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  23/10/02
  Viestit:
  201
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Honor8
  Mikä nyt on halvin tapa soittaa Espanjan ja Suomen välillä kun gsm-liittymistä puhutaan? Skypet tms täysin ilmaiset nettipuhelut eivät ole vaihtoehtoja Espanjan päässä, valitettavasti.

  Eli Kolumbuksen K1 liittymät molemmissa päissä käytössä, sekä Espanjassa jonkin paikallisen operaattorin liittymä, ilmeisesti Movistar. Kaikkien liittymien laskut menee samasta laihasta lompakostani.

  Kolumbuksen ja Elisan hinnaston perusteella maksan siis:

  Suomesta K1 --> Espanjaan K1 0.069e + vastaanotto 0.50e
  Espanjan K1 --> Suomen K1 roaming operaattorista riippuen jotain 0.68e ... 0.84e

  Kolumbuksen ulkomaansuuntaa 99559 käyttämällä maksan ilmeisesti 0.31e + 0.069e mikäli soitan siis Suomesta Espanjalaiseen liittymään. Cubion 99551 maksaa 0.28e + mpm.

  SkypeOutilla jos pirautan Espanjalaiseen liittymään, maksan ilmeisesti 0.253e, mitähän maksanee soittaa Espanjassa olevaan K1-liittymään? Ei varmaankaan ainakaan vähemmän.

  Sitten on nämä TeleAle ja Hotcom.
  TeleAle ilmoittaa hinnaksi 0.24e + mpm (0.069 ?) ja Hotcom 0.159e (+ mpm?). Kokemusta ei ole kummastakaan, Hotcomin systeemi vaikutti kökömmältä suoraan pankkitilille siirrettävän maksun perusteella.

  Vaihtoehtona myös Movistarista soitettaessa erilaiset ulkomaansuuntanumero ja muut vastaavat kikkailut. Movistarin normaaleja hintoja en ole vielä saanut selville, liittymätyyppiäkään en tiedä.

  Mutta kokonaisuutena edullisinta vaihtoehtoa tässä nyt haetaan muutamalle viikolle. Luulisi että porukalla on kokemuksia?

  Auttakaa nyt miestä mäessä.
   
 2. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Saman kuin Suomessa sijaitsevaan K1 -liittymään + maksat sen vastaanottomaksun. SkypeOutissa kannattaa muistaa että siinä veloitetaan sykäysten kaltaisesti eli veloitus tapahtuu alkavilta minuuteilta, joten käytössä ei ole sekunttipohjaista laskutusta.
   
 3. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0
  Jos et koe lisäliittymän avaamista liian vaivalloiseksi voit tehdä seuraavalla tavalla:

  Näytät asuvan Kuopiossa, joten voit käyttää Saunalahden Reviiri-palvelua avuksi. Avaat siis Saunalahti Ykkösen ja liität siihen Reviiri-palvelun. Soitot omalta Reviiri-alueelta kotimaisiin lanka- ja matkapuhelinverkon numeroihin maksavat max 1e/päivä. Näihin puheluihin eivät kuulu puhelut (mpm) soitettaessa ulkomaanpuheluprefixin avulla ( 99XXX ). Hotcomin access-numero on normaali lankaverkon numero, joten se kuuluu Reviiri-palvelun piiriin. Tällöin ulkomaanpuhelun mpm:lle ei välttämättä tule ollenkaan hintaa jos muuten soittelet kotimaan puheluita vajaan 15min edestä päivittäin. Siten puhelun kokonaishinta espanjalaiseen matkapuhelimeen olisi vain tuo 0.159e/min.

  Voit myös käyttää Saunalahden Nettipuhelinta soittaessasi Hotcomin kautta ulkomaille. Paikallisverkkomaksu on 10snt/puhelu + 1snt/min + Hotcomin ulkomaanpuheluhinta. Tällöin voit myös ohittaa tuon rajoituksen, että Nettipuhelimella ei voisi soittaa ulkomaille kuin Saunalahden huomattavasti kalliimmalla 991:lla.

  Espanjasta löytyy puhelukortteja runsaasti, mutta kannattaa olla tarkkana veloitusten suhteen. Monessa kortissa on puhelukohtainen maksu ja/tai puhelut veloitetaan alkavilta minuuteilta tai jopa kolmen minuutin sykäyksin.
   
 4. Basu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/6/03
  Viestit:
  579
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  A5 (2016)
  Viime kesänä olin Espanjassa K1:n kanssa ja siellä löytyi kolme eri operaattoria, Vodafone, Movistar ja sit yks minkä nimeä en muista mutta sanottiin sitä kuitenkin Ompuksi. (nimi oli aika lähellä) ;)
  Niin, Malagalla ja ympäristössä se ainakin toimi. Sitten Suomessa katsoin hintoja, MMS viestien ja tekstiviestien niin Vodafone ja Movistar oli ne kalleimmat, oli ihan törkeän iso ero tohon "Omppuun".
  En sitten puheluhinnoista tiedä kun en soitellut suuntaan enkä toiseen.
   
 5. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0
  Amena
   
 6. Limesmak Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  23/10/02
  Viestit:
  201
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Honor8
  Jep, nyt on parit soitot kokeiltu TeleAlen kautta. Ihan ok muuten, mutta muutamia kertoja on heti alussa juuttunut jonnekin Amena uno, dos, hopla hapla por favor juttua luettelemaan. Jotakin pitäsi valita, mutta ei tuosta savolainenkaan mitään ymmärrä. =) Ja kertaalleen tuli jotain ihme mainosta espanjattaren suusta luurin täydeltä. Mutta läpikin meni siis pariin kertaan, tosin en tiedä paljonko noista ylimääräisistä pätkistä sitten kertyy ylimääräistä laskua.

  Espanjan päässä on nyt liittymä johon oli ostamalla 15€ puheaikaa saanut sitten toisen 15€ kaupan päälle. Ja puhelut suomeen maksavat 0.28e, mutta aloitusmaksu on 0.40e per puhelu.

  Tuo Davidin ehdottama Reviiri-juttu varmaan toimii ihan hyvin, mutta ei näillä puhelumäärillä jaksa nähdä vaivaa.

  Espanjassa olisi tarjolla kuulemma tälläinen http://www.elotek.net/, jolla pitäisi pystyä puhumaan muutamalla sentillä, mutta äkkiseltään näytti että minimi 25€ prepayment ainakin vaaditaan, eikä hinnastoa ole oikein tarjolla.
   

Jaa tämä viestiketju