Soitonsiirto + sms-siirto ?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja arivi, 30/7/03.

 1. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Toimiiko millään operaattorilla soitonsiirto siten, että myös tulevat tekstiviestit saisi siirtymään soitonsiirron tapaan ? Epäilen kyllä, kun en ole moisesta kuullut, mutta varmistetaan kuitenkin.
  Jouduin sattuneesta syystä luopumaan 2liittymästä ja uusi "2:nen" täytyisi hommata. Nyt käytössä DNA ja ajattelin, että otan toisen samasta firmasta vai olisiko parempia ehdotuksia ?
   
 2. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Eipä ikävä kyllä ole sms-siirtoa millään operaattorilla vielä ainakaan. Olisi toisaalta ihan kätevä jos tekstaritkin saisi siirtymään toiseen numeroon. Toivotaan että sellainen tulee joskus.
   
 3. freebie

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/7/03
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Tuossa sms-siirrossa olisi liikaa riskejä yksityisen käyttäjän oikeuksia ajatellen. Miettikääpä esim. tilannetta jossa sms:t siirretään tietämättäsi jolloin mahdolliset henk.koht. viestit siirtyvät muiden mukana. Tästä voisi aiheutua monia ongelmia joten kyllä nykyinen tilanne on parempi. Tuskin mikään operaattori ottaa käyttöön sms-siirtoa missään tilanteessa.
   
 4. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Mutta olishan tuosta esim. henkilökohtaisessa käytössä ihan hyötyä. Kun nykyään monella on enemmänkin kuin vaan yks liittymä mutta kaikkia liittymiä ei voi pitää mukana matkassa. Mitä tulee esim perheen muiden jäsenten kännyihin/liittymiin niin heillähän on tietenkin omansa. Työkäytössä oleviin kännyihin vois vaikka laittaa eston ettei siirtoa vois tehdä. Sillä säilyisi yksityisyys.
   
 5. Hogan76

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/03
  Viestit:
  229
  Tykkäykset:
  0
  Mitä tarkoitat tietamättäsi? Siirrothan tehdään itse tietoisesti esimerkiksi soitonsiirto. Varmasti samalla tavalla viestien siirto tehtäisiin itse, jolloin itse tietää, mihin numeroon ne viestit menevät.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ehkä ajatuksena oli myös että lähettäjä ei tiedä minne viestit menee.

  Joskus asiaa tälläkin foorumilla pohdittu.
  Yleisin ratkaisu ongelmaan on ottaa Communicaattoriin tai s60 laitteeseen viestin edelleen siirto-ohjelma joka siis lähettää viestit eteenpäin.
  Toinen tapa on tehdä pclle viestin edelleen lähetysohjelma, jolloin käyttää yhtä tuleevaa SMS numeroa josta viestit välitetään eteenpäin.
  On myös muita ratkaisuja, jotka eivät aivan kuluttajille ole tarkoitettuja.
   
 7. Hogan76

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/03
  Viestit:
  229
  Tykkäykset:
  0
  Just aivan en ajatellut tuolla tavalla. Mutta siinä tapauksessa jos pelkää, että joku muu saa viestejä luettua, niin parempi, ettei siirtäisi niitä siinä tapauksessa ollenkaan...
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tarkoitin että lähettäjä saattaa luottaa siihen että viesti menee jonkin henkilökohtaiseen numeroon, siirron olessa kyseessä lähettäjällä ei ole mitään varmuutta mihin numeroon viestitmenee.
  Siirron tehnyt ei saata tälläistä asiaa ajatella ollenkaan.
  Toki jos sen tyyppistä materiaalia lähettää niin kannattaa varmistaa kuka siellä toisessa päässä niitä viestejä lukee.
   
 9. freebie

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/7/03
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Sovelias tuossa jo hieman selvensikin ajatuksiani. Eli nimenomaan tuossa vaiheessa kun sms:t olisivat siirrettyinä, ei viestin lähettäjä ennen sen lähtemistä saisi kuitenkaan ilmoitusta jos siirto on käytössä. Tässä vaiheessa olisi väärinkäytöksen mahdollisuus. Mikä esimerkiksi varmistaisi sen että omistajan tietämättä joku on tehnyt siirron esim. omaan numeroonsa (helppo tapa saada esim. salasanoja selville) ?

  Soitonsiirroissa on sama ongelma esiintynyt lukuisia kertoja mutta hieman kierrettynä (telian prepaid-venkurat) Soittaessa normaalisti pystyy varmistumaan helposti linjan toisessa päässä olevasta henkilöstä. Viestissä sitä ei saa tietoon missään vaiheessa.
   
 10. Hogan76

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/03
  Viestit:
  229
  Tykkäykset:
  0
  Mielestäni tuo siirtojuttu ei olisi sen ongelmallisempi kuin tavallinen soitonsiirtokaan. Kuka nyt tekisi tahallaan ystävälle siirtoja toisen kännykästä kyselemättä mitään. Itse pidän kännykkää aina lähellä tai taskussa, joten muut eivät siihen pääse käsiksi.
  Pisteet Soveliaalle ketjun selkeyttämisestä :)
   
 11. freebie

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/7/03
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Eipä se aina ole se ystävä joka niitä siirtoja tekee...kuten ehkä on noissa telian prepaid-hässäköissä tullut selväksi... Kaippa tuohonkin voisi jonkinnäköisiä sovelluksia keksiä tarkkailemaan siirtoja mutta kalliiksi se tulisi ja riskit olisivat silti olemassa.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Muistettava että alkujaan SMS on tarkoitettu muuhunkäyttöön kuin ihmisten väliseen viestintään, sitten vain joku valmistaja meni tunkeen puhelimeen lähetysmahdollisuuden.

  Tosin nyt tulee mieleen miten asiaa on mietitty MMS viestien suhteen, ainakaan toisesta liittymmästä MMS viestin lukemiseen ei pitäisi olla teknisiä esteitä.
   

Jaa tämä viestiketju